El local és petit però agradable, situat davant mateix de l'església de la població de Vilallonga. Només 3-4 taules per a 18 comensals. En la pissarra, l'oferta del dia segons la compra del patró, Leopoldo de Castro, que no solament atén la cuina, a la vista, sinó també la sala a dos nivells.
Productes impecables i elaboracions molt encertades del receptari tradicional del país. El millor és demanar el menú degustació per provar una mica de tot: Truita de carxofa, patata i verdures. Amanida de patata, tonyina, romesco i maionesa. Escudella de mar amb gambes i sèpia. Carxofes farcides de carn. Lluç Pretige. Guisat de conill i rebosteria de la casa. I tot això regat amb vi de la casa, Castrell 2013 de Rosa Mª. Torres, de la DO Conca de Barberà. Un esmorzar memorable. Te’n vas amb moltes ganes de tornar a seguir degustant els seus plats.
El Petit d’Kastro va néixer el mes de desembre del 2012. Abans en Leo, Mestre Romescaire, ja havia tingut un restaurant a Tarragona que portava el seu nom D’Kastro, situat on ara hi ha El Terrat. Més tard va passar per les cuines dels restaurants Ca La Peirona i de l’Esparver, de Vilaplana.
Fins que es va decidir pel “Petit” que va néixer de la necessitat de portar a terme una línia de restauració molt personalitzada, que pocs locals ofereixen, a partir de la cuina realment casolana molt tradicional, els rostits, guisats i elaboracions que feien abans les nostres àvies i mares.
El menú degustació val 20,00 euros i cal destacar la bona relació qualitat/preu.
En el celler hi ha unes 17 varietats de vins i caves, bàsicament de territoris propers.
Adreça: Plaça de l’església 12. 43141 Vilallonga de Camp. Tel.: 977 84 09 39. Horari de 13,00 a 15,00 de dimarts a diumenge i de 20,45 a 22,00 divendres i dissabte. Tancament setmanal: dilluns. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: dkastro@live.com
Fèlix Llovell - 03/03/2014 - 18:54h