La Diputació mostra les noves dependències descentralitzades de les Terres de l’Ebre al món local ebrenc
Josep Poblet destaca que l’obertura del Palau Climent és fruit de la “sensibilitat territorial i de la voluntat política” de l’ens intercomarcal
  
La visita d’alcaldes i altres representants del món local i de les entitats del Baix Ebre va encetar, aquest dimecres al vespre, la ronda de presentacions en societat de les noves dependències de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, situades al Palau Climent de Tortosa. Aquest dijous, el president de la Diputació, Josep Poblet, i el vicepresident territorial de les Terres de l’Ebre, Pere Panisello, han acompanyat en la visita per les instal•lacions els delegats dels serveis territorials de la Generalitat –encapçalats pel delegat del Govern de la Generalitat en aquest territori, Lluís Salvadó- i els representants dels col•legis professionals de les Terres de l’Ebre. A la tarda, ho han fet alcaldes i entitats de la Terra Alta i de la Ribera d’Ebre, i aquest divendres, és previst que cloguin les visites representants de la comarca del Montsià.

En el seu parlament de benvinguda als representants de les diferents comarques de l’Ebre, Josep Poblet ha assenyalat que l’obertura del Registre i dependències territorials de la Diputació a les Terres de l’Ebre és una aposta “audaç” i significa “avançar-se a l’estructura territorial de Catalunya que proclama el nou Estatut” i acostar-se “encara més” a la ciutadania. Segons ha afegit, es tracta d’un pas important que la Diputació “no tenia cap obligació de fer”, però que ha volgut dur a terme fruit de la “sensibilitat territorial i de la voluntat política” de l’ens intercomarcal. En aquest sentit, ha explicat que aquest procés descentralitzador forma part del pla estratègic 2007-2011 de la Diputació, i es va iniciar ja fa dos anys amb el nomenament d’un vicepresident territorial de les Terres de l’Ebre, juntament amb un vicepresident del Camp de Tarragona. “Són dos territoris diferents, tot i que complementaris i amb una gran estimació mútua”, ha indicat Poblet. D’altra banda, el president de la Diputació ha qualificat aquesta descentralització de la Diputació com “un procés que no té retorn”. Josep Poblet ha destacat, així mateix, que les noves dependències contribuiran a acostar encara més la Diputació a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, ha afegit que “la Diputació s’ha manifestat com un ens tremendament útil per als pobles, sobretot els més petits”. De la seva banda, el vicepresident de la Diputació a les Terres de l’Ebre ha lloat, Pere Panisello, “la decisió de Josep Poblet d’emprendre la descentralització de l’ens supracomarcal, avantçant-se així a la futura ordenació territorial de Catalunya”.

Visita dels representants de la Generalitat
Pel que fa a la visita d’aquest dijous, dels directors i delegats del Govern català, Poblet s’ha mostrat satisfet del veïnatge amb les delegacions de la Generalitat situades també al carrer Montcada. Per la seva banda, el delegat territorial de la Generalitat ha valorat positivament “l’aposta valenta” de la Diputació de Tarragona per descentralitzar encara més els seus serveis, abans de la creació de la Vegueria de les Terres de l’Ebre, el 2011, ha afegit Lluís Salvadó.

Visita de representants de la comarca del Baix Ebre
En la visita de dimecres al vespre, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, va destacar que les dependències de les Terres de l’Ebre contribueixen a potenciar encara més la proximitat i vocació de servei a les persones que sempre ha caracteritzat a la Diputació de Tarragona, ens que va qualificar com “una excel•lent administració”. Andreu també va ressaltar la recuperació de l’edifici modernista del Palau Climent com a delegació de la Diputació. Aquest primer acte de presentació va estar presidit també pels diputats Maria José Beltran i Álvaro Gisbert.

Obertura del Registre
El Registre de la Diputació al Palau Climent, al carrer Montcada de Tortosa, es va obrir aquest dimecres al matí, amb l’enviament d’una circular a tots els alcaldes de les Terres de l’Ebre. D’aleshores ençà diversos ciutadans ja han utilitzat aquest registre per a gestions administratives. L’edifici inclou altres serveis de les dependències, del Servei d’Assistència Municipal (cooperació al món local), de l’Organisme Autònom Desenvolupament Local (polítiques actives d’ocupació, agents locals d’igualtat, productes locals de qualitat, PLQ) i un espai del Servei d’Assistència al Ciutadà, amb sales on ja s’hi duen a terme exposicions culturals. Part d’aquestes sales es destinarà a la divulgació d’obres d’artistes ebrencs presents a les col•leccions del Museu d’Art Modern, com Santiago Costa, Leonardo Escoda, Manel Margalef, Joan Panisello, Agustí Vizcarro, Narcís Galia o Pere Falcó, entre altres. L’edifici també acull un servei d’informació, i espais per a la presidència i la vicepresidència, que s’hi desplaçaran periòdicament, a més d’altres dependències on els diputats també podran rebre les visites. Al Palau Climent hi treballa una vintena de persones. L’acte oficial d’inauguració de les instal•lacions se celebrarà aquest divendres, a les 20 h.
Redacció TT - 18/09/2009 - 00:27h
camperu
18/09/2009
14:50
Ja tenim dipu del camp i de les terres.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat