0 comentaris
18:07
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Josep Poblet inaugura l’Escola de Música de Benissanet, construïda amb el suport de la Diputació
  
El president de la Diputació, Josep Poblet, ha inaugurat aquest cap de setmana l’Escola de Música de Benissanet, una infrastructura construïda amb el suport econòmic de l’ens intercomarcal. Situat al carrer d’Antoni Gaudí, el nou equipament cultural dóna un nou impuls a l’extensa tradició musical d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre.

Davant les nombroses persones que van assistir a l’acte inaugural, Josep Poblet va destacar el paper de l’Escola i la Banda musical del municipi en la difusió de l’activitat musical, i va encoratjar els seus responsables a continuar amb aquesta important tasca en pro de la cultura i el territori.

A més, Josep Poblet va posar de manifest que la Diputació de Tarragona ha fet possible la construcció d’aquesta escola, destacant la importància dels estudis que s’impartiran, amb reconeixement oficial, fet que ha estat possible gràcies a la gran tradició musical de Benissanet i al abnegat esforç que hi han posat els seus mestres, obrint les portes de l’Escola fins i tot a altres poblacions veïnes. “Benissanet és un exemple en la formació musical, que fomenta l’aprenentatge, la convivència i la disciplina, i promou la formació integral dels joves”, va afegir.

Poblet va ressaltar la important tasca que realitza la Diputació en matèria d’educació musical, ja que disposa de centres a Tarragona, Reus i Tortosa. En aquest sentit va destacar que si no fos per aquesta implicació, l’oferta en formació musical al territori estaria una mica mancada.

A l’acte han participat, així mateix, l’alcalde de Benissanet, Fidel Ciurana; el regidor i actual alcalde en funcions, Ignasi Ballvert; la directora de l’Escola de Música, Carme Solé; el director de la Banda de Música de Benissanet, Carles Capseta, i la vicerectora de Docència de la Universitat Rovira i Virgili, Mercè Gispert. També han assistit a la celebració el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé; del diputat Joan Sabanza, i de diversos alcaldes de la comarca.

L’alcalde en funcions de Benissanet, Ignasi Ballvert, va ressaltar el fet que “Benissanet ha estat, és i serà un poble de músics, que gaudeix d’una tradició centenària”. Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Fidel Ciurana, encara convalescent de l’accident sofert recentment, va manifestar que el present de l’escola és fruit de l’esforç i del treball que els professors que els han precedit. Així mateix, va expressar el suport de l’Ajuntament en benefici de l’educació musical. “Hem de seguir treballant per la música a la publicació; és a dir per la música a les Terres de l’Ebre i a la demarcació de Tarragona”.

Per la seva part, la directora de l’Escola de Música, Carme Solé, va destacar la importància de l’acte, ja que és el reconeixement oficial als estudis de música de l’Escola. També va tenir unes paraules d’agraïment al director de la Banda de Música de Benissanet, Carles Capseta, qui va assenyalar que l’Escola està oberta a tots els habitants de Benissanet, sense límit d’edat.

La vicerectora de Docència de la Universitat Rovira i Virgili, Mercè Gispert, va fer referència a la tradició de les bandes de música que existeix a les Terres de l’Ebre, afirmant que la cultura musical d’aquest territori és molt important, i la missió de les institucions és fer-la visible, ja que “la música forma part de la cultura d’un poble, i els pobles sense cultura no avancen. Per aquest motiu és important que les institucions inverteixin en cultura”.

Posteriorment, i com a cloenda de l’acte inaugural, músics de l’Escola i Banda de Música de Benissanet van oferir un concert a la sala del Casal Municipal.

Una llarga tradició musical
Benissanet té una tradició musical de més de 100 anys. L’existència de la primera banda data de l’any 1901, amb “la Banda de Josepet”. A l’any 1926 es funda l’Orquestra Cot, que va tenir una durada de més de 50 anys, superant la Guerra Civil.

L’any 1940 es forma la banda del Mestre Serra, essent ell mateix professor i director dels músics. L’any 1975 el Mestre crea una Banda Infantil amb alumnes de la seva pròpia escola. I l’any 1977 aquestes bandes s’unifiquen en una sola amb el nom de “Banda Unió Artístics”.

L’any 1985 reben el suport de l’Ajuntament de Benissanet i passen a dir-se “Banda Municipal de Benissanet fins a l’any 1993, moment en què, arran de convertir-se en membres de la Federació de Bandes de Catalunya, s’anomenen “Escola i Banda de Música de Benissanet.

Actualment, l’Escola i Banda de Música de Benissanet compta amb uns 50 alumnes de diferents edats, del mateix municipi o procedents d’altres, com Bot i Pinell de Brai.
Redacció TT - 18/05/2009 - 18:07h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat