Lo Tarragoní Perspicaç
13/08/2014
09:11
Les veritats ofendran les oïdes de les princesetes del pèsol secessionista, però no per això hem de deixar de dir-les. Ben expressat, Sr Carrillo.
Curiós que els independentistes parlin d'un poble català que ha plantat cara als "agressors" sempre foranis i alhora ens diguin que Espanya és decadent . Doncs si fa 300 anys que una nació decadent oprimeix a una de vigorosa, és que cap de les dues és el que diuen que són.
Hi ha un mesurador històric per valorar la mentida de Catalunya com una realitat oprimida: el 1848 a Europa esclata la Primavera dels Pobles: arran de les revolucions liberals, les minories oprimides s'aixequen en armes...excepte a Catalunya. Ergo, ningú es sentia sotmés.
M A P
13/08/2014
10:49
Sempre em va semblar que la famosa sentència de Lincoln:

"Es pot enganyar a tots durant un temps, i a uns quants per sempre, però no es pot enganyar a tots per sempre"

No passava de ser una bonica frase, però ara es va veient que, afortunadament, acaba acomplint-se.

Moltes gràcies per contribuir al fet, Sr. Carrillo.
Català
13/08/2014
13:43
És curiós l'aferrament dels espanyols a les lleis, quan allò que mou el món és la voluntat.
Jordi Carrillo a Català
13/08/2014
14:42
Benvolgut Sr.,

Gràcies pel seu comentari.

I a mi que em van ensenyar a primer de Dret que una característica dels Estats de Dret és que la llei era l’expressió de la voluntat general... En fi, deu ser que està sorgint una nova teoria del Dret, segons la qual la llei és la voluntat de quatre amics.

Quant a aferrar-se a les lleis pregunti-ho als que surten en un vídeo apel•lant a la llei, en aquest cas el Pacte dels Drets Civils i Polítics... això sí, amb la voluntat de fer dir al text una cosa que no diu, no ha dit mai i no pot dir. Això sí que és voluntat, més que l’Alcoià.
el fontanero polaco
13/08/2014
15:53
"allò que mou el món és la voluntat". Ahhh, coi. La meva voluntat és no pagar ni un ral d'impostos i gaudir de sanitat i educació gratuïtes. "Respectarà" la Gene la meva voluntat???
Jordi Carrillo a Tarragoní persp.
13/08/2014
22:09
Benvolgut Sr.,

Gràcies per participar de nou.

Doncs discrepo del seu comentari. Jo no crec que a cap independentista li ofengui la veritat. Al contrari, saber la veritat i actuar dins les coordenades que la realitat fixa és l’única possibilitat d’elaborar una estratègia guanyadora. Mentre troles com aquesta vagin conformant la seva visió, l’independentisme serà incapaç de calibrar els formidables obstacles que té davant i d’acumular les forces necessàries per superar-los. Mentre segueixi fent-se trampes al solitari, Espanya tindrà llarga vida.

Però com se li pot passar pel cap a algú sensat que els Estats signants del Pacte avalen la secessió unilateral dins Estats democràtics i de Dret!
Jordi Carrillo a MAP
13/08/2014
22:15
Benvolgut MAP,

Gràcies per participar.

Ja és greu que intentin enganyar-nos a tots, però el pitjor per ells és que s’enganyen a si mateixos. Així no poden anar enlloc. Amb aquest nivell intel•lectual fa feredat pensar quina seria la relació del nou Estat català amb la veritat. Veig a Pilar Rahola calculant les balances fiscals seguint el mètode Baden-Württemberg.

De fet del primer lloc on hauria de sortir la reacció contra aquestes troles és de l’independentisme mateix, no dels que estem per Espanya.

Però com se li pot passar pel cap a algú sensat que els Estats signants del Pacte avalen la secessió unilateral dins Estats democràtics i de Dret. S’han begut l’enteniment?
New Xavi TGN
14/08/2014
05:54
A mí, un 'articulista' o 'tertulià' que es posa a contestar els qui han posat interès i ganes en llegir i comentar el que explica, i va el tipus i es posa a copiar-enganxar per respondre'ls amb aparent dedicació... doncs mira, com que no em desperta massa credibilitat...
I òbviament he llegit i estic comentant l'article: -"Incohereeeent!" -"Gràciessss!").
Jordi Carrillo a New Xavi
14/08/2014
10:06
Benvolgut Sr.,

Gràcies per la seva participació i per haver llegit article i comentaris.

No veig per què el seu comentari és incoherent.

Sí, les dues últimes respostes poden semblar reiteratives, i de fet és una cosa volguda. Hi ha algunes idees-força que cal repetir.

No dir la veritat perjudica fins i tot als que no la diuen. I és una trola molt grossa dir derivar d’un pacte entre Estats una cosa que ataca l’existència dels Estats.

Però com se li pot passar pel cap a algú sensat que els Estats signants del Pacte avalen la secessió unilateral dins Estats democràtics i de Dret. S’han begut l’enteniment?
a mi m'agradaria
15/08/2014
13:45
Això ja ho saben el Mas i el Junqueras, però, a lo millor, amb tot aquest soroll aconsegueixen i es conformen amb una Comunitat Autònoma per a Barçalona, igual que Madrit.
Pere
16/08/2014
18:28
Si, si, però què en fem de la majoria del poble de Catalunya que d'una manera pacífica i civilitzada vol votar i decidir el seu futur ? Els hi tapem la boca ? Els ignorem ?
Jordi Carrillo a Pere
16/08/2014
20:12
Benvolgut Sr.

Gracies pel seu comentari.

Queda modificar la legalitat espanyola. Votar es decidir. La constitucio espanyola no te cap clausula d'intangibilitat i el parlament de Catalunya pot iniciar una reforma constitucional. No tinc cap dubte que si dins de Catalunya hi hagues una majoria resolta a canviar la Historia la independencia seria imparable. Pero eleccio rere eleccio, o sigui, quan toca decidir, constatem que no existeix.

Disculpi els accents.
no cola
17/08/2014
18:25
La constitució espanyola no es reformarà mai per la voluntat catalana per majoritària que sigui, això ho sap tothom, vostè també sr Carrillo.
Jordi Carrillo a no cola
17/08/2014
20:26
Benvolgut Sr.,

Gracies per participar.

Que la constitucio no es pot reformar nomes per la voluntat catalana ho se jo i qualsevol estudiant. de primer de Dret, perque la reforma l'han d'aprovar les corts espanyoles i si escau el poble espanyol. Si ens omplim la boca de fer les coses de manera pactada, el mitjans ja son a l'abast. Fora bo que els partits que donen suport a la consulta deixessin de marejar la perdiu amb mitjans il.legals i superflus i parlessin de finalitats, del que realmemt volen. El que passa es que si els tanques en un despatx veuria que no tenen cap objectiu comu, mes enlla de demanar coses que ja poden fer.

Disculpi els accents.
Lemanio
18/08/2014
11:43
Enhorabona per larticle ke ha fet. Ajuda a entendre millor com funciona el pacte de drets civils i polítics. Sempre es interessant llegir els seus articles replets de coneixements sobre ciutadans, unitat territorial i funcionament administratiu. Tambe penso ke el titol del missatge esta ben trobat tot i k ya ralla sempre ficar trolas indepes cambia una mica no paiu? xdd fas com la derc k diu k samare la mima al titol xdddd es passarse en veritat. Crec ke es millor entendre be la correlacio adjacent daquesta resolucio ke dum dabadaba com la derc municipal a tgn ke diu k samare la mima xddd es pasarse parara.
A "Català"
18/08/2014
16:17
Acabes de guanyar el premi al comentari més absurd en el que va d'any per la perla següent: "És curiós l'aferrament dels espanyols a les lleis, quan allò que mou el món és la voluntat". La voluntat de qui? De Barcelona? Del polítics que desvien l'atenció dels 4 empanats que li segueixen el fil mentre seguim tancant hospitals, apujant impostos i estudiant en barracons? L'independentista té un petit problema de concepció de les lleis, i en fa una interpretació basada en "si m'agrada ho compleixo, si no, ni parlar-ne". La Constitució és la carta magna, llei de lleis (no entraré a discutir si estan per sobre els tractats internacionals o la CE) i agradi més o menys, s'ha de fer complir.
AMLJ
18/08/2014
16:38
Apreciat Sr.Carrillo

interessant anàlisi de legalitat internacional, però ara permeti que em centri en les seves darreres respostes.

Diu que tenim 2 vies cap a la independència: reforma constitucional (condemnada al fracàs) o declaració d'independència. Però diu que ara no és el moment d'engegar res: abans cal que partits favorables a la independència guanyin durant un nombre indefinit de legislatures.

Sona llarg, no? Això vol dir eternitzar l'actual situació. Vol prolongar aquest procés durant dècades?!

No és més clar i eficaç que els governants preguntin ara i explícitament als ciutadans catalans si volem una Catalunya independent? Així se sap si cal engegar res o no.
a ALMNJ
18/08/2014
19:24
Li farà també aquesta pregunta als catalans que viuen i treballen en altres parts del territori espanyol o aquests están vetats de dir la seva, al contrari dels que viuen en altres països extrangers?
Jordi Carrillo a Lemanio
18/08/2014
21:33
Benvolgut Sr. Lemanio/La Pitufa/Esteban/Tomàs Molina

Gràcies pel seu comentari.

Celebro que tingui una millor visió de l'assumpte sobre el que versa l'article.

Lamento que li sàpiga greu la reiteració en el títol. M'estranya això sí que vingui de Vostè, ja que cadascun dels seus nicks escriu sempre el mateix comentari.

El que passa és que si Dyango i Guardiola volen derivar d'un tractat internacional signat per Estats el dret a la secessió unilateral de parts d'aquests Estats, només tinc una paraula per descriure-ho, i ho dic lamentant les limitacions del meu lèxic: TROLA.

La sèrie encara no ha acabat.
Jordi Carrillo a AMLJ
18/08/2014
21:46
Benvolgut Sr.,

Gràcies per participar aquí de nou.

He dit que ara no és el moment per endegar res perquè no hi ha una majoria independentista sorgida d'unes eleccions. Aquest és el primer pas del procés. L'últim és el referèndum.

Votar és decidir. En totes les eleccions generals i autonòmiques decidim sobre independència votant o no a partits que explícitament la duen al seu programa.

La situació actual durarà mentre part de la societat catalana reclami la independència, ja que aquest anhel pot expressar-se elecció rere elecció.
A Lemanio y compañía
19/08/2014
18:56
Por lo menos, los comentarios de Lemanio y compañía que, aparentemente no tienen sentido, funcionan como relax después de leer parrafadas jurídicas precedidas por saludos y agradecimientos varios a los comentaristas. Y aunque yo nos soy agradecido, por una vez y sin que sirva de precedente, agradezco a Lemanio y sus congéneres porque siempre logran arrancarme una sonrisa. Y no es poca cosa en los tiempos que vivimos en los que la gente se empeña en aguarnos la fiesta con cualquier pretexto.
Jordi Carrillo a "a Lemanio"
19/08/2014
22:59
Benvolgut Sr.,

Li agraeixo la seva participació i el saludo.

Aprofitant que està Vostè esplèndid, agraeixi també a Formoso Deltoide.

Espero arrencar-li un somriure amb unes línies jurídiques.

De fet, és la possibilitat que a Espanya elecció rere elecció es pugui votar partits que duen la independència explícitament al seu programa la més clara manifestació del dret a l’autodeterminació en la seva vessant interna, que és la que en primeríssim lloc protegeix el Pacte dels Drets Civils i Polítics.
AMLJ
20/08/2014
10:45
Cert que els partits que explicitaven que volen la indendència al programa electoral del 2012 no tenen la majoria, però els partits que explicitaven que volen un referèndum o consulta sí que tenen la majoria, i per tant, oganitzant-se aquesta consulta, s'està complint un mandat democràtic.

Per què no es pot complir en primer lloc aquest mandat, tal com pretén fer la majoria del Parlament? Enlloc no està escrit que, en aquest procés, "l'últim és el referèndum".

I, per cert, jo tampoc acabo de veure clar el cos electoral que volen establir per la consulta. Veuria més clar que fos exactament el mateix que el de les eleccions o el referèndum de l'estatut.
a AMLJ
20/08/2014
11:49
para utilizar el censo electoral de una elecciones legales, se necesita permiso del estado para hacer la consulta. Esta es la explicación. Otra vez topamos con las leyes democráticas. El parlamento estatal ( incluidos parlamentarios de todas las CCAA) deben decidir. Y parece que ya han decidido. No hay que olvidar que los que votan SÍ-Sí están votando la independencia. Y por tanto esta pregunta no se puede hacer porque no es de su competencia, según explica el TC( nos guste o no). Y el censo que tienen en mente los de la consulta es totalmente esquizofrénico( a mi modo de ver: menores de edad, inmigrantes y exclusión de algunos catalanes, control dudoso de los resultados...
Tomàs Molina
20/08/2014
12:09
Subscribo completamente su posicionamiento en cuanto al Dictamen de la Corte Internacional de Justícia en el caso de Timor del Este, pero no se debe olvidar que en junio se ve mucha nieve desde bastantes pueblos pirenaicos. En agosto o sobretodo en septiembre y octubre antes de las primeras nevadas otoñales es cuando se ve quien en la creme de la creme.También hay que decir que por mayor altitud la visión de las Maladetas desde el Cap de Baqueira es un poco mejor (abarca todo el macizo) aunque también un pelín más lejana que la que se ve desde los pueblos de Naut Aran,pero es una buena aproximación a la vista de los Montes Malditos desde Bagergue,Unha,Salardú o Gessa.
AMLJ
20/08/2014
14:47
Sí, és prou conegut, sabem de sobres que el Congreso no va donar permís, i per tant no es pot fer referèndum i s'ha de fer consulta.

Però independentment d'això, es prepara una consulta, i res no impedeix que sigui el mateix cos electoral el que hi voti i el que vota habitualment. Estic d'acord amb vostè que és millor no incloure el vot de població que normalment no tenen dret a vot per evitar que després diguin això de "control dudoso de los resultados".

En fi, doctors té la ciència.

El que no compateixo amb vostè és que es pretengui excloure-hi catalans. Si es refereix als residents a Espanya, ells mai voten aquí, i seria complicat que ara ho fessin; no estan registrats enlloc.
a AMLJ
20/08/2014
19:31
1.Se puede hacer un registro de catalanes residentes en el resto del Estado.2.Aunque no hayan votado nunca aquí, tampoco nosotros hemos votado en una consulta y el censo será diferente. Para eso se han hecho unas leyes a la carta y, podrán votar menores, e inmigrantes y catalanes residentes en el extranjero.No se entiende la discriminación de estos otros catalanes.4.Para saber cuántos catalanes mayores de edad (que son los que pueden votar en una elecciones) están a favor de la independencia, lo más fácil es que el señor Mas convoque elecciones autonómicas y que cada partido especifique su posición sobre la independencia.No necesita permiso de nadie, si no lo hace, tendrá sus razones...
Jordi Carrillo a AMLJ (1/2)
20/08/2014
22:07
Benvolgut Sr.,

No oblidem que més democràtic va ser el mandat conjunt de Parlament, Congrés i cos electoral català quan va votar-se l’Estatut. Entre d’altres, aquest mandat consistia en: la Generalitat només pot consultar sobre matèries de la seva competència (art.122); qui vulgui reformar l’Estatut haurà de seguir el procediment establert als arts. 222 i 223.

Convocar una consulta no referendària no és sinó anar contra el mandat democràtic que l’Estatut conté. O, dit en altres paraules, una reforma encoberta de l’Estatut sense seguir els procediments establerts.
Jordi Carrillo a AMLJ (2/2)
20/08/2014
22:09
Em podria dir Vostè que això li podrien dir també al Constitucional. Seria fals. El Constitucional va protegir també el mandat democràtic expressat quan va votar-se la Constitució, tant pel que fa al contingut com al procediment per reformar-la. I no subestimi el mandat del procediment per reformar-la, ja que sense aquesta garantia d’estabilitat potser molts dels que van votar la Constitució no ho haurien fet.
RE a AMLJ
21/08/2014
09:57
RE 1: seria complicat i introduiria dubtes sobre el resultat final (cens poc clar)

RE 2: reitero que jo tampoc veig clar d'incloure-hi menors i persones sense DNI; pel que fa als catalans residents a l'estranger, ells sempre voten(estan registrats a ambaixades d'Espanya)

RE 4: li recordo que aquest no és el procés del Sr.Mas sinó de molts més actors; tots els actors volen un referèndum perquè és evident que és molt més clar preguntar explícitament que fer-ho via eleccions; un cop descartat el referèndum, el propi Mas va apuntar la possibilitat d'unes "eleccions plebiscitàries" en cas de tampoc poder tirar endavant la consulta, però altres actors no hi estan d'acord; hi ha debat
AMLJ a Jordi Carrillo
21/08/2014
10:06
La via de la reforma Constitucional mai estarà a l'abast dels catalans. Mai a Espanya hi haurà la voluntat política necessària.

Observi que li deia que els governants haurien d'atendre els mandats democràtics; també els governants residents a Madrid. Ells també haurien d'atendre una voluntat que és (o, si vol, sembla que pugui ser) majoritària a Catalunya, com ha fet el Sr.Cameron. Si la Constitució li ho prohibeix a Rajoy però no li ho prohibeix a Cameron, els primers que haurien d'arreglar-ho són el PP i el PSOE per qualitat democràtica de l'Estat que lideren.

Les lleis són l'excusa, no la causa.
M A P
21/08/2014
10:34
AMJL, ha presentat el drama de l'independentisme en la seva màxima cruesa: És impotent per a obtenir el seu objectiu mitjançant la llei, però també ho és mitjançant la força. Es conforma en crear una ficció temporal entre els seus acòlits en infinitat d'actuacions gestuals.
Malauradament, també evita la definició dels grans problemes del present i del futur i per tant l'articulació de possibles solucions. En defrinitiva, és una rèmora per la Catalunya actual, un pes mort del que cal desembarassar-nos per poder sortir de la insignificància a que ens està duent com a societat.

Per això cada cop som més els catalans que el volem desfer.

No tenen res a fer, ens en sortirem.
el fontanero polaco
21/08/2014
11:37
Molt interssant també l'article del Sr. Carrillo al Cronica Global. Les troles indepes van caient com les fulles a la tardor.
a AMLJ
21/08/2014
11:52
No són el PP i el PSOE, sinó tots els ciutadans de l'Estat( democràcia) representats legalment al parlament a través dels diputats. Per a això estan les eleccions. I no pensem que s'ha de canviar la Constitució perquè s'ajusti al desig d'uns quants. Són molts els ciutadans de l'Estat que estan pel canvi en molts temes de la Constitució i no precisament per acontentar als catalans. Que no som la clau de tot, com es pensen alguns. El Cameron no té aquest problema perquè la seva Constitució permet una consulta amb una pregunta clara i sense embuts : SI/NO. Això només es pot preguntar si ens empara la Constitució.
AMLJ a M A P
21/08/2014
11:56
Gràcies per treure les seves pròpies conclusions de "l'autocrítica" que faig als meus darrers comentaris.

D'una cosa que diu, me n'alegro enormement: no, l'independentisme català no utilitza la força per assolir els seus objectius.

No obstant, li recordo que el propi Sr.Carrillo contempla una altra via: la Declaració d'Independència (legítima si prové d'un mandat democràtic).

I sí, l'independentisme té ben presents els grans problemes del present i del futur, i mira d'articular la que considera que seria una via per solucionar-los: un nou Estat. Vostè no està d'acord que aquesta sigui la solució, i la seva postura és molt respectable, tant com la dels que considerem que sí ho és.
RE a AMLJ
21/08/2014
15:11
He fet referència al PP i el PSOE perquè van ser aquests dos partits els qui, quan els va convenir, es van posar ràpidament d'acord per fer una reforma ultra-ràpida de la Constitució.

No ho van fer a instàncies de la voluntat dels ciutadans de l'Estat (no hi constava en cap programa electoral ni hi havia demanda al si de la societat espanyola), sinó a instàncies de la voluntat de la cúpula de la UE.

Pel que sembla, en aquella ocasió les lleis no suposaren cap impediment. Ho van poder fer senzillament perquè hi va haver voluntat política d'aquests dos partits per fer la reforma.
a AMLJ
21/08/2014
17:02
Totes les decisions del parlament es prenen per majoria absoluta. I fins que, després de noves eleccions, no canvii el parlament, al parlament actual radica la voluntat del poble. Quan es vol saber l'opinió de cada ciutadà en un tema concret, es convoca un referendum en el que participen tots els ciutadans amb dret a vot en les eleccions generals, no només una part d'ells. Així funcionen les democràcies. El camí antidemocràtic és optar la desobediència. Però pot tenir males conseqüències perquè ningú vol en les seves files els qui trenquen la baralla quan no els va bé el joc.
Joel
21/08/2014
17:23
Diu en MAP més amunt: "No tenen res a fer, ens en sortirem".
S'ha de tenir una mica més de sentit del ridícul i de les proporcions.
Avui no hi ha cap altra causa a Europa que sigui capaç d'aplegar al voltant de dos mil.lions de persones al carrer en actitud pacífica, civilitzada i democràtica. Mentre que els contraris a aquesta noble causa a dures penes si són capaços d'omplir la Plaça de Catalunya de Barcelona.....
Sr. MAP, estem al segle XXI, al final la democràcia i la civilització s'imposaran. Ah, i la força la deixarem pel segle XIX....
M A P
21/08/2014
19:54
AMJL>
L'arrogància perdonavides és un recurs que funciona bé en alguns nivells domèstics, però no posseeix cap valor argumental quan s'estudien fets reals.
Per cert, potser no m'he explicat bé. La impotència en mobilitzar les masses en una autèntica actitud de força no significa que es renuncïi a priori a l'ús de la força, és que simplement es careix de capacitat de fer-ne ús (per altra banda ha estat innecessari atès el suport institucional i mediàtic de que ha gaudit fins ara l'independentisme).
Joel> A banda la frivolitat en les xifres, el problema el van tenint l'independentisme a mesura que les masses vagin entenent que han estat enganyades i instrumentalitzades.
AMLJ a M A P
21/08/2014
21:45
No sé on veu el to arrogant de la meva resposta. Em sembla que l'he contestat amb prou correcció, tenint en compte que el seu missatge era francament agressiu.

Parla de "un pes mort del que cal desembarassar-nos" per referir-se a una opció política que comparteix un nombre de ciutadans molt important (no cal entrar aquí a discutir si és el 80% o el 30%).

Respecte, Sr. M A P, només li demano respecte!
RE a AMLJ
21/08/2014
21:52
"Totes les decisions del parlament es prenen per majoria absoluta" => Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya, aprovada per majoria absoluta

"I fins que, després de noves eleccions, no canviï el parlament, al parlament actual radica la voluntat del poble" => La voluntat del poble és que Catalunya sigui sobirana

"Quan es vol saber l'opinió de cada ciutadà en un tema concret, es convoca un referèndum" => 9N

"en el que participen tots els ciutadans amb dret a vot en les eleccions generals, no només una part d'ells" => a les eleccions autonòmiques, el cens electoral són els habitants a Catalunya els residents a l'estranger registrats a ambaixades

"Així funcionen les democràcies"
a AMLJ
21/08/2014
22:26
El parlament català té unes competències limitades perquè el seu poder li ve donat per la constitució de l'Estat al que pertany. Com els parlaments de cadascuna de les CCAA de l'Estat, qualsevol decisió presa per un parlament d'una CA sobre un tema pel quea no té competència, no té validesa. Ningú pot legislar contradient una llei de rang superior. Quan vostè no sap què dir, té costum de sortir-se per la tangent però no cola.Quand tinguem la independència i siguem un estat propi e independent, tindrem la nostra pròpia constitució a la qual hauran de sotmetre's tots els organismes del nostre flamant estat. O no?
Jordi Carrillo a AMLJ i RE (1/4)
22/08/2014
00:55
Benvolgut Srs.,

Una cosa cal puntualitzar. Que una reforma constitucional no serà fàcil que prosperi és clar, però em penso que més fàcil serà quant més àmplia i millor articulada estigui la majoria que li doni suport. I no tinc cap mena de dubte que abans d’anar per altres vies s’haurà d’esgotar aquesta.

Però no invertim l’ordre del procés. Ni el Sr. Rajoy ni, desitjo, el Sr. Sánchez són els servents de l’independentisme. No estan per posar-ho fàcil. No els han votat per això. No va així això. La independència que se la treballin els que la volen.
Jordi Carrillo a AMLJ i RE (2/4)
22/08/2014
00:56
Primer cal que el Sr. Mas, el Sr. Espadaler, el Sr. Herrera, el Sr. Junqueras i el Sr. Fernández s’asseguin al voltant d’una taula i acordin la reforma constitucional que volen. Que diguin exactament quins articles cal reformar i quina hauria de ser la nova redacció. A veure si són capaços. I si ho són que vagin al Congrés.

I home, si els catalans hem dit en referèndum que per atorgar noves competències a la Generalitat, o retornar-les, calen, entre altres, dos terços del Parlament, doncs convindria que a la taula hi fos el Sr. Iceta.
Jordi Carrillo a AMLJ i RE (3/4)
22/08/2014
00:57
Vostès creuen seriós que en un referèndum es pregunti per l’Estat propi no independent, una cosa que ningú sap què és i que perfectament empara una reducció de competències de la Generalitat? Se’n donen compte de la collonada que va haver de fer-se per anunciar la consulta? Vostès creuen que el Sr. Mas, el Sr. Espadaler, el Sr. Herrera, el Sr. Junqueras , el Sr. Fernández i el Sr. Iceta serien capaços d’acordar una reforma constitucional que dugui a la independència? Jo crec que no. Que ho provin. A Escòcia els independentistes parlen amb una veu. Aquí afortunadament estem molt lluny d’això.
Jordi Carrillo a AMLJ i RE (4/4)
22/08/2014
00:59
Per últim, al Sr. AMLJ. Jo no dic que la DUI sigui legítima. Simplement analitzo el que ha passat a Europa en els darrers 30 anys i constato que és un camí. No és rellevant si és legítima o no. Només si té èxit. I com vaig dir en un altre article una DUI no pot ser pacífica, tot i que hi haurà menys merdé si es fa amb 120 Diputats que amb 70. Així que primer mirem d’esgotar les vies que ofereix la legalitat espanyola.
a AMLJ
22/08/2014
09:24
Imagini's que ens reunim en el nostre lloc de reunió habitual (el parlament de Catalunya) els veïns del meu bloc ( parlamentaris del Parlament) i votem ,per unanimitat (lògic) no pagar els rebuts de les escombraries que ens cobra l'ajuntament perquè ens sembla un abús. Tindrem tot el dret a dur a terme la nostra decisió, perquè així ho hem decidit tots els membres del bloc? I , llavors per què diuen alguns que Tarragona no pot decidir si vol ser només catalana i no espanyola? És molt fàcil parlar sense reflexionar sobre el que es diu
RE a AMLJ
22/08/2014
14:17
Si ens comencem a acusar d'irreflexius i altres perles, millor deixem-ho córrer.

Catalunya no és una comunitat de veïns o un municipi. Té drets històrics (reconeguts a l'Estatut, Art.5 "L'autogovern de Catalunya es fonamenta també en els drets històrics del poble català..."), institucions de govern, etc. Per això es considera nació. I una comunitat de veïns no té els drets d'una nació.

Però discutir ara això seria monopolitzar el debat amb un tema ja debatut abastament en comentaris al TT.

A la fi estem debatent una evidència: és il·legal independitzar-se d'Espanya. La declaració d'independència serà un acte il·legal... segons la llei espanyola. D'això es tracta: nou Estat, nou cos legal.
a AMLJ
22/08/2014
15:44
1.-La constitució especifica quins són els drets i les competències de cada “nació” o C.A. 2- També la comunitat de veïns pot decidir sobre temes que només a ells incumbeixen( posar escales de marbre, una planta a l'entrada o el color de les parets del replà) però no sobre el que afecta a la recollida d'escombraries de tota la ciutat. 2.-No em refereixo a vostè personalment quan dic que és fàcil parlar sense reflexionar. Fins i tot crec que, encara que reflexionem, mai podem estar segurs que nostra reflexió ens porti a la veritat absoluta. Perquè sempre ens falten molts elements de judici. Però moltes vegades, escoltant els arguments dels altres, podem comprendre els seus posicionaments
RE a AMLJ (2)
22/08/2014
16:00
Al final, qui dirimeix conflictes com el dels veïns que no paguen el rebut d'escombraries és una persona neutral acceptada per tots (jutge, arbitre conciliador...)

Des del seu punt de vista, qui jutja el conflicte de Catalunya són jutges espanyols. No obstant, arribats a cert punt, serà fora de la jurisdicció espanyola on es dirimirà la qüestió (Tribunal Internacional o simple reconeixement del nou estat per part de la resta d'estats del món).

Podem discutir sobre les situacions prèvia (es donen ara les condicions per proclamar la indep.?, etc) i posterior (seguirem a la UE?, etc), però la pròpia declaració d'independència, quan arribi, tindrà lloc encara que sigui espanyolament il·legal.
RE AMLJ
22/08/2014
16:06
Ep! No havia vist la seva darrera resposta. Gràcies per l'aclariment sobre parlar sense reflexionar. Efectivament d'això es tracta: ningú té la veritat absoluta, i aquests debats (millor si són serens) van molt bé per revisar i estructurar els posicionaments propis, i alhora entendre els dels contertulis.
a AMLJ
22/08/2014
19:30
Natural que el conflicte de Catalunya ho jutgi el TC perquè, fins ara, Catalunya jurídicament és una comunitat autònoma ( o nació si agrada més el terme) de l'Estat Español Així ho saben en la UE i en altres pocs països als qui els pot interessar el tema( no tants com ens creiem). Per això totes les declaracions que s'han fet vénen a dir que no són competents per ficar-se en la contesa. La declaració d'independència unilateral per descomptat que la pot fer quan vulgui el Parlament català. Més difícil és que el nou estat sigui reconegut per altres estats o organismes mundials. Per què, si com sembla, el TC tombarà la consulta, no es declara ja la independència unilateral? massa dubtes...
La UCE tanca amb més assistents i monopolitzant el debat polític
24/08/2014
10:32
Alegret lamenta que els continguts acadèmics hagin “quedat amagats” pels actes polítics, fet que atribueix a “l'ebullició” que viu Catalunya, i aposta per potenciar les jornades professionals amb continguts específics. L Universitat s'ha convertit en un vedat tancat ? Una pena!!!