0 comentaris
12:11
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Les Terres de l’Ebre celebren amb un acte solemne al Palau Climent de Tortosa l’obertura de les noves dependències descentralitzades de la Diputació
  
Les noves dependències de la Diputació a les Terres de l’Ebre han quedat oficialment inaugurades aquest divendres al vespre amb un acte solemne amb l’assistència de personalitats i entitats de les quatre comarques ebrenques i del conjunt de la demarcació. La celebració ha estat presidida pel president de l’ens intercomarcal, Josep Poblet, acompanyat del vicepresident de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello; el vicepresident territorial al Camp de Tarragona, Quim Nin; els diputats Joan Josep Malràs, Maria José Beltran i Tomàs Bigorra, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Nombroses persones han assistit a l’acte, entre elles el bisbe de Tortosa, Xavier Salinas; els presidents dels quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre, els alcaldes de les quatre capitals de comarca de les Terres de l’Ebre, diputats al Congrés, senadors, diputats al Parlament de Catalunya, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, i diputats de la Diputació: Álvaro Gisbert, Francesc Josep Miró, Joan Manuel Sabanza, Josep Maria Llobet i Josep Jaume Castellnou,

En el seu parlament inaugural, Josep Poblet, s’ha referit a la inauguració de les noves dependències de les Terres de l’Ebre com “una passa sense retorn” que servirà per “donar més servei a tothom, ajudant i també engrandint el sentit de l’acció pública dels nostres temps”. Segons ha afegit, les instal•lacions del Palau Climent representen “una iniciativa sense precedents coneguts, que esdevé una determinació de gran importància social, política i institucional”, fruit del compromís que ell mateix va assumir davant la Corporació durant la seva investidura com a president, ara fa dos anys. Aquest compromís incloïa les ja creades vicepresidències territorials de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona, “amb l’objectiu d’encaixar molt més bé les accions i decisions en el si d’ambdues comunitats”. Tot plegat reforça l’afany de la Diputació de ser “un autèntic agent de transformació progressiva de la nostra realitat social i econòmica”, ha indicat Poblet. El president de la Diputació també ha destacat que les noves dependències de les Terres de l’Ebre esdevenen “una nova forma d’implicació activa en el model territorial que la ciutadania de Catalunya vol i proclama a l’Estatut”.

Poblet ha volgut fer èmfasi en un aspecte de futur de l’àmbit local que considera prioritari, com és “la imperiosa necessitat de millorar el sistema competencial dels ens locals”. Així ho han palesat diferents experts que han participat en l’estudi i elaboració de l’avantprojecte de Llei de Governs Locals de Catalunya, emmarcat en el nou Estatut, i en l’avantprojecte de Llei Bàsica del Govern i Administració Local, del Ministeri d’Administracions Públiques. En aquest mateix sentit, Josep Poblet s’ha referit a la manca de finançament dels municipis i, en definitiva, a “la inexistència de ressorts competencials per afrontar eficaçment els problemes socials dels ciutadans”. Segons ha apuntat a continuació, la vegueria té com a objectius clars “suplir les mancances de capacitat de gestió dels municipis i garantir que qualsevol ciutadà tingui accés a uns serveis públics de qualitat. Moltes d’aquestes funcions actualment les du a terme la Diputació, amb els mitjans de què disposa; per tant, la Diputació, en l’àmbit estricte de les seves competències i dins la més escrupolosa legalitat, obrint dependències amb Registre a les Terres de l’Ebre s’avança amb determinació i audàcia al temps i dibuixa, tant com pot, la nova realitat que l’Estatut de Catalunya preveu”.

Abans d’acabar el seu parlament i donar per inaugurades les instal•lacions, Josep Poblet ha volgut agrair les persones de dins i fora de la Diputació que han fet possible la creació del Registre descentralitzat i el conjunt de dependències de la Diputació a les Terres de l’Ebre.

De la seva banda, el vicepresident de la Diputació a les Terres de l’Ebre ha lloat, Pere Panisello, “la decisió de Josep Poblet d’emprendre la descentralització de l’ens supracomarcal, avantçant-se així a la futura ordenació territorial de Catalunya”. També ha intervingut Ferran Bel, alcalde de la ciutat on s’ubiquen les dependències, qui ha assenyalat que el nou servei “no només és un fet important per a les Terres de l’Ebre, sinó per a tot el país”. Segons ha afegit, “avui, amb aquestes noves dependències la Diputació es fa encara més present a les Terres de l’Ebre”.

Aquest divendres a la tarda, prèviament a l’acte d’inauguració oficial, les dependències del Palau Climent han rebut la visita de representants d’ajuntaments i altres institucions i entitats de la comarca del Montsià. Des del passat dimecres, també han visitat les instal•lacions i han estat rebuts pel president Josep Poblet representants de les comarques del Baix Ebre, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, així com representants de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i presidents de col•legis professionals d’aquest mateix territori.

El Registre, en marxa
El Registre de la Diputació al Palau Climent, al carrer Montcada de Tortosa, es va obrir aquest dimecres al matí, amb l’enviament d’una circular a tots els alcaldes de les Terres de l’Ebre. D’aleshores ençà diversos ciutadans ja han utilitzat aquest registre per a gestions administratives. L’edifici inclou altres serveis de les dependències, del Servei d’Assistència Municipal (cooperació al món local), de l’Organisme Autònom Desenvolupament Local (polítiques actives d’ocupació, agents locals d’igualtat, productes locals de qualitat, PLQ) i un espai del Servei d’Assistència al Ciutadà, amb sales on ja s’hi duen a terme exposicions culturals. Part d’aquestes sales es destinarà a la divulgació d’obres d’artistes ebrencs presents a les col•leccions del Museu d’Art Modern, com Santiago Costa, Leonardo Escoda, Manel Margalef, Joan Panisello, Agustí Vizcarro, Narcís Galia o Pere Falcó, entre altres. L’edifici també acull un servei d’informació, i espais per a la presidència i la vicepresidència, que s’hi desplaçaran periòdicament, a més d’altres dependències on els diputats també podran rebre les visites. Al Palau Climent hi treballa una vintena de persones.
Redacció TT - 19/09/2009 - 12:11h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat