El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona treballarà intensament per recuperar la normalització i dinamització del sector turístic d’Horta de Sant Joan
Horta de Sant Joan i les seves rodalies constitueixen un dels paratges amb més encant i atractiu turístic de la geografia catalana
  
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona treballarà intensament per la normalització del sector turístic d’Horta de Sant Joan. Aquest és el compromís al que ha arribat el seu president, Joan Aregio, després de la reunió celebrada aquest dilluns al municipi de la Terra Alta amb l’Ajuntament i una quinzena de persones representatives del sector (hotels, cases rurals, empreses de turisme actiu, restaurants, ...). A la reunió, tant els representants municipals com els agents turístics van posar de manifest l’afectació que l’incendi forestal ha tingut en les reserves i en les sol•licituds d’informació en plena temporada turística.

De la trobada es va desprendre la necessitat de comunicar la situació de normalitat del municipi, ja que les zones de més interès i més freqüentades pels turistes no han patit cap afectació.

Davant d’aquesta situació, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha avançat el seu compromís de dur a terme tot un seguit d’accions de comunicació tant d’àmbit català com d’estatal, a Internet i premsa escrita, que permetin contribuir a la difusió d’una realitat normalitzada, aquesta serà la primera d’un seguit de mesures que des del Patronat de Turisme de la Diputació es volen impulsar i posar a disposició del sector turístic d’Horta de Sant Joan per contribuir a la dinamització econòmica de la zona.

Horta de Sant Joan
Horta de Sant Joan i les seves rodalies constitueixen uns dels paratges de la geografia catalana amb més encant i atractiu turístic. Les activitats econòmiques principals de la zona són l'agricultura de secà, la ramaderia, el petit comerç i les petites empreses de construcció i confecció, però en els últims anys ha adquirit cada vegada més importància les empreses que giren al voltant del turisme com un actiu de futur.
La vila d’Horta conserva tot l’atractiu del nucli urbà medieval. L’any 1165, el rei Alfons I el Cast li va atorgar la carta de població. Picasso hi va descobrir la vida i la quadratura, de la qual va néixer el cubisme. L’antic hospital acull actualment el Centre Picasso, que mostra la producció del geni durant les seves dues estades a Horta, el 1898 i el 1909. El pròxim 19 de setembre se celebrarà una exposició amb originals del pintor en commemoració del centenari del retorn de l’autor a Horta de Sant Joan.
Horta ofereix a més conjunts arquitectònics espectaculars com La plaça de l’església, d’estil renaixentista del segle XVI, l’església parroquial de Sant Joan Baptista, d’estil gòtic que data del segle XIV, o la Casa de la Comanda, un palau d’estil lleidatà. També destaca l’Ecomuseu del Port que pretén estudiar, conservar i difondre el patrimoni integral del massís del Port.

Parc Natural del Ports
Entre els seus atractius turístics destaquen la Serra dels Pesells i el Parc Natural dels Ports, que alberga espais naturals de gran bellesa. Aquest té un especial interès botànic, geològic i faunístic, amb un important paper dins de les vies migratòries europees i, en especial, durant els canvis climàtics quaternaris, quan fa servir de refugi de diverses espècies vegetals i animals.

Excursionisme i senderisme
La Via Verda de la Terra Alta posa a l’abast dels practicants de l’excursionisme, el ciclisme de muntanya i l’equitació, un itinerari ple d’indrets meravellosos i d’espais gairebé verges, on la tranquil•litat i el silenci son les notes predominants.

Esports
El medi natural d’Horta és ideal per practicar esports a l’aire lliure. La naturalesa calcària del massís, juntament als corrents d'aigua i a la gran complexitat tectònica de la zona, han donat lloc en el transcurs dels anys, a la creació d'un impressionant sistema càrstic, amb abundants coves, gorges i avencs, que han propiciat una gran afició a l’espeleologia, el barranquisme i l’escalada. A Horta mateix, es poden trobar empreses que faciliten el guiatge i el lloguer de material.

Riu Ebre
Horta de Sant Joan està situada a la vall de l’Ebre, en un punt estratègic equidistant entre les principals capitals de Barcelona, Saragossa i València. El riu Ebre dóna nom a tot el territori de les Terres de l’Ebre, tant el català com el de la veïna comarca del Matarranya.
Des d’Horta, en poc temps, ens podem acostar als interessants pobles del Matarranya o, en direcció contrària, fins al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Dos móns de contrastos a pocs quilòmetres de distància, separats per les impressionants muntanyes dels Ports.
Redacció TT - 04/08/2009 - 18:41h
veu ciutadana
05/08/2009
17:33
una eficaz labor del Sr. Aregio , que sin la "tutela" de Nadal y las fuerzas vivas dominantes, es un magnifico gestor .
Anònim
05/08/2009
13:02
Una boníssima iniciativa del Patronat de Turisme de la Diputació, però i la Generalitat, que fa pel nostre territori? que està de vacances el sr. Sabaté? o és que no en sap més? Doncs que plegui...
SI SENYOR
05/08/2009
11:26
AREGIO,ETS UN TIO COM CAL.
SERÀS UN BON ALCALDE
TOTS AMB HORTA DE SANT JOAN!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat