0 comentaris
20:50
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
GEPEC-EdC s'oposa a la construcció d'un parc eòlic sobre l'abocador de runes d'Amposta
  
La construcció d’un “miniparc” eòlic format per dos aerogeneradors a l'abocador clausurat de runes d'Amposta suposaria un impacte visual molt elevat a la zona de la Ferrereta, ja que quedaria just davant de la muntanya de Montsianell. Esta muntanya representa una de les icones d’Amposta, del Montsià i de les Terres de l'Ebre.

Des de GEPEC-EdC no compartim el model vigent consistent en escampar miniparcs arreu de Catalunya, ja que així s’aconseguirà tenir tot el territori ple d’aerogeneradors sense cap criteri d’ordenació territorial. És molt millor la substitució dels miniparcs per aerogeneradors d'escala urbana en zones industrials i periurbanes, que poden produir la mateixa energia amb menys impacte ambiental. Recordem que l’impacte ambiental dels parcs eòlics va més enllà del visual: col•lisions amb l’avifauna, construcció de grans vials d’accés a zones naturals, desmunts en zones de fort pendent, instal•lació de línies elèctriques associades, etc., que es veurien molt reduïdes amb els criteris de generació distribuïda que defensem des de la nostra entitat.

Respecte al parc solar que acompanya al projecte a sobre de l'abocador de runes d'Amposta, pensem que malgrat els terrenys on s’instal•laria són una extractiva abandonada en fase de restitució, seria preferible també posar-lo en sòl industrial, ja que l’objectiu al restituir una antiga activitat extractiva, no es convertir-ho en nou sòl per a ús industrial, sinó restituir-ho a lo que originàriament era el terreny o bé fer-ho compatible amb usos que s'integrin amb l'entorn agrícola del paratge. Cal ubicar les activitats industrials d’un municipi als polígons industrials, que són pròpiament creats per a això.
Redacció TT - 05/02/2010 - 20:50h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat