Òscar-Adrià Ibáñez
06/01/2017
10:54
Mal de muchos, consuelo de tontos. És clar que no sou democràtes. Ni les federacions d'estat d'Alemanya i Amèrica estan lliures de tics antidemocràtics. Des de Guantánamo fins als milions de cartes intervingudes per la RFA abans i després de la caiguda del mur de Berlín hi ha proves de la putrefacció d'aquests règims.

Ara bé, aquí, a més, tenim un cap d'Estat triat per un dictador i unes lleis elaborades en reforma de les lleis de la dictadura.

I cada cop que es toca un privilegi hi ha un atemptat d'Estat com ara els desnonaments o els impostos a les plaques fotovoltaiques domèstiques. I alguns beneits útils us encaparreu en fer-los el joc i sou la garantia de la seva permanència.
Juanjo
06/01/2017
11:03
La Independencia era una idea romántica que se ha convertido en obsesión.
Juanjo
06/01/2017
12:45
La independencia era un ideal romántico que se ha transformado en una malsana obsesión.
a Oscar
06/01/2017
16:55
Pero,en Francia, existe ese derecho a decidir? Y en Italia? No se han leído la carta de la ONU sobre el asunto? Y si no existe ese derecho.lo ejercen sin ninguna consecuencia?
Escocia que perdió el referéndum sobre su independencia, ahora quiere un nuevo referéndum intentando separarse de su estado para poder seguir en la UE, porque la UK votó Brexit
Parece que le gente no tiene mucho sentido común. Hablan y hablan sin saber muy bien de lo que hablan
Alex
07/01/2017
16:36
Y no nos olvidemos de Italia y el Véneto.
constituciones europeas> Oscar I
07/01/2017
22:20
II REPÚBLICA ESPAÑOLA: “La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible de todos los españoles
HOLANDA. El Rey: "Juro (prometo) defender y preservar con todo mi poder la independencia y la integridad territorial del Estado
FRANCIA. Francia es una República indivisible, laica, democrática y social." .‘’Los partidos políticos ejercerán su actividad dentro del respeto a los principios de la soberanía nacional. Ningún procedimiento de revisión puede ser iniciado o llevado adelante
ALEMANIA. “Son inconstitucionales los partidos que, según sus fines o comportamiento tiendan a trastornar o a poner en peligro ...
Joel
08/01/2017
19:24
Baviera no té una historia reivindicativa de la seva llibertat nacional, ni pot mostrar que té un estat que és hostil a la seva identitat, ni ha posat repetides vegades 2 milions de persones al carrer a reclamar amb actitud cívica i pacífica el dret a decidir el seu futur.
Si algún dia Baviera pot oferir això segur que la democracia avançada que és Alemanya actuarà democràticament i civilitzada tal com ho ha fet una altra democracia avançada, el Regne Unir, amb Escòcia.
No us deixeu entabanar per l'espanyolisme....
08/01/2017
20:56
Només al segle XX hi han hagut a Europa 27 països que han assolit l'independència. No 1, ni 2, ni 10, sinó 27 !!
Joel
08/01/2017
22:12
Com a continuació del meu comentari anterior crec convenient afegir que el TC alemany ha sentenciat que "...en qualsevol cas aquest dret de separació no es pot concedir si solament el demana un partit minúscul" tal com ha succeit a Baviera. Implícitament reconeix, doncs, que si hi hagués una gran demanda social, com és el cas de Catalunya, aquest dret es podría concedir.
Sí, sí, aixó és la democracia i així són els demócratas.
no existeix res per a sempre
09/01/2017
10:38
Tots aquests que no volen canviar res estan en un error. No hi ha res quiet, dintre de milions d'anys la Mediterrània no existirà i Àfrica s'unirà a Europa. Naixeran altres territoris i mars nous. No us desespereu, que res no serà igual.
a Joel
09/01/2017
15:50
els arguments del sr. Joel, haurà d'explicar-los-hi a tots els organismes internacionals, segur que li donen la raó , castigaran a Espanya de cara a la paret i, com el Partit Demòcrates assegura " si Espanya no permet el referèndum sortirà de la UE"

Pos clar que sí!!! Pa chulos, nosaltres
unió d'estats
11/01/2017
10:01
Mentre la UE sigui una unió "d'estats" difícilment canviarà. Perdre un tros de territori d'un estat repercuteix en una pèrdua econòmica de recaptació i posa en perill la seva economia. El patriotisme només és una excusa romàntica per evitar-ho.
què és el que intenten vostès comparar?
11/01/2017
11:20
Un sol ciutadà bavarès, de manera particular, va fer una demanda de referèndum d'autodeterminació i el TC alemany li va respondre que no és possible amb l'actual Constitució.

L'independentisme bavarès és actualment residual, no és en absolut una qüestió d'Estat a Alemanya.

Quina seria la reacció de l'Estat alemany en cas que la reclamació d'un referèndum fos massiva i clarament majoritària entre els bavaresos? No ho sabem (tot i que jo no en tinc cap dubte de quina seria), però aleshores sí que seria una qüestió d'Estat, i qüestió política, no judicial.

Doncs resulta que la reclamació d'un referèndum és massiva i clarament majoritària a Catalunya, no és pas una demanda d'un sol ciutadà...
no hay nada que comparar-
11/01/2017
17:03
Pues la respuesta de cualquier Estado democrático es atenerse a lo que la Constitución de su Estado dice.

Y si hay referéndum para cambiar la Constitución o algunos aspectos de ella, sería un referéndum en que participarían todos los ciudadanos del Estado. Porque la soberanía del Estado está en manos de todos los ciudadanos, ni de 1, ni de 10.000.000.
O para qué creemos que está la Constitución?
Conoce usted algún Estado democrático que permita a sus ciudadanos saltarse su Constitución?

Sólo un inexperto en leyes puede defender ese argumento.
Por eso los servicios jurídicos coinciden todos en lo mismo. Porque nadie puede hacerse sus propias leyes
al que menteix sobre Baviera
11/01/2017
20:04
El nacionalisme bavarès és una ideologia política que afirma que els bavaresos són una nació i promou la unitat cultural dels mismosç Ha estat un fenomen fort des de la incorporació de Baviera en l'estat alemany en 1871. Els nacionalistes bavaresos troben controvertits els termes en els quals Baviera es va incorporar a Alemanya en 1871 i proclamen que el govern alemany ha reduït des de fa molt l'autonomia bavaresa, demanant la independència de Baviera.
Després de la derrota d'Alemanya en la Primera Guerra mundial, el nacionalisme bavarès va créixer amb força, convertint-se en un moviment popular tant entre els moviments revolucionaris com en els reaccionaris.

https://es.wikipedia.org/wiki/
Ferran
12/01/2017
20:05
Hola señora María, creo que la comparación está fuera de lugar. El parlamento del Land de Baviera no ha mostrado una voluntad para decidir su futuro, la gente de baviera no está de acuerdo en un 70-80% en hacer un referendum, como ocurre en Cataluña. Cataluña tiene una identidad como nación, como Hungría, Croacia, o Escocia; la Generalitat se fundó el 1359. Que le parecería si España se anexiona Andorra y luego les dice que no se pueden independizar porque cien mil personas no pueden decidir el futuro de 45 millones? Pues a mi me parece lo mismo que está pasando en Cataluña.
sobre el referendum de Baviera
12/01/2017
21:55
Constitución inviolable

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/tribunal-constitucional-alemania-referendum-independencia-baviera-5726056

Los magistrados emitieron el pasado lunes una providencia de inadmisión a raíz de la petición de un ciudadano bávaro que había preguntado a la máxima instancia judicial germana si sería legal la convocatoria de una consulta de autodeterminación

"En la República Federal de Alemania, que es un Estado-nación basado en el poder constituyente del pueblo alemán, los estados no son dueños de la constitución. Por lo tanto, no hay espacio bajo la Constitución para que los estados individuales intenten separarse. Esto viola el orden constitucional",
Ferran
12/01/2017
23:45
Podem deixar de parlar de les lleis i començar a fer servir el sentit comú? Si un grup de ciutadans que tenen raons per sentir-se un pais volen majoritàriament emancipar-se i agrupar-se en un estat, algú els ho pot negar? Si un jove major d'edat vol marxar de casa sons pares li diran que això ho han de decidir entre tots? Quines lleis van seguir els comptes aragonesos i catalans de la marca hispànica quan van decidir independitzar-se? Voleu dir que tant parlar de lleis serà que no tenim arguments més senzills, clars, evidents, per argumentar que no us sembla bé que Catalunya busqui el que fa dècades o segles que va reivindicant?
Alex
13/01/2017
02:28
Per en Ferran,

El jove pot marxar de la casa que comparteix amb la seva família. El que no pot és endur-se l'habitació on dorm perquè tota la casa pertany a tota la família. De la mateixa manera, els catalans no podem apropiar-nos d'una part d'Espanya (o sigui, Catalunya) perquè ens pertany a tots els espanyols. Si de cas, ho podríem fer si la resta d'espanyols estiguessin d'acord en cedir-nos el territori, que és de tots, només per a nosaltres, mitjançant una modificació de la llei en que tots o una gran majoria d'espanyols estiguèssim d'acord.
a Ferran
13/01/2017
08:22
1.-Els pares, no tenen potestat sobre els seus fills quan són majors d'edat. No necessiten demanar permís a ningú per marxar-se. És el seu dret constitucional
2.-En els Estats de la UE, la seva Constitució especifica ( excepte en UK) que una part del territori d'un Estat no pot separar-se de l'Estat. Mentre no es canviï la Constitució amb un referendum de tots els ciutadans, no hi ha una altra opció.
3.-Tots els assessors jurídics i TC dels diferents Estats coincideixen, li agradi a vostè o no.
3.- Impossible trobar un exemple per defensar el seu argument. O DUI amb totes les seves conseqüències o gens.
4.- Enganyar a la gent és un gran delicte.
RE al que menteix sobre Baviera
13/01/2017
12:02
Vostè parla del nacionalisme bavarès i jo parlava de l'independentisme bavarès; el nacionalisme bavarès existeix sense dubte: el CSU, el partit nacionalista bavarès, governa gairebé ininterrompudament des del 1946, però amb un programa regionalista, no pas independentista. Certament l'independentisme bavarès existeix, però l'únic partit amb programa independentista, el Bayernpartei, no té representació institucional, ni tan sol a governs locals, i obté percentatges de l'ordre del 2%.

En fi, jo li aconsellaria que abans de tractar als altres contertulis de mentiders, es documentés una mica millor i anés una mica més enllà de la wikipedia.
els arguments han anat caient, ja només en queda un
13/01/2017
12:48
Els arguments de l'unionisme han anat caient perquè no s'aguantaven per enlloc. Ja ningú parla de què les pensions perillarien, els funcionaris no cobrarien, la permanència a UE, el castellà estaria perseguit, prohició de cognoms espanyols, els terroristes islàmics hi tindrien facilitat per atemptar... i altres pobres arguments que ja ningú utilitza.

I aviat el darrer argument, la inconstitucionalitat, també es demostrarà ben pobre. Si el referèndum demostra que la majoria volem la independència, la posterior declaració d'independència invalidarà la vigència de la Constitució Espanyola a Catalunya, ni més ni menys com ha passat a totes les declaracions d'independència de la història.
un argument però definitiu
13/01/2017
14:51
L'argument definitiu no cau mai: en un Estat democràtic la Constitució obliga a tots els ciutadans i es canvia quan la majoria d'ells ho decideix a través d'un referèndum legal.
Els altres arguments que vostè diu són simples apreciacions del que podria succeir si ens quedem aïllats sense ser reconeguts com a Estat pels organismes internacionals i quedem fora de la UE.
No confondre conceptes.
Tergiversant notícies:> Ferran/Joel i d´ altres
13/01/2017
15:24
Potser, anar una mica més enllà de la wickipedia és empassar-se el que vostès vulguin inventar-se.

1."Un sol ciutadà bavarès, de manera particular, va fer "una demanda de referèndum " d'autodeterminació i el TC alemany li va respondre que no és possible amb l'actual Constitució".
El ciutadà bavarés va preguntar, no "va demanar" un referéndum. La resposta era a la Constitució.
2.-Posan en boca d'uns altres el que no van dir "en qualsevol cas aquest dret de separació no és pot concedir si solament el demana un partit minúscul"
3.-Iaf egeix de la seva collita "Implícitament reconeix, doncs, que si hi hagués una gran demanda social, com és el cas de Catalunya, aquest dret és podria concedir
un argument gent definitiu
13/01/2017
17:11
És vostè qui va confós: parla de canviar la Constitució Espanyola com si fos una necessitat sine qua non, però això no és així perquè la Constitució Espanyola ja no serà vigent a Catalunya a partir de la Declaració d'Independència, de la mateixa manera que la Constitució Sèrbia ja no és vigent a Kosovo o a Montenegro, o la Constitució Sueca ja no és vigent a Noruega.
RE al que menteix sobre Baviera
13/01/2017
17:20
No maregi la perdiu, amics meu. Vostè m'ha tractat de mentider per un tema en concret: per dir que l'independentisme és minoritari a Bavària. I jo li he demostrat amb dades que el que deia era cert.

A més a més, en el suposat cas que hagués donat una dada errònia, hauria estat un error que vostè em podria haver corregit educadament sense tractar-me de mentider.

No esperava de vostè que em demanés disculpes per tractar-me de mentider, però que a sobre encara vulgui continuar tenint la raó ja sobrepassa els límits de la bona educació.

I ja fa temps que vaig decidir abandonar els debats quan hi ha manca de respecte. Passi-ho bé.
tergiversant noticies>RE
13/01/2017
18:39
No són les dades sinó la manera d'interpretar continguts manipulant-los perquè semblin dir el que no diuen. Dir mitges veritats és una manera de mentir.
No he dit jo que vostè menteix per dir que l'independentisme és minoritari a Baviera,
sinó pel que he especificat en el meu comentari anterior.
Pot ser que,en llegir les notícies, no les interpreta correctament i ,si és així, el que manca és comprensió lectora.
un argument mol definitiu
13/01/2017
19:19
No parlem només de la Constitució Espanyola sinó de les Constitucions de tots els països democràtics.
Per tenir una Constitució catalana amb la qual actuar, prèviament hem de saltar-nos la Constitució de l'Estat i per això la Gene, malgrat la pressió de la CUP ho rumia perquè ja els ha avisat el seu propi servei jurídic de les fatals conseqüències...
RE al que not menteix sobre Baviera
13/01/2017
21:41
El més sorprenent és que acusi els altres de tergiversar notícies, quan vostè tergiversa fins i tot els seus propis comentaris. És més que evident que em va tractar de mentider per dir que l'independentiosme bavarès era minoritari.

A mi potser em falta compresió lectora però a vostè li falta molta educació
tergiversant noticies> RE
13/01/2017
22:30
1´-Pot especificar en quin dels meus comentaris he escrit jo que vostè és un mentider "per dir que l'independentiosme bavarès era minoritari?" No tregui les coses de context
2.-En el que és un campió vostè és fent-se la víctima, si se'm permet li expressió, no sigui que vostè, que és tan educat, ho consideri també un insult
3.-Té la pell molt delicada però només pel que li diuen. I no s'imagina el que pot irritar llegir asseveracions que "no s'ajusten a la veritat" ( eufemisme) ratllant a l'Estat d'antidemocràtic perquè no permet transgredir la Constitució.
Si anitidemocrático és no complir les lleis que diríem del Si o Sí? Que complim les nostres lleis posades ad hoc?.
RE al que menteix sobre Baviera
15/01/2017
19:02
1- No li costarà gens trobar-ho. Ho va posar vostè al títol: "al que menteix sobre Baviera".
2- El que hauria de fer vostè és tractar les persones amb més respecte
a RE
15/01/2017
21:51
al que menteix sobre Baviera 11/01/2017 20:04

El nacionalisme bavarès és una ideologia política que afirma que els bavaresos són una nació i promou la unitat cultural dels mismos. Ha estat un fenomen fort des de la incorporació de Baviera en l'estat alemany en 1871. Els nacionalistes bavaresos troben controvertits els termes en els quals Baviera es va incorporar a Alemanya en 1871 i proclamen que el govern alemany ha reduït des de fa molt l'autonomia bavaresa, demanant la independència de Baviera..."
Copy paste de https://es.wikipedia.org/wiki/

Deía el meu comentari que usted mentia per dir que "l'independentiosme bavarès era minoritari?"
O va treure el titol del comentari del context?
volem república
16/01/2017
00:29
Per començar tenim una monarquia, quan el que es porta, en els temps que estem, és la república. Tenim la herència del franquisme que segueix fent por. La por va aprovar una constitució amb la gran mentida de la una, grande y libre que provoca l'immobilisme. Estem encallats! Ens manen i no ens deixen decidir.
refexions> volem republica
16/01/2017
08:34
1.-"Per començar tenim una monarquia, quan el que es porta, en els temps que estem, és la república".
Seguir la moda revela falta de seguridad. En las monarquías parlamentarias, decide el Parlamento, igual que en las Repúblicas.

2.-" Tenim la herència del franquisme que segueix fent por".
Todavía somos masocas y pusilánimes?

3.-" La por va aprovar una constitució amb la gran mentida de la una, grande y libre que provoca l'immobilisme".
REPÚBLICA ESPAÑOLA: “La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española.
Tuvimos más miedo que el resto de nuestros vecinos?

4.-"Estem encallats! Ens manen i no ens deixen decidir".
Quién nos desencallará del miedo?
A Irlanda primera llengua oficial el gaelic
16/01/2017
14:58
A Irlanda, tot i que la llengua més parlada és l'anglès, tenen com a primera llengua oficial la del territori, el gaelic.
L'anglès és la segona llengua oficial.
Que n'aprenguin els dictadors de la llengua imperial castellana (no l'espanyola).
A Catalunya, el catalá como el gaelic en Irlanda!!!
16/01/2017
17:01
https://es.wikipedia.org/wiki/irlanda
Que. de nom, sigui primera llengua si ens agrada
"Els idiomes oficials són el gaelic i l'anglès, el qual és descrit constitucionalment com un idioma oficial secundari. Aprendre irlandès és obligatori a l'educació, però l'anglès és àmpliament predominant. Els senyals públics són generalment bilingües i existeixen "també" mitjans nacionals en gaelic".
1.-A Irlanda el gaèlic és la llengua vehicular en l'ensenyament com a Catalunya el català´? O només és obligatori "aprendre-ho" a l'educació?
2.- La nostra Constitució no parla de primera ni segona llengua, parla de llengües cooficials.
Qui hauria d'aprendre de qui en l'ús de les llengües oficials?.
de vergüenza ajena!!!
16/01/2017
17:21
EL PERIÓDICO / BARCELONA


Nos merecemos esto?

Lunes, 16 de enero del 2017 - 16:48 CET ( El periódico)

Menos de 24 horas ha tardado el Parlamento Europeo en desmarcarse de la organización de la conferencia que el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, protagonizará el próximo 24 de enero bajo el título 'El referéndum catalán'. El acto tendrá lugar en una de las salas de la Eurocámara en Bruselas, con un aforo de unas 350 personas, pero "no se trata de un acto institucional" de este organismo, según han dejado claro a Europa Press fuentes europarlamentarias.
Diguem-ho tot
17/01/2017
00:11
De la noticia del Periódico, per ser completa i no confondre a la gent, falta això:

"La organización cuenta con lograr una gran afluencia de eurodiputados y diplomáticos, por lo que han reservado una de las salas de mayor aforo".

Segur que la diplomacia espanyola ja està treballant per boicotejar aquest acte. I segur que hi han catalans (catalans?)que són partidaris d'això.
sense tergiversar> Diguem- ho tot
17/01/2017
07:39
Una declaración o manifestación son las palabras textuales que dice una determinada persona o fuente de información y debe ir entrecomillada cuando se escribe sobre ella, dejando clara la fuente de la declaración
Ejemplo "no se trata de un acto institucional de este organismo", según han dejado claro a Europa Press fuentes europarlamentarias.

Otra cosa diferente es la ampliación de la noticia que hace el periodista con sus comentarios:
Ejemplo :La organización cuenta con lograr una gran afluencia de eurodiputados y diplomáticos, por lo que han reservado una de las salas de mayor aforo.
A veces, se mezcla indiscriminadamente, una cosa con la otra, deliberadamente...
diguem-ho tot, tot, tot
17/01/2017
07:58
1.-"De la notícia del Periòdic, per ser completa i no confondre a la gent, falta això:"

Per veure completa la notícia, el millor és posar el link per qui vulgui llegir-la completa.
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/parlamento-europeo-se-desmarca-conferencia-puigdemont-5746478
Perquè el que vostè dóna com a notícia completa aquesta molt lluny de ser la notícia completa.

2. -"Segur que la diplomàcia espanyola ja està treballant per boicotejar aquest acte. I segur que hi han catalans (catalans?)que són partidaris d'això.

Està insinuant que la diplomàcia espanyola és tan bona com per canviar el semblar del Parlament Europeu?. O és comentari de mal perdedor?
com és que ens fan callar?
17/01/2017
10:51
Si tan carregat de raó està l'Estat espanyol, aleshores no veig per què hauria de ser un problema que uns catalans vagin a Brussel·les a explicar la seva opinió sobre la situació de Catalunya?

De què té por el Ministro de Exteriores Alfonso Dantis qui, quan n'ha tingut coneixement, s'ha apressat a declarar que farà front a aquesta conferència?

De què tenen por els diaris espanyols com el Mundo o el Periódico, que s'han apressat a minimnitzar-la, aclarint que no és un acte oficial de l'Eurocambra, que cap dirigent rebrà Puigdemont, etc?

Molt preocupats els veig per acallar opinions fora de les fronteres. I normalment, qui fa callar algú és perquè no vol que se senti el que diu...
respuesta>com és que ens fan callar?
17/01/2017
15:22
Podría ser porque sienten ( y muchos sentimos) vergüenza ajena cuando algunos de nuestros conciudadanos pretenden convencer a los Estados democráticos de que la Constitución de un Estado democrñetico se puede desobedecer cuando no nos gusta alguna de sus leyes.
Que desde el parlamento europeo se hayan desmarcado inmediatamente del asunto muestra claramente la opinión que tienen sobre el tema,
opinión que han expresado ya en muchas ocasiones.
O cree usted que el Sr Rajoy les ha regalado un jamón pata negra a cada uno para que se desmarquen?
respuesta a la respuesta
17/01/2017
15:59
Lo que el Periódico titula como "el Europarlamento se ha desmarcado" es senzillamente una aclaración de no se sabe quien que indica que no se trata de un acto institucional sinó organizado por varios eurodiputados, en el edificio del Parlamento.

Evidentemente està aclaración era innecesaria, y no hay la menor duda de que si se ha hecho es por la presión de la diplomacia española. No es ningún secreto: el Ministro de Exteriores Dantis ya dijo ayer que se enfrentaría a esta conferencia. ¡En este caso, como mínimo España ha sido franca y no ha utilizado las cloacas del Estado!

¿Tan pobre ve usted la influencia del Estado español que supone que para conseguir algo tienen que regalar jamones?
poco convincente > respuesta a la respuesta
17/01/2017
21:25
Puede que el jamon haya influido algo. Porque aunque creo que la diplomacia española es bastante mejor que la catalana ( no se necesita ser muy buena para eso) tampoco creo que sea tan poderosa como para convencer al parlamento de la UE para que se desmarque del acontecimiento catalán.
Sobre todo, porque no es ahora la primera vez que se desmarcan. Nunca han tenido opción los europarlamentarios catalanes de exponer en el pleno del parlamento europeo todo eso que sólo pueden exponer en una sala. Porque el parlamento se desentiende del acto

El problema lo tenemos nosotros que llamamos a la puerta y no nos abren... ni insistiendo una y otra vez
respuesta de la respuesta
18/01/2017
10:02
1) el Parlamento de la UE no se ha desmarcado del acontencimiento catalán porque el Parlamento de la UE nunca ha formado parte de la organización de este acto. ¿Cómo podía haberse desmarcado de una cosa en la que nunca había formado parte? Li recomiendo que no se crea los titulares del Periódico a pies juntillas.

2) La UE es un club de Estados. Evidentemente que Cataluña no puede exponer nada en el plenario del Parlamento, ya que no es un Estado. Precisamente en solucionar esto es en lo que estamos.

3) Le felicito por su fe ciega. Después de las acciones patéticas que ha portagonizado la diplomacia española estos últimos años, se tiene que tener mucha fe para hablar bien de ella.
antología de contradicciones y descalificaciones> educado
18/01/2017
10:43
1.-En este caso, como mínimo España ha sido franca y no ha utilizado las cloacas del Estado!
2.-¿Tan pobre ve usted la influencia del Estado español que supone que para conseguir algo tienen que regalar jamones?
3.-Le felicito por su fe ciega. Después de las acciones patéticas que ha portagonizado la diplomacia española estos últimos años, se tiene que tener mucha fe para hablar bien de ella...

P.D. Dirija n sus quejas al Periódico r redácteles usted correctamente cómo deben dar las noticias.
Cuidado, es dañino para nuestro cerebro!.
18/01/2017
10:51
Todos tenemos un amigo o amiga que se queja todo el día. El clima, la vida, el trabajo o la película que vio ayer, puede ser un motivo para que estas personas estén en profundo desacuerdo con todos e incluso con ellos mismos. Si bien hay personas que sólo lo hacen por cuestionar hay otras que se pasan vomitando palabras de negatividad y odio.
Estar en contacto con una persona negativa por más de 30 minutos provoca que las neuronas del hipocampo cerebral se despeguen y es, precisamente esta parte del cerebro la que se necesita para resolver los problemas, por lo que comenzamos a pensar que todo se está volviendo un desastre.

http://playfm.cl/playfm/tendencias/la-ciencia-lo-dice-escuchar-
aclaración
18/01/2017
11:12
Quisiera aclarar, por si les queda la menor duda, que tanto si les gusta como si no, yo voy a seguir utilizando mi libertad de expresión para exponer mis opiniones, sin duda negativas, sobre las instituciones del Estado español, sobre la prensa española y sobre lo que me parezca conveniente.
> aclaración
18/01/2017
15:03
D'això, no hi ha el menor dubte, és el seu estil inconfusible.I fa molt bé. Cadascú amb el seu estil.
A la varietat, està el gust i, si no trobés vostè qui li contradigués, s'avorriria molt, imagino.

És totun luxe poder llegir-li
prou i pa tou
28/01/2017
00:41
Vinga, va, fem el referèndum i parlem ja d'una altra cosa.
prou i menja't l'ou
28/01/2017
11:46
Què tal una truita de referèndum? És bona.
comparem
31/01/2017
16:30
Quantes divisions administratives té Alemanya i quantes en té Espanya?
Quants polítics té Alemanya i quants en té Espanya?
Espanya és un país descontrolat i amb lladres que s'autoproclamen defensors de la pàtria.
millor no comparem
31/01/2017
19:59
En quantes administracions alemanyes no hi ha possibilitat de trobar un centre públic amb la llengua vehicular en alemany?

Quants parlaments autonòmics tenim a Espanya?

Es permet a les administracions alemanyes desobeir la Constitució del seu Estat?
Les competències de Catalunya les voldria tenir Escòcia o altres territoris que desitgen la independència dels seus Estats..
Per això , quan sortim de les nostres fronteres, no ens entenen...
Juanjo
31/01/2017
21:39
Monarquía-República, Independencia-Interdependencia, Derecha-Izquierda...

Al final todo se reduce a lo mismo: cómo controlar mejor la vida de los demás.
A Juanjo
01/02/2017
16:09
tens raó, Juanjo, però jo vull que algú controli que el veí del davant no posi la música a tota pastilla a la nit, vull que algú controli que no entrin al meu pis a robar, vull que algú controli que em paguen el meu sou, vull poder caminar pel carrer tranquil·lament sense por d'un atemptat terrorista, vull...

i és clar, entenc que els conciutadans volen que algú em controli a mi perquè no posi la música forta, ni robi, pagui els sous si sóc empresari, no faci atemptats...

certament tot això m'ho pot oferir monarquia o república, independència o interdependència, dreta o esquerra...

però ja posats, vull poder decidir qui ha d'oferir-me tot això


... o anar-me a viure a una illa deserta
cal votar una nova constitució
02/02/2017
10:45
La nostra Constitució és una constitució aprovada pel règim franquista i amb por. Com les llenties: l'agafes o la deixes.
pero votemos todos para cambiarla
02/02/2017
21:55
ergo, el 95% de los catalanes eran franquistas
A "pero votemos todos para cambiarla"
03/02/2017
10:24
El 95% dels catalans eren franquistes... o el 95% dels catalans van votar amb por. Faci el favor de situar-se en el context: o era un SÍ, o era entrar en un terreny fosc on els franquistes, que eren els qui ostentaven el poder, podien haver fet el que els donés la gana, i vés a saber com hagués acabat. Crec que és totalment injust recriminar als ciutadans d'aquella època el que van votar... de la mateixa manera que crec que el que van votar aleshores ja no hauria de ser vàlid avui en dia, perquè el context ha canviat radicalment. I si encara segueix sent vàlid és perquè a alguns no els interessa que s'obri el meló de la reforma constitucional.
Juanjo
03/02/2017
13:23
Cataluña significa "dentro de la tierra".
pero votemos todos para cambiarla
03/02/2017
15:09
Ergo, el 95% de los catalanes eran cobardes? Más que los demás? Eso no me lo creo...

No fue gracias a la maldita Constitución que aprobaron los franquistas (con la ayuda de los catalanes que no eran franquistas pero tenían más miedo) por lo que hora estamos en una situación de privilegio " porque el contexto ha cambiado radicalmente a mejor"?
Se contradice usted un pelín...
RE pero votemos todos para cambiarla
04/02/2017
13:19
¿qué dice? ¿que estamos en una situación de privilegio? ¿quien está en una situación de privilegio? ¿Los catalanes? ¡Esta si que es buena! No dejan ustedes de sorprenderme.
> RE pero votemos todos para cambiarla
04/02/2017
15:18
"els franquistes, que eren els qui ostentaven el poder, podien haver fet el que els donés la gana, i vés a saber com hagués acabat... el context ha canviat radicalment " escribía vosté? o quien lo escribiera.
Se refería a la situación de los catalanes en aquella época o a la situación política del Estado español del que éramos parte? Hablaba sólo de los catalanes?
Ni yo hablaba de catalanes, como usted quiere interpretar. No tergiverse. El problema es que sólo sabemos mirarnos el ombligo.
No es mejor la situación política del Estado ahora que entonces? O cuando escribía usted que "la situación ha cambiado radicalmente" quería decir que ha cambiado a peor?.
sobre privilegis>RE
04/02/2017
15:46
No representa un privilegi (que no ho tenen altres llengua minoritàries) que sigui llengua oficial dins del territori la llengua pròpia? I que puguem triar-la com a llengua vehicular al nostre territori? Perquè el d'imposar-la ja no és un privilegi sinó un abús que vulnera drets)

La Constitució ens ofereix a les diferents llengües territorials de l'Estat aquest privilegi que no ens oferien les anteriors Constitucions ni ofereixen totes les Constitucions del nostre entorn
ja veus com els eduquen
06/02/2017
13:19
Quan tu vas amb el català fora del territori trobes un rebuig que no trobes en altres llengües. No es molesten de voler entendre, ni mostren simpatia, el govern espanyol els hi diu que el català no serveix per a res, és l'idioma del separatisme. Li tenen mania. Ja veus tu, una parla que s'assembla més al castellà (per raons llatines) que l'anglès anglo-saxó.
L'Espanya moderna
06/02/2017
13:30
Espanya, o l'Estat espanyol, és un estat plurinacional i, per tant, a la vegada també, multilingüístic. No reconèixer això és no avançar, seguim sense moure'ns d'allà on estàvem o estem. Ments obtuses no veuen més enllà i s'escuden en un passat dictatorial. Va sent hora d'obrir els ulls tots i veure quina és la realitat del país on la ment tancada i obsoleta encara vol governar.
RE ja veus com els eduquen
06/02/2017
18:46
"Li tenen mania. Ja veus tu, una parla que s'assembla més al castellà (per raons llatines) que l'anglès anglo-saxó"
1.Totes les llengües mereixen el mateix respecte. No parlar una llengua no significa tenir-la mania. Si algú ho creu mes bé pateix un problema de mania persecutoria.
2.Els motius per aprendre una llengua són molt variats. Utilitat, interès lingüístic, necessitat. curiositat, simpatia per una terra encara que no sigui la nostra. La simpatia o antipatia la hi guanya un.
3.Les persones bilingües tendeixen a utilitzar la llengua que dominen millor: la llengua materna.
Una llengua minoritària no oficial, fora del seu territori, no és d'utilitat.
Ja veiem com eduquem nosaltres!!!
a "RE ja veus com els eduquen"
09/02/2017
11:09
Quan diem que molts espanyols tenen mania al català no és perquè no el parlin; òbviament els espanyols no tenen cap obligació de parlar en català!

La mania al català s'expressa de múltiples maneres. Hi ha una absoluta incomprensió, sovint convertida en agressivitat, davant l'ús del català.

Si té vostè twitter, només cal que busqui tweets que continguin la paraula "catalufos" i entendrà de què li estic parlant.

Espanya té un problema amb això, i la solució no és negar l'existència d'aquest problema.
a RE
09/02/2017
15:58
1.-Ningú té cap obligació de parlar cap llengua determinada. Les llengües són un instrument de comunicació.

2.-Potser, no és incomprensió només falta d'interès . I si algú es guanya l'antipatia sol haver-hi algun motiu. Simpatia i antipatia solen ser recíproques

3.-No tinc cap xarxa social. Pel que sento, són nius d'odi. Però en els comentaris a articles de diferents periòdics veig insults de tot tipus , Catalufos no he vist però cavernaris, mesetarios i Españistan ho he vist. Depèn del periòdic que vulgui mirar, trobo el que espero, un tip de riure

4.-Espanya te un problema amb això, i la solució no és negar l'existència d'aquest problema
Espanya té molts problemes, no més que Catalunya
fem el referèndum
09/02/2017
16:04
Jo no sóc a Baviera, per tant no tinc res a dir de Baviera, ells sabran el que volen i com ho volen. No haig de d'opinar com és Baviera. Sí opino sobre CAT perquè m'importa i hem de decidir els catalans. CAT serà el que vulguin ser els catalans. Referèndum!
a "RE ja veus com els eduquen"
09/02/2017
18:29
que ningú té cap obligació de parlar cap llengua determinada??? és un acudit? a vostè li sembla que els espanyols no tenim l'obligació de parlar el castellà? però si fins i tot als estrangers els fan un examen de coneixements del castellà per poder obtenir la nacionalitat espanyola!

quanta raó tenia aquell que va dir allò de "veure la palla en els ulls dels altres i no veure la biga en els seus"!!!!
quitese la viga> RE
09/02/2017
22:38
usted tiene derecho a no hablar en ninguna lengua. O alguien le obliga usted a hablar? O en la que quiera, le entiendan o no
Lo de la viga es muy bueno. Sólo que le impide ver
RE ja veus com els eduquen
10/02/2017
07:55
1.-Ningú li obliga a vostè a parlar espanyol. Pot perfectament sortir del seu territori i seguir parlant la seva llengua pròpia, vagi on vagi. El que li ocorrerà és que no li entendran, però això no és problema, perquè vostè ja ho sap.

2.-Si va a un altre territori de l'Estat, com ja té vostè la nacionalitat espanyola per lloc de naixement no li faran cap exámen d'espanyol perquè el seu DNI acredita que la seva nacionalitat és l'espanyola. Ara com ara. El futur és incert.
No es procupi!!!
>fem el referendum
10/02/2017
08:21
I a què esperem per fer la RUI?
Quin teatre és aquest que munten els tres herois en el TSJC? Una altra vegada senten sorolls de sabre? No importa, perquè amb l'ajuda dels exèrcits mundials, els sabres de l'Estat espanyol es queden en res. Ajudarem als nostres germans de Catalunya Nord?
No és funció dl heroi ajudar als desvalguts sense por als sabres?

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/16-educacio/1065704-franca-retalla-el-catala-a-les-escoles-de-la-catalunya-nord.html


França retalla el català als escoles de la Catalunya Nord
Col·legis públics del Rosselló i el Conflent perden hores per a l'aprenentatge de la llengua del país
a "RE ja veus com els eduquen" i a "quítese la viga"
10/02/2017
10:27
Efectivament, puc ser mut a Espanya i no parlar, o puc ser un turista finalandès a Espanya i parlar en finès.

I amb els mateixos arguments i amb més motiu els podria contestar jo que a Catalunya no hi ha ningú que estigui obligat a parlar en català.

Però resulta que tots sabem perfectament de què estem parlant.

Per cert, aquí tenen una bonica llista de 501 lleis i normes que obliguen a utilitzar el castellà a l'Estat espanyol:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_normes_que_estableixen_l'ús_obligatori_del_castellà_a_l'Espanya_contemporània

Sort que ningú ens obliga a utilitzar-lo!
RE >fem el referèndum
10/02/2017
10:37
A què esperem per fer la RUI?

Doncs esperem que hagin passat els 18 mesos a què s'havia compromès Junts pel Sí amb el programa amb què es va presentar a les eleccions del 27S.

És més que obvi que aquests 18 mesos no són un caprici. És un temps per preparar mínimament les necessàries estructures d'Estat pel previsible resultat positiu del referèndum.

Quin teatre és aquest?

Ara resultarà que el teatre el munten els encausats. En tot cas, el teatre l'han muntat els qui han portat aquestes tres persones a un judici!


PD als espanyols us agrada molt parlar de sabres
RE ja veus com els eduquen
10/02/2017
15:59
1." a Catalunya no hi ha ningú que estigui obligat a parlar en català".
A les classes, sí (tret que sigui mut o a la classe de llengues estrangeres com el castellà).
2.-"Lleis i normes que obliguin a utilitzar el castellà a l'Estat español"
Les mateixes lleis i normes que regeixen en tots els Estats. Perquè el que afecta a tot l'estat ho regulen els Estats.
3. En la resta de les CCAA,excepte Catalunya, Euskadi i Galícia, només hi ha una llengua oficial, la comuna per a tots els territoris de l'Estat. L'oficial de l'Estat és la que serveix per comunicar-se amb qualsevol dels territoris. No al revés, perquè les llengües pròpies només les coneixen i són oficials dins del seu territori
>fem el referendum
10/02/2017
16:21
"Ara resultarà que el teatre el munten els encausats. En tot cas, el teatre l'han muntat els qui han portat aquestes tres persones a un judici"

1.-No és teatre el paper d'heroi, davant de les urnes de cartró, fent el senyal de triomf perquè han aconseguit violar la llei i, quan se'ls inculpa i se'ls porta a judici, diuen que, com no anaven els mossos a llevar-los les urnes, creien que era legal? Comèdia o tragèdia. O performance, en llenguatge modern que mola més.
2.-als espanyols us agrada molt parlar de sabres

El del soroll de sabres només ho he vist esmentat en comentaris quan volem explicar que per por dels sabres, els catalans vam ratificar gairebé per majoria absoluta la Consti.
ens quedem sols
10/02/2017
17:26
http://www.lavanguardia.com/politica/20170210/414221643207/antonio-tajani-catalunya-constitucion-ue.html
El presidente del Parlamento Europeo ha asegurado este viernes en el Congreso de los Diputados que las normas constitucionales de España rigen también “para Europa” en cuanto al independentismo en Catalunya
Preguntado por la situación en Catalunya y el juicio contra el expresidente de la Generalitat por la consulta soberanista, subrayó que en España hay “un marco legal y las reglas constitucionales del Estado son también reglas para Europa. Y, si Catalunya actúa contra la Constitución española, nunca podrá ser reconocida a nivel europeo ni podrá surtir efecto alguno
CAT és una nació
12/02/2017
11:30
No patiu, que les coses canvien de parer. I el que ara diuen negre demà serà blanc.
>CAT és una nació
12/02/2017
16:42
I no tot és negre o blanc. Hi ha molts colors Per molt que alguns no sant capaços de veure els matisos.
Potser hi haurà un que ara diu que CAT és una va néixer i, demà, diu que és una CA, qui sap. El nom és el de menys. länders regions, departaments, circumscripcions...
USA és una nació amb un munt d'Estats i llengües diferents però l'anglès és l'oficial de la Nació. La definició de nació és poc clara

Els dogmes són pels qui els hi creuen
Juanjo
13/02/2017
12:31
La Cataluña original está en Grecia; concretamente, a 21 Km al Noroeste de Katerini.
aclariment a ">CAT és una nació"
13/02/2017
16:22
Els Estats Units no tenen llengua oficial. Si l'anglès actua com a llengua oficial és de facto.
Estat català
13/02/2017
17:14
L'única manera de protegir la llengua catalana és sent un Estat. No creieu pas que l'estat espanyol protegirà el català; ho diu, però, menteix con és costum. Ells només coneixen el castellà i la seva feina és escampar-lo com una taca d'oli.
> aclariment
13/02/2017
21:51
Tiene ustes razón

En realidad, la expresión "lengua oficial" no dice mucho. Es más importante la lengua de facto, la que representa al Estado en los organismos internacionales. En Irlanda, la primera lengua oficial según su Constitución es el gaélico, su lengua propia pero la que se usa de facto, el inglés, es la que representa a Irlanda en todos los organismos internacionales.
a l Estat català
13/02/2017
22:20
Els estudiants que trien aprendre una llengua estrangera ho fan voluntàriament i per raons particulars. Podria vostè donar una idea de per què trien castellà i no català la immensa majoria?
Són tots bojos o la culpa és del Rajoy que els amenaça si trien estudiar català ?
sobre el comentari anterior
14/02/2017
11:58
alguns tenen la necessitat compulsiva de comparar constantment qui la té més grossa
al que se emperra en compararse...
14/02/2017
21:59
....y siempre sale perdiendo
aunque miente descaradamente
tratando de disimular
que, en realidad, la suya
es muy deficiente
A les illes Fèroe també faran un referèndum
16/02/2017
17:10
Les illes Fèroe, arxipèlag autònom de Dinamarca a l’Atlàntic Nord, ha anunciat aquest dissabte l’organització d’un referèndum per votar una nova constitució el 25 d’abril del 2018 que els doni dret a l’autodeterminació.
http://www.geopolitica.cat/illes-feroe-votaran-25-dabril-2018-lautodeterminacio/
lentos los de las Feroes
16/02/2017
22:21
Desde el 2001 están preparando el referéndum...

Nosotros en menos de 18 meses lo conseguimos.

Y antes no, porque no queremos que si no...
títols capciosos de notícies
17/02/2017
15:27
http://www.vilaweb.cat/noticies/el-govern-suis-disposat-a-parlar-amb-espanya-de-democracia-directa-i-del-precedent-del-referendum-del-jura/

La resposta del govern suís: ‘En el marc dels contactes regulars entre el Consell Federal i el govern espanyol, Suïssa sempre s’ha mostrat disposada a parlar sobre l’estructura de l’estat federal, la perequació financera, la democràcia directa o fins i tot la seva experiència en la creació del cantó del Jura a finals dels anys setanta. Suïssa respecta plenament la sobirania dels altres estats i el Consell federal estima que no ha de posicionar-se sobre una qüestió de política interior d’un estat de dret com Espanya’

"estat de dret com Espanya",
uns anys més
18/02/2017
11:09
CAT haurà d'esperar uns quants anys més fins que s'ompli de residents anticatalans immigrants.
incongruencia>uns anys més...
18/02/2017
14:43
fins que s'ompli de residents anticatalans immigrants".

Casa nostra, casa vostra! Ovrir fronteres volem acollir! molt bonic peró...
http://www.vilaweb.cat/noticies/oriol-amoros-desobeire-una-llei-injusta-de-lestat-si-les-consequencies-les-pago-jo/
Amorós explica amb un punt de desesperació la barreja de lentitud, desídia i fredor burocràtica amb què el govern espanyol gestiona l’acolliment de refugiats. I es mostra dolgut per les crítiques a la Generalitat quan confonen què és responsabilitat del govern català i què és exclusivament en mans del govern espanyol.
"Hem recorregut directament a contactes que tenim amb les autoritats gregues.I aquí seré discret..."
Discret o no vol mentir?
la Soraya a BCN
23/02/2017
19:16
Per què creus que s'ha muntat, la Soraya, un despatx a BCN? Molt fàcil, per intuïció dedueixo que hi ha connexió extra ràpida BCN- Madrit. I que si cal es farà càrrec del Mossos d'Esquadra.
> la Soraya a BCN
24/02/2017
09:45
molt intuïtiu! Veurem si es compleix o no la la seva intuïció.
som de naturalesa astuta i intuïtiva i, si no ens ho reconeixen , és per pura enveja
las bravuconadas del Sr. Homs
26/02/2017
17:26
Francesc Homs, ha endurecido su discurso de protesta contra el proceso judicial. En rueda de prensa convocada expresamente, ha afirmado este domingo que si, al final, hubiese condenas, sería “el fin del Estado español”, argumentando que se verá que “la democracia puede ser castigada con el Código Penal”.

Lo malo es que, cuando a saltarnos las leyes lo llamamos democracia, ningún Estado democrático se pondrá se nuestro lado, por mucho que lo sigamos intentando como ya lo hemos intentado.
las bravuconadas del que habla del Sr. Homs
01/03/2017
14:15
su vaticinio de que "ningún Estado democrático se pondrá se nuestro lado" me lo guardo y se lo recordaré cuando Cataluña haya declarado la independència

mi vaticinio es que vamos a reir un rato con él
las bravuconadas del Sr Homs
01/03/2017
21:15
"mi vaticinio es que vamos a reir un rato con él "

Con quién dice que vamos a reír? Con el señor Homs?

Yo ya he reído bastante en singular, no me gusta reírme en plural de reírme en plural. Porque seguro que lo que me hace gracia a mí les pone de los nervios a otros.

Pero si espera a la semana que viene, aún se va a reír más, palabra de Montull

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/arranca-juicio-millet-montull-cdc-expolio-palau-musica-5867927
CDC y su extesorero renuncian a que testifiquen exdirigentes del partido
Montull, sobre el juicio:“Esto hoy ha sido muy aburrido. La semana que viene será más divertido”.
Gibraltar va decidir
02/03/2017
14:25
A Gibraltar van fer un referèndum per preguntar si volien ser britànics o espanyols. I ja sabem el resultat, humiliant per a ESP. Tot i així el govern espanyol no accepta el resultat i vol conquerir Gibraltar per a ESP, no li importa el que van decidir els seus ciutadans.
Penso que tampoc no els importarà el que decideixin els ciutadans de CAT, si surt majoritàriament independència.
Oda a Gibraltar
02/03/2017
19:09
Una suerte para España que se lo hayan quedao los ingleses. Porque ya tenemos bastante corrupción (ya vemos como están nuestros tribunales últimamente)como para querer tener un Gibraltar que se dedica a los negocios que sabemos . Pero la pela es la pela, en eso nos parecemos.
Ahora Gibraltar ya no es un punto estratégico hay otras tecnologías y un punto de contrabando por la falta de control de su Estado ( que algo debe de rascar)y la pela es la pela.
Si lo pedimos los catalanes, cuando seamos Estado independientes, a lo mejor nos lo regalan los ingleses después del Brexit y lo podemos convertir en Paraíso fiscal que ya tiene experiencia
y así no tenemos que ir a Andorra
parlant de lladres (Spanish Corruption)
03/03/2017
02:05
Doncs, aquí, tot i ser lladres, segueixen votant a lladres. Tinc els meus dubtes, però, penso que també ens la foten en les votacions.
parlem de lladres ( que parlen catalá)
03/03/2017
08:36
No se lee los periódicos? Seguro que hace spam a los periódicos, catalanes o no,que hablan de las cloacas catalanas cuyos próceres calientan los banquillos.
No es momento para desviar la atención de lo cotidiano.

Eche un vistazo a los titulares!!!
spanish dirty clothes (spanish corruption)
03/03/2017
20:57
La corrupció és general, a Espanya se sabia i es callava, es tolerava. Ha estat la independència de CAT el que ha fet sortir tota la roba bruta que es guardava. I n'hi ha molta per rentar i alguna l'han destruït per no caler rentar-la, ja que no interessava ensenyar-la.
new and interesting film> to the anglophil and polyglot
04/03/2017
11:02
Si no hagués estat pel despit d'una dama que va informar a la policia nacional de la trama corrupta de tot un clan (encara que era vox populi), encara seguiríem honrant als nostres insignes próceres.
A partir de llavors, va començar el ball. Primer, amb la confessió del pater familias que, abandonat pels seus desagraïts còmplices i veient en perill als seus plançons, va reaccionar com és natural. Va amenaçar amb remoure branques perquè caiguessin nius...I van començar a caure, a caure, a caure i qui sap quants cauran...
Ara ja no serveix pretendre atreure l'atenció sobre la corrupció del veí, per que aquesta ens ha tingut entretinguts una llarga temporada. Volem pel·lícula d'estrena...
la legalitat no és vinculant!!!
04/03/2017
15:58
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dissabte, 4 de març del 2017 - 15:30 CET

La portaveu de Junts pel Sí al Parlament i secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha negat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre els pressupostos hagi invalidat cap partida per al referèndum. "L'avala, no ha posat en dubte cap cèntim d'euro", ha manifestat Rovira en declaracions a Catalunya Informació sobre els 5,8 milions d'euros per a processos electorals que l'òrgan consultiu avala. Sobre la disposició addicional considerada inconstitucional, entén que el organisme "no pot determinar la legalitat d'un compromís polític i ha recalcat que les decisions de este órgano no son vinculants.
Resposta a "la legalitat no és vinculant!!!"
06/03/2017
15:23
La legalitat és vinculant. Miri si és vinculant, que el govern català està preparant tot un cos legal que vinculi els catalans.

El que no és vinculant és la interpretació que de la llei espanyola fa el Consell de Garanties Estatutàries. Sap qui va determinar que les disposicions del Consell no fossin vinculants? Doncs el Tribunal Constitucional, els dictàmens del qual imagino que vostè respecta molt.
no compleixen
06/03/2017
19:21
Què catxondo que és aquest país. A veure si compleixen d'una vegada, Mariano i companyia, la Constitució i donen treball i una vivenda digne als ciutadans.
>la legalitat a la carta no existe
06/03/2017
22:25
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/pdecat-aboga-retocar-referencia-referendum-presupuestos-5879811

Siento decepcionarle

Parece que la cosa no va nada bien con eso de las legalidades a la carta
oído cocina> als populistes e independentistes
06/03/2017
22:33
http://www.lavanguardia.com/internacional/20170306/42584569981/cuatro-grandes-ue-mayor-integracion-varias-velocidades.html

" El presidente francés ha considerado esencial subrayar los “valores” de la UE y lanzar un mensaje claro al mundo: “No solo somos un sistema económico, sino un sistema de valores, que lucha contra extremismos, populismos y nacionalismos”.
a "oído cocina"
07/03/2017
10:27
Donde dice "nacionalismos", usted lee "independentismos".

Una de dos: o no sabe leer, o desconoce la diferencia entre los dos conceptos.

¿Disfruta usted alardeando de su ignorancia?
a >la legalitat a la carta no existe
07/03/2017
10:37
És clar que no existeix la legalitat a la carta! Però existeixen interpretacions diverses de les lleis.

El Govern ì el Parlament catalans estan respectant les lleis espanyoles, però el Gobierno i els partits espanyolistes interpretwn les lleis de la manera més restrictiva imaginable, i amb aquesta excusa bloquegen tota iniciativa nascuda a Catalunya. En quin cap hi cap que la llei de pobresa energètica pugui ser anticonstitucional? O que permetre un debat sobre el referèndum pugui ser un delicte?

Evidentment arribarà un moment que ja no respectaran les lleis espanyoles i passaran a respectar només les catalanes, però aquest moment encara no ha arribat. A això se n'hi diu "independència".
ígnorant > al savi un poc ( o molt) faltón
07/03/2017
17:31
"...ja no respectaran les lleis espanyoles i passaran a respectar només les catalanes, però aquest moment encara no ha arribat. A això se n'hi diu "independència".
1 Aixo es legalitat a la carta.

2.El que vostè crida independència als països democràtics ho criden d'una altra manera.
I en tots els idiomes. Deu ser que la paraula catalana significa coses diferents.
De totes maneres, ja poc haurà de esperar per veure el desenllaç. Res bo s'augura.
Nacionalisme és més suau que independen
Si vol la meva opinió, anem a noves eleccions. Per què hi ha tanta por si la majoria som independentistes? Les urnes s'omplissin de vots de Junts ( o separats) x Sí i de la CUP!!!
Que s'assabentin a Madrid!!!
no saben governar sense dictadura
07/03/2017
18:11
Jo crec que tornarà la dictadura perquè sinó "Espanya" se'n va a fer punyetes.
a qui s'autoproclama ignorant, ell sabrà per què
07/03/2017
18:11
Té vostè un curiós concepte de "legalitat a la carta". Segons el seu criteri, cada Estat del món té una legalitat a la carta, sí. I Catalunya en tindrà aviat una.

Té raó: països democràtics com Noruega, Irlanda, Lituània, Letònia, Croàcia o Eslovènia no criden "independència". Ells criden uavhengighet, neamhspleáchas, nepriklausomumas, neatkarība, nezavisnost i neodvisnost, respectivament.

També té raó en què ja queda poc temps d'espera. Tenim a tocar el referèndum i, tant de bo, la independència.

I per què hem de fer unes noves eleccions? Per què el resultat del 27S no li va agradar? Això sí que és democràcia a la carta!

No pateixi: a Madrid, aviat se n'assabentaran de tot.
legalidad a la carta> al políglota del google
07/03/2017
22:23
La Constitución de lo Estados se basa en la aprobación por parte de la mayoría. Por tanto n es una legalidad a la carta de unos cuantos sino la legalidad que establece la aprobación de la mayoría esa el la única legalidad.
Cuando tengamos nuestro propio Estado, la legalidad será lo que se recoja en nuestra Constitución.
El error siempre es el mismo. Exigir tomarnos competencias de Estado sin serlo.

En los Estados que usted cita (y en todos los demás Estados democráticos) independencia no significa saltarse las leyes en ningún de los idiomas, a saltarse las leyes lo llaman ilegalidad, con independencia o sin ella.
Su comprensión lectora no parece muy aguda
bonica dictadura!!!
07/03/2017
22:28
Amb la dictadura de l´inversión lingüística tenim prou per a salvar a tot l´Estat
Resposta "a qui s'autoproclama ignorant, ell sabrà per què"
07/03/2017
22:28
bona, aquesta!

ara entenc per què a la constitució d'un Estat se li diu "carta magna"; "legalitat a la carta magna" resulta massa llarg
ignorante > no tan sabio
08/03/2017
08:32
1.-Me considero ignorante porque el que el " sabio" (que además es poliglota , poeta y sabe latín)) me calificó así y los sabios lo saben todo.

2.. "Bona aquesta!!!"

Ya ve si soy ignorante que no acabo de entender lo de "bona aquesta!!!" Quién es la buena?

3.-Lo de la" Carta Magna" lo entiendo yo mejor aunque sea ignorante. Porque usted confunde el significado de Carta Magna con "Leyes a la carta". Su sabiduría parece bastante superficial.
Tiene que refrescar su latín . Y ahora no se disculpe diciendo que es una ironía que no entienden los ignorantes...
a "legalidad a la carta"
08/03/2017
10:28
Tan difícil és d'entendre que Noruega, Irlanda, Lituània, Letònia, Croàcia o Eslovènia, en un cert moment, també van incomplir una llei de Suècia, Gran Bretanya, URSS o Iugoslàvia?

És evident que, per assolir la independència i constituir-se en nou Estat, en un cert moment van actuar com a Estat. Com ho havien de fer, si no?!

Aquesta no és una discussió sobre evidències jurídiques; és una discussió sobre política.
Catalunya no farà res que no hagin fet desenes d'Estats al llarg de la història, i que han acabat solucionant els política, no pas els jutges.

El que és important aquí és si la majoria dels catalans volem fer aquest pas. La resta són elucubracions sobre evidències.
mentalitat colonial
08/03/2017
11:58
L'actitud del govern espanyol és la mateixa que com tractaven els habitants de les seves colònies.
La continuada desatenció, acompanyada d'un notable menyspreu cap a CAT, fa créixer els partidaris de la independència.
Madrit acabarà perdent CAT perquè no tenen mentalitat de polítics, sinó de funcionaris que estan disposats a no negociar res.
legalidad a la carta
08/03/2017
12:55
Hay dos maneras de hacerlo: una con un pacto si el Estado lo puede hacer sin vulnerar su Constitución y otro con la desobediencia e incluso con la violencia.
Cuando un país ocupa a otro es la propia ONU la que dictamina la legalidad de la independencia

Cataluña,como el resto de España, fue ocupada por árabes y franceses, no por españoles

Ha estudiado usted los casos en que la ONU considera justa y aprueba la independencia de un territorio perteneciente a un Estado?
Cuando no podemos apoyarnos en razones jurídicas ,alegamos motivos políticos. Y así,a nustro antojo convertimos lo ilegal en legal, incluso obviando el dictamen del Consell de Garanties Estatutaries. Ver para creer!!
A "legalidad a la carta"
08/03/2017
14:14
1) Parla vostè com si Déu hagués creat el món i acte seguit ja hagués establert que "Espanya" era el territori que actualment ocupa.

Quan Catalunya i la resta de la Corona d'Aragó van ser ocupats, Espanya no existia com a Estat. Els qui van ocupar-la van ser els castellans. Al resultat d'allò li van dir Espanya.

Per tant, no, Catalunya no va ser ocupada pels espanyols però sí que va ser ocupada pels castellans.

2) Aquesta ocupació no és el principal motiu per voler la independència i tampoc ho són les raons jurídiques. N'hi ha centenars de motius, però el principal està clar: DEMOCRÀCIA. És perquè ho volem la majoria dels catalans (i com que algú posa això en dubte: referèndum democràtic)
ho perdran tot
08/03/2017
15:07
Solament saben amenaçar amb càstigs i lleis i es mostren arrogants desconeixedors dels sentiments i pensaments de CAT.
legalidad a la carta
08/03/2017
20:17
Los cuatro puntos del comentario me han iluminado.
Molt interesant l´ ínformació!
08/03/2017
21:30
Quan Catalunya i la resta de la Corona d'Aragó van ser ocupats, Espanya no existia com a Estat. Els qui van ocupar-la van ser els castellans. Al resultat d'allò li van dir Espanya.

Així que el de les noces de la Chavela amb el Nandu era una faula?
I els aragonesos ( inclosos els catalans) es van quedar de braços creuats mentre els castellans entraven a sang i foc?

2.-Per tant, no, Catalunya no va ser ocupada pels espanyols però si que va ser ocupada pels castellans
Aquesta informaciòn on l'ha trobat? A la Nova Història o al Vilaweb ?O fruit de les seves recerques personals i posa la primícia en el TT?
Tenim de tot, poetes, savis, políglotes. TT millor que la Wickipedia i també de gratis!
incomprensible
08/03/2017
21:39
Als catalans, mai ningú ens ha comprès. Això els passa als genis. Ens ignoren , ens crucifican, ens calumnien. O serà perquè ningú més que nosaltres entén català?
A "Molt interesant l´ ínformació! "
09/03/2017
10:44
Em sembla que és vostè qui ha de llegir més història.

Que Isabel i Fernando es cassessin no vol dir que formessin un únic regne. Seguien existint la Corona de Castella i la Corona d'Aragó. Una unió dinàstica no implica un únic Estat. Espanya seguia sent un concepte geogràfic, no polític.

Els castellans, amb Felip V, van entrar a sang i foc durant la Guerra de Successió. Li sembla que tot el que va passar durant aquella guerra va ser "quedar-se de braços creuats"???

En aquella guerra, va ser Castella (no Espanya) qui va ocupar la Corona d'Aragó. És des d'aleshores que Felip V constitueix un Estat centralitzat i comença, per la força de les armes, a existir l'Estat espanyol.
la guerra del Napoleó
09/03/2017
14:05
CAT va ser durant dos anys propietat dels francesos. I tenia 4 departaments.
Tot ho justifiquen les guerres.
poc fiable la seva informació > a molt interesant,,,(1)
09/03/2017
16:31
1.- Parlar d'Estat en la època de la qual vostè parla és una anacronisme imperdonable en un savi
2.-Espanya seguia sent un concepte geogràfic, no polític.
http://www.abc.es/historia/abci-desde-cuando-existe-espana-y-nacion-espanola-201610122317_noticia.html
«A mitjan segle XV, en la Península Ibèrica no quedaven més que quatre regnes cristians: Portugal, Castella, Aragó i Navarra. Els enllaços
matrimonials estaven destinats a recuperar la unitat peninsular i les noces d'Isabel de Castella i Fernando d'Aragó, en 1469, va posar els fonaments d'aquest procés»,
D'una forma o una altra, la paraula Espanya va perdre el seu significat merament geogràfic amb la unió dinástica
poc fiable la seva informació > a molt interesant,,,(2)
09/03/2017
16:46
Arran d'aquesta unió dinàstica i d'aquestes noves titulacions van començar a sorgir veus crítiques contra la preeminència de Castella sobre la resta de regnes que formaven Espanya, Les raons són evidents. Els castellans eran el 80% de la població i ocupava tres quartes parts del territori peninsular al moment de la unió dinàstica. No és d'estranyar que el timó d'aquesta nova entitat tingués protagonisme castellà.
L'historiador Henry Kamen, «Espanya i Cataluña" recorda que no es tracta d'un fenomen aïllat «en altres països d'Europa els regentis polítics del centre territorial, econòmic o polític han tendit sempre a identificar-se com el veritable estat i menysprear les zones perifèriques
A "poc fiable la seva informació" (1)
10/03/2017
11:30
Expresso opinions basant-me en coneixements o recorrent a fonts, exactament com fa vostè. Si no li agrada debatre, no ho faci però li agrairia no anés ficant gracietes ofensives com aquesta de “savi”.

Per què és anacrònic parlar d’Estats a l’Edat mitjana? La definició d’Estat s’ha fet modernament, com modernament s’ha definit la gravetat, però la gravetat feia caure les pomes medievals, i els regnes, principats, califats, etc medievals responien a la definició d’Estat: àrea geogràfica delimitada i políticament independent, amb un govern propi que s'atribueix un poder indiscutible sobre el territori i la població i amb capacitat per a participar en relacions internacionals amb altres estats.
A "poc fiable la seva informació" (2)
10/03/2017
11:36
Espera de mi que accepti l’opinió d’un diari fascista sobre la intenció última que tenien Isabel i Fernando quan van unir les seves dinasties? En qualsevol cas, una intenció no és una realitat. Que Catalunya o Escòcia tinguin la intenció de ser Estats independents no fa que ara siguin Estats independents. Aquella suposada intenció no es va fer realitat, en qualsevol cas, fins 3 segles més tard, el 1714.

Està clar que el que explica Henry Kamen és el que va passar, si bé a Espanya i França fou accentuat per la política borbònica centralista. Però que aquest fos el relat dels fets no treu ni un bri de legitimitat als qui ara volen canviar aquesta situació perquè la consideren injusta.
poc fiable la seva informació
10/03/2017
15:39
Però que aquest fos el relat dels fets no treu ni un bri de legitimitat als qui llaura volen canviar aquesta situació perquè la considerin injusta.

En això completament d'acord. Però buscar legitimitat en la història, creant-la per donar-li una base de legitimitat, és cosa diferent. Fonts contradictòries podem trobar-la al nostre gust i sabem on buscar-les.
Definicions de nació , Estat o llengua, poden trobar-se diverses
Historiadors, filòlegs, etc, tenen les seves ideologies que moltes vegades es reflecteixen en les seves teories.
Les teories semblen certes fins que noves proves les desmenteixen. Ratllar d'ignorant i de ximpleries el que diuen els altres és pretendre ser savi
A "poc fiable la seva informació"
10/03/2017
17:17
estic d'acord en què a les ciències socials hi ha diferents teories, però tampoc crec que sigui correcte relativitzar-ho tot amb aquesta excusa, perquè aleshores posem-nos-hi de debò i relativitzem-ho completament tot, no només allò referent a Catalunya i el català

que el valencià o el LAPAO són llengües? i per què l'argentí, el mexicà o l'andalús no?

que Catalunya no és una nació? i per què Espanya sí?

que Catalunya no té segles d'història? i per què Espanya sí?

que Catalunya és un grup de gent i poca cosa més? i doncs Espanya que és?

No, no estic d'acord. No tot es redueix a l'indivu i el present. Aquest nihilisme postmodern que ens exposa, crec no porta enlloc.
CAT per als catalans
11/03/2017
12:48
CAT serà el que els catalans vulguin ser. I ningú més, CAT no és una xafarderia de luxe.
poc fiable la seva informació
11/03/2017
16:34
I qui decideix el que és i el que no és? Els savis? Aquests són els que reconeixen que mai podem estar segurs de res.
No subestiman l'opinió dels altres qualificant-les de ximpleries Ni manipulen la història per adequar-la als seus desitjos, obviant esdeveniments que no els són favorables. Ni parlen de la corrupció dels altres tractant de desviar l'atenció de la seva pròpia corrupció. Ni treuen de context frases per donar-los un significat oposat al que tenen. Ni cofunden chauvinismo amb amor a la pàtria, aconseguint el contario del que pretenen. Ni van de víctimes culpant als altres dels seus propis errors.
No és el mateix nihilimso i escepticisme
A "poc fiable la seva informació"
13/03/2017
13:39
No, ho decideix la majoria dels catalans, que estem d'acord que som una nació i que tenim dret a decidir, malgrat els que interessadament relativitzen tot el que els interessa relativitzar (nació, llengua, i les lleis de la física si convé) perquè l'única certesa que hi hagi a l'Univers és la Constitució Espanyola. I a sobre, tracten els altres de manipuladors, i s'entronitzen a sí mateixos com una mena de jutges suprems que no emeten opinions sinó sentències de la Veritat Absoluta.
poco fiable su información
13/03/2017
19:42
la Constitución no es ninguna certeza es una serie de normas que se dan los Estados democráticos, ratificadas por la mayoría de sus ciudadanos a propuesta de los legisladores y que son de obligado cumplimiento.

"perquè l'única certesa que hi hagi a l'Univers és la Constitució Espanyola"..????????

"the Venice Commission recalled that judgments of Constitutional Courts have a final and binding character and that they have to be respected by all public bodies and individuals. Disregarding such a judgment is equivalent to disregarding the Constitution and the Constituent Power. When a public official refuses to execute a judgment of the Constitutional Court, he or she violates..
El diari que llegeix s'ha "oblidat" una part de la notícia
13/03/2017
23:58
El Consejo de Europa pide "reconsiderar" la reforma del TC de Rajoy

La Comisión Venecia del CE aseguró hoy que las enmiendas a la Ley Org del TC "no contradicen las normas europeas" pero añadió que "ESP debería mejorar algunas de ellas", en referencia a la capacidad de destituir a un presidente autonómico.

Según su opinión no vinculante (...) "debería reconsiderarse" el hecho de que el TC ejecute sus propias sentencias con el objetivo de que esa corte se perciba "como un árbitro neutral, como juez de las leyes".

http://www.lavanguardia.com/politica/20170311/42786579413/tribunal-constitucional-consejo-de-europa-comision-de-venecia-reconsiderar-reforma.html
ESP cada vegada pot pressionar menys dins UE
14/03/2017
00:45
L’estat espanyol va pressionar el cap de setmana els integrants de la Comissió Venècia per mirar de rebaixar les dures crítiques de l’informe que va emetre sobre la reforma del TC. VilaWeb ha aconseguit el document de 5 pàgines que els representants de l’estat esp. van proposar als integrants de la Comissió, en què es poden veure els canvis que van voler fer en l’esborrany original. El document demostra tant les inusitades pressions espanyoles com la resistència de la Comissió a acceptar els canvis més escandalosos.

http://www.vilaweb.cat/noticies/exclusiva-el-document-que-demostra-les-pressions-de-lestat-espanyol-per-rebaixar-les-critiques-de-la-comissio-venecia/
política de mando y ordeno
14/03/2017
10:41
Ja està clar, sense dictadura, Espanya no existeix!
ESP muy poderosa>ESP cada vegada....
14/03/2017
15:32
L’estat espanyol va pressionar el cap de setmana els integrants de la Comissió Venècia per mirar de rebaixar "les dures critiques" de l’informe que va emetre sobre la reforma del TC. VilaWeb ha aconseguit el document de 5 pàgines que els representants de l’estat esp. van proposar als integrants de la Comissió?

1.-No es un insulto decir que la comissió se ha dejado presionar por el Gobierno español?
2.-Leyedo en el informe original en inglés completo( 15 pag.) y sin sacar las frases de contexto, lo que recomienda es que la ejecución del dictamen del TC recaiga sobre cualquier otro organismo del Estado ( incluído el Gobierno).
Si el aburre leerlo completo, lea la conclusión
les coses clares, sense manipulació
14/03/2017
16:25
http://www.ara.cat/politica/Comissio-Venecia-problematica-suspensio-TC_0_1758424318.html

En el dictamen, fet públic aquest dilluns, manifesta que establir un mecanisme per fer complir les sentències del Constitucional és "legítim"

Tot i que l'òrgan deixa clar que si un càrrec públic no compleix les resolucions del TC està violant la Constitució, els principis de la llei, la separació de poders i la lleial cooperació entre institucions...
També observa que malgrat que l'execució de les sentències és un element necessari en l'estat de dret... a Europa, el Constitucional especifica el procediment executori però no el duu a termini directament, altres organismes de l Estat ho executen...
ho senten però no ho entenen
14/03/2017
18:41
http://www.vilaweb.cat/noticies/erc-i-el-pdecat-denuncien-a-brusselles-la-vergonyosa-i-antidemocratica-sentencia-del-9-n/
Els eurodiputats d’ERC i el PDECat han assegurat avui a tot el Parlament Europeu que la condemna a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pel 9-N és ‘vergonyosa i antidemocràtica’. En un correu electrònic dirigit a la resta d’eurodiputats, els catalans Ramon Tremosa (PDECAT), Josep-Maria Terricabras (ERC) i Jordi Solé (ERC) han assegurat que la sentència ‘no aturarà la voluntat del poble català d’expressar-se a les urnes’. ‘De nou, el govern espanyol converteix una qüestió que s’hauria de debatre amb diàleg i responsabilitat en un judici polític..
the Venice Commision> anglòphils
14/03/2017
18:54
72.-Several of the measures which the Constitutional Court can take when it encounters a refusal to execute one of its decisions do not raise any problems, for instance requesting the National Government to substitute the execution or requesting the prosecution and the ordinary courts to initiate criminal proceedings. There is also no objection to the Court requesting information or reports on the execution of its decisions.
78.- The Venice Commission does not recommend that these powers be attributed to the Constitutional Court. However, in the light of the absence of common European standards in this field, the introduction of such powers does not contradict such standards.
sacando las frases del contexto
14/03/2017
20:43
Ahora que podemos leer directamente el texto en inglés, percibimos como manipulan las noticias los periódicos indepedentistas . El domingo en l Avui:
http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/7-editorials/1088332-advertiment-d-europa-pel-tc.html
Caldrà veure quin serà l'efecte que tindrà l'advertiment.

http://www.ara.cat/politica/Europa-espanyol-garantir-neutralitat-Constitucional_0_1757224459.html
Repulsa de la Comissió de Venècia del Consell d'Europa al govern espanyol pels poders executius que ha concedit al Tribunal Constitucional
Després de conèixer l'opinió de la Comissió, el president de la Generalitat, Puigdemont, ha celebrat que "per primera vegada Europa planti cara Espanya"
A "sacando las frases del contexto"
15/03/2017
10:19
La Comissió de Venècia, en nom del Consell d'Europa, li comunica a l'Estat espanyol que la reforma que va fer recentment per atribuir poders executius al TC no és recomanable. I no ho és per allò que vetlla la Comissió de Venècia: per qualitat democràtica.

També diu que no hi ha estàndars definits, sí, però ja sap vostè que l'únic Estat europeu que té una llei similar és Moldàvia? El que va al·legar l'Estat espanyol és comparant-se amb Moldàvia! No els fa vergonya?!

Si a vostè li sembla poc vergonyant que el Consell d'Europa li digui al nostre Estat que està fent coses de baixa qualitat democràtica, em sembla que qui té el problema és vostè, no pas "els periòdics independentistes".
sacando las frases del contexto
15/03/2017
15:44
Esta es la recomendación que traducen algunos por "baja calidad democrática"
62. Article 92 para. 4 item 3 provides for substitute enforcement of the Constitutional Court’s decisions. The Constitutional Court may request the cooperation of the National Government in this case. Pide la colaboración del Gobierno u otris estamentos estatales para ejecutar ladeicion del TC por losmedios que crea convenientes.
Si no sabe usted inglés, que se lo traduzca el políglota. Pero sin tergiversar
Igual sería mejor hacer la inmersión en ingles aunque,a algunos les gusta más la traducción en catalán porque es una versión a pedir de boca.
respetaré las decisiones de los jueces.
15/03/2017
15:49
El PP recusa al juez que enjuiciará Chaves y Griñán.
El PP subraya que, un magistrado que fue alto cargo del gobierno de ambos, no pueden juzgar a los expresidentes.
llei a mida
15/03/2017
16:51
La llei és com un vestit fet a mida. Si ja no et cau bé o no t'entra, cal fer un altre vestit fet a la nova mida.
A "sacando las frases del contexto"
15/03/2017
16:59
Gràcies, vaig entendre el que la reforma del TC suposava quan la van aprovar i que ara el Consell d'Europa demana reconsiderar: Espanya i Moldàvia són els únics on s'atorga al TC capacitat alhora de sentenciar i ser executor de la sentència.

Li recordo que no només els partits indepedentistes s'hi oposaren.

Als estats democràtics de debò, el TC no és executor per la senzilla raó que no és un òrgan judicial sinó polític, ja que els membres són escollits per polítics. No obstant, Espanya i Moldàvia ignoren la separació de poders, que ja Montesquiu prescrivia per prevenir l'abús del poder i preservar la llibertat política.

Ja veu, qüestions de democràcia, petits detallets sense importància
som campions
15/03/2017
21:01
en lleis a la mesura no ens guanya ningú als catalans. Som els primers i a més les fem expres perquè no s'assabenti ningú. I cada vegada ens acurem més...
sacando las frases de contexto
15/03/2017
21:13
"the Venice Commission recalled that judgments of Constitutional Courts have a final and binding character and that they have to be respected by all public bodies and individuals. Disregarding such a judgment is equivalent to disregarding the Constitution and the Constituent Power. When a public official refuses to execute a judgment of the Constitutional Court, he or she violates.."

Ja veu, qüestions de democràcia, petits detallets sense importància
A "sacando las frases del contexto"
16/03/2017
14:56
Doncs els primers que ignoren sistemàticament aquest caràcter vinculant del TC són el Gobierno de España:

http://www.govern.cat/pres_gov/AppJava/govern/govern/consell-executiu/acords-govern/7141/govern-constata-lincompliment-part-lestat-34-sentencies-fermes-tribunal-constitucional-suprem-favorables-catalunya.html

El Govern constata l'incompliment per part de l'Estat de 34 sentències fermes del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem favorables a Catalunya.
A "sacando las frases del contexto" (2)
16/03/2017
15:46
I, per cert, que jo sàpiga s'acusa a les autoritats catalanes d'haver incomplert dues sentències del TC, una per organitzar una jornada participativa el 9N, i l'altra per permetre un debat al Parlament. Incompliments, doncs, per permetre votar i per permetre parlar.

Si comparem això amb la llista d'incompliments del Gobierno, està claríssim quins incompliments són més escandalosos i perjudicials per als ciutadans. Dos exemples:

traspàs de beques => 150 MEUR menys als estudiants catalans

descentralització d'ajuts per a serveis socials => 20 MEUR menys cada any per a catalans vulnerables
com sempre i a tot arreu
16/03/2017
16:03
El diputat flamenc Peter Luykx, de la formació independentista N-VA –majoritària a Bèlgica– ha formulat una pregunta al primer ministre, Charles Michel, sobre els processos d’independència que viuen Catalunya i Escòciasobre .
Ha reconegut el debat que hi ha en ambdós territoris per a definir el seu futur, però no ha anat més enllà i ha dit que s’han de respectar les regles europees i que ‘veig moltes diferències entre el cas de Catalunya i Escòcia però no ha especificat quines.
Sobre la pregunta específica de quina seria la posició de l’executiu belga sobre els resultats dels referèndums, Michel no ha volgut entrar a fer valoracions sobre ‘eventualitats’ que corresponen a un debat intern.
sacando las frases de contexto
16/03/2017
16:11
Digáselo a la comisión de Venecia.
Pero no le mande los link, porque si ven el tipo de noticias, se darán cuneta de que no se pueden fiar mucho..Ellos solo estudian y pnan sobre casos que s les pregunta.
Inténtelo...
No pederà nada-
al qui li agraden les comparacions...
16/03/2017
18:45
Ja que li agraden les comparacions... podria haver triat un altre tema i no el dels desviaments. No és el moment favorable

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/tsjc-estudia--si--envio-fondos-guarderias-escuela-concertada-fue-legal-5897156
El TSJC examina el desviament a la concertada dels diners de les guarderies

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/indaga-trama-del-malverso-fondos-europeos-5897439

La UE indaga si la trama del 3% va malversar fons europeus

I el que s'ha desviat directament a les butxaques dels insignes del 4% o més i que està a bon resguard en paradisos fiscals com a procedents de suposades herències de expresidents.
Ho portaban al zeu programa?
RE al qui li agraden les comparacions...
17/03/2017
13:04
i qui són els qui donen lliçons sobre això? Els de la trama Gurtel (120 MEUR defraudats)? els de les ERE d'Andalucia (1400 MEUR defraudats)? Els del Palma Arena (70 MEUR defraudats)? els dels successius casos Marbella (336 MEUR defraudats)? els del cas Malaya (2400 MEUR defraudats)?

La corrupció a Catalunya és una lacra que tots esperem que desaparegui. Però li recordo que es redueix als casos Petroria (45 MEUR), Palau (35 MEUR) i ITV (10 MEUR). Per tant, els espanyols són els menys indicats per venir a donar-nos lliçons.
cada porc li arriba el seu Sant Martín>RE
17/03/2017
14:26
Fins a fa uns pocs mesos, ni ombra de corrupció hi havia a Catalunya. Tot eren atacs als catalans, des del cas de la Banca Catalana fa dècades, les recerques del UDEF ( que ni se sàvia què era), el del 3% que el Sr Maragall va destapar, però ho va cobrir de seguida amb l'ajuda de la resta del tripartit per por de perdre el suport al nou Estatut que contenia il·legalitats manifestes.
I quan algun periòdic publicava que Catalunya era la CA més corrupta , cridaven embogits perquè tot era per a desprestigiar a la CA més neta.
RE cada porc li arriba el seu Sant Martín
17/03/2017
15:43
I ara continuem "cridant embogits" que a Catalunya els casos de corrupció suposen el 2% de la quantitat defraudada a l'Estat espanyol. I quedi clar que, pel que a mi respecta, tant de bo no sigui el 2% sinó el 0%. Però davant aquest precentatge del 2%, els qui deien, i encara diuen (l'incloc a vostè), que Catalunya és la CA més corrupta estaven i estan fent literalment el ridícul.
a RE
17/03/2017
17:42
http://www.elmundo.es/espana/2017/01/12/5877764aca4741d8738b464b.html

El CGPJ presenta el primer estudio estadístico sobre casos de corrupción en España entre julio de 2015 y septiembre de 2016
•Por comunidades autónomas, el ranking lo lidera Cataluña (seguido a distancia de Andalucía y Madrid) con 303 personas enviadas a juicio. Dobla así a Andalucía (153) y Madrid (145) y supera también a la suma de los encausados en la Audiencia Nacional, tribunal especializado en corrupción".
Lo que significa que la corrupción del Estado la alimenta nuestra CA más que ninguna otra.
Pero el Mundo sólo publica mentiras muchas de las cuales resultan verdad los tribunales incluso convictos y confesos..
panfletos y más panfletos
17/03/2017
17:53
http://www.infolibre.es/noticias/opinion/2015/07/16/panorama_corrupcion_catalunya_1990_2015_35516_1023.html

http://www.infolibre.es/noticias/politica/2015/09/25/el_jueces_penal_dice_sufrido_presiones_casos_corrupcion_38170_1012.HTML
l' estil del Vilaweb
17/03/2017
21:19
http://www.vilaweb.cat/noticies/el-desarmament-deta-posa-mes-pressio-encara-sobre-lespanya-autoritaria-de-rajoy/
"Veurem com reacciona Rajoy i sobretot veurem què fa. Perquè els intents de desarmament encapçalats per la societat civil han topat fins ara amb absurdes detencions i amb una intensa persecució policial i judicial. És una situació kafkiana i incomprensible
Veure’m si en territori espanyol el govern de Rajoy ho intenta sabotejar de nou, com va fer en intents anteriors. I veurem, sobretot, si en el cas que això passe França i la Unió Europea ho toleraran o ja no"
És un insult per a les víctimes del terrorisme per al poble basc, França, Europa i per tots els Estats democrátics...
desmintiendo infundios
18/03/2017
12:03
Entrega de armas

Urkullu avanzó el martes a Rajoy el desarme de ETA

http://www.lavanguardia.com/politica/20170318/42967005460/eta-desarme-rajoy-urkullu-mediacion.html

En su visita a La Moncloa, el lehendakari solicitó la mediación del presidente con el Gobierno francés para facilitar el proceso
 Desarme de ETA. Mariano Rajoy: “Y de paso, que se disuelva”
 ETA. Urkullu pide “altura de miras” a España y Francia para que se produzca el desarme
al Mariano només li queda el cas CAT
20/03/2017
02:14
Després que ETA ha finalitzat la guerra, el Mariano s'haurà d'aferrar més al cas de CAT per poder aconseguir vots per a la seva ESP carrinclona.
la realitat
20/03/2017
07:29
Els polítics independentistes, que enganyen a la població amb falses expectatives, desprestigien als catalans ,donant una imatge de CAT en l'exterior que no s'ajusta a la realitat. On van , fan el ridícul, encara que no s'adonin, fent-se les víctimes d'un Estat democràtic reconegut per tots els organismes internacionals malgrat el seu afany per desprestigiar-ho.
A "la realitat"
20/03/2017
09:08
la seva "realitat" es va traduir ahir en 6500 persones als carrers de Barcelona

em sembla que, parlant com si les seves opinions fossin la realitat absoluta, és vostè qui fa el ridícul i no se n'adona
consulta? ( o referendum)> al obseso anticavernario
20/03/2017
09:31
http://www.elcorreo.com/bizkaia/politica/201703/19/participacion-consultas-gure-esku-20170319213454.htm
"La nueva serie de consultas que la plataforma a favor del derecho a decidir Gure Esku Dago celebró ayer en 34 municipios guipuzcoanos y el vizcaíno de Larrabetzu no consiguió igualar los registros de participación que había marcado una iniciativa similar el pasado junio y se quedó en un 24,83% del censo, casi cinco puntos menos que lo logrado hace nueve meses (29,3%)."

Parece que la sociedad vasca tiene bastante más sentido común y sólo una minoría, que confraterniza con los desaforados independentistas catalanes, se deja engatusar.
el obseso anticavernario > el cavernario
20/03/2017
11:59
Un 29 i un 25% del cens participa en unes consultes participatives sense cap mena de repercussió legal, i li sembla poc?

No tinc ni idea de com evolucionarà això al País Basc, i no té per què fer-ho de manera similar a com ho ha fet a Catalunya, però li recordo que a Catalunya tot va començar així, amb consultes participatives, iniciades a Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009, i miri on hem arribat en només 6 anys: amb majoria absoluta independentista al Parlament.

I no obstant, veig que els espanyols estan caient en el mateix error. Menystenir un procés empès per la ciutadania. Ho van fer amb els catalans i ara ho tornen a fer amb els bascos. Ja s'ho trobaran!
>al obseso anticavernario
20/03/2017
15:13
el Estatut del 2006 se aprobó con el 73,90% de los votantes y la participación no llegó al 50%.

Un Esatuto cocinado con el apoyo del PSOE ue necesitaba a su vez el apoyo del PSC que llevan a la voz cantante en e tripartito

En las elecciones plebiscitarias los votantes a partidos independentistas no llegaron al 50%
Y a pesar de ello, habla usted de mayorías.
Las matemáticas y la legalidad para los independentistas catalanes son cosa de nada. Nos podemos hacer hasta nuestras propias leyes de física porque tenemos derecho a decidir en todo...
Somos diferentes al resto del mundo por eso nadie nos entiende.
la realitat
20/03/2017
15:21
Les parafernalias no agraden a tots per igual.

Com sap vostè, hi ha partits que els agraden les manifestacions i , portar al capdavant als seus representants fent el signe de la victòria entre el fervor dels seus adoctrinats.
Però com diu el Junqueras l'eleccions no es guanyen al carrer sinó en les urnes.
a la desesperada
20/03/2017
15:34
http://www.lavanguardia.com/opinion/20170320/421021536173/ahora-nunca-independencia-expres.html

Hay un discurso radical: ahora o nunca. Parece que no hay esperanzas de que una futura generación pueda tener más posibilidades de afrontar esta ruptura, en caso de que se quiera hacer”
El mejor ejemplo es la decisión de Junts pel Sí y de la CUP de utilizar su rodillo parlamentario para reformar el reglamento del Parlament y lo que haga falta, y así poder aprobar las leyes de desconexión con España en una sola sesión de la Cámara. Más allá de lo que diga el Consell de Garanties Estatutàries o lo que puedan decir los letrados del Parlament, la idea es salir adelante como sea.
inconsequents
20/03/2017
16:12
JxSí planteja situar al setembre la llei de desconnexió i el referèndum

El full de ruta actual parla del juliol però es vol evitar que la nova norma s’exposi al TC durant l’estiu

Munté afirma que el Govern treballa amb "astúcia i discreció" per fer el referèndum "

A la por, ho criden astúcia
Ara miren què dirà el TC? i quan diu alguna cosa que no els agrada, estan disposats a desobeir-li?
Van donant pals de cec perquè es veuen a un camí sense sortida

De què serveixen les consignes que criden els seus seguidors als carrers onejant les seves banderes?
Estan tan abducidos que confien en els
abductores encara que els enganyin una vegada i una altra
als tres comentaris anteriors
20/03/2017
16:38
Les manifestacions no tenen traducció directa a les urnes però 6500 davant centeners de milers no és una diferència insignificant.

No obstant, les majories s'han de contrastar a les urnes. Si estan tan convençuts que a Catalunya no hi ha una majoria favorable a la independència, per què els fa por un referèndum?

I és clar, acceptant el resultat, sense excuses, quan el resultat no agrada, de si l'Estatut el va cuinar aquell o la participació va ser aquella.

És ben trist, sí, que per poder fer un referèndum haguem de modificar reglaments del Parlament i fer-ho en sessió única. Però això digui-li als qui miren constantment d'impedir el debat polític a base de recursos i més recursos al TC.
inconsequents
20/03/2017
22:10
1,-Complir la llei és el que fan els demòcrates. Ningú té por en una democràcia per complir les lleis.
Al contrari, la por només la tenen (o han de tenir-la) els qui, en una democràcia, no respecten les lleis establertes.

2.-El treball del TC és estudiar la constitucionalitat o no dels casos que se li presenten. I aquesta és la seva funció. La mateixa que la del Consell de Garanties Estatutaries al que no obeeixen els mateixos que li han fet la consulta.
Només l'obeeixen si els va bé la resposta, sigui del TC o del CGE.
ostres com ha canviat ESP
21/03/2017
01:24
A ESP ja no hi ha res prohibit, ara és Inconstitucional. És més finolis.
CAT, la innovadora
21/03/2017
07:34
De tota ESP , la que més ha canviat és Catalunya. Per la Nova Història, sabem que tornarà a ser un regne Estat independent, com sempre va ser, i tindrà com a vassalls a la resta de ESP que li sufragarà les despeses del seu flamant exercit i serà el membre més rellevant de l'OTAN, defensa dels valors solidaris del món occidental .
Qui serà el Rei àdhuc no se sap però ha de ser algú descendent del Comte de Barcelona per seguir la línia genealògica dels antics reis del Regne de Catalunya. Sense gota de sang castellana, aquesta serà la línia vermella.
a "CAT, la innovadora"
21/03/2017
10:14
ja s'ha pres el cafè, MAP? veig que s'ha llevat del llit amb el cap força emboirat
gens inconsequents
21/03/2017
12:04
La democràcia no és un simple conjunt de lleis. Acomplir la llei ho fan demòcrates i dictadors. CONSEQÜENTMENT, el que diferència la democràcia de la dictadura no són les lleis, sinó el fet que el poder de presa de decisions resideixi en els ciutadans.

El Consell de Garanties Estatutàries indica que l'Estatut no permet a la Generalitat d'organitzar referèndums. CONSEQÜENTMENT la Generalitat segueix reclamant al govern estatal que cedeixi la potestat per organitzar aquest referèndum.

Ara bé, la Generalitat té un mandat democràtic que acomplir. CONSEQÜENTMENT si Rajoy segueix enquistat en el no, s'haurà de transcendir aquesta restricció de l'Estatut per permetre que els ciutadans decideixin.
CAT nació antiga
21/03/2017
15:51
El dia 10 de març de 988 Borrell li trenca el vassallatge amb el rei franc; els comtats catalans esdevenen sobirans i passen a encunyar moneda. Que no ens enganyi ningú, som una de les nacions més antigues del món. Catalunya, com a nació, compleix 1029 anys.
inconsequents
21/03/2017
16:04
Els ciutadans en una democràcia tenen els seus canals per expressar la seva voluntat , canals que estan descrits en la Constitució que els propis ciutadans han avalat amb els seus vots majoritàriament.

La diferència entre dictadura i democràcia és que les lleis de la democràcia les ha avalat amb els seus vots la majoria dels ciutadans de l'Estat i les lleis de la dictadura les imposa el dictador sense la intervenció del poble.
Una minoria no pot imposar les seves pròpies lleis a la majoria en un Estat democràtic

És obvi que vulnerar la Constitució en qualsevol Estat democràtic és un delicte, com repeteix no només el TC espanyol.....
gens inconseqüents
21/03/2017
16:20
I un d'aquests canals és el referèndum, perfectament contemplat a la Constitució.

Aquesta és l'eina que hauria d'utilitzar el govern d'Espanya per dirimir qüestions d'especial rellevància, com la que ens ocupa.

Abusos de poder com aquest envers les minories nacionals han estat a llarg de la història el punt de partida de desenes de nous Estats al món. Expliqui-li a un noruec que està vulnerant la Constitució sueca, i veurem què li contesta!

Que no serem els primers de la història a declarar la independència!
> CAT nació antiga
21/03/2017
18:16
La historia cocinada por el independentismo catalán menos riguroso ha logrado calar en numerosos sectores, que dan por buena la supuesta corona 'catalanoaragonesa'o variantes como "confederación catalanoaragonesa" e, incluso, "nación catalana independiente"
Hasta se llega a afirmar que los "soberanos catalanes" de la "Cataluña Vieja" "obtuvieron el reino de Aragón por vía matrimonial".
2.- El "bovaje" comenzó a implantarse en los Condados Catalanes como " tributo feudal" antes de que se produjera la unión dinástica entre el Reino de Aragón y el Condado de Barcelona, "momento a partir del que se siguió usando en la Corona de Aragón.
Paga Tributo feudal a otro Estado una nación independiente?
Resposta a > CAT nació antiga
22/03/2017
14:03
1- Pot vostè fer les giravoltes argumentals que vulgui amb la nomenclatura, però el nom no fa la cosa, i el que és un fet és que els monarques de la Corona d'Aragó van ser membres de la dinastia del Casal de Barcelona fins a la mort sense hereu de Martí l'Humà.

2- Veig que es manté vostè en l'error de pensar que no hi pot haver dos Estats amb un mateix rei. Dir que el bovatge era un tribut que Catalunya pagava a l'Aragó és com dir que el Canadà paga actualment un tribut a la Gran Bretanya. Canadà paga a la reina Elisabet perquè actuï com a reina de Canadà. Això eren els bovatges.
> CAT nació antiga
22/03/2017
15:40
1. Canadä ahora paga un tributo a Gran Bretaña? O lo pagaba sólo cuando no era independiente y dejó de pagarlo al hacerse independiente?
2. Los catalanes que pagamos impuestos al Estado Español, los seguiremos pagando cuando seamos un Estado independiente?
3.La Nova Historia dirá que los aragoneses , valencianos y demás pagaban impuestos al rey de Cataluña. Disparates peores se pueden leer en la Nueva Historia.
4. Cataluña pagaba impuestos al rey de la Corona de Aragón, prueba de que no era independiente. Dependimos de carolingios, francos, Corona de Aragón, y de los reyes posteriores a la unión de Castilla y Aragón, participando en la conquista de América o en la guerra de Cuba
bovaje
22/03/2017
16:04
https://es.wikipedia.org/wiki/Bovaje

El bovaje consistía en un impuesto que usualmente cobraban los reyes de la corona de Aragón al comienzo de su reinado. Se cobraba en dinero o también en labores y prestaciones ...
El bovaje ya existía en la época de Ramón Berenguer III (1096-1131)
Pedro el Grande hizo también uso de este impuesto a su advenimiento al trono en el año 1276.
Para la labor confió en un grupo de judíos que protagonizaban en los asuntos financieros de la corona.Se nombraron delegados en los diversos obispados, en Gerona fue Astrug Ravaya y como testimonio de la labor de éste y sus subordinados existe el cuaderno de contabilidad en catalán y en hebreo.
Resposta a > CAT nació antiga
22/03/2017
16:43
Avui en dia Canadà paga a la Reina Elisabeth d'Anglaterra quan aquesta actua com a reina del Canadà. I suposo que no posa en dubte que Canadà i la Gran Bretanya són Estats independents.

Per tant, que Catalunya pagués tributs al rei no demostra en absolut que fos dependent de l'Aragó. Catalunya pagava al monarca perquè exercís de rei, però alhora tenia unes institucions pròpies que avui en dia reconeixem en un Estat independent (govern, recaptació d'impostos, ambaixadors a l'estranger...).

I insisteixo, el rei de la Corona d'Aragó, li agradi o no li agradi, era membre del Casal de Barcelona; això és un fet que té més de 800 anys d'història, però si li vol dir "nova història", allà vostè.
Canadá y UK
22/03/2017
18:51
https://es.wikipedia.org/wiki/Monarquía_en_Canadá

"El monarca no tiene la prerrogativa para imponer y recaudar impuestos" natural porque son dos Estados independientes diferentes
https://www.etacanada.com.mx/el-rey-de-canada-no-es-de-canada/
Canadá es un estado federal con un sistema de monarquía parlamentaria, y su monarca lo es por sucesión hereditaria de la familia real británica, contra toda lógica en un territorio independizado, sigue voluntariamente vinculado al dominio británico.
1.-Algún parecido con la pretendida nación catalana. Anacronismo total!!!
2.- No es lo mismo pagar impuestos obligatorios que la gentileza... para con su reina porque así lo desean.
Resposta a > CAT nació antiga
23/03/2017
10:19
Està vostè precisament corroborant el que he dit: que Canadà no paga impostos a la Gran Bretanya. Canadà el que paga són les despeses de la reina d'Anglaterra quan actua com a reina del Canadà.

Evidentment que no es pot comparar el que Canadà paga actualment a una reina simbòlica, a un segle XXI en què la monarquia té un paper simbòlic fins i tot a Anglaterra!

Però salvades les distàncies amb el que significava la monarquia a l'Edat mitjana, parlem del mateix: Catalunya no pagava impostos a l'Aragó. Catalunya pagava al rei per fer de rei.

I faig la comparació anacrònica per evidenciar que aquest o aquell pagament no impliquen que no siguin Estats independents.
> CAT nació antiga
23/03/2017
15:01
Parece que no ha leído o no ha entendido lo que significa bovaje.

https://es.wikipedia.org/wiki/Bovaje

El bovaje consistía en un impuesto que usualmente cobraban los reyes de la corona de Aragón al comienzo de su reinado. Se cobraba en dinero o también en labores y prestaciones ...

1.-Canadá ahora no paga impuestos a UK porque ya no es parte de la UK. Es un estado independiente y por tanto no está sometido a pagar impuestos de otro Estado como lo hacía cuando formaba parte de la UK (como Escocia o el Ulster pagan a la UK) .
si Cataluña hubiera sido un Estado independiente no hubiera tenido que pagar sometido que pagar bovaje ni ningún otro un impuesto al Rey de la Corona de Aragón.
El Referèndum està d'acord amb la Constitució
23/03/2017
16:59
Manifest de 500 juristes:

dom.cat/15yw
amb aquesta mentalitat no anem enlloc
23/03/2017
17:23
Després de 300 anys el govern de Madrit encara considera que som una Colònia d'Espanya.
Tenim idioma propi.
Tenim cultura pròpia.
Tenim govern propi.
Això és una nació!
> CAT nació antiga
23/03/2017
18:23
Tenemos gobierno propio porque así nos lo ha concedido la Constitución del Estado, como al resto de las CCAA. El Estado tiene 4 lenguas, una oficial del Estado como ocurre en otros Estados. Tenemos muchas culturas en el Estado como tiene, otros Estados
USA es una nación con muchos Estados lenguas y culturas
Su argumento no sirve de mucho, como puede ver.
pos bueno...
23/03/2017
19:01
si ho diu el coll-lectiu Praga en http://www.naciodigital.cat/noticies/etiqueta/col·lectiu Praga.

Els membres del Col·lectiu compartim la convicció que el poble de Catalunya pot exercir el dret a decidir el seu futur polític, sense necessitat de reformar prèviament les normes de capçalera de l’ordenament jurídic de l’Estat. Més enllà d’aquesta convicció comuna, el membres del Col·lectiu constituïm un grup de persones políticament plural i amb opinions diverses que actua amb independència de qualssevol institucions públiques o privades....
las mentiras
23/03/2017
19:46
http://www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/verdades-mentiras-sobre-referendum-5920514
"Los textos sometidos a referéndum deben ser acordes a toda ley superior." la independencia de Catalunya no tiene encaje en la Constitución.

"La ley del referéndum no debe poder ser reformada durante el año anterior a un referéndum." La hoja de ruta independentista prevé aprobar la ley y convocar el referéndum de forma simultánea.

"Partidarios y opositores de la propuesta sujeta a votación deben ser representados de manera igualitaria en las comisiones electorales." Hipótesis inverosímil .

"Las autoridades públicas no deben involucrarse en hacer campaña a favor de una parte, sino mostrar neutralida
Responc sobre eks bovatges i ho deixo aquí
24/03/2017
01:38
Veig que és incapaç d'entendre que un rei pot ser el sobirà de varis Estats independents i com a tal sobirà cobrarà uns diners per l'exercici de les seves funcions.

Es nega a acceptar-ho fins i tot posant-li un exemple actual.

En fi, deixem-ho córrer.
bovaje tributo feudal
24/03/2017
15:05
Usted no debe conocer el significado de las palabras impuesto y tributo.

https://es.wikipedia.org/wiki/Impuesto
Los impuestos, en la mayoría de legislaciones surgen exclusivamente por la “potestad tributaria del Estado”, principalmente con el objetivo de financiar sus gastos.El impuesto es una clase de tributo regido por derecho público. Se caracteriza por no requerir una contraprestación directa o determinada por parte de la administración hacendaria (acreedor tributario)

https://www.google.es/#q=tributo
Responc sobre els bovatges i ho deixo aquí
24/03/2017
15:36
¿parlava l'altra dia d'anacronisme?

el seu comentari sí que és anacrònic!
bovaje
24/03/2017
20:16
No lo deje correr, hombre, a lo mejor encuentra algún argumento que aportar para salvar la difícil situación.
Las informaciones y definiciones están al alcance de cualquiera y, para evitar manipulaciones, es bueno aportar los links de donde se extrae la información para que no le acusen a uno de manipular.
Lo del bovaje difícilmente se puede manipular, porque es un tributo de la ápoca feudal.
Pero comparar la relación entre el Reino de Aragón y la "nación o Estado catalán" de la Edad Media con la relación entre UK y el Estado de Canadá de hoy en día no sólo es anacrónico sino "chocante", por no llamarlo de otra manera...
esperanzadoras noticias
25/03/2017
15:30
http://www.vilaweb.cat/noticies/els-eurodiputats-catalans-defensen-el-paper-de-catalunya-a-la-ue/?f=rel

Después del susto del Brexit, aparece Superman a salvar la UE y respiran tranquilos en Roma con la llegada de la república catalana independiente.
no saben dir res més
25/03/2017
22:34
la llei, ho diu la llei, és la llei; però, ells no saben el que han de dir. No tenen res per convèncer. D'això ja fa 40 anys, però, ja es fan pesats amb ho diu la llei i ells no diuen res. Bé, no res tampoc, amenaces, provocacions... i al final faran el de sempre: l'exèrcit, perquè al seu Tribunal Constitucional ja no li fan ni cas.
Els catalans volem un referèndum per decidir i deixeu-vos estar de lleis. La llei és el referèndum.
Els ciutadans amb democràcia diran el que volen. Tant pot ser sí com no. Aquesta és la llei de la democràcia.
ximpleria de lleis...referendum i punt
26/03/2017
09:15
Els catalans volem un referèndum per decidir i deixeu-vos estar de lleis. La llei és el referèndum.

1.-Tot aquest comentari per què no ho fan els eurodiputats catalans al Parlament europeu?
2.-Per què reclamem als tribunals si la llei la fem nosaltres?
3.-Per què aquestes ximpleries, si la llei és el refrendum

http://www.ara.cat/politica/proces-grafic-escenaris_0_1766223544.html
Com pot acabar el procés? Aquesta és la pregunta que intentem respondre amb l'ajuda d'un esquema anomenat ' arbre de decisions
Els actors analitzat són tres: govern català, executiu espanyol i comunitat internacional.
el mosqueo de la CUP
26/03/2017
14:57
http://www.lavanguardia.com/politica/20170326/421201071827/postreferendum-raul-romeva-reinicia.html
.. el 15 de junio presentará un manual de instrucciones para encarar el proceso constituyente
Quiere coordinar los trabajos con los diputados estrella en esta materia, Lluís Llach y Gabriela después de confirmar el voto afirmativo de la CUP en los presupuestos.
Está previsto que presente las conclusiones de un ciclo que Exteriors ha organizado para estudiar los casos más recientes como Islandia, Irlanda, Escocia, Ecuador, Bolívia y Chile.

http://www.lavanguardia.com/politica/20170326/421205429248/cup-parlament-abandonar-eulalia-reguant-puigdemont.html
la CUP amenaza con abandonar Parlament
A "el mosqueo de la CUP"
27/03/2017
12:27
Els que porteu un "mosqueo" que no us l'aguanteu sou els unionistes, que veieu que JxSí i la CUP es mantenen units, una unitat que no es veu ni de lluny en els partits unionistes.

Aquesta conjunció que va des de la dreta democràtica fins a l’anticapitalisme se sosté en l'objectiu final del referèndum d'independència. Que la CUP ho recalqui no fa sinó refermar aquest objectiu. Ja us podeu anar fent il·lusions sobre hipotètiques ruptures, que al setembre us quedareu amb un pam de nas.
el mosqueo de la CUP
27/03/2017
21:21
La CUP ya està bastante distraída haciendo escraches, no la atosiguemos ahora que no puede hacerlo todo a la vez...
A "el mosqueo de la CUP"
28/03/2017
12:06
El Garcia Albiol ja està prou distret exagerant, desvirtuant els esdeveniments, fent-se la víctima i amenaçant a tort i dret amb denúncies i querelles, no l'aclaparem ara, que no pot fer-ho tot a l'hora
la CUP de mosquea; tots contra tots
28/03/2017
16:47
La CUP critica que Junts pel Sí caigui en "els marcs que imposa el PP"

Junqueras: "el Govern va obrir ports a vaixells de Rússia per posicionar-se contra la independència

Puigdemunt va equiparar ahir la democràcia espanyola amb la turca de Recep Tayyip Erdogan, perquè “autoritza a l'exèrcit a actuar contra els seus propis ciutadans”.
Va descriure una Catalunya oberta, democràtica, pacífica, europeista, defensora de la igualtat, compromesa amb la protecció del medi ambient, acollidora d'immigrants, solidària amb els refugiats... “
Només se li va oblidar parlar del gran invent català, la immersió lingüística . Un dels seus majors assoliments a exportar.

Viure per a veure!!!
A "tots contra tots"
29/03/2017
00:50
A vostè no li aniria malament una mica de lectura calmada de la premsa, sigui en castellà o en català, a veure si per fi aprèn a escriure el nom del president, que va sent hora.

El govern espanyol ha demostrat sobradament que és capaç del que diu Junqueras i de molt més!

Veig que no li ha agradat que Puigdemont expliqui que l'espanyola és l'única constitució europea junt amb la turca que té un article on estableix que l'exèrcit té la missió de defensar la integritat territorial i l’ordenament constitucional d'Estat. Però és el que hi ha, per vergonyós que sembli.

Trobo estrany que Puigdemont no parlés de la immersió. Sempre val la pena explicar al món un èxit i orgull de país com aquest.
recanvis PP
29/03/2017
21:29
Estan inhabilitant polítics de casa nostra per canviar-los per polítics del PP, ja que no hi ha altra manera de ficar-los a CAT.
Miquel Grau torna a morir a Alacant.
01/04/2017
20:43
Funcionaris municipals, per ordre judicial, retiren el nom de Miquel Grau que l’Ajuntament d’Alacant li va dedicar recentment. A més, la jutgessa obliga al consistori a recuperar el nomenclàtor franquista. El lloc de Grau l’ocuparà García Morato, un aviador que va participar en la guerra del 1936-39 al bàndol franquista.
ESPANYA NEGOCI POLÍTIC
02/04/2017
21:44
Espanya podria ser una potència mundial en energia solar, però llavors, els nostres polítics no tindrien sous milionaris de les elèctriques.
> Miquel Grau torna a morir,,,
03/04/2017
14:32
segur que els esperits que ronden per aquell carrer ( també l'esperit del sr Grau i el del sr Garcia Morato pensaran:

Com poden els homes ser encara tan insensats?
futbol i poder
05/04/2017
15:02
I qui hi ha a la llotja del Bernabeu?

http://www.vilaweb.cat/noticies/una-llista-dels-assidus-a-la-llotja-del-bernabeu-que-mouen-els-fils-del-poder/
>futbol y poder
05/04/2017
15:38
´Dentro de los grandes equipos de futbol pulula la mafia y con los millones lo tapan todo...Y o llaman deporte.
Con razón dicen eso de " mucho más que un club"!!!
Fantasia al paradis
06/04/2017
16:01
http://www.vilaweb.cat/noticies/consequencies-imprevistes-de-la-independencia-de-catalunya/

"Per tant, què se’n farà d’Espanya quan el Principat emprengui el vol? Crec que, per raons econòmiques, però també de projecte, de desgast i emocionals, Espanya com a projecte es descompondrà. Serà molt difícil de mantenir el funcionament actual de l’estat, especialment en l’aspecte econòmic. Per tant, entrarà en una fase de desintegració estructural, de pèrdua de credibilitat (més encara), d’incapacitat reactiva i de blocatge institucional. No desitjo cap d’aquestes conseqüències. Però, tal com actuen, no veig cap més situació que aquesta..."
el referèndum decideix
07/04/2017
10:09
El que hem de procurar és no ficar-nos en una altra guerra civil perquè hi perdrem tots. La guerra és una cosa absurda que el que fa és autodestruir-nos.
A Txecoslovàquia hi va haver una entesa i s'acordà la separació en dos estats: Txèquia i Eslovàquia. I no ha passat res, tots amics i veïns.
quin referèndum?
07/04/2017
14:56
sembla un acudit que parlem de guerra a Espanya per la independència de Catalunya en un moment tan delicat que estem vivint a nivell mundial.
El problema de Catalunya és insignificant per molt que el vulguem internacionalitzar´, no li interessa a ningú. I és fins a grotesca l'actitud dels nostres polítics que encara no s'han adonat. Conseqüències de viure en un món virtual...
A "quin referèndum?"
07/04/2017
17:46
doncs no sembla que el govern d'Espanya estigui d'acord amb vostè, atès l'enorme esforç que ha fet i fa per silenciar la veu del govern català a l'estranger

i no em negui que es fa aquest esforç, perquè l'ha reconegut fins i tot l'anterior ministre d'exteriors, Garcia Margallo
quin refèrendum?
08/04/2017
16:44
Les ambaixades dels Estats tenen la funció de parlar entre elles sobre la situació dels seus respectius països en tots els àmbits.
El que no s'entén és que els "ambaixadors" catalans pensin que la seva "versió dels fets" va a tenir el mateix pes i, per això, tracten de desacreditar al seu propi Estat amb falòrnies.
A més, la versió dels "ambaixadors catalans" no és exactament la mateixa quan parlen en la UE que quan es van a USA a dir que Espanya és un Estat tan antidemocràtic com Turquia...
Perquè en la UE hi ha unes normes que pretenem saltar-nos.
El que aconsegueixen és desacreditar a CAT en l'exterior i enganyar als catalans de bona fe que els creuen.
què passarà?
09/04/2017
23:50
Jo crec que el Partit Postfranquista (muy españoles) ja té el guió fet de com boicotejar aquest referèndum català.
Es mereix CAT els polítics que té?
10/04/2017
15:36
1.-Joan Tardà: “Espanya està plena de bona gent i no tenen la culpa d'aguantar el Govern que tenen”.
Pensa el senyor Tardà que els espanyols són bona gent però estúpids o masocas perquè voten a un Govern al que aguanten 4 anys i, despues ho tornen a votar ?
2.-Puigdemont acusa Espanya d'obligar els diplomàtics a malparlar de Catalunya

Poderós el govern espanyol!!!.
I com els obliga?. Els amenaça amb pistola o té altres recursos per acoquinar-los? No saben aquests diplomàtics on han d'acudir per denunciar aquestes amenaces? Covards tots aquests diplomàtics i fins i tot prevaricadors?
RE Es mereix CAT els polítics que té?
11/04/2017
01:01
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/margallo-revela-favores-debe-espana-otros-paises-por-hacer-declaraciones-contra-proceso-soberanista-catalan-5919718

El exministro de Asuntos Exteriores José Manuel García Margallo reveló este miércoles [22marzo] la labor diplomática llevada a cabo por el Gobierno español para lograr declaraciones en contra del proceso independentista catalán por parte de otros países. "Nadie sabe el esfuerzo que ha costado eso y los favores que debemos a una cantidad de gente para lograr que hicieran declaraciones", explicó en una entrevista en 13TV, al tiempo que argumentó que "lo normal" es que en estos casos los estados se nieguen a hacer comentarios...
las embajadas hacen labor diplomatica>RE
11/04/2017
17:11
1.-Los Estados democráticos no se inmiscuyen en problemas internos de otros Estados. La Constitución de cada Estado es un asunto interno

2.- Expresar la idea de que, en los Estados democráticos, se ha de obedecer la Constitución no es tomar partido por nadie. Pena que lo tengamos que oírlo como si no lo supiéramos.
3.- Las "embajadas" catalanas acusan al Estado español de antidemocrático, tratando de ganar el apoyo de otros Estados con infundios.

4.-El deber dela Embajada española es desmentir falsedades que perjudican la imagen del Estado de nuestro Derecho(reconocido por todos los organismos) y aclarar por què ese referéndum es anticonstitucional.
No és la seva funció?
RE
11/04/2017
23:16
"y los favores que debemos a una cantidad de gente"

La diplomàcia espanyola deu favors per fer una cosa de lo més normal a les ambaixades. Sí, és clar.
definiciones de "favor"
12/04/2017
07:07
1.m. Ayuda, asistencia que se presta de forma gratuita. Acto que se realiza para ayudar, complacer o prestar un servicio a una persona por amabilidad, amistad o afecto
http://es.thefreedictionary.com/favor

(Del lat. favor, -oris.)
1. s. m. Ayuda o servicio que se solicita o se presta gratuitamente a una persona. Confianza o protección que una persona deposita en otra. Beneficio que una persona con poder o influencia concede a otra. Modo de comportarse con una persona o de tratarla con amabilidad y respeto

PD
De las definiciones, se deduce que las explicaciones de la embajada española suscitaron más confianza y credibilidad en el exterior que las impropia forma de la "embajada" catalana
a RE
12/04/2017
18:47
http://www.lavanguardia.com/politica/20170412/421653737705/eeuu-catalunya-asunto-interno.html
12/04/2017 17:56 | Actualizado a 12/04/2017 18:16

"La nota llega después del viaje de Puigdemont a los EE.UU., el encuentro con Carter y la visita de dos congresistas a Barcelona.
La embajada estadounidense en Madrid subraya la colaboración entre ambos países en materia económica y de seguridad.
La embajada afirma: “Queremos reiterar que, como hemos comunicado en anteriores ocasiones, la posición del gobierno de Estados Unidos sobre Catalunya es que es un asunto interno de España” y agrega: “Estamos profundamente comprometidos a mantener la relación con una España fuerte y unida”.
toda la verdad del encuentro con Carter( in english)
12/04/2017
19:27
http://www.lavanguardia.com/politica/20170412/421654816549/carter-puigdemont-referendum.html
Puigdemont habló del referéndum con Carter y éste rechazó involucrarse
Comunicado del Carter Center
El comunicado narra que en julio de 2010, el ex presidente estadounidense Jimmy Carter y su esposa, Rosalynn, visitaron España de “vacaciones familiares” y recibieron el Premio Internacional Catalunya. “En ese momento, el Presidente Carter invitó a representantes de Catalunya a visitarlo en Georgia”, apostilla. “La semana pasada, y como invitado del ex embajador estadounidense Ambler Moss, el presidente Puigdemont hizo la visita recíproca con el presidente Carter en el Centro Carter en Atlanta”,
a poc a poc
12/04/2017
20:40
Ja és bo que se sàpiga que ESP no és una, grande, ni libre.
> a poc a poc
12/04/2017
22:13
ESP es una grande y libre, como se sabe.

Es UNA porque no hay dos Españas como no hay dos Francias ni dos Italias etc etc.

Es GRANDE ( bastante grande, comparada con otros Estados más pequeños, aunque hay otros más grandes como China-
Y es LIBRE porque es un Estado democrático que no depende de ningún otro y sólo establece relaciones con quien quiere, como todos los Estados democráticos libres.
el sí guanyaria amb un 66%
13/04/2017
15:52
El sí a la independència guanyaria un referèndum unilateral amb un 66% dels vots, segons les dades del baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). La participació seria altíssima, d’un 73,4%, quatre punts menys que a les eleccions del 27-S, quan van votar un 77,5% dels electors, però superior a totes les altres eleccions al Parlament de Catalunya.
humor negro?
13/04/2017
17:48
"El sí a la independència guanyaria un referèndum unilateral amb un 66% dels vots, segons les dades del baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO)".
De cuándo es esta noticia? Cuántos participarían en un referéndum unilateral? 77%?
Según las últimas noticias, el referendum unilateral no lo apoyarían ni siquiera todos los de la antigua CDC.
Pero incluso CDC´ ERC CUP no lograron más que el 48% de los votos.
Con la que está cayendo, no es momento para hacer bromas de mal gusto... No está elhorno para bollos

http://www.vilaweb.cat/noticies/les-sis-claus-de-la-minicrisi-per-un-referendum/
A "humor negro?"
14/04/2017
11:02
ara es veu que les enquestes i baròmetres sociològics són "humor" quan els resultats no són del seu gust
humor negro?
14/04/2017
16:41
Las encuestas no son humor ni negro ni blanco.
Ni tampoco es humor sino delito sacar de contexto unos datos de una encuesta y obviar otros para llegar a una conclusión falsa para motivar (engañar) al personal.
Lo que es humor negro es que, cuando todo nos es desfavorable para nuestros propósitos, no solo en el exterior sino en las relaciones internas de los partidos independentistas (que no auguran nada bueno)sigamos dando unos datos manipulados para intentar seguir engañando, cosa cada vez más difícil.
Llevar a la fiscalía grabaciones y filtraciones supuestamente realizadas por nuestros propios aliados, es la peor de las pesadillas. Ojalá fueran sólo humor negro las noticias que leemos
no tot és como ens ho diuen
16/04/2017
10:20
http://www.vilaweb.cat/noticies/les-recomanacions-per-a-catalunya-del-periodista-eslove-que-va-entrevistar-romeva/
I no reconeixeria la legitimitat d’un referèndum a Catalunya que no tingués el suport de Madrid?
—No ho crec, si no és que hi ha una majoria dins de la UE que li doni suport...el punt de vista oficial seria ‘Eslovènia estimula el procés democràtic per trobar una solució pacífica i sostenible a totes les preguntes obertes en l’esperit de la UE...però ‘rebutja totes les accions unilaterals de qualsevol. A més, l’antiga Iugoslàvia no era una democràcia en un sentit propi
trobaríeu un munt de gent a Eslovènia decebuda amb la manera com hem transcorregut els nostres primers 25 anys
manipula, que sólo algunos ya lo creen
17/04/2017
10:08
El referéndum unilateral pierde apoyos frente a la consulta acordada(LV)

http://www.vilaweb.cat/noticies/tres-de-cada-quatre-catalans-estan-a-favor-del-referendum-segons-una-enquesta-de-la-vanguardia/
“... 66% dels catalans apostarien per una consulta acordada amb l’estat espanyol, un 28,8% creuen que el referèndum ha de ser unilateral.
el Sí seria l’opció més votada en un referèndum amb el 41,9% dels vots davant el 39,7% del No. Un 9,1% del cens no votaria i un 9,3% no sap o no respon a la pregunta. Per tant, la participació seria d’un 81,6%”
?????
Qué referendum el unilateral o del pactado?Sólo un 28% creen en el referendum unilateral y, no jugamos si no nos gusta el juego. Otro 9 N?
no hi ha pinya suficient
17/04/2017
20:33
Si el Mariano es manté ferm en el seu NO, "esto no se toca" és perquè no hi ha UNITAT en els partits catalans. És una olla de grills, molt de soroll i crits i res més. Vergonya política!
A "no hi ha pinya suficient"
18/04/2017
10:19
Que seria bo que hi hagués més unitat entre els partits catalanistes (això de "partits catalans" no ho trobo encertat) és evident, però que el Mariano en mantingui ferm perquè manca aquesta unitat no s'ho creu ni vostè; és evident que el Mariano estaria enquistat en el NO A TOT encara que hi hagués la màxima unitat a favor del referèndum.
A "no hi ha pinya suficient"
18/04/2017
10:29
Aquest afany per sucar-hi pa de la manca d'unitat dels partits independentistes no fa més que evidenciar els nervis que hi ha entre els unionistes davant l'avanç inesgotable cap a la independència. S'estan agafant allà on poden per mirar de minar el procés.

Com és que no diuen res de la manca d'unitat entre les files unionistes? O és que els sembla que el PP, el PSC i Ciutadans estan molt units?

Els partits polítics sempre miren pels seus interessos partidistes. És excepcional que no ho facin. I JxSí és, per això mateix, un fet excepcional i exposat a "tires i afluixes" convenientment magnificats pels rivals polítics. Però no oblidem el fet que el procés segueix endavant sense deturador.
ho tenim molt dificil
19/04/2017
10:14
http://www.vilaweb.cat/noticies/milan-kucan-els-catalans-heu-dexplicar-per-que-la-independencia-ha-de-ser-ara/

"...en comparació amb la nostra situació, Espanya és percebut com un país democràtic, amb un sistema parlamentari que no està en crisi. Espanya és al cor de la UE ...
Pel que fa a la legitimitat d’invocar al dret d’autodeterminació, és molt important:
1.-que tinguis una" majoria molt convincent" a favor teu.
2.-les bases legals del pas que vols fer han de ser molt clares, les constitucionals i les de llei internacional.
3.-que no traspasses drets d’unes ano traspasses drets d’unes altres nacions, o dels teus veïns immediats, o de les nacions que vivien al mateix
Estat que tu.
sobre "ho tenim molt dificil"
19/04/2017
12:30
És admirable la increïble diversitat de maneres que tenim les persones per entretenir les nostres estones d'oci: fem esport, llegim, cuinem, mirem la tele o videos, passegem, xerrem amb amics als bars o a xarxes socials, participem en activitats culturals, col·laborem en associacions...

Però, tot i aquesta diversitat, sempre hi ha qui et sorprèn. Aquí tenim un exemple curiós d'una persona que es dedica a llegir un diari digital declaradament independentista, Vilaweb, per extreure informació contrària a la independència i comentar-la en altres mitjans digitals; és molt lliure d'omplir el temps com vulgui, òbviament, però no deixa de ser una rocambolesca activitat lúdica.
ho tenim molt dificil
19/04/2017
16:11
És de ments obertes llegir periòdics de totes les ideologies, per constatar la manipulació en els mitjans de comunicació. És un exercici instructiu i pràctic que ens mostra la nul·la equanimitat dels humans quan ens adoctrinen bé i pensem poc.
Seria molt avorrit llegir només comentaris dels qui consideren veritat el que els agrada i mentida el que els incomoda.
Els fórums són per contrastar idees i donar arguments i dades en la mesura del possible.
Perquè la veritat no és patrimoni de ningú i menys dels qui obvien tot el que desmenteix allò que ells afirmen.
Resulta divertit veure com, quan no hi ha arguments, hi ha qui se surt per la tangent...
a "ho tenim molt dificil"
20/04/2017
09:50
el que no és de ments obertes sinó manipuladores és extreure d'una entrevista de 7 pàgines les dues o tres frases que més et convenen, obviant l'esperit general del que ens transmet l'entrevista

qui llegeix tota l'entrevista veu com l'ex-president eslovè anima els catalans a seguir endavant el procés d'independència malgrat advertir de les dificultats que ens trobarem, de la mateixa manera que els eslovens van trobar impediments però van seguir endavant

però és clar, a vostè aquest missatge principal li convé més ignorar-lo i citar només les dificultats (com si no sabéssim de sobres que aconseguir la independència no serà fàcil!)

i a sobre alardeja de superioritat moral!
el que alardeja de superioritat moral
20/04/2017
15:23
precisament per això he posat el link perquè es vegi l'entrevista completa i el comentari reduït ( no és fàcil) naturalment té per objectiu evidenciar la manipulació d'altres manifestacions de certs polítics per part de molts mitjans de comunicació independentistes per intentar recolzar el que ens agradaria que recolzessin. És una prova del fàcil que és manipular. Per això sempre s'ha d'adjuntar la manifestació literal .En aquest cas, l'entrevistat, no es posa a favor ni en contra. I alerta que el cas d'Eslovènia no és comparable al de Catalunya.
les conclusions de la lectura de les manifestacions les treu el lector sense exègesis manipuladores com "anima els catalans a seguir endavant"
els extremistes catalans a França
24/04/2017
08:16
http://www.vilaweb.cat/noticies/le-pen-guanya-clarament-a-la-catalunya-nord/

La candidata del Front National, Marine Le Pen, ha guanyat clarament la primera volta de les eleccions presidencials a Catalunya Nord. Le Pen ha aconseguit el 30,05% dels vots, nou punts per sobre del segon candidat més votat, Jean-Luc Mélenchon (21,14%). La participació hi ha estat del 78,74%.

Emmanuel Macron hi ha quedat tercer, amb el 18,46% dels vots. Un resultat que podria millorar a la segona volta, el 7 de maig, quan se les haurà amb Le Pen en la cursa final cap a l’Elisi. No obstant això, caldrà veure com reaccionen els votants de François Fillon, quart a Catalunya Nord, amb el 17,19% dels vots.
A "els extremistes catalans a França"
24/04/2017
12:26
com que, pels seu comentari, sembla que tingui alguna confusió al respecte, li aclareixo que en el nom del partit de la Marine Le Pen, "Front Nacional", quan diuen "nacional" es refereixen a la nació francesa

el Front Nacional, de manera similar als partits nacionalistes espanyols, és un partit que està en contra de la diversitat nacional de l'Estat
els extremistes catalans a França
24/04/2017
22:29
suposo que sap quin és l'ideari del FN francès, semblant a qualsevol altre partit d'extrema dreta.
Parlo d'extremismes ( de dreta o d'esquerra) que és el que han votat els catalans de França com a primera i segona opció.
A Espanya votarien a Rajoi( que diuen que és de ultraderecha) i a Iglesias ( perquè no tindrien gens més a l'esquerra)?
És només un tema de reflexió...
A "els extremistes catalans a França"
25/04/2017
11:47
Votar "en clau catalana" a la Catalunya Nord és impossible. Els drets dels pobles, la plurinacionalitat o la protecció de les llengües minoritàries no forma part del programa de cap dels 4 candidats. Potser els extremistes Le Pen i Mélenchon són més jacobins i xovinistes però els altres dos tampoc han mostrat cap sensibilitat per la identitat catalana. Per tant aquest factor no ha tingut cap efecte en el resultat de les eleccions. Els catalans hauran votat en funció de les seves idees sobre la política francesa.

Però tampoc ens enganyem: caldria veure si un candidat sensible amb el fet català obtindria millors resultats. Lamentablement l'Estat francès ha estat molt efectiu amb el jacobisme.
els extremistes catalans a França
25/04/2017
14:18
D'acord, allí no es pot votar en clau catalana, però es vota en clau ideològica i sembla que als catalans del Nord els atreuen més les ideologies extremistes, sobretot la de la senyora le Pen.
Aquí es vota en clau catalana i fins i tot es vulnera la Constitució en clau catalana cosa que en cap altre Estat democràtic es permet. El nostre Estat no és tan jacobí com diem
Som antijacobins de gom a gom. Catalunya sud és més jacobina...?
A "els extremistes catalans a França"
25/04/2017
15:09
Si em permet que li digui, costa molt seguir els seus arguments; ni idea de com arriba a preguntar-se si Catalunya sud és més jacobina (més que qui?)

En el que sí és clara és la seva repetitiva cantinela de la vulneració de la Constitució. Començo a sospitar que cada dia, quan es lleva al matí, li diu a la família: "Buenos días, hoy los catalanes siguen vulnerando la Constitución".

En una cosa sí té raó: l'Estat francès és més jacobí que l'Estat espanyol. Però no es confongui: no per falta de ganes, sinó per ineficàcia. Ja els agradaria als jacobins espanyols haver estat tan eficaços en "consiguir el empeño sin que se note el cuidado" d'esborrar la plurinacionalitat de l'Estat.
els extremistes catalans a França
25/04/2017
15:52
Aclarint el seu dubte:
"ni idea de com arriba a preguntar-se si Catalunya sud és més jacobina (més que qui?)"

Més que l'Estat Español i que el francès perquè ells actuen (com tots els Estats democràtics) conforme a la seva Constitució sense necessitat de que ningú es la hi recordi.
Els independentistes a Catalunya pretenen imposar la independència, alguns, fins i tot amb amenaces si els funcionaris no compleixen amb les seves "lleis" catalanes.
Catalunya, el primer. No és jacobinisme?I alguna cosa més
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/lluis-llach-funcionarios-sancionados-ley-desconexion-5995446 "Els funcionaris que no compleixin la llei de transitorietat seran sancionats"
A "els extremistes catalans a França"
26/04/2017
12:29
No, la resposta és no, no és jacobinisme. Només cal mirar al diccionari (no costa pas gaire!) qué significa aquesta paraula per veure que no.
Informació> a extremistes catalans a França
26/04/2017
15:30
http://www.enciclopediadelapolitica.org/Default.aspx?i=
quién lo entiende?
26/04/2017
17:51
Tras leer el link sobre jacobinismo,

Parecen muy jacobinas las manifestaciones del Sr, Llach. Y más jacobino aún un gobierno que las apoya
Algo no cuadra:
Amenazar con represalias a los funcionarios que no cumplan las leyes que establecemos incumpliendo las leyes que debemos obedecer no tiene mucha lógica.
espies a go go
26/04/2017
19:55
http://cat.elpais.com/cat/2017/04/25/catalunya/1493138091_097843.html
Els vídeos de Lluís Llach, eliminats del you tube precipitadament
Els dos vídeos en què el diputat Lluís Llach afirmava que "la Generalitat sancionarà els funcionaris que no acatin les lleis de desconnexió" han estat retirats de YouTube poca estona després d'haver transcendit el seu contingut en aquest diari. Els dos audiovisuals, corresponents a un acte organitzat per l'ANC de l'Eixample de Barcelona (31 de gener) i un altre d'Òmnium de Sant Sadurní d'Anoia (6 de març), ja no es poden consultar. "L'usuari ha eliminat aquest vídeo. Ens sap greu", es pot llegir en el missatge que surt en intentar accedir als enllaços
a qui no entén i veu espies per tot arreu
27/04/2017
10:25
L'únic que va dir Llach és el que els unionistes no s'han cansat de repetir-nos: les lleis s'han de complir.

Com que ja estic fart de sentir aquesta frase, tampoc tornaré a explicar que es produirà una transitorietat jurídica que farà que ningú incompleixi lleis espanyoles perquè ja no seran vigents.

Que sàpiga que ha caigut vostè en la manipulació de la premsa madrilenya. Llach no va dir aquelles paraules, per tant el Pais no les podia posar entre cometes (com també ha fet vostè). De fet, hores després, sense explicacions ni disculpes, ha retirat les cometes; per alguna cosa serà.

Que lamentablement s'hagin retirat els vídeos demostra la mentalitat submisa envers Madrid que encara tenim.
espías a gogo
27/04/2017
12:18
Se retiraran los videos en cuanto alguien que los vio pasó la información al País cuando aún eran accesibles. Pero ya era tarde. Ni siquiera el Sr, Llach ni JxSí han desmentido nada de lo que el periódico publicó. A quién beneficia la retirada de los videos? Tiene usted idea de quién pudo exigir que los retiraran? Porque quienes los subieron al you tube dejaron una nota muy significativa cuando se los retiraron... "ens sap greu"
Los videos no llevan "cometas" ...

Sobre espías , puede informarse en ERC, que saben de eso,.. Yo me enterado por ellos
a qui no entén i veu espies per tot arreu
27/04/2017
14:09
pot vostè donar-li tantes voltes com vulgui; els vídeos els va retirar qui els havia penjat per por, perquè l'Estat espanyol ens fa por; el nostre Estat, l'Estat democràtic, que suposadament ens protegeix, ens fa por; tenim arrelada una mentalitat submisa i mesella, és així de trist

d'espies, prefereixo llegir les novel·les de John Grisham o veure les seves pel·lícules, són més imaginatives i entretingudes que les pel·lícules que es munten alguns de per aquí
> a qui no entén...
27/04/2017
14:49
La nova democracía

1.-Si no vull complir les lleis vigents, puc fer-me unes pròpies i imposar-les als altres i amb això ja estic dins de la legalitat

2.-Això que està vostè fart de sentir (les lleis són la base de la democràcia) li sona millor quan ho diu el Sr Llach? Ho diu amb música i el que li ha d'agradar és la música perquè la lletra és la mateixa
3.-Els qui no respecten les lleis vigents, pretendran que els altres respectin les lleis vigents del nou Estat?.
4.-Els ambaixadors catalans porten el discurs del sr. Llach per explicar el procés al món?
5.-Hi haurà algun mitjà de recuperar aquests videos i presentar-los com a prova?

P.D. Lamenta que hagin desaparegut?
> a qui no entén
27/04/2017
15:13
Els videos eren prova preciosa perquè l'avorrit Estat portés al TC les manisfestaciones directes del Sr. Llach

Quiene i amb quina intenció van pujar aquests videos al You Tube, si no per donar una prova del que, segons el Sr Llach, tenen pensat fer amb els funcionaris si es neguen obeir una lleis imposades il·legalment?. Els qui estan interessats que no es vegin aquests videos? Els que estaven interessats que no sortissin a la llum les manifestacions del Sr Vidal en els festejos de ANC i Ómnium, com ara.
Com va reaccionar JXSí? Cridant-li mentider.
Però la CUP ara no acceptaria que JXSi desmentís al sr. Llach. Manen ells, encara que no els vulguin de companys de viatge
a qui no entén i veu espies per tot arreu
27/04/2017
15:42
Si estic fart de sentir la frase de què les lleis s'han de complir és perquè és de perogrullo, i encara que l'unionisme es pensi que només ells defensen el respecte a la llei, aquí gairebé tothom ho defensa.

El que passa és que, en un procés d'independència, hi ha un moment que es canvia d'un cos legal a un nou cos legal. Això ha estat així amb totes les declaracions d'independència que hi ha hagut i hi haurà a la història. No ens ho hem inventat a CAT.

I efectivament, el nou cos legal haurà de ser respectat, i qui no ho faci cometrà falta o delicte i pot ser castigat. El que seria un problema és que això no fos així! Forma part de la seguretat jurídica que el món espera d'un nou Estat.
la Comissió de Venécia: kaput referendum
27/04/2017
16:47
El portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha dit avui que donarien suport a un referèndum ,sigui quina sigui la seva modalitat posant-hi una condició: que la Comissió de Venècia avali les condicions del referèndum que posi el govern català quan el convoqui
Comissió de Venècia

1.- El referèndum ha de quedar emparat per una constitució o ‘una norma superior a la llei ordinària’. I aquesta llei, o norma, " no es pot reformar durant l’any anterior al referèndum. ( !!!)
2.- La commissió de Venècia) pot fer un aval previ sempre i "quan el formuli l’estat afectat per la votació" ( l’estat español), o bé un organisme internacional, com ara les Nacions Unides.

Es pot dir més alt però no més clar
> a qui no entén
27/04/2017
20:24
"I efectivament, el nou cos legal haurà de ser respectat, i qui no ho faci cometrà mancada o delicte i pot ser castigat. El que seria un problema és que això no fos així! Forma part de la seguretat jurídica que el món espera d'un nou Estat".

Només dels nous
no és bo amagar la veritat
28/04/2017
09:36
Artur Mas ha considerat aquest dijous que la Constitució espanyola ja no és legítima a Catalunya perquè el 80% de la gent vol votar en un referèndum. Ho ha dit durant un diàleg amb el periodista del diari suís Li Temps en un acte celebrat a Ginebra organitzat pel Diplocat.

I la gent de l'Estat espanyol (que és la que decideix amb el seu vot si és legítma o no la seva Constitució?) La gent d'un territori que suposa menys d'una sisena part dels ciutadans de l'Estat pot decidir sobre tot l´Éstat?
El que no diu el Sr Mas és que, a Catalunya, d'aquest 80% que vol el referéndum, més del 50% no ho volen si no és pactat amb l'Estat o amb l'aval d'organismes internacionals.
a "kaput referèndum" i "no és bo amagar la veritat"
28/04/2017
13:42
i qui és que ha decidit que el referèndum està kaput? en Coscu? doncs anem apanyants si és ell qui ha de prendre les decisions sobre aquest país!

les decisions sobre aquest país les hem de decidir en funció del que vol la majoria del poble, i en Coscu no representa aquesta majoria

una majoria que clarament vol el referèndum: un 80%

i que votaria al referèndum encara que no fos acceptat per l'Estat espanyol: 73%

no sé d'on ha tret que més del 50% no ho vulguin si no és pactat! no és això el que diu la darrera enquesta del CEO:
http://www.eldiario.es/catalunya/politica/catalanes-votarian-referendum-convoque-pacto_0_627837426.html
ens enganyen
28/04/2017
13:51
Som un territori petit dintre del territori espanyol, que donada la nostra minoria mai no podrem decidir res. La llengua castellana, que l'han fet l'espanyola, és la que volen imposar i malgrat que diuen que s'ha de conservar la llengua catalana, això és mentida, no la volen.
> a Kaput...i" no és bo amagar la veritat"
28/04/2017
15:12
" votaria al referèndum encara que no fos acceptat per l'Estat espanyol: 73%"
Qui ho diu això, el Vilaweb?
http://www.lavanguardia.com/politica/20170416/421751405001/encuesta-convocatoria-referendum-independencia-catalunya.html
"..se mantiene un apoyo del 75% de los catalanes a la convocatoria de un referéndum para decidir sobre el futuro de Catalunya en España y cae la cifra de los que apuestan por una consulta unilateral (del 37%, en enero, al 29%, ahora) entre aquellos que defienden su celebración. Paralelamente, aumenta en casi siete puntos (del 59,1% al 66%) el porcentaje de quienes consideran que el referéndum sólo debe celebrarse si es de manera acordada con el Gobierno central"
matizando> ens enganyen
28/04/2017
15:42
Somos un territorio bastante grande dentro del Estado Español y podemos decidir sobre los temas que la Constitución nos hizo competentes para decidir. Una Constitución que aprobamos por abrumadora mayoría junto con el resto de los territorios del Estado.
Tenemos una lengua propia que es oficial en nuestro territorio junto con la lengua del Estado (como las otras dos CCAA con lengua propia).
En el exterior tratamos de engañar explicando muchas cosas que no se ajustan la verdad. Y ni hablamos de nuestra inmersión lingüística ( única y extraña en un Estado democrático. Pero ni aun asi, encontramos el apoyo de ningún Estado Democrático ( Venezuela no lo es).
> a Kaput...i" no és bo amagar la veritat"
28/04/2017
16:56
Està vostè tan obsessionat amb Vilaweb que ni se n'ha adonat que el link que he posat és de eldiario.es
> a Kaput.....
28/04/2017
21:57
Vaig preguntar ( no vaig afirmar en el comentari com diu vostè) "Qui ho diu això, el Vilaweb?"

No estic al corrent de tots els periòdics que se citen per aquí amb notícies manipulades en la mateixa adreça.

La veritat és que aquest " eldiario.es" no tinc el gust de conèixer-ho, com tampoc coneixia el Vilaweb abans que ho presentés algun comentarista per aquí.
Perdoni que m'he entretingut a llegir el contingut del link sense fixar-me en una altra cosa. Em va impressionar tant la manipulació... No pot estar un en tot ...
distintas barras de medir
28/04/2017
22:14
http://www.ara.cat/opinio/Albert-Om-carta-on-ets-Santi-Vidal_0_1786621362.html

Según exigencias de la CUP?
el video amb les declaracions del Sr. Llach
30/04/2017
09:15
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2017/04/25/catalunya/1493112674_516322.html
Encara es pot veure... i entendre per què ho han retirat del you tube els que volen manipular la realitat dient lo de las cometes... Podem posar cometes quand parlem?
m'he perdut
30/04/2017
14:32
Quan es fa el Referéndum?
> m´he perdut
30/04/2017
17:57
al 32 de setembre, crec
RE m'he perdut
03/05/2017
16:30
en la data que el president de Catalunya el convoqui; encara no ho ha fet, per tant la seva pregunta encara no té resposta; és com si ara vostè ens preguntés quan es faran les properes eleccions a les corts espanyoles; cada cosa al seu temps
a Kaput.....
03/05/2017
17:05
Doncs resulta que ni el Diario.es ni Vilaweb ni cap diari; això és el que diu l'enquesta del CEO, Centre d'Estudis d'Opinió, un organisme que pertany a la Generalitat de Catalunya, per tant un organisme oficial.

Ara bé, veient el biaix de les seves opinions, no m'estranyarà que també consideri "manipulació" el resultat d'una enquesta feta per un organisme oficial... si aquest és de la Generalitat de Catalunya, és clar; si el fa un organisme que depèn del Gobierno del Estado, aleshores segons vostè té tota la credibilitat i objectivitat; m'equivoco?
Odi a CAT
03/05/2017
17:50
Espanya ha demanat al Marroc que no permeti el viatge de la Generalitat per a les empreses:

http://www.geopolitica.cat/la-diplomacia-espanyola-bloqueja-la-visita-dels-presidents-de-catalunya-i-flandes-al-marroc/

http://www.vilaweb.cat/noticies/catalunya-i-flandes-suspenen-el-viatge-al-marroc-i-el-govern-ho-atribueix-a-pressions-de-lexecutiu-espanyol-2/
CEO 2017/03/30> a Kaput
03/05/2017
20:01
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2017/03/30/catalunya/1490865993_990961.html
El rechazo a la independencia crece en Cataluña ante la tensión soberanista. Los contrarios a la creación de un nuevo Estado superan en 4,2 puntos a los partidarios
Sobre el referendum
El 50,3% se muestra favorable a su celebración, sea pactado o no ( no el 80% como dicen algunos) y otro 23,3% solo lo aceptaría en caso de acuerdo. El 22,7% es contrario a cualquier consulta de este tipo.
Por otra parte, más recientemente, se ha manifestado el Sr Coscubiela sobre la posición del partido Aceptarían el RUI si lo avala la Comisión de Venecia, que ya ha contestado que es el Estado y no la Gene el que debe pedir su opinión
síndrome de mania persecutoria>ODI a CAT
03/05/2017
20:14
http://www.eldiario.es/politica/Marruecos-Gobierno-cualquier-coordinacion-Madrid_0_639736567.html

El Gobierno marroquí ha avisado este miércoles a la Generalitat catalana de que cualquier visita que sus responsables pretendan hacer al reino alauí debe organizarse en coordinación con el Ejecutivo español, como no fue el caso del desplazamiento que preveía realizar el presidente Carles Puigdemont a primeros de mayo...
No tiene ningún problema en recibir a presidentes autonómicos españoles siempre y cuando esas reuniones se hagan en coordinación y con presencia de la Embajada española en Rabat.
algunos mienten
05/05/2017
08:27
http://www.elcorreo.com/bizkaia/politica/201705/05/juncker-avala-euskadi-frente-20170504223302.html
Juncker avala el rol de Euskadi frente al desafío de Cataluña y se reunirá con el lehendakari el día 10 en la que será su primera reunión bilateral con un presidente autonómico. Avala el rol de Euskadi frente al desafío de Cataluña Nada que ver con Cataluña, que tiene las principales puertas del club cerradas a cal y canto por cuestionar el orden constitucional de España y, por ende, de la UE, devota de la integridad territorial de sus Estados".

Otros dicen...

"Nadie en Europa entiende que Catalunya no pueda votar. Es un clarísimo déficit democrático y de cultura política "
por encima de todo, en política, está la libertad
05/05/2017
10:06
Preguntar al pueblo "que quiere" no es ilegal, debiera ser de obligado cumplimuento.
Las constituciones y las fronteras cambian, si no, no exixtiría la evolución.
jo vull un altre referendum
05/05/2017
12:15
preguntar al poble sobre tots els assumptes és molt democràtic
Per què no preguntem al pueb0o, en referendum si estan d'acord amb els pressupostos de li Generalitat i que sigui vinculant el resultat?

"... la partida destinada a Exteriors puja un 107% pel que fa a l'actual -un increment de 18 milions d'euros en xifres absolutes
El conseller va detallar que el pla estratègic de desplegament de les delegacions en l'exterior es dota per aquest 2017 de 3,5 milions d'euros més, aconseguint els 6,5 milions..."
No fem referèndum per aprovar això? I que sigui vinculant .. O ara no toca?
reflexión
05/05/2017
13:04
Las constituciones pero, en un Estado democrático´, cambian para adaptarse a las nuevas situaciones, No se cambian ellas solas automáticamente las cambian los mismos que las instituyeron no sólo una parte de ellos
el govern espanyol en contra
05/05/2017
15:12
Un eurodiputat flamenc esclata contra la ‘diplomàcia destructiva’ del govern espanyol
'Tot Europa és testimoni d’aquesta actitud d’obstrucció del govern espanyol i la desaprova', diu Mark Demesmaeker
http://www.vilaweb.cat/noticies/un-eurodiputat-flamenc-esclata-contra-la-diplomacia-destructiva-del-govern-espanyol/
odi al valencià
05/05/2017
15:18
El programa de televisió ‘First Dates’, de Cuatro, ha fet esclatar múltiples comentaris d’odi a la llengua valenciana a les xarxes socials perquè una de les persones que hi apareixia va dir algunes frases en valencià al seu interlocutor, que li responia en castellà. Una situació que tant a Catalunya com al País Valencià es pot trobar a diari però que va generar un rebuig desorbitat per part d’alguns usuaris de Twitter.
http://www.directe.cat/noticia/601541/el-programa-de-tv-first-dates-desferma-multiples-comentaris-dodi-al-catala
> El govern espayol odi al valencíá ( catalá)
05/05/2017
16:09
zzzzzzzzzz
Les repeticions sense fonament no convencen més que als que no pensen per ells mateixos...
RE reflexión
07/05/2017
10:33
Déu ens guardi als catalans de voler canviar la Constitució Espanyola. No som tan agossarats. Simplement pretenem fer la nostra pròpia Constitució. La Constitució Espanyola que la canviïn els espanyols, que són, com vostè bé diu, els qui la van dissenyar.
pelotàs en el fangar polític
07/05/2017
15:20
Si el pacte "Marianín", entre el PP i el PNV en els pressupostos de l'Estat, l'hagués fet un partit català la crítica hagués estat bestial; però, com que no ha estat així, tothom ha callat i ha consentit.
reflexión> a reflexión
07/05/2017
19:42
y de entre todos los españoles, los catalanes fueron los que la aplaudieron con más ganas porque también algún catalán los catalanes pusieron su granito de arena para redactarla.
Y como la Constitut¡cion fue aprobada por todos y para todos los españoles ( incluidos los catalanes), ahora "todos" ´los españoles( incluidos los catalanes que ayudaron en su redacción como los demás españoles y la aprobaron más que el resto de los españoles) son los que tienen que decidir si la cambian y cómo la cambian.
> pelotàs en el fangar polític ( que no sap història)
07/05/2017
19:56
http://www.lavanguardia.com/politica/20170507/422339102883/financiacion-comunidades.html

"El concierto económico del que se beneficia Euskadi se asienta en unos derechos históricos reconocidos en la Constitución y el Estatuto
Vergonya!!!
08/05/2017
11:12
http://www.lavanguardia.com/vida/20170508/422387450808/air-china-shanghai-barcelona-faralaes-pasodoble.htm
Se'ns va oblidar enviar els nostres ambaixadors a Pekin i aquestes són les conseqüències.

Es van avançar els malvats ambaixadors de l'Estat amb les seves faules i, ara , els xinesos es pensen que Barcelona és una de les ciutats més importants de l'Estat espanyol.

Trenquem llaços amb Xina immediatament.
Vergonya!!!
08/05/2017
11:37
http://www.lavanguardia.com/vida/20170508/422387450808/air-china-shanghai-barcelona-faralaes-pasodoble.htm
Se'ns va oblidar enviar els nostres ambaixadors a Pekin i aquestes són les conseqüències.

Es van avançar els malvats ambaixadors de l'Estat amb les seves faules i, ara , els xinesos es pensen que Barcelona és una de les ciutats més importants de l'Estat espanyol.

Trenquem llaços amb Xina immediatament.
a reflexión
08/05/2017
15:36
Sí, claro, y supongo que la Constitución de Cadiz, tan liberal y avanzada a su tiempo como dicen que fue, la aplaudieron y pusieron su granito de arena muchos argentinos, bolivianos, uruguayanos, peruanos, guatemantecos... unos años antes de independizarse de España. Y según parece, ni los argentinos ni los bolivianos ni los uruguayanos ni los peruanos ni los guatemantecos ni los cubanos se preocuparon de que antes se reformara convenientemente aquella Constitución; simplemente dijeron "aquí os quedais".

La historia es tozuda y pertinaz, amigo mio.
A "Vergonya!!!"
08/05/2017
16:59
doncs què vol que li digui; aquest és un altre dels motius, per petit i ridícul que sigui, que se suma a la llarga llista de motius per voler la independència: deixar clar al món que això no forma part de la nostra cultura i tradicions

ara bé, en lloc de riure tan a gust, el que vostè potser hauria de fer és preguntar-se què ha fet malament l'Estat espanyol perquè Espanya sigui coneguda al món només per aquestes tradicions, malgrat la gran diversitat de tradicions que té
incongruencias
08/05/2017
17:37
Parece que hay mieditis para decir "ahí os quedáis"

1.-http://www.lavanguardia.com/politica/20170508/422388986117/forcadell-niega-desobediencia-tsjc.html
Yo no desobedezco al TC. Por qué? No se atreve? Y ya no obedecerán a la CUP. No dicn que " sólo obedecemos nuestras leyes?
No se puede servir a dos señores...

2.-http://www.lavanguardia.com/politica/20170508/422390070041/parlament-referendum-presupuestos-alegaciones-brindis-al-sol.HTML
No decimos que las urnas sean para el referemdum... M

3.-http://politica.e-noticies.es/puigdemont-descarta-la-dui-de-junqueras-109509.html

Del DUI de Junqueras, nada, dice el Puigdemont.
amb els ulls oberts
08/05/2017
19:25
La Unió Europea és una unió d'estats no pas de nacions. No recolzaran res que pugui després contagiar-se en els seus estats.
Però, l'immobilisme tampoc no és sa. Tot canvia i tot canviarà.
A incongruencias
09/05/2017
00:37
Això li sembla a vostè que es fa per por? Perfecte, doncs. Si vostè s'entera poc de quina és l'estratègia de les institucions catalanes, aleshores Rajoy i companyia segur que no s'estan enterant de res.
jncongruencias
09/05/2017
16:20
l'estratègia de les institucions catalanes?

Se refiere a la astucia que pregonaba el Sr. Mas antes del 9 N? Engañaremos al Gobierno decía haciendo la señal de la victoria al pie de las urnas de cartón...
O a las arengas del Sr. Vidal y del sr. LLach. grabadas y subidas al You Tube y que ahora están investigadas como posibles hechos delictivos?

No eran estrategias también aquellas?
Están denigrando a los catalanes de seny
y engañando miserablemente a muchos catalanes que de verdad se creen lo que quieren oír y ni siquiera se percatan de las incongruencias que oyen
mentiras e incongruencias
10/05/2017
11:44
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/lluis Llach ha afirmado:" la última encuesta -con la duda que generan los sondeos- dice que incluso en caso de que el referéndum sea no pactado, la participación sería del 70-73%.
http://www.lavanguardia.com/politica
La mitad de los catalanes declaran que participarían con toda seguridad en un referéndum unilateral …
La mayor parte de los electores que se declaran independentistas irían a votar mientras que entre los contrarios existe división de opiniones. No obstante, y en función de las variables cruzadas en la encuesta, el sondeo estima que el índice de participación se situaría en el 37-39%, similar al 9-N.
Esquizofrenia pura y dura!!!
més incongruéncies
10/05/2017
17:31
http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20170510/422455790217/almeria-corredor-mediterraneo-empresarios-catalanes-valencianos.html
I què fem a Almeria els catalans reclamant el corredor al govern de l'Estat mentre fem els tràmits per declarar la DUI - Pretenem que ens pagui la festa abans ?
O, simplement hem sofert síndrome sobtada de solidaritat i només volem ajudar als nostres germans andalusos? Als valencians, ni fa falta que els ajudem, perquè, seran part del nostre Estat Català com ho desitgen la majoria...
Nostre nou Estat, fara el nostre corredor que passarà per tots els nostres territoris i ho pagarem de la nostra butxaca, si no ens ho han pispado els nostres pares de la pátria
La transparencia del Parlamento catalán
11/05/2017
16:33
Junts pel Sí i la CUP tomben les compareixences d'experts en el tràmit de la reforma del reglament y la comisió Vidal i altres


Se prohíbe todo tipo de investigación que no sea la que propongamos y exijamos nosotros cn nuestra mayoría parlamentari (que no de corresponde con la mayría de los ciudadanos)
Y la CUP, a la que le gusta tanto husmear en determinadas pocilgas, ayuda a tapar la porquería de quienes están hasta el cuello de … ( con perdón)

Qué dirán sobre esto los organismos internacionales?
Cada vez nos hundimos más en el fango y enfangamos a los verdaderos demócratas catalanes y no a estos demócratas de pacotilla
a "més incongruències"
11/05/2017
16:42
Mentre els catalans paguem els impostos a Espanya, la incongruència és dir el que diu vostè.

I a més, quan siguem Estat, seguirà sent important que estiguem ben comunicats amb els països veïns, sigui qui sigui el qui pagui la infraestructura.
més incongruències
11/05/2017
18:54
Quan comencin les obres, nosaltres ja no pagarem al malvat Estat. Si volem que el corredor passi pel nostre flamant Estat , ho pagarem de la nostra butxaca, ho gaudirem i , si algú vol passar pel nostre tram de corredor ,li clavem un bon impost ( com el del sucre) que d'impostos i retallades sabem molt.
I quan vulguem utilitzar la part el corredor del Mediterrani dels nostres veïns cavernarios, pagarem nosaltres l'impost corresponent... O pagarà el malvat Estat tots els trams del corredor del Mediterraneo que passen per tots els Estats mediterranis?
la diferencia
11/05/2017
22:12
Se sabe que la cifra escaqueada por Jordi Pujol es muy inferior a la de Cristiano Ronaldo, a la de los Eres en Andalucía, al caso Noós, el caso Bárcenas, el Castor, etc.
Peró, estos no proclaman la independencia de CAT.
a "més incongruències"
11/05/2017
23:38
I això de què ja serem independents quan es facin les obres del corredor mediterrani, com ho sap? En primer lloc, ja s'hi n'estan fent, d'obres. En segon lloc, al referèndum pot sortir que no.

Insisteixo: els catalans paguem impostos a Espsnya i tenim tot el dret a rebre inversions. No faltaria més!

I tranquil, que CAT serà de la UE com ESP i ningú cobrarà a ningú per utilitzar unes infraestructures finançades per la UE.
>a "més incongruències"
12/05/2017
09:42
Las obras del Corredor están todavía muy abajo y ya sabemos que las cosas de Palacio van despacio... Para cuando lleguen aquí.
Pero la RUI y la DUI las tenemos aquí ya, si no, se van a enfadar mucho los de la CUP , quitarán el apoyo a JxSí y el Puigdemont convocará elecciones autonómicas , plebiscitarias o no (lo mismo da, porque el voto de la plebe no es decisorio, como hemos visto).
Y como predicamos allá donde vamos que ganarán los independentistas , por eso no se entiende que no quieran hacer las elecciones.
el nostre goig en un pou( nuestro gozo en un pozo)
12/05/2017
16:15
http://www.vilaweb.cat/noticies/domenech-descarta-sumar-se-a-un-organ-de-coordinacio-pel-referendum/
El coordinador general d’Un País en Comú, Xavier Domènech, ha descartat que els comuns se sumin a un òrgan de coordinació per al referèndum, tal com va reclamar la CUP en una conferència política aquest dimecres. Qui sí que ha avalat aquesta demanda ha estat ERC, després que l’ANC ho plantegés fa dues setmanes.
Segons ha insistit el líder d’En Comú Podem al congrés espanyol, l’òrgan que coordina Joan Ignasi Elena no és un pacte de govern ni un full de ruta, sinó que és l’eina que dóna la força i legitimitat per a seguir treballant a l’estat espanyol, en l’àmbit internacional i també a Catalu
mireu com malgasten els diners
15/05/2017
01:40
El Valle de los Caídos està en situació límit. La generositat de Patrimoni Nacional, que es resigna a perdre anualment 750.000 euros de diners públics per mantenir obert el monument.
La Fundació Valle de los Caídos incompleix la llei de transparència i no publica la seva comptabilitat per ser auditada per qualsevol ciutadà.
http://elmon.cat/noticia/199795/lestat-salva-el-valle-de-los-caidos-que-acumula-un-deute-de-23-milions-deuros?utm_source=butlleti-elmon
al preocupat pels diners
15/05/2017
09:29
Macabro !!! Fetichismo y locura extrema!!!!. Monumentos que sólo sirven para perpetuar el odio y el rencor.
Desenterrar despojos. Todos los despojos, son iguales , independientemente de quién los ocupó en vida, de su ideología y del motivo por el que perdieron la vida. No aprendemos de la lección que nos da la muerte.
Pero lo que aún entiendo menos es que,
ante tanto horror, todavía hay quien se fija en el dinero ...Es el signo de los nuevos tiempos. Quizá se puedan vender esos despojos a algún coleccionista o colocarlos en algún Museo. Buen negocio?
Juanjo
22/05/2017
21:58
Muy, muy interesante...

https://www.youtube.com/watch?v=P_1tVgsKNS0
Interès d’Estat.
24/05/2017
13:48
Albert Pont fa temps que denuncia les desinversions al corredor mediterrani en detriment d’un corredor central ple d’infrastructures. Especialment, a Castella-la Manxa i a la Comunitat de Madrid, on empresaris i terratinents ben vinculats amb el poder polític han pogut enriquir-se gràcies a les inversions estatals i als posteriors rescats que se’ls han hagut d’aplicar.
interés del Estado catalán
27/05/2017
17:37
Que antes de nacer, le hayan pagado sus infraestructuras los impuestos de todos los españoles ( inciuídos los catalanes).
Y cuando seamos independienetes, los españoles pagarán la correspodiente tasa al nuevo Estado catalám, si quieren pasar por nuestro tramo del Corredor Mediterrani. porque algaremos que ese tarmo es nuestro y bine nuestro aunque lo hayan pagado todos los españoles.

Astutos que somos.
Y en cuanto al contrato de obras a los amiguetes a cambio del 3%( o MAS) mejor "no mentar la soga en la casa del ahorcado..."
A interés...
27/05/2017
19:31
no se me haga ahora el llorón

el Estado español se ha cobrado sobradamente con nuestros impuestos lo que haya podido gastar en Cataluña en los últimos trescientos años

bien al contrario, el Estado catalán nacerá con un déficit de infraestructuras causado por la desequilibrada falta de inversión del Estado español en Cataluña
provem-ho i sabrem si dieu la veritat
29/05/2017
11:12
Sembleu que ho sabeu tot. Sembleu aquestos que parlen i només fan por. Que si no fas el que jo et dic et condemnaràs, serà un fracàs, us arruïnareu, no us en sortireu, sereu més pobres que ara, serà un caos, us penedireu, us equivoqueu... Tot negatiu!
Fem una cosa: doneu-nos la independència durant quatre anys i si després teniu raó ja tornarem.
polítcos catalanes demagogos
29/05/2017
20:02
"doneu-nos la independència durant quatre anys i si després teniu raó ja tornarem.
No estábamos en la fase de la DUI?
O empezamos desde el principio otra vez?

En la" Gran Cumbre" todo era decepción.¿ Y miedo? O todo era teatro?
Neus Munté :la fecha y la pregunta se sabrá en las próximas semanas después de escuchar a todo el mundo. No estamos en condiciones de dar una fecha. Queremos escuchar a todos, queremos tomar una decisión después de saber la opinión de todos. Nos hubiera gustado que vinieran otras formaciones, no entendemos las excusas que nos han dado
Sería muy positivo que el referéndum siga su camino"
Para qué quieren escuchar? Para seguir con la suya?
filmincat
02/06/2017
18:07
Ja podem veure peŀlícules i sèries subtitulades en català:

http://www.vilaweb.cat/noticies/arriba-filmincat-la-primera-plataforma-de-films-i-series-online-subtitulades-en-catala/
ara sí
05/06/2017
00:07
Ja era hora! No tinc pas cap ganes d'anar al cinema a veure pel·lícules en castellà. On és la igualtat d'oportunitats?
Una manera d'aprendre idiomes.
> ara sí
05/06/2017
09:59
Pues a mí me, gustaría verlas subtituladas en francés o alemán que tienen más futuro si de trata de aprender idiomas, Porque el inglés ya no está de moda y porque el catalán y el castellano podemos oírlos al salir del cine por la calle. Es tan hermoso ser políglota!!!
al hermoso políglota
05/06/2017
11:26
¿¿que le gustaria ver pel·lícules subtituladas en francès o alemán??? ¡pues hágalo! hay múltiples plataformas en internet donde puede hacerlo

¿o es que su respuesta era para marear la perdiz?
el no tan hermoso políglota
05/06/2017
18:38
Si a usted le gusta ver películas dobladas en su lengua materna , aunque siendo políglota puede verlas en cualquiera de laa muchas lenguas que domina , la única solución es reunir pelas para pagar el doblaje porque los empresarios todo lo miden en pelas y si no les sale a cuenta, les importan poco nuestras preferencias. Pero si lo que no quiere es verla en castellano, puede encontrarlas dobladas en cualquiera de las lengua mayoritaria que usted domina . Porque una película doblada en nunca lengua minoritaria no es negocio que es lo que se pretende hoy en día, mal que nos pese.
al hermoso políglota
06/06/2017
15:57
És clar, és clar.

I el fet que els multiplexos de la TDT els adjudiqui el govern
d'Espanya no té res a veure amb l'absoluta preponderància de canals que
hi ha en castellà a Catalunya, País Valencià i Illes.

I el govern espanyol no té cap responsabilitat en què al País Valencià
no puguin veure TV3.

I el fet que la seu de les "majors" estigui a Madrid no té res a veure
amb el nombre de pel·lícules de Hollywood que s'ofereixen en català.

Que va!!!!! Tot és molt natural, sense cap intervenció de l'Estat
espanyol, fruit de les lleis del mercat mundial.
el no tan hermoso políglota
06/06/2017
21:38
No sé qué decirle. En Francia, UK, Alemania y demás países de nuestro entorno como lo llevan este asunto? No tengo informsción pero si le interesa , investigaré y se lo diré. Solo si le interesa, si no, nada
estem en pecat
07/06/2017
14:11
Sóc de la nova era del trilingüísme actual i tampoc no tinc l'oportunitat de trobar pel·lícules en versió original al cinema. Haver d'aguantar pel·lícules doblades al castellà és com un càstig que aquest país ens imposa.
al hermoso políglota
07/06/2017
14:36
La seva investigació serà molt interessant, sempre que no la limiti a estats on també tenen un ínfim respecte cap a la diversitat
lingüística, com França, o que simplement no tenen diversitat
lingüística, com Alemanya. Si vol fer una bona comparativa, inclogui
estats com Bèlgica, Suïssa, Finlàndia o el Canadà.

Li dono un parell de pistes
1) el Regne Unit no té llengua oficial de l'Estat
2) a molt estats no existeix el mal costum de doblar les pel·lícules i
sèries; així ens va, amb presidentes del gobierno que van fent el
ridícul pel món
Ridículo el de los políticos catalanes, políglotas o no.
07/06/2017
18:43
No ser poliglota no es ridículo. Ridículo es ir por el mundo con argumentos que nadie puede entender, y no por culpa del idioma. El problema del idioma tiene fácil solución. O quiere usted dejar en el paro a los intérpretes?. Pero el problema de la sin razón no hay intérprete que lo solucione.

Con la Constitución de 1978, en España volvió el reconocimiento de las lenguas territoriales ( cooficiales en sus territorios). Francia, España, Italia y muchos más Estados, tienen una lengua oficial común conocida por todos los ciudadanos del Estado, tengan o no diferentes lenguas territoriales.

P.D. Cada país tiene modelos lingüísticos diferentes pero no inmersión lingüística obligatoria
> al hermoso políglota i >pecador
07/06/2017
19:18
En Suiza, la diversidad lingüística se reduce a una simple yuxtaposición de cuatro lenguas de modo que la inmensa mayoría de los ciudadanos suizos son incapaces de entenderse entre ellos si proceden de territorios lingüísticos distintos.

En Bélgica, Canadá y Finlandia
la delimitación territorial de las lenguas no es homogénea y la realidad lingüística de estos Estados es muy compleja
La Carta (Art.23) de Canadá contiene varias reglas concernientes a la enseñanza velando por la instrucción en lengua francesa o inglesa, cuando sus hablantes son minoritarios y existe un número de niños que justifiquenesta enseñanza con cargo a fondos públicos.
Vaya a Franoia, el doblaje no es en castellano
al hermoso políglota
07/06/2017
23:52
El que més gràcia m'ha fet del seu comentari és això de "la realidad lingüística de estos Estados es muy compleja". Com si no fos complexa a l'Estat espanyol! I més que ho seria, si no s'hagués estat imposant una llengua única des de fa segles.

Ah, i per cert, per ser que els costa tant d'entendre's entre ells, no sembla que li vagi pas malament a Suïssa.

Aquesta ha estat tota la seva investigació? Doncs sincerament, m'ha decebut. N'esperava més.
>al hermoso políglota
08/06/2017
09:44
En Suiza, los intérpretes tienen futuro. O los suizos se comunican entre ellos con el alfabeto para mudos.
Aunque, en un país que vive del negocio del paraíso fiscal y del chocolate y productos lácteos de sus orondas vacas no necesitan idiomas.
Para recibir dinero (negro o no) en una C/C basta tener dedos agiles .Y las vacas sólo hacen muuuuuuuuuuu, así que ningún problema. Se les entiende todo.
Si quiere profunda información sobre el tema:
http://www.karrikiri.eus/sites/default/files/URIRUIZ.pdf
"las ideologías lingüísticas,
basadas en principios de orden económico
o político, potencian el aprendizaje masivo de
algunas lenguas y relegan a usos inferiores las minoritarias"
al hermoso políglota
08/06/2017
11:54
El que hem faltava per veure: un espanyol fent mofa i tractant de ridiculitzar Suïssa! És el súmum de la manca d'autocrítica i de sentit del ridícul.
> al hermoso políglota
08/06/2017
15:59
Es mucho más fácil ridiculizar al Estado español pero no siempre lo más fácil es lo mejor.
Cuando no hay argumentos, se cambia de tema(que era lingüístico)
Usted puso de modelo de bienestar a Suiza.
https://es.wikipedia.org/wiki/Economía_de_Suiza
Actualmente, la mayoría de los empleos se encuentra en el sector terciario y continúa avanzando en este sector gracias a la importancia de las actividades financieras, de seguros, de transportes así como las empresas dichas de «consejo» o consejeras".
No se rasgue las vestiduras, cuando hablamos de paraísos fiscales No hay que ser hipócrita. Ni todos los suizos ni todos los españoles ni todos los catalanes son unos indeseables.
ho tenen fotut
08/06/2017
19:37
El fotut és que amb la independència ja no podran imposar el castellà a tot arreu.
casualidad> al hermoso políglota
08/06/2017
20:01
http://www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/doble-amnistia-fiscal-patriotas-suizos-6093008

Pero no sólo Suiza, hay también otros paraísos fiscales donde nuestros de defraudaores y/o blanqueadores de dinero acuden. Y lo países con paraísos fiscales siempre van viento en popa.

Lo de la amnistía fue un fraude total.
Y deberían poner la lista de todos los que se acogieron a la amnistía ya que no tienen intención de hacerles devolver todo lo defraudado, al menos que no escondan tras el anonimato. Si tienen vergüenza!
al hermoso políglota
10/06/2017
10:16
No cal que li expliqui a un català que no tots els espanyols són indesitjables. Gairebé tots hi tenim companys, amics, familiars o ascendents, i per tant sabem perfectament que la immensa majoria no ho són. Segurament és vostè qui s'ha de treure del cap la idea que els independentistes odiem tot el que sigui espanyol.

Ara bé, que les persones siguin bones no impedeix que es pugui afirmar objectivament que Suïssa és millor que Espanya. En global, és clar; no si agafa un paràmetre concret com la transparència bancària o l'energia solar.

És del tema lingüístic que parlava. És obvi que el fet que cada cantó tingui la seva llengua oficial no suposa cap problema per al funcionament de l'Estat.
no tots estan d acord amb el doblatge
11/06/2017
21:41
http://www.vilaweb.cat/noticies/el-nombre-despectadors-de-cinema-rodat-en-catala-va-passar-de-419-000-lany-2010-a-126-000-el-2015/
La política de normalització lingüística destina, segons que ha explicat Passola, 2,3 milions d’euros en doblatge i subtitulacions en català. Segons Passola, no compensa degut al nombre de públic que les va a veure i perquè es doblen a uns preus abusius. ‘La idea de doblar pel•lícules de les major no té gaire sentit perquè no les anem a veure’, ha insistit.
Per això, ha proposat que el milió d’euros destinat a doblatge i subtitulació de grans pel•lícules de les majors anés destinat a rodar en català almenys un parell de pel•lícules l’any.
el hermoso poliglota
11/06/2017
21:44
PLURALISMOS LINGÜÍSTICOS Y SUS REGULACIONES
Alberto Pérez Calvo Catedrático de Derecho Constitucional
"En general, se presta una mayor atención a las lenguas como patrimonio cultural que hay que salvaguardar, y a la regulación de las situaciones de plurilingüismo. El sistema plurilingüe en Suiza constituye realmente una mera yuxtaposición de lenguas que no permite, en general, la relación
en las lenguas oficiales del Estado entre conciudadanos
http://cronicaglobal.elespanol.com/pensamiento/contra-el-laberinto-de-la-ley-de-lenguas-i_18058_102.HTML
El plurilingüismo es un factor de conflicto y de dominación, porque algunas lenguas son utilizadas en las altas instancias y otras en las bajas
al hermoso políglota
12/06/2017
09:34
Tampoc cal que li expliqui a un català que hi ha gent que considera que el plurilingüisme és un problema. Patim cada dia els efectes d'aquesta mentalitat.

Plurilingüisme, multiculturalitat, immigració... són una riquesa que algunes ments estretes només són capaces de veure com a problemes.
A "no tots estan d acord amb el doblatge"
12/06/2017
09:48
Completament d'acord. Tant de bo el nou Estat català sàpiga trencar amb aquestes inèrcies espanyoles. La independència no és només posar una línia al mapa, és sobretot una gran oportunitat per desterrar costums perjudicials de la nostra societat. I costums nascuts en l'època fosca de la dictadura com el doblatge o els horaris en són clars exemples.

Tenim molts models d'Estats on no es fa doblatge: Portugal, Dinamarca... I només cal observar la competència lingüística de la seva població, sobre tot en anglès, per veure que hi ha molts més avantatges que inconvenients.
el hermoso políglota
12/06/2017
13:09
seguro que mente estrecha para usted es toda la que tiene ideas diferentes a las suyas.
Sus palabras son un fiel reflejo de ello
al hermoso políglota
12/06/2017
22:18
Dedueixo de la seva resposta que vostè és dels que consideren que plurilingüisme, multiculturalitat, immigració... són problemes. Les seves paraules són un fidel reflex de l'estretor de mires.
Restaurant Baviera
13/06/2017
02:35
El Baviera? Però, si ja fa temps que va tancar. Estava a la Rambla.
el hermoso políglota
13/06/2017
12:34
http://www.lavanguardia.com/politica/20170612/423359402129/parlamento-europeo-catalan-gambus-carta-europea-lenguas.html

Parece que el plurilingüismo da problemas. Sobre todo cuando se está dispuesto hablar una lengua aunque sepa perfectamente que nadie le entiende, adoptando una actitud chulesca y saltando las normas establecidas. Incluso desoyendo a quienes les recuerdan que se puede utilizar la lengua oficial del Estado no otras lenguas territoriales. Tantas lemguas territoriales que hay en Europa y sñolo los catalanes tenemos que ir dando la nota...
al hermoso políglota
13/06/2017
15:30
veig que és vostè un fervorós enemic del plurilingüisme... que accepta perfectament que a la UE es parlin 24 llengües

visca la coherència!

seria interessant conèixer quina estrambòtica teoria té vostè per justificar per què no cal en aquest cas reduir-ho a una
el hermoso políglota
14/06/2017
09:20
L'ús de les llengües en els Estats plurilingües està regulat en la Constitució de cada Estat
En la Constitució d'UE es recull que només la llengua oficial de cada Estat pugui emprar-se al Parlament. O la de facto, en el cas que hi hagi diverses llengües oficials (Irlanda o Finlàndia) o no hi hagi llengua oficial(UK)
El que no admet la UE ni cap Estat o organisme democràtic és la vulneració de la seva Constitució.
El president del Parlament va haver de recordar-li-ho ahir a l'europarlamentaris catalans La seva reacció fou no escoltar i seguir a la seva
El president del parlament i els altres parlametaris van optar per deixar-los seguir amb la seva L'actitud més idònia en aquests casos
Al hermoso políglota
14/06/2017
12:09
Si està vostè tan a favor que la Constitució de la UE declari oficials les llegües oficials de tots els estats que la composen, com és que li sembla a vostè tan malament que la Constitució de Suïssa declari oficials les llegües de tots els cantons que el composen?

Visca la coherència!

Si vostè fos coherent, hauria de defensar que la UE tingués una única llengua oficial

... que, com és fàcil suposar, no seria l'espanyol (és això el que li cou, oi?)
el hermoso políglota
14/06/2017
16:27
La UE no es un Estado es una confederación de Estados y como tal no tiene lengua oficial.

Pero puede usted proponer el catalán como lengua oficial de la UE. Y de paso, les ofrecen la inmersión lingüística y si no llegan al nivel exigido, les prohíben ser europarlamentarios. Así no tendrán que pagar intépretes ni nada
al hermoso políglota
15/06/2017
00:37
i tant que la UE té llengua oficial! i encara més: no en té una, hores d'ara en té vint-i-quatre!

i Suïssa en té quatre llengües oficials

i tan contents

i l'Estat espanyol, si tingués la voluntat política d'abandonar el centralisme castellà, podria tenir perfectament quatre llengües oficials

i tot i així, el Sol seguiria sortint cada matí
el hermoso políglota
15/06/2017
09:14
La UE no es un Estado es una unidad de Estados. Y como unidad de Estados reconoce como oficiales la lengua oficial de cada Estado. Ninguna otra.
O sabe usted de alguna otra lengua que no sea lengua oficial de Estado que la UE la reconozca como lengua oficial?
La política lingüística la decide la constitución de cada Estado
La UE ( Unión de Estados) tiene su política lingüística aunque no le guste a usted. Y su política lingüística, plasmada en su Constitución, es considerar oficiales a las lenguas oficiales de cada Estado.
La Constitución d se puede cambiar pero no se puede vulnerar. Y para cambiarla se necesita la mayoría, no lo olvide aunque le resulte injusto y doloroso
al heromoso políglota
15/06/2017
10:19
Està vostè desviant el tema. Aquí no estàvem discutint les raons perquè el català no era oficial a la UE; aquí estàvem discutint si el plurilingüisme és bo o dolent.

I ha quedat constatat que vostè opina que el plurilingüisme és dolent perquè dificulta la comprensió (exemple Suïssa)... excepte quan la llengua que seria apartada és l'espanyol, que aleshores troba mil maneres per justificar que el plurilingüisme es mantingui.

Visca la coherència!


PD D'acord que la UE no té el català com a oficial perquè no és oficial a un Estat, i que la solució seria que es modifiqués la Constitución (doncs que ho facin!, el PPSOE ha tingut dècades per fer-ho)... o que hi hagi un Estat català a la UE.
hipòcrites
15/06/2017
14:17
Tots els que ara són tan espanyolistes, si CAT se separa, voldran i reclamaran també la seva nació.
Juanjo
16/06/2017
02:19
-Cuando Cataluña sea una (hipotética) república independiente ¿exigirá a China la autodeterminación del Tíbet o preferirá mantener buenas relaciones con el gigante asiático?

-No me contestéis ahora, hacedlo después de la publicidad.
pesadilla o realidad?> hipòcrites
16/06/2017
18:49
Si Cat se separa , los que deban residir aquí por diferentes motivos, se empadronarán en cualquier otro lugar cercano de España para seguir teniendo la nacionalidad que desean, pagarán a la Hacienda española, recibirán del Estado español los servicios que les corresponden. Y, si son pensionistas, no verán peligrar sus pensiones ni tendrán que sufrir más recortes para sostener a la nueva república independiente que tendrá problemas para financiarse en el exterior y lo arreglará subiendo impuestos y recortando aún más los servicios públicos. Por mucho que pataleen los de la CUP porque, para entonces, ellos ya ni pincharán ni cortarán el bacalao.
no ho tenen gens clar
16/06/2017
20:02
El Mariano i su pandilla estan acollonits. No es creuen que en un referèndum la majoria dirà que no.
Amb tanta negativa a celebrar el referèndum, cada dia neixen més sí.
Continua: "pesadilla o realidad?> hipòcrites"
19/06/2017
08:34
... como Cat no tendrá dinero, las universidades, las residencias de ancianos y muchos hospitales tendrán que cerrar por falta de recursos. Como habrá escasez de gasolina y las carreteras empezarán a deteriorarse, la gente no podrà circular en coche y tendrá que recurrir a los caballos y los burros. También se deterioraran las ciudades, y la gente migrará a los pueblos.

La salud será precaria y empezará a haber epidemias. Las bacterias mutarán, y una de ellas hará que la gente muera pero vuelva a resucitar y sean potenciales transmisores de la bacteria. Los resucitados empezarán a caminar por todas partes, y internacionalmente se los conocerá como The Catalan Walking Deads.

Fuente: la Fox
pesadilla o realidad
19/06/2017
15:45
Oiga, esa Fox que dice se pasa un montón.
Pero tampoco inspiran credibilidad quienes manipulan descaradamente datos objetivos de la encuestas o tratan de levantar lo ánimos de sus exhaustos seguidores sacando de contexto noticias para que arezcan que dicen kujsto lo contrario de lo que dicen.
Esos de la Fox quiénes son?
Me gustaría saber la fuente de tan descabellados pronósticos
Seguro que tiene el link de donde extrajo semejantes afirmaciones. Podría compartirlo conmigo?
A ver si son de esos simpáticos que pululan por las redes sociales y pretenden que unos se rían un rato y otros destilen toda la bilis que cabe en sus hígados...
> pesadilla o realidad
20/06/2017
14:03
sinceramente no sé si me está usted siguiendo la broma o de verdad no
sabe qué es la Fox y "The Walking Dead"; perdone, quizás es que usted
es más de Tele5, 13TV, "Cuéntame como pasó", "La que se avecina"...

sobre manipulación de encuestas habría muuucho que hablar; más bien
parece que es la prensa madrileña quien tiene larga experiencia al
respecto

en todo caso, me parece mucho peor dedicarse a divulgar noticias falsas
destinadas a manipular elecciones o hundir carreras políticas; y lo
grave es que detrás de estas noticias no esté solo la prensa sinó
también, presuntamente, unidades de policia y ministerio de interior,
incluido el mismísimo ministro... ¡por el bien de España, eso siempre!
pesadilla o realidad
20/06/2017
22:07
Perdone mi ignorancia pero aunque le parezca increíble , aun quedamos algunos que sin todas esas informaciones , preferimos usar nuestra mente para reflexionar sin tanto bombardeo Pero comprendo su ansiedad. Prefiero leer informaciones den otro países que ven el tema con mñas ecuanimidad y no tienes reacciones tan viscerales que son las que nos privan de una reflexión ecuánime. De los comentarios no me fio
Prefiero la noticia en su estado original por eso me gusta conocer la fuente de la noticia para hacerme una idea más precisa y comprobar las
manipulaciones de la noticia a través de los comentarios
> pesadilla o realidad
20/06/2017
23:50
Pues humildemente le aconsejo que no reflexione tanto, porque se está usted alejando peligrosamente del mundo.
pesadilla o realitat > bon conseller
21/06/2017
11:37
És que em preparo per al nou paradís fictici d'Ítaca, aïllat del món

Menys malque allí ens trobarem mestres que ens ajudaran perquè ens sigui fàcil adaptar-nos a el seu món de fantasia. Amb alguna droga ens serà més fàcil i alguna ens recomanaran, son bona gent...
sort que
26/06/2017
23:42
Que et fa "menys mal"? Paciència, a poc a poc se't curarà.
sort que
26/06/2017
23:44
Que et fa "menys mal"? Paciència, a poc a poc se't curarà.
ja els coneixem
26/06/2017
23:53
A ESP ho volen tot en castellà.
diversitat en identitat
09/07/2017
15:12
L'estat espanyol és interessant per la seva diversitat d'identitats. ESP no és 1, això és un invent franquista. Llión o Lleón va néixer com a campament militar romà. Formà part del Reinu d'Asturies i després del Reinu de Llión, amb Zamora i Salamanca. Amb el repartiment d'Espanya en províncies se li posà el nom de León.
Lleón té parla pròpia que és l'astur-lleonés.
> diversitat en identitat
09/07/2017
18:44
1. Tarragona té parla propia que és el tarragoni-catalá. Tots tenim parla propia.
2. Tarragona, Girona Lleida, Barcelona y los llamados" països catalans" existían antes que Cataluña. Cataluña fue un invento.
3.No tendrá el Estado catalán diversitat en identitat? Tots els Estats la tenen.
4.Si retrocedemos más siglos, diríamos que somos iberos y los romanos nos masacraron y nos impusieron su lengua.
La historia, mejor no removerla mucho, porque nos podemos encontrar con sorpresas desagradables.
Hay mucho trabajo por hacer de cara al futuro.
En mi modesta opinión, tiene usted una idea bastante ramplona de la historia.
Bolt
09/07/2017
21:01
362 comentaris! Si és veritat això seria rècord Guinness, com diria l'il·lustre Homo Apm.
Doncs jo també hi vull participar.
La diferència amb Baviera és que allà el partit que vol la independència no arriba al 5% dels vots i aquí els partidaris de la ídem, en les últimes eleccions, van fer el 48% enfront del 39% dels contraris. La resta no es van definir o sigui que son nuls a aquests efectes.
Bé, això ja ho deu haver dit algú abans, però dona gust haver ajudat a assolir una marca.
> Bolt
10/07/2017
09:20
Pero que importa el número, no decimos que no debe haber quórum para hacer el referéndum?
Ahora , hablamos de referéndums, lo demás, a su tiempo.
Si en este referéndum sin quorumm , gana el sí tenemos todo el derecho a decidir. Ni quórum ni gaitas, y que sea vinculante .
Lo malo es que ese referéndum no es reconocido por los organismos internacionales. O sea, papel mojado.
Nos queda la DUI, y con ella las mismas consecuencias : no ser reconocidos por nadie.
Bolt
10/07/2017
11:18
La Comissió de Venècia recomana no establir quòrums per evitar boicots a referèndums.
En quant a l'acceptació internacional de moment el New York Times, el Financial Times, premis Nobel de la Pau i una llarga llista a nivell internacional reclamen el referèndum.
Els estats són com els elefants, sempre acaben els últims, però segur que arribaran al reconeixement.
(Aquest xat també és record Guinness de mandra a l'hora de firmar amb un trist pseudònim)
Visca la riquesa de llengües
10/07/2017
11:52
Quina mania en què l'única llengua a Espanya és el castellà. És tan apreciada una llengua minoritària com una llengua majoritària.
vivan todas las lenguas!!!
10/07/2017
19:24
Lo mismo que ocurre en Francia con la manía del francés. en Alemania con el alemán o en Italia con el italiano. Cosa de los Estados, oiga usted. Todas las lenguas son igual de valiosas, sólo que unas son mas prácticas que otras ...
sobre "vivan todas las lenguas!!!"
11/07/2017
11:26
perles com la frase "unas son mas prácticas que otras" són les que fan que l'Estat espanyol s'estigui desintegrant; a mi ja m'està bé, però em sembla increïble que els qui volen una Espanya unida no se n'adonin de com estan accel·lerant la seva destrucció
ni el govern escocés ens recolça
11/07/2017
12:14
http://www.vilaweb.cat/noticies/el-govern-escoces-entre-les-cordes-pel-referendum-catala/
El mes passat, Gordon MacDonald, diputat del Partit Nacional Escocès (SNP) al parlament d’Edimburg, va presentar una moció en suport del referèndum català
Fugint del debat, un portaveu del govern de Nicola Sturgeon s’ha limitat a assegurar que felicitaria els catalans si guanyaven, però ha dit que era un afer intern que havien de resoldre els governs català i espanyol. El portaveu ha remarcat les diferències entre tots dos casos i ha afirmat que les disposicions constitucionals entre Escòcia i el Regne Unit són ‘clarament diferents’ d’aquelles que regeixen la constitució espanyola
ni el govern català recolça Escòcia
11/07/2017
14:19
I viceversa; la Generalitat no s'ha de mullar respecte a la independència d'Escòcia perquè no hi ha cap necessitat de buscar-se problemes amb el Regne Unit, qui pot ser un aliat quan Catalunya declari la independència

... fins que existeixi l'Estat escocès i els altres Estats comencin a reconèixer-lo

És així com han funcionat sempre els reconeixements de nous Estats; se'ls reconeix quan existeixen, no abans que existeixin. Hi ha múltiples exemples al llarg de la història, p.ex. Lituània: ningú volia ser el primer a reconèixer-la per no tenir problemes amb la URSS... fins que ho va fer Islàndia, molesta amb la situació... i darrera seu tots els altres Estats, i avui és membre de la UE.
ni el govern escocés ens recolça
11/07/2017
15:32
" se'ls reconeix quan existeixen, no abans que existeixin"

No estamos hablando de reconocimiento . Estamos hablando de apoyo al proyecto que es lo que estamos buscando desesperadamente con nuestras " embajadas" a diestro y siniestro. Buscando apoyo vamos y no encontramos
Y cuando hablamos de "apoyo al proyecto ( sobre todo a Escocia a la que ponemos de modelo) muy educadamente nos recuerda el gobierno escocés que "les diferències entre tots dos casos i les disposicions constitucionals entre Escòcia i el Regne Unit són ‘clarament diferents’ d’aquelles que regeixen la constitució espanyola
l Estat espanyol es desintregra???
11/07/2017
15:54
"fan que l'Estat espanyol s'estigui desintegrant; a mi ja m'està bé, però em sembla increïble que els qui volen una Espanya unida no se n'adonin de com estan accel·lerant la seva destrucció"

Feliz usted que vive los deseos como si fueran realidad.

Pero la cruda realidad ( para usted) es diferente

El Estado español parece gozar de buena salud A nivel interno, la mayoria de los ciudadanos del Estado están por la unidad como podemos apreciar en los partidos con mayor representación en el Parlamento.
Incluso en Cataluña y Euskadi, ninguna encuesta dice que los independentistas lleguen (ni han llegado nunca)a obtener el 50% de los votos.
Otros muchos problemas hay, pero no ese.
ni el govern català recolça Escòcia
11/07/2017
16:24
Òbviament a l'independentisme li va bé que hi hagi comentaris des de l'estranger a favor del referèmndum, però trobo exagerat dir que la Generalitat busca aquests comentaris "desesperadament". Qui sembla que sí que ha buscat amb afany recolçament contra el projecte és el Gobierno de España, fins arribar al punt de prometre favors, segons explicà l'exministre Margallo, i tanmateix l'únic que han aconseguit és algun que altre "això és un afer intern" i poca cosa més. Si tan extravagants i perjudicials són les pretensions catalanes, hauríem d'haver vist una allau d'Estats criticant el que estem fent, no troba? Vist això, no m'estranya que Rajoy estigui tan preocupat pel que passarà el 2-O...
ni el govern català recolça Escòcia
11/07/2017
21:46
Me roba usted el Nick de mi comentario, pero le perdono.

Comnentarios a favor o en contra, es fácil encontrar sobre cualquier asunto. Pero ´la verdad es aue solo hemos recibido simpatía de parte de otros movimientos independentistas o del señor Maduro...
Si usted considera presión del Minstro de Exteriores haber obtenido el apoyo (velado o no) de países democráticos , explicando lo que dice nuestra Constitución, (de la que no hablan los "embajadores" catalanes) cómo calificaría usted las cartas enviadas al al Sr Zayas calumniando al pepero Gobierno español y exigiéndole intervenir en el asunto?
No tiene usted opinión sobre eso?
ni el govern català recolça Escòcia
12/07/2017
09:23
1) el meu nick és just el contrari del seu, i és vostè qui me l'ha copiat; de tot cor li desitjo que sigui perquè no s'hi ha fixat prou, i no perquè tingui problemes de dislèxia

2) jo no considero ni deixo de considerar res, no sóc jo qui ha dit que Espanya a promés favors a altres Estats a canvi de fer declaracions contra el procés català; això ho va dir l'exministre d'exteriors Margallo; pregunti-li a ell quin són aquests favors
> ni el govern catalá recolça Escócia
12/07/2017
21:54
1.-Pero se ha inspirado usted en el mío," ni el govern escocés ens recolça 11/07/2017 15:32" sin respetar mis derechos de autor y eso es plagio, oiga!!!
2.-Declarar la opinión sobre un tema no es ningún favor, sobre todo cuando uno se da cuenta de la gran mentira que van contando los embajadores catalanes. Y que te ayuden a desmentir las calumnias que hacen contra ti siempre merece agradecimiento aunque las personas desagradecidas no puedan entenderlo
llengua majoritària
13/07/2017
11:13
Al pas que anem l'única llengua majoritària serà l'anglès i la castellana quedarà com a llengua materna per a alguns.
Fins i tot els xinesos que són majoria parlen també l'anglès.
Apa, que us vagi bé!
lengua materna mayoritaria
13/07/2017
12:54
https://es.wikipedia.org/wiki/Idioma_español

Es la segunda lengua del mundo por el número de personas que la hablan como "lengua materna" tras el chino mandarín,40414243 con 437 millones de hablantes nativos,2 y lo hablan como primera y segunda lengua con dominio nativo 472 millones,1 alcanzando los 590 millones de personas si contamos a hablantes con competencia limitada,1 de modo que puede ser considerada la tercera lengua del mundo por el total de hablantes tras el mandarín y el inglés"
Antes de escribir, infórmese, de lo contrario, se está echando usted piedras contra su propio tejado
ni el govern català recolça Escòcia
13/07/2017
18:43
1) evidentment que m'hi he inspirat! però inspirar-s'hi no és robar, no
fotem!
vostè és incapaç de reconèixer una equivocació per molt evident que sigui, oi?


2) insisteixo: pregunti-li a l'exministre Margallo; va ser ell qui va parlar de "favors"
mai res no és igual
14/07/2017
14:43
Parlem per parlar i per convèncer d'allò que no sabem. El referèndum és l'eina per saber la veritat d'allò que no els importa al PP. No sé si sabrà el PP (a cal Mariano) que el MAI no existeix.
> ni el govern catalá recolça Escòcia
14/07/2017
15:14
http://kidshealth.org/es/kids/plagiarism-esp.html

"El plagi consisteix a robar les idees o les paraules d'una altra persona, les paraules i idees de les persones també són propietats personals”.
No hauria d'haver posat entri comets les paraules plagiades com va dir un per aquí?
Però tot això són bromillas per passar el temps
El que no és cap broma és el que està passant al govern.
Per això estem tan nerviosets
ni el govern catalá recolça Escòcia
14/07/2017
16:02
sí, molt bé, molt bé
apa, adéu
hmmmmmmmmmmmmm
18/07/2017
07:30
http://www.ara.cat/politica/Discret-compromes-referendum_0_1834616582.html


va ocupar la direcció general de Serveis Penitenciaris de la mà del llavors conseller de Justícia, Germà Gordó, però, més proper a l’actual conseller de Territori, Josep Rull, amb qui va coincidir a Terrassa quan tots dos eren regidors de CDC (de Gordó, ahora, nadie quiere saber nada)
Ahir els sindicats de Mossos van admetre que Soler és una persona desconeguda per al cos policial i creuen que és un director amb un perfil “polític i patriòtic”. També el portaveu d’UGT Presons opina que es tracta d’una figura “política” que a Serveis Penitenciaris “intervenia poc". Segons ell, "Batlle intervenia molt més”.
millor que no els convidin
18/07/2017
16:30
http://www.lavanguardia.com/politica/20170718/424205370376/pdecat-lleida-1-o-referendum.html

El PDeCAT convida alcaldes estrangers a visitar Lleida l'1-O
Suposo que no els portaran als camps lleidatans per ensenyar-los com tractem per aquestes terres als temporers. No l'ho creuran quan els diguin que la culpa és de Madrit . La Unió de Pagesos no sembla molt madrilenya!!!
A algunos no les gustan todos los referndums
19/07/2017
16:19
http://www.lavanguardia.com/local/tarragona/20170719/424240720659/batea-pueblo-terra-alta-quiere-separarse-catalunya.html
El alcalde de Batea abre la puerta a dejar Catalunya e incorporarse a Aragón por las discriminaciones, agravios y encontronazos con el Govern de la Generalitat. Tarragona sabe de eso…)
El alcalde también ha avanzado que convocará un “referéndum para escuchar a la gente del pueblo. “Si unos pueden tener el derecho de decidir por un lado, nosotros lo podemos tener por el otro”
La ANC ha mostrado su “indignación, vergüenza e impotencia” por la propuesta del alcalde.

Ahora es vergüenza hacer un referéndum para que un colectivo decida su futuro? Ellos dicen CAT nos desprecia
A los que mezclan churras con merinas
20/07/2017
14:08
La idea que ha tingut l'alcalde de Batea no atèn a cap reivindicació de la gent del poble, els quals immediatament han protestat i s'hi han mobilitzat en contra.

Això no té ni punt de comparació amb un referèndum de l'1-O que és el fruit d'una reivindicació massiva dels catalans des de fa anys i d'una majoria parlamentària absoluta a favor del referèndum.
a algunos no les gustan todos los referendums
20/07/2017
17:52
Però un referedum sempre és bo, o no? I el conovoca qui té potestat per convocar-ho, l'autoritat del col·lectiu, l alcalde-
És il-legal fer un referèndum quan no està prohibit per la llei?
És il´legal que l'alcalde pregunti als ciutadans? I que participin o no els ciutadans lliurement i sense campanyes ni insults als qui no participin, com ha de ser.

No era legal el referèndum que va pretendre fer la CUP amb el de Bacelona World? Però van anar els mossos a retirar les urnes. Què curiós!!!No teníem els tarragonins dret a decidir?

L'alcalde de Batea diu què s'informarà i escoltarà als experts (el contrari del que fa la Gene que no escolta)
O és que els de Batea no tenen dret a decidir?
A los que mezclan churras con merinas
21/07/2017
08:54
Doncs no, no senyor/a, fer un referèndum no sempre és bo. Un referèndum és bo quan qui governa el convoca perquè li està arribant una inquietud que pot ser majoritària a la població i cal aclarir si és o no és majoritària. Un referèndum no és bo quan es vol fer servir per donar sortida a una idea del govern (en aquest cas una idea individual de l'alcalde pel que diuen). Els motius d'un referèndum han de venir de baix a dalt, i no a l'inrevés!
a algunos no les gustan todos los referendums
21/07/2017
15:21
!.-Tenemos todos derecho a decidir o no?
2.-El derecho a decidir de los demás, está por encima de mi derecho a decidir?
3.-Para pulsar la inquietud de los ciudadanos el alcalde de Batea quiere convocar un referendun para saber la opinión de los ciudadanos
Es legal ese referéndum? O hay una ley que prohíba al alcalde de Batea convocar el referéndum que propone? No propone secesión del Estado ( que en la Constitucion se prohibe)sino cambiar de CA.
Perjudica a alguien este referéndum? Seguramente, perjudica a esos que quieren seguir en CAT. Pero el referéndum dirá si son o no mayoría.
No dicen que preguntar nunca es malo y que lo de las urnas es democracia?
A los que mezclan churras con merinas
21/07/2017
18:21
Està vostè intentant muntar un debat filosòfico-polític a partir d'una idea de bombero que ha tingut un alcalde per poder sortir a les notícies i adquirir notorietat.

Segueixi donat-li les voltes que vulgui, i disfruti molt.
a algunos no les gustan todos los referendums
21/07/2017
22:18
Su desprecio al alcalde sigue la tónica habitual del insulto y de la prepotencia.

Ya ve, hay alcaldes de su cuerda y oros de otra cuerda. Pero todos merecen respeto.
Cuando uno insulta es porque la situación no le gusta y no tiene capacidad para hacer otra cosa que insultar.
Yo no le puedo desear que disfrute porque sé que los vientos no van a su favor
a ESP sí, a CAT no
24/07/2017
21:47
No matar toros és il·legal. Posar urnes és il·legal.
A ESP serà il·legal, a CAT no!
a CAT sí ( y sin referendum), a altres llocs no,
25/07/2017
13:02
Y para refrendar las leyes sobre toros o bous embolats no es fan referéndums?

En CAT no, en otros sitios tampoco

La inmersión lingüística en CAT es legal ( y sin referéndum) en otros sitios no...

No hacen refrendums para eso?
RE "a CAT sí..."
25/07/2017
19:40
¿Y usted, hace una votación en casa cada vez que va al lavabo, o reserva esto de votar para cuando hay que tomar decisiones importantes?
a RE
26/07/2017
08:44
Si me lo pide la mayoría , hago el referéndum para lo que sea, siempre que no sea lilegal

Lo que para usted puede no ser importante, para otros lo puede ser y mucho. O es usted el árbitro de la importancia?
Miri miri, lo que para los independentistas es el problema mundial, a nivel internacional, es una anécdota.
http://www.lavanguardia.com/politica/20170726/4387232857/onu-diplocat-generalitat-observador-internacional.html
"La ONU ha rechazado la solicitud por entender que el objetivo último del Diplocat es “bien distinto” al de ser observador internacional".
Les han pillado el tripijoc
Importante es "que se vea afectada la soberanía de un Estado miembro como es España"
RE "a CAT sí..."
26/07/2017
10:01
No señor, yo no soy el árbitro de nada, però és que usted tampoco lo es y por lo tanto usted no es quien para decir de lo que se tiene que hacer un referéndum. El Govern de la Generalitat y el Parlament son los árbitros en lo que respecta a Cataluña, y ellos deciden, en representación de todos los catalanes, lo que merece un referéndum y lo que no.

Y, por cierto, si convocan un referéndum atendiendo una demanda mayoritaria de la ciutadania de Cataluña, stán actuando de una manera perfectamente democrática. Pero si lo convocan por una idea de bombero del presidente de Cataluña, entonces utilizan tergiversadamente las herramientas de la democracia, que es lo que pretende ese señor de Batea.
a RE
26/07/2017
17:00
"... si convocan un referéndum atendiendo una demanda mayoritaria de la ciutadania de Cataluña, están actuando de una manera perfectamente democrática. Pero si lo convocan por una idea de bombero del" presidente de Cataluña" ( ???) , entonces utilizan tergiversadamente las herramientas de la democracia, que es lo que pretende ese señor de Batea"
La "idea de bombero" del alcalde de Batea, es exactamente la idea de bombero que, para los Estados de derecho y los organismos internacionales representa la idea del Gobierno y el Parlamento catalán de saltarse la Constitución del Estado.

Pero ese no es el tema. El tema es que,en un referéndum ilegal no puede participar ningún demócra
RE "a CAT sí..."
27/07/2017
12:50
¿Cómo puede usted decir que la independencia de Cataluña es una idea de bombero de Puigdemont y quedarse tan ancho? ¿Ha vivido usted en la selva amazónica o en una burbuja los últimos 10 años? ¿No se ha enterado de todo el proceso que nos ha llevado hasta aquí? ¿No sabe lo que hicieron el PP y el TC con el Estatut y la reacción popular que suscitó en Cataluña? ¿No ha tenido noticia de las manifestacions masivas de los últimos años? ¿Ni de la serie de consultas populares? ¿Ni de la votación del 9N2014? ¿No sabe que en el Parlament hay mayoría independentista?

¿Le parece sinceramente que todo esto es comparable a lo que está sucediendo en Batea?
a RE
27/07/2017
18:49
1.El que sé és que,en un Estat democràtic, no es pot fer un referemdum il·legal. I que el que és legal o no ho dirimeix el TC, com ens estan repetint els nostres propis juristes i ens avisen de diferents organismes internacionals, de manera més o menys directa.
2.-Puc dir elque vulgui, com vostè pot dir que l'alcalde electe d'un municipi té idees de bomber perquè proposa un referèndum legal. D'història, alguna cosa he llegit, menys la Nova Historia... 3.Una majoria independentista, mai l'hem conegut. El més proper al referendun va ser les plebiscitaries on la majoria de vots va anar a partits no independentistes. I les últimes enquestes no son gens optimistas. Les eleleccions fan por...
Nega
no lo sé, no me acuerdo, lo desconosco...
27/07/2017
19:32
Quina imatge que dóna la justícia espanyola, mira que portar el Mariano com a testimoni i fer-lo jurar que dirà tota la veritat, quan és el més gram mentider d'Espanya.
medalla de plata només> no lo sé...
27/07/2017
22:14
Si de cas, és el segon mentider d´Espanya. El primer és el Sr. Pujol que deia "UDEF? que ès això?"
Medalla de plata només. La d'or és del sr Pujol, sempre guanyem els catalans. Guanyi qui guanyi sempre és català.
RE
28/07/2017
01:40
No coneix que al Parlament hi ha majoria independentista??? Caram! Potser és perquè això també es part d'aqyella "Nova Història" de la que vostè tant parla i tant li obsrsiona però que ara resulta que diu que no ha llegit.
a RE
28/07/2017
08:55
1.la voluntat dels ciutadans no es reflecteix fidelment en el parlament quan cada vot no té el mateix valor.
2.El Sr Mas, optimimista i astut, pensava que la majoria del poble li recolzava i va decidir fer unes eleccions plebiscitarias avançades.
Però el resultat va ser el contrari del que esperava i va passar el que va passar... encara que les raons no són molt clares.
3.el dret a decidir és individual encara que és una entelèquia que no se sap molt bé quina cosa significa perquè cadascú li dóna el sentit que li convé.
Frases que sonen molt bé com "les urnes són democràcia" però segons quan, on i per què.

P.D.
La nova història la conec per comentaris impactants de lectors que la creuen
a palabras sabias, oidos sordos
28/07/2017
14:32
http://www.lavanguardia.com/politica/20170727/43138488033/patronal-catalana-foment-ley-referendum-golpe-estado.html

La comisión jurídica de la patronal catalana Foment del Treball considera que la anunciada ley de referéndum de autodeterminación de Catalunya no debería llegar al Parlament y que en ningún caso debería aprobarse porque supondría “un golpe de estado jurídico contrario al derecho interno e internacional”.
En un documento redactado hoy, la citada comisión afirma que esta iniciativa legislativa “impone una declaración unilateral de independencia exprés con una simple mayoría de votos” y supone un “ejercicio de enorme irresponsabilidad política de consecuencias impredecibles"
palabras sabias quizás, pero no las más sabias
28/07/2017
16:51
L'opinió de Foment del Treball té un pes significatiu, però no veig per quin motiu hauríem de considerar-la més sàvia que la de qualsevol de les altres entitats (com p.ex. la CECOT, formada també per empresaris) que sí que estan a favor del referèndum.

En qualsevol cas, en una democràcia tothom té veu, però el vot el tenen tots els ciutadans amb dret a tenir-lo, no només els empresaris. I la majoria d'aquests ciutadans sí que volem aquesta llei de referèndum.
com se'ls gasten
29/07/2017
01:35
A la 59a peregrinació militar internacional al santuari de Lourdes, la representació oficial espanyola de 129 persones va costar 73.000 euros de les arques públiques.
a palabras sabias, oídos sordos
29/07/2017
08:35
La protesta de la "patronal" de Batea contra el alcalde de la idea de bombero fue esgrimida por alguno como prueba de que todo el pueblo estaba contra el referéndum:"ni un solo miembro dela patronal apoyaba la idea de bombero, prueba definitiva de que el alcalde se había quedado solo (como los de Tudela)
Y cuando Foment desaconseja el referéndum por ilegal es una opinión como otras.
Las patronales se preocupan de la economía( sobre todo dela suya).
Pero los servicios jurídicos consultados y los organismos internacionales como la Comisión de Venecia que se encargan de estudiar la legalidad de las propuestas que se les encomiendan coinciden en la ilegalidad del referendum
>com se'ls gasten
29/07/2017
10:57
http://www.ara.cat/politica/mas-defensa-que-adjudicacions-tripartits_0_1840616120.html

1.-Naltres no ens ho gastem, ho posem en paradisos fiscals per engreixar el rapiñeo. Som més d'estalviar . Ells són uns descerebrats despilfarradors
2. El senyor Mas diu que el "rapiñeo " (3%, encara que ho crida d'una altra manera) ho feia millor el tripartit 4,5%?) El rànquing en rapiñeo no ho vol ningú.
El tripartit els acusava del 3% i ERC es va encarregar de recollir proves. I les va guardar per a l'ocasió perquè no era el moment...

CDC, menys astut només va protestar i ara caldrá recollir proves contra el tripartit però ja és més dificil

P.D. Els de ERC són i sempre han estat molt més astuts
Resposta a "a palabras sabias, oídos sordos"
29/07/2017
13:41
L'alcalde de Batea ha estat criticat per empresaris i per molts veïns de Batea.

Exemple de cita literal d'un veí:

"Por un cabreo nos ha metido a todos en el ajo, por una payasada. No tiene que ver nada lo que ha dicho él con el sentimiento del pueblo, y todo por 30 plazas de una residencia".

Estic segur que vostè veu la diferència entre el cas de Batea i el de Catalunya. Fins quan seguirà amb aquesta ridiculesa d'intentar comparar-los?
a palabras sabias, oidos sordos
29/07/2017
16:50
"Exemple de cita literal d'un veí ;"nos ha metido a todos en el ajo"

Definitiva la cita del vecino de Batea!!!
Cuando dice "nos ha metido a todos en el ajo" debe ser que le han nombrado portavoz porque los vecinos de Batea son mudos y además no tienen fuerza para llegar hasta el Ayuntamiento para depositar la papeleta en una urna.
Precisamente, lo que pretende el alcalde de Batea con el referendun es conocer la opinión de "todos" los vecinos sin intermediarios.
Es que no le gustan las urnas a ese vecino de Batea? No tenga miedo , vecino, que ese referéndum es totalmente legal
paradoxes
02/08/2017
12:14
Tenim una reina espanyola que és republicana.
> paradoxes
04/08/2017
17:03
I jo tinc un gat que es diu guau guau
abella maia
04/08/2017
18:26
La Letízia és republicana, i era una obrera, però va haver de fer papers nous per casar-se amb el fill de l'anterior monarca.
> abella maia
05/08/2017
16:41
Molt assabentat li veig
Va fer vostè el master sobre la reialesa d'Espanya?
O és expert en papers per a noces?
Podria anunciar-se i es faria d'or, amb la de gent que està interessada en aquests assumptes.
finançament
08/08/2017
09:25
http://www.vilaweb.cat/noticies/el-pais-valencia-el-territori-de-lestat-amb-menys-financament-per-habitant-el-2015/
Un informe de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea) sobre el sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú, d’acord amb el criteri de competències homogènies per habitant, el 2015, confirma que el País Valencià és el territori amb menys finançament per capita. Concretament, té un finançament del 92,5%, 7,5 punts percentuals per sota de la mitjana estatal´, tres dècimes per sobre de les del 2014. Catalunya també es troba per sota de la mitjana de l’estat, amb 98,2%, sis dècimes per sobre de l’any anterior
Les Illes, es troben per sobre de la mitja
Método pefecto
08/08/2017
21:50
http://www.lavanguardia.com/politica/20170808/43429107221/rull-referendum-ley-parlament-suspension-tribunal-constitucional.html
“Según el conseller, el derecho de excepción les permite no cumplir con el derecho interno español porque el Govern ha intentado de “buena fe” pactar el referéndum y, al negarse el Estado, considera que puede elaborar una ley catalana para hacer la consulta. “El Estado se ha negado sistemáticamente a hacer lo que han hecho Escocia y Quebec Ante esto pondremos las urnas de acuerdo con un parlamento legítimo y democrático que es el Parlament de Catalunya”
No quiero infringir a ley pero, si no me das lo que pido, haré legítimo lo ilegítimo y obraré conforme a mi ley
ESP no es trenca, es desfà
11/08/2017
15:32
https://www.youtube.com/watch?v=UeEwI90IPsA
El Joan Carles ha canviat el Palau de Miravent per Clonmenllon (Irlanda).
s'entén l'abdicació forçosa
11/08/2017
15:44
El rei Joan Carles I ha canviat aquest any el Palau de Marivent per Irlanda. El rei emèrit ha estat el gran absent durant les tradicionals vacances de la família reial a Mallorca i ha optat per fer una estada a Clonmenllon, un municipi irlandès a uns 80 quilòmetres de Dublín, molt ben acompanyat. El monarca emèrit s'ha deixat veure amb Marta Gayá, la seva “amiga íntima” des de fa anys, amb qui l'han retratat en un vídeo inesperat.
Després de viatjar a Saint Tropez i Sanxenxo, Joan Carles I ha visitat Irlanda. Convidat per l’exdirector de Goldman Sachs a l’Estat, Allen de Jesús Sanginés-Krause, ha anat a la reobertura de l’església Sant Joan Baptista de Clonmellon.
al que le gustan las noticias del corazón
12/08/2017
09:47
Podría usted dedicarse a escribir revistas del corazón en catalán porque le veo muy versado en el asunto. Es usted el investigador o utiliza otras fuentes? En ese casoi ouede traducir las revistas del corazón del castellano al catalán y se ganará el reconocimiento de los catalanes ansiosos de leer las historias amorosas de sus personajes favoritos que son muy parecidas a sus propias historias pero les da morbo ser de famosos y más si es de una casa real.
Ahora, no hay periódico que se precie sin páginas de chismorreo y de truculencia.Antes teníamos que comprar "Hola"o "el Caso" pero ahora en el TT nos ofrecen gratis estas noticias y nos ahorramos unos eurillos.
> ESP no es trenca, s entén l ábdicació...
12/08/2017
15:14
M'ha decebut el video de You tube que recomana, perquè el comentari sucós que fa vosté és d'una altra font que no ha tingut l'amabilitat d'indicar.

http://www.naciodigital.cat/canaldigital/noticia/23887/joan/carles/enxampat/irlanda/amb/seva/amant/mallorquina

I amb un munt de detalls que segur agradarà llegir als qui no tenien l'ocasió de fer-ho i estan tan interessats com vostè en els assumptes escabrosos d'alguns "personatges il·lustres"
traves
20/08/2017
10:58
ESP no ha permès que els Mossos tinguessin accés a la informació internacional sobre terrorisme.
S'ha oposat a la convocatòria de 500 noves places de Mossos d'Esquadra.
sacudiéndose la responsabilidad> traves
21/08/2017
00:23
Supongo que la policía catalana tiene competencia para velar por la seguridad ( incuido el terrorismo) de todos los territorios de Cataluña, l
Si el terrorismo es en CAT competencia de los mossos el no haber detectado la mínima sospecha de presencia de yihadistas en el caso de Alcanar ( done llevaban seis meses planeando el atentado con más de 100 bombonas de butano) no denota mucha eficiencia a no ser que, como dice el Alcalde de Batea, las Terres de l´Ebre están dejadas de la mano de Dios y la policía autonómica tenía otras prioridades.
La Sra Colau y la Gene sabían que el riesgo de atentado era nivel 4 y, por tanto, la vigilancia debía ser extrema...
Bravo, Mossos!
23/08/2017
01:52
El Partit Postfranquista i altres partidets aliats no volen integrar els Mossos amb la Policia Internacional. Pensen que la nostra policia és de fireta.
el sueño de una noche de verano
23/08/2017
10:18
Cuando se entere el Trump convertirá a nuestroa mossos en policía de la Galaxia y no tendrá que cambiar cada día a sus jefes. Tendrá a raya al mundo entero. Impondrá el catalán como esperanto de la Galaxia porque las explicaciones sólo se darán en nuestra lengua y el que no la entienda pues, bueno, apa , adiós, goodbye, au revoir....
Desaparecerán la CIA, el FBI, y todas las policías estatales del mundo mundial.
Y, por fin, el Universo respirará en paz
fuerzas de seguridad de fireta?.
23/08/2017
12:43
Puede que, en el Prat. nuestra policía pareciera de fireta, porque se abstuvieron de imponer orden en el caos que duró días, a riesgo de que ocurriera lo que muchas veces se produce en aglomeraciones, y más con amenaza terrorista nivel 4, la misma que tenemos ahora.
Pero era políticamente incorrecto intervenir y sus jefes los mantuvieron al margen. Como la cosa iba a peo, prefirieron que hiciera de mala la GC pero tampoco lo consiguieron porque, en lugar de hacer de mala, impuso orden sin violencia vigilando solamente que se cumplieran los servicios mínimos.
De fireta no son las fuerzas de seguridad, son sus amos que actúan por política más que por seguridad.
A "fuerzas de seguridad de fireta?."
24/08/2017
10:19
veig que vostè no sap que l'aeroport està sota la jurisdicció de l'Estat, i per tant els mossos no tenen autoritat dins d'aquelles instal·lacions

... o potser sí que ho sap, però prefereix afegir-se a la moda d'aquests darrers dies a Espanya d'emmerdar els mossos tant com es pugui

si l'Estat no és capaç de gestionar bé l'aeroport, que traspassi les competències a la Generalitat, com s'ha reclamat repetidament, i veurem què passa
fuerzas de seguridad de fireta?
24/08/2017
13:19
Els mossos no són competents en tot el territori per vigilar per la seguretat dels ciutadans i mantenir l'ordre públic? O sigui que, en l'aeroport, els mossos no tenen cap funció?
I què fan allí llavors?
Les forces de seguretat de l'Estat no tenen competències per investigar gens en CAT?
Ningunear, encara que sigui mediàticament, a les altres forces de seguretat de l'Estat per fer l'efecte que no els necessiten per res és un greu error. Des de l'exterior, ens han aclarit punts foscos perquè es puguin exigir responsabilitats Arrogarse competències que no tenim o escapolir-se de responsabilitats carregant-les-hi als altres només genera desconfiança i inseguretat
A "fuerzas de seguridad de fireta?."
24/08/2017
14:33
Doncs no senyor, els Mossos no tenen competències de seguretat a TOT el territori. L'Estat conserva certes competències, com ara el control aduaner o el control de seguretat als aeroports.

De fet, la Generalitat va oferir a l'Estat l'ajuda dels Mossos als controls de seguretat, i l'Estat la va rebutjar:

http://www.elnacional.cat/ca/societat/estat-mossos-controls-seguretat_181962_102.html

I és clar que la Polícia espanyola i la Guàrdia Civil actuen a Catalunya, cadascuna en les competències que hi té assignades, com és lògic.

I millor no parli de "ningunear", perquè el govern espanyol és el perfecte exemple de què és "ningunear" a un cos de policia simplement perquè és el català.
ens han enxampat> A "fuerzas de seguridad,,"
24/08/2017
16:31
el conseller de l'Interior ha posat a disposició del Govern espanyol la presència dels Mossos d'Esquadra als controls de seguretat,oferta que ha estat rebutjada per raons de competències.
"Agraïm la taverna dels Mossos d'Esquadra i el compromís de disposar dels efectius necessaris. Nosaltres ens ocuparem, com ens correspon " de la part que fa referència al pas per filtris de seguretat"
Evidentment, la resta és competència dels mossos.
En l'explosió d'Alcanar, on hi havia motius per sospitar l'atac terrorista, no tenia cap competència la GC i la policia nacional? Van intervenir o només van actuar els mossos?
S'ha polititzat molt un tema tan seriós i encara se segueix fent.
A "fuerzas de seguridad de fireta?."
25/08/2017
10:57
sí, és una pena que s'estigui polititzant un tema tan delicat com el de la seguretat, que és exactament el que està fent vostè
repetició
25/08/2017
18:02
Les "cloacas del Estado" han actuat una vegada més.
los mossos son víctimas de la politización?
25/08/2017
18:28
Politización amagada es querer dar protagonismo a lo nuestro , falseando la realidad.
El buen hacer de los demás no nos interesa. Pero, con la seguridad , no se juega.
Ser poli supone una gran responsabilidad porque está en sus manos la seguridad de muchos. Si otro poli te pide investigación "cuanta más mejor" sobre un sospechoso de terrorismo que tiene intención de venir a Cataluña, no es para tomárselo superficialmente, con una amenaza terrorista nivel 4. Sin indagar siquiera si llegó a CAT o no el individuo.
Por qué no atendió la petición del belga, recabando "información cuanta más mejor" informando a la policía estatal sobre el tema, no se entiende. No es culpa de los mossos.
> A "fuerzas de seguridad de fireta?"
27/08/2017
16:53
Vostè vaig escriure fa dos
dies

"sí, és una pena que s'estigui polititzant un tema tan delicat com el de la seguretat, que és exactament el que està fent vostè"´

i, ara, li dic:
Li asseguro per snoopy que jo només cridava " no tinc por" sense bandera

Perdoni la indiscreció. Vostè què cridava? o no va ser a la manifestació?
A "fuerzas de seguridad de fireta?"
28/08/2017
10:30
No sé què cridava vostè a la manifestació, però el que sí que veig és el que escriu aquí on som, al TT, i òbviament no diu només "no tinc por" ni fa missatges despolititzats. Potser és que vostè al món físic és un angelet amb ales i tot, però en l'anonimat del TT es desbrava i treu tot el bo i dolent que té a dins.
el que se desbrava> A" fuerzas,,,"
28/08/2017
13:13
òbviament no diu només "no tinc por" ni fa missatges despolititzats però en l'anonimat del TT es desbrava i treu tot el bo i dolent que té a dins.

En los comentarios, expresamos opiniones. "Debravarse" sólo lo hacen los que insultan a quienes opinan diferente y decir que otro se desbrava por no tener argumentos con que rebatir, no parece muy apropiado.
Hay quien le importa mas la identidad de quien escribe que lo que dice.
Las consignas prefabricadas dicen mucho de quien las repite.
Unas expresan solidaridad con las victimas y resolución contra los terrorista
Otros se olvidan del motivo de la manifestación y aprovechan para lanzar consignas infamantes.
el que se desbrava> A" fuerzas,,,"
28/08/2017
13:58
òbviament no diu només "no tinc por" ni fa missatges despolititzats però en l'anonimat del TT es desbrava i treu tot el bo i dolent que té a dins.

En los comentarios, expresamos opiniones. "Debravarse" sólo lo hacen los que insultan a quienes opinan diferente y decir que otro se desbrava por no tener argumentos con que rebatir, no parece muy apropiado.
Hay quien le importa mas la identidad de quien escribe que lo que dice.
Las consignas prefabricadas dicen mucho de quien las repite.
Unas expresan solidaridad con las victimas y resolución contra los terrorista
Otros se olvidan del motivo de la manifestación y aprovechan para lanzar consignas infamantes.
al que se desbrava
28/08/2017
18:39
Doncs què vol que li digui: la manera que té vostè d'expressar opinions s'assembla molt a desbravar-se.

No sé a quines "consignes infamantes" es refereix, perquè els únics clams de què tinc notícia són els que li recriminaven al Rei i Rajoy que donessin suport al negoci de venda d'armes d'ESP a l'Aràbia Saudita, i això no és una infàmia sinó una realitat innegable i documentada, i que té moltíssima relació amb el motiu de la manifestació.

Com es pot esperar "resolución contra los terroristas" d'uns governants que proporcionen armes a Estats que apadrinen el terrorisme?

I per cert: anar a la manifestació darrere del Rei i Rajoy i no recriminar-los això, també és una forma de fer política.
ldebate sobre las armas : hipocresía
28/08/2017
21:28
y qué me dice de las pelas recibidas( a cambio de propaganda en las camisetas) de un estado que arma a los mismos terroristas? Hay muchas maneras de comprar y de vender armas si no directamente a través de negocios. El resultado es el mismo. El que hace negocios con países que ayudan el terrorismo colabora con el terrorismo.
Empresas catalanas también fabrican armas y seguro que no las regalan y aunque las regalaran la fabricación de armas es un negocio para alimentar las guerras y terrorismo (otra forma de guerra).
Le parece mas ética una guerra que otra? Hicieron bien los mossos en disparar a matar? La paz que se consigue con armas es sólo una paz ficticia.
a "el debate sobre las armas : hipocresía"
29/08/2017
11:10
Doncs sí, podem discutir llargament sobre ètica i filosofia, però l'espai que ens ofereix el TT no dóna per tant.

Cap de les coses que exposa vostè aquí deslegitima els manifestants que van voler recriminar al Rey i a Rajoy la venda d'armes a l'Aràbia Saudita, a no ser que aquells manifestants fossin tots empresaris de fàbriques d'armes o membres d'un junta directiva que tria Qatar com a sponsor.

Sobre el seu desafortunat comentari sobre els mossos, jo li pregunto: si tingués a prop un home amb un cinturó d'explosius (van resultar falsos, però en aquell moment no se sabia), què faria vostè? Parlant és vostè molt valent, però davant aquesta situació també seria vostè tan valent?
se puede dudar o no?
29/08/2017
18:21
https://politica.elpais.com/politica/2017/08/25/actualidad/1503682916_683784.html
los agentes actuaron correctamente o no? O, al menos en algún caso, hubiera sido suficiente con disparar a las piernas de los yihadistas. como ocurrió casi al mismo tiempo en Finlandia cuando el terrorista marroquí que acababa de acuchillar hasta la muerte a dos personas y aún blandía su cuchillo fue herido y detenido para ser interrogado y responder ante la justicia?
¿Por qué ahora partidos o líderes eluden un hecho que solo hace unos años levantaba una polvareda de dudas?Porque se trataba de terroristas de los nuestros y ahora de inmigrantes musulmanes, no de los nuestros?.
Recordemos Hipercor...
a "el debate sobre las armas : hipocresía"
30/08/2017
09:32
la diferència amb el cas de Finlàndia és tan evident que fins i tot la poden entendre els periodistes del País i vostè mateix: el terrorista de Turku no duia cinturó d'explosius

vol compartir amb nosaltres alguna tergiversació més destinada a desprestigiar els mossos perquè són la policia catalana?
el tervigersador al del plural poético.
30/08/2017
18:41
En un viñedo solitario, cuántas victimas podría haber causado un cinturón explosivo salvo la del propio terrorista dispuesto a sacrificarse?

Y tras el derribo, sólo estaban frente a frente el terrorista cazado y sus perseguidores, hubo quien tuvo a bien hacer una foto del terrorista abatido como si fuera un trofeo de caza, foto que , inmediatamente llegó a manos de una persona que creyó oportuno ponerla en las redes sociales quizá porque sabe cuántos se alegrarían de ver el trofeo de caza. Como cuando el ISIS degüella a sus víctimas delante de las cámaras para regocijo de sus secuaces. Y nos extrañamos de que los jóvenes se tomen el terrorismo como un juego?
el debate sobre las armas: hipocresía
30/08/2017
19:15
http://www.abc.es/espana/abci-cataluna-exporta-cuarta-parte-armas-y-municion-vende-espana-201708292150_noticia.html
"En el año 2016, esta Comunidad Autónoma facturó casi 45 millones de euros en este negocio.
El mejor cliente de las armas catalanas fue Estados Unidos, con 23,8 millones de euros.
Los fabricantes de armas catalanes también hicieron negocio con los dos Congos,( la República y la República Democrática), con los Emiratos Árabes Unidos, con Ghana, con Turquía o con Marruecos.Este tipo de exportación, englobada en el capítulo 93 de los productos de comercio exterior, se refiere a armas largas, pistolas, granadas o minas, entre otros artefactos..."
Hay diaris a la carta para elegir
al tergiversador
31/08/2017
10:30
"En un viñedo solitario, cuántas victimas podría haber causado un cinturón explosivo salvo la del propio terrorista dispuesto a sacrificarse?"

¿Solitario? Por lo menos debía haber un terrorista y algunos policies, ¿no?

Veo que usted le da muy poco valor a la vida de los policías.
el tergiversador
31/08/2017
13:12
el mismo valor doy a la vida de los policías que a la de los terroristas
Una vida es una vida y todas valen lo mismo
a cada u lo seu
31/08/2017
14:15
Un terrorista no té dret a viure en una societat, hauria de viure a la selva amb els animals.
> a cada u lo seu
31/08/2017
16:11
No sé dónde debería vivir pero su vida no se la puede quitar nadie, como tampoco él se la tiene que quitar a los demás. A no ser que usted no se cuestione la pena de muerte.
Las guerras que promueven los capitostes de los Estados, son lo mismo que el terrorismo pero quitan más vidas que los terroristas porque sus armas son mas potentes.
Quienes hablan de guerras justas sin importarles que la mayoría de los que mueren ( daños colaterales) son inocentes), no deben vivir en la selva y pueden vivir en nuestra sociedad decidiendo sobre nuestra vidas?.
No se puede hablar tan superficialmente sobre algo tan serio.
no mataràs
31/08/2017
21:09
Ningú no pot treure-li la vida a una altra persona, sigui pel motiu que sigui; però, això alguns no ho entenen i decideixen carregar-se la vida de persones innocents. La millor manera d'evitar-ho és que aquestes persones no mereixen viure.
I no hi haurien morts si no es venguessin armes per a assassinar.
preguntes a respondre> no matarás
01/09/2017
10:01
1.- "La millor manera d'evitar-ho és que aquestes persones no mereixen viure".
Qui té dret a decidir qui mereix viure i qui no?
Un nen avortat mereix viure o no?. Un condemnat a mort no mereix viure?

2.-" no hi haurien morts si no es venguessin armes per a assassinar".
Es necessiten comprar armes cares per assassinar?
Els terroristes assassinen a low cost.No pot un anar a una tenda a comprar un ganivet o un destral?
O encarregar bombones de butá i amagar-les en un pis ocupat o no?
Els seus arguments no tenen molta base
destí
06/09/2017
22:47
El Putin de Rússia va dir: Als terroristes ja els perdonarà el seu déu, jo el que puc fer és enviar-los a éll.
filosofia del Putin> destí ( fan del Putin9
07/09/2017
07:54
No sóc una dona, així que no tinc dies dolents
Un home veritable sempre ha d'insistir, i una dona veritable ha de resistir.
Em costa molt imaginar que ell corregués a un hotel a reunir-se amb les nostres noies de dubtosa moral.
Sense cap dubte (les prostitutes russes) són les millors del món
“Bé, prefereixo no dutxar-me amb ell. No vol provocar-ho. Encara que ja saps, sóc un mestre judoka
De vegades cal estar sol per demostrar que tens raó
Per descomptat, sóc un demòcrata pur i absolut.
Perseguirem als terroristes pertot arreu... si els trobem en el bany, doncs els deixem tesos en el mateix excusat. Ja està, així s'acaba el tema.
Qui es va arrogar el dret d´ajusticiar a aquest home?
el PP també
11/09/2017
10:20
El terrorista islamista és militant del PP:

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-presumpte-lider-de-la-cellula-gihadista-desarticulada-a-melilla-era-militant-del-pp/
rizando el rizo> el PP també
11/09/2017
17:38
http://www.lasexta.com/noticias/sociedad/younes-abouyaaqoub-fue-voluntario-en-la-consulta-del-9n-y-repartio-propaganda-a-favor-del-si_20170822599c1acd0cf2e2ea355d0e36.html

La ANC asegura que nunca fue voluntario en la campaña del 'Sí' como en un principio ha informado el 'Corriere della Sera' en base a unas declaraciones de la madre del terrorista que dijo que "no entiende cómo “pudo radicalizarse y que fue incluso voluntario en la campaña a favor del 'Sí' en el referéndum soberanista de Cataluña.
Posteriormente, el medio ha desmentido cualquier vinculación del terrorista con la campaña del 'Sí'
Los medios mienten y desmienten cuando les conviene.
Los chicos reparten propaganda por pelas
a rizando el rizo
12/09/2017
14:41
està vostè mal informat: les fulletons informatius del 9N o del 27S els repartíem voluntaris que no vam cobrar ni un euro; el mateix ha passat amb qualsevol dels altres actes organitzats pel sobiranisme
culpar a los partidos>el PP també
12/09/2017
17:00
Muchos jóvenes ganan dinero repartiendo propaganda pero eso no es ser voluntario.
Su madre sólo dice Había hecho voluntariado por el “SI” en el inminente referéndum"
Que uno sea voluntario o milite en un partido u otro no es motivo para culpar al partido en que milite o trabaje( sea voluntario o pagado)

El terrorista islamista és militant del PP: (Vilaweb, su fuente preferida) Menssje subliminal: el PP alberga terroristas islámicos

abouyaaqoub-fue-voluntario-en-la-consulta-del-9n-y-repartio-propaganda-a-favor del referéndum (lasexta.com)
Mensaje subliminal de la noticia:
ANC y los partidos independentistas tienen voluntarios que son terroristas islamistas.

No tiene sentido?
discrepo
21/09/2017
01:13
Què trist és pertànyer a una unió d'estats que no respecta una unió de nacions.
> discrepo
21/09/2017
09:38
no se preocupe, el 2 de octubre su tristeza se tornará en alegría porque saldrán de la UR automáticamente
interessos d'estat
02/10/2017
20:16
Desenganyat, malgrat que la Unió Europea és una unió, ho és d'estats, no de nacions.
No és una unió perfecta!
nova constitució catalana
05/10/2017
13:19
Article primer: CAT ja no és una nació, ara és un estat independent.