Demòcrates com vosaltres
23/09/2017
00:25
Demòcrates com vosaltres que quan no us agrada la Llei us la salteu a la brava? Quin exemple doneu als ciutadans? Sou mediocres i patètics. No teniu les habilitats bàsiques de la política: diàleg, negociació i entesa. Sou uns radicals que heu tirat pel camí recte buscant el rèdit polític per tapar una gestió nefasta. Aneu al País Basc a veure si apreneu alguna cosa.
Sobre "demòcrates com vosaltres"
24/09/2017
01:17
Ara que els catalanistes per fi s'han tret de sobre la basquitis que han patit durant massa anys, van els catalans espanyolistes i agafen el mateix virus!

Un espanyolista donant lliçons de diàleg, negociació i entesa. Certament el surrealisssssme dalinià ha ressucitat, i no només al "Dames i Vells".
Ah! els demòcrates
24/09/2017
23:30
Els demòcrates som els que sabem reconèixer que no només els jutges espanyols són els que estan dictant sentencies contra la bogeria, tots els organismes catalans (TSJC...) estan dient que és il·legal. Els demòcrates som els que veiem que a força de repetir mentides durant anys heu anat afegint rucs catalans al rucam. Els demòcrates som els que aguantem i callem mentre us ho passeu pipa als carrers amb les vostres banderetes i cantarelles. El dia que hi hagi un referèndum amb garanties, us sorprendrà quants n'hi havia de callats de demòcrates. Mentrestant, com sou tan demòcrates, perquè no votem la renovació dels peatges (ara que ja s'exhaurien) amb vinyeta?
Demòcrates com a Europa
24/09/2017
23:57
Quantes Constitucions de països europeus permeten el secesionisme d'un territori? França, Italia, Alemanya? Cap. Ni tan sols la de EEUU. I resulta que els que no som demòcrates som els d'aquí. Surtiu una mica a l'exterior, informeu-vos i deixeu de dir mentides si us plau.
RE Demòcrates com a Europa
25/09/2017
12:06
Li recordo que estem parlant del dret a fer un referèndum, cosa permesa a tots els Estats democràtics del món, inclòs l'Estat espanyol.

En cas que el resultat del referèndum fos sí, aleshores vindria la negociació per aplicar-hi el resultat, modificant la Constitució si cal.
RE Ah! els demòcrates
25/09/2017
12:09
"El dia que hi hagi un referèndum amb garanties, us sorprendrà quants n'hi havia de callats de demòcrates."

I què ha fet vostè, o què ha fet el partit que vostè vota (sigui quin sigui) perquè aquest "referèndum amb garanties" es faci?
Què tipo de referndum?a>RE
25/09/2017
15:02
En cuántos Constituciones de países democráticos está permitido hacer REFERENDUMS sobre el secesionismo de un territorio?
Sólo en aquellos que su Constitución no especifica nada sobre los temas de los refrendums, es prerrogativa del presidente del Gobierno permitirlo( Camerón) o denegarlo ( May).
Pero, en los países cuya Constitución no lo permite, ni el presidente puede permitirlo.
O conoce usted algún país en que su presidente esté por encima de la Constitución de su propio Estado?.
Hay que modificar la Constitución para introducir la posibilidad de un referéndum sobre secesionismo. pactado con el Estado y con todas las garantías.
Lo demás es pura demagogia.
RE Demòcrates com a Europa
25/09/2017
16:48
Uff! No em faci buscar ara què diuen les constitucions de tots els països democràtics, que és una feinada.

El que sí que li puc assegurar és que l'únic que diu la Constitució Espanyola és que es pot convocar un referèndum en cas de decisions polítiques de transcendència especial (i aquesta decisió és evident que ho és). En cap moment la Constitució diu per quins motius no es pot convocar un referèndum.
RE Demòcrates com a Europa
25/09/2017
20:52
No cal que es cansi. No cal buscar massa. Aquí té un bon exemple:
http://www.elperiodico.com/es/politica/20170104/tribunal-constitucional-alemania-referendum-independencia-baviera-5726056
>RE
25/09/2017
22:48
https://blogs.elconfidencial.com/espana/blog-fide/2016-04-07/permite-la-constitucion-un-referendum-de-autodeterminacion-en-una-comunidad_1168398/
“las decisiones políticas de especial trascendencia podrán ser sometidas a referéndum consultivo de todos los ciudadanos” (“todos los ciudadanos”), no habla de ámbito territorial
Como ha recordado el TC, la única iniciativa que constitucionalmente se puede plantear el Parlamento de Cataluña es la de proponer a las Cortes Generales una reforma de los artículos 1.2 y 2 de la Constitución que reconozca el derecho de autodeterminación de las comunidades autónomas.
RE Demòcrates com a Europa
26/09/2017
12:06
1) Aquest "todos los ciudadanos", en el cas del referèndum d'aprovació de l'estatut d'autonomia, s'interpreta com "todos los ciudadanos de aquella comunidad autónoma". Per tant, "todos los ciudadanos" no vol dir necessàriament "todos los ciudadanos del Estado".

2) No sé què pot i no pot plantejar oficialment el Parlament de Catalunya, però si un 80% dels catalans (és a dir, milions de catalans, no uns pocs milers de bavaresos) reclamen un referèndum, les pròpies institucions de l'Estat espanyol haurien d'haver pres les iniciatives que calgués per atendre aquesta demanda adequadament, com sí van fer els anglesos, canadencs, etc. I no serà perquè no se'ls hi ha demanat nombroses vegades.
> RE
26/09/2017
13:16
ni tampoco dice todos los ciudadanos de la comunidad autónoma . La constitución cunado habla de ciudadanos, habla de ciudadanos del Estado.
De lo contrario, estaría contradiciendo los artículos 1.2 y 2 que la soberanía (del Estado, no habla de territorios) territorio recae en el conjunto de todos los ciudadanos, No dice que la soberanía de un territorio recaiga sobre los ciudadanos de ese territorio. Por lo que deberían reformarse los artículos 1.2 y 2 de la Constitución para que se reconozca el derecho de autodeterminación de las comunidades autónomas.
En nonigñu ounto doce que la soberaní recaiga sobre todos los ciudadanos de una autonomia
Juanjo
27/09/2017
14:28
Eso, eso..

http://www.elmundo.es/cataluna/2017/09/27/59ca9172468aebc37a8b4667.html
RE Demòcrates com a Europa
27/09/2017
14:40
aleshores per què només vam votar els catalans al referèndum de reforma de l'Estatut de Catalunya?

els articles 1.2 y 2 de la CE s'haurien hagut de reformar, en tot cas, si del referèndum acordat hagués resultat un Sí a la independència

però tant és, això ja és parlar per parlar, l'Estat espanyol va optar per abocar-nos a la unilateralitat, i ara ja no cal que facin cap esforç per reformar cap article de la seva sacrosanta constitució
>RE
27/09/2017
16:42
" Per què només vam votar els catalans al referèndum de reforma de l'Estatut de Catalunya;"

Perquè la reforma del Estatut no afectava a la resta dels ciutadans de l'Estat la sobirania del qual seguia recaient en tots els ciutadans, canviés o no l'Estatut de Catalunya que només afectava als catalans.
Si vull fer un canvi en l'estructura del meu pis i no afecta als altres veïns, només consultaré als qui conviuen a la meva casa, que seran els afectats pel canvi. Però, si el canvi afecta a la resta dels veïns, haig de demanar-los permís i, si no m'ho donen i faig el canvi, hauré de respondre davant la justícia per haver-hi trasgredido la llei.
Do you understand?
soberania de los Estados , no de territorios
27/09/2017
17:18
https://es.wikipedia.org/wiki/Estado_soberano
Estado soberano es una entidad jurídica representada por un gobierno centralizado que tiene soberanía sobre una determinada área geográfica, posee una población permanente, un territorio definido, un gobierno y la capacidad de establecer relaciones con otros Estados soberanos.
https://es.wikipedia.org/wiki/Nación_sin_Estado
Las naciones sin Estado son comunidades que, teniendo características culturales o identitarias asociadas habitualmente con una nación, no disponen de un Estado y están incluidas en estados donde la nación predominante es otra, o repartidas entre diversos estados.En algunos estados, se habla de naciones o nacionaidades
RE Demòcrates com a Europa
28/09/2017
13:39
Qui no understand la situació és vostè. Utilitza uns símils equivocats.

Espanya no és un edifici i Catalunya un pis d'aquest edifici. Espanya, en tot cas, és un gran edifici que té al costat un petit edifici; durant un temps han constituït una mateixa comunitat de veïns, però ara els veïns del petit prefereixen constituir-se en comunitat separada per atendre millor les seves necessitats específiques.

O un símil real:

Espanya és Tarragona i Catalunya és la Canonja, que va estar uns temps dins de Tarragona i, no sense esforç, s'ha separat perquè així ho han volgut els canongins, no perquè odiïn Tarragona i els tarragonins, sinó perquè pensen que autogestionant-se funcionaran millor.
> soberania de los Estados , no de territorios
28/09/2017
13:47
https://es.wikipedia.org/wiki/Declaración_de_independencia
Declaración de independencia o proclamación de independencia puede referirse a:
- Cualquier declaración o proclamación de independencia
- Especialmente, la de una nación que mediante ese procedimiento pretende constituirse en un Estado independiente


o potser es pensava que aquesta entrada de la wiki no existia?
> RE
28/09/2017
16:59
"La existencia o la desaparición de un Estado es una cuestión de hecho. Mientras que según la teoría declarativa de los Estados, un Estado soberano puede existir sin ser reconocido por otros Estados soberanos, los Estados no reconocidos a menudo encuentran grandes dificultades para suscribir tratados internacionales en igualdad de condiciones y para establecer relaciones diplomáticas plenas con otros Estados soberanos".
Una cosa es la independencia (nunca sin el respaldo de la mayoría, como ahora) y otra el futuro cercano o lejano que nos espera, vistos los tratados internacionales.
De ahí que Hiram muchos no querrían habr llegado donde han llegado con esta locura
els seus símils li perjudiquen> RE
28/09/2017
17:07
Seguint amb els símils
Catalunya no és un edifici o és un edifici gran que té un de petit al costat, Tarragona.
Espanya és Catalunya i Tarragona és la Canonja. Tarragona va estar un temps dins de Catalunya ( Espanya) i ara que seguir a Catalunya li impedeix seguir en Espanya no vol canviar d'Estat. Tarragona no és independentista com ho demostra el seu ajuntament. Perquè consideren que en l'Estat espanyol funcionarà millor (com ja es veu) que amb la Gene , futur Estat català. Cada barri o poble que ho desitgi pot fer un referèndum? Menys Batea, és clar
controlaba la pureza del referendum
03/10/2017
18:04
marta-torrecillas-farsante-dedos-rotos-edil-erc-quieren-convertir-icono-mundial-represion-1381196
Sin embargo, su discurso, que no deja de caerse desde el domingo, lo hace ahora con sus propias palabras, llegando a reconocer en TV3 que tiene una especie de capsulitis en un solo dedo.
El independentismo está empleando gran artillería en vender la jornada del domingo como represiva para justificar cada uno de sus pasos. La propaganda ha hecho de esta mujer una de las mártires célebres del referéndum ilegal, como lo fue la anciana que nunca fue golpeada o la otra anciana que no fue arrojada por las escaleras sino que se cayó.Un cargo público llegó a hablar incluso de una muerte.
segueix sense encertar amb els símils
04/10/2017
13:25
El dret d'autodeterminació és un reconegut per la ONU per a totes les nacions del món. Que jo sàpiga, ni Batea ni Tarragona ciutat ni la província de Tarragona són una nació. Però sí que ho és, per exemple, la Vall d'Aran, en tant que part de la nació occitana; per això, efectivament, la previsió és que la futura Constitució de la República Catalan reconegui el dret d'autodeterminació dels aranesos.
Re controlaba la pureza del referendum
04/10/2017
13:30
És evident que vostè no ha vist els vídeos de la violència policial, i si no ho ha fet és perquè no li ha interessat mirar-los, cosa que el converteix en un ignorant en aquest tema. Per tant, segueixi mirant la 1 si vol, és ben lliure de fer-ho, però com a mínim no faci ostentació de la seva ignorància.
Per que menteixen les persones?
04/10/2017
17:11
Amb les seves mentides tracten de treure algun profit
Les icones de la violència policial
1.La senyora dels dits trencats i abusos. Per què la van portar a Tv3? a reconèixer que havia mentit? O temia la declaració del sanitari que la va atendre?
2.El senyor de l'infart, internat a l´Hebron i els facultatius van demanar prudència abans d'esbrinar la causa
3.El ferit per pilota de goma, l'altre internat i que afortunadament no perdrà l'ull com una altra persona a una altra ocasió, ferida pels mossos
4.L'anciana amb cop en el cap, declarara el que va passar. Va caure per l'escala? No s'ha desmentit.
senyora amb la cara“ensangonada" i el sanitari que la va atendre podran explicar alguna cosa
siguiendo con los absurdos símiles
04/10/2017
17:21
"Però sí que ho és, per exemple, la Vall d'Aran, en tant que part de la nació occitana"
También Tarragona es parte de una nación (la española, como dice en el DNI) ergo podrá pedir la independencia y formar su propio Estado Tarragoní.
Puestos a desvariar... pero es divertido
Con razón dicen que los nacionalismos son la expresión más clara de la estupidez humana, Todos los nacionalismos!!!
A "siguiendo con los absurdos símiles"
05/10/2017
11:23
Eso de que Tarragona forma parte de la nación española lo dirà usted, que vive en su mundo; ¡usted si que está bien puesto a desvariar!

Lo primero que tiene que hacer es aclararnos de qué habla cuando dice "Tarragona", porque para ver una Tarragona parte de la nación española, tiene que estar usted soñando con una Tarragona a la medida de sus imaginaciones.
Sobre "Per que menteixen les persones?"
05/10/2017
11:34
quina vergonya de comentari!

el que fa vostè és com si un musulmà negués l'existència de ferits atropellats per la furgoneta de les Rambles

faci-s'ho mirar! la violència no es minimitza ni es nega ni es justifica, la violència es condemna
mentiders compulsius
05/10/2017
17:51
Carme Forcadell‏Cuenta verificada
@ForcadellCarme

Convocat el Ple del Parlament per al dilluns 9 d’octubre a les 10h perquè el president @KRLS expliqui els resultats i efectes del referéndum


Y menos de un día después:
Suspendre Plens que no estan ni convocats és la nova oferta de diàleg.
Convocat el Ple del Parlament per al dilluns 9 d’octubre a les 10h perquè el president @KRLS expliqui els resultats i efectes del referèndum
Convocat el Ple del Parlament per al dilluns 9 d’octubre a les 10h perquè el president @KRLS expliqui els resultats i efectes del re
mentiders compulsius (2)
05/10/2017
18:01
El Consejo de Diplomacia Pública de Catalunya (Diplocat) animó a 33 diputados de 17 países a hacer un seguimiento del referéndum convocado por la Generalitat. La delegación estaba integrada por dos eurodiputados de España, Josu Juaristi Abaunz (EH Bildu) y María Lidia Senra (Alternativa Galega de Esquerdas).
La Eurocámara señala que el 1 de octubre varios eurodiputados fueron invitados a Catalunya "como observadores internacionales", y que uno de ellos, el italiano de la Liga Norte Mario Borghezio, se presentó "como un observador acreditado de la comisión de Asuntos Exteriores" de la Eurocámara.

"El Parlamento Europeo no envió una delegación para observar los acontecimientos", aclara
siguiendo con los abdurdos símiles
05/10/2017
18:14
Lo dice el DNI, no tengo yo la culpa. Y de imaginación no voy muy bien dotado pero de vista si y también sé leer
Nacionalidad, española. dice el DNI, y bien claro.
En el suyo , qué dice?
Si espera al lunes, ya podrá cambiar su nacionalidad pero hasta el lunes, nada de nada.

P.D. No sé si hay varios comentaristas que usan el plural mayestático. Pero no creo que sean majestades., a no ser que sean Melchor, Gaspar y Baltasar . Más bien debe ser moda de ahora hablar en plural
èr qué menteixen les persones
05/10/2017
19:07
Violència és tot tipus de pressió, física o moral, com calumniar o manipular informacions amb el propòsit de fer mal als altres.
Violència és intimidar o insultar a les persones per discrepar de les nostres idees.
Segons vostè les forces, de seguretat han de fer complir la llei de paraula, i si no volen, doncs bé val, adeu. Que vengen els dolents i facin el treball brut. Perquè els nostres caps polítics són els que manen.
Fiscals i jutges són els que han de dilucidar amb proves si va haver-hi delicte o no en l'ocupació de la força. També els informes del personal sanitari. És evident que alguns han fet declaracions que no s'ajusten a la veritat.

P.D. Els mossos son sempre tan pacífics?
RE siguiendo con los abdurdos símiles
06/10/2017
15:00
Sufre usted una confusión. En todo caso, el DNI me acredita como ciudadano del ESTADO español, no de la NACIÓN española.

De todas formas, le dedico un sonoro aplauso: hacía tiempo que nadie me decía aquel clásico "QUE PONE EN TU DNI" típico del españolismo más rancio.
sobre mentiders i similars
06/10/2017
15:03
No entenc com hi ha gent a Catalunya que gosa dir que l'1 octubre no va passar res sense morir-se de vergonya. Si fins i tot l'Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, ha reconegut que es van produir fets lamentables! La fe cega que tenen alguns en l'Estat espanyol els està convertint en això: en cecs.
RE mentiders compulsius
06/10/2017
15:30
Suposo que té vostè clar que els plens del Parlament no els convoca la presidenta a través del Twitter. El Parlament funciona d'una manera una miqueeeeta més formal.

Per tant, sí, sembla que la presidenta del Parlament es va precipitar al fer el primer tuit. Quin error més greu i terrible, oi?

Tant de bo que el més greu que passés a Catalunya fós que la presidenta del Parlament es precipités fent un tuit.
sobre mentiders i similars (2)
06/10/2017
15:40
sobre mentiders i similars (2)
06/10/2017
16:52
Se m'ha publicat el comentari sense contingut! El repeteixo:

Enquesta al diari El Español: ¿Aprueba las cargas policiales para retirar las urnas?

Resultat a Catalunya: 12,4 per cent aprova, 81,10 desaprova

Per tant, si vol pot seguir vostè minimitzant i justificant les càrregues policials, però sàpiga que forma part d'una minoria radical.


Resultat a Espanya (sense Catalunya): 50 per cent aprova, 39,7 desaprova.

Enhorabona, és vostè un gran espanyol.
> sobre mentiders i similars (2)
07/10/2017
13:07
Los mentiridis y similares acabran saliendo a la kuz cuando los investigadores delos hechos, pongan negro sobre blanco todo lo que pasó.

Parece que hay muchos más videos y pruebas que los que algunos creen.
Por eso hay quien toene que rebajas sus primeras declaraciones....

Paciencia.... y a esperar .

Si se pone nervioso se le dispararán los comentarios antes de poner el Nick. O viceversa.
> sobre mentiders i similars(2)
07/10/2017
18:34
El tema de les mentides ho ha aparcat vostè?

Si val canviar de tema, aquí hi ha una altra enquesta de l'Español

"La meitat dels catalans participarà en el referèndum de l'1 d'octubre, dels quals el 72% votarà a favor de la independència"Però el tema és sobre les mentides confirmades, no sobre les enquestes.
Resposta > sobre mentiders i similars(2)
09/10/2017
12:27
I estava gaire desencaminat l'Español en aquella enquesta? Al recompte hi va haver un 43 per cent de vots, i si compta els que no van poder votar o no es van atrevir a acostar-s'hi per por o ho van fer però després se'ls va requisar l'urna, és evident que la participació hagués estat per sobre del 50 per cent. Lògicament ni l'Español ni cap altre diari podia preveure que la policia actuaria d'una manera tan violenta.
el observador
09/10/2017
14:27
Y los que han votado 3 o 4 veces y por eso habia mas del 100% de votos?
Y el resultado del escrutinio que tardó 3 días en hacerse público? Era dificil de cocinar para que saliera un buen guiso.
Aún así el resultado resultó un insulto a las matémáticas ,los números no acababan de cuadrar.

Censo universal, colegios electorales, en el altar de alguna iglesia de pueblo. Urnas opacas que quién sabe lo que contenían antes de traerlas, papeletas imprimidas en casa, escudos humanos con ancianos y niños.
En el extranjero aun no acaban de entender...
Deben creer que se trata de una obra de teatro moderno.
Pero la obra no es una comedia, es una tragedia y veremos como acaba
al observador
09/10/2017
16:37
Como observador deja usted mucho que desear, porque observa usted muy mal. ¡No da ni una!

No se podia votar dos veces porque se registrava el voto en una base de datos que detectava duplicados.

El voto del extrangero es lo que causó el retraso en dar los resultados definitivos.

¿Más votantes que el censo en algun pueblo pequeño? Claro, si en un pueblo incautaban la urna, la gente iba al pueblo de al lado a votar. Se podia porque el censo era universal. ¿Entiende qué significa censo universal?

Si en algun colegio tuvieron que esconderse para hacer el recuento, ya sabe de quien era culpa.

Y lo más bueno es lo de que las urnas eran opacas. ¡Se nota que no vió una urna de cerca, amigo!
al observador (2)
09/10/2017
17:03
Però sap què? Li diré quin és el major dels seus errors: suposar que els que no pensen com vostè són tots uns tramposos.

Sàpiga que tots els que vam participar en l'organització del referèndum, entre els quals m'incloc, vam fer el màxim esforç perquè tot es fes amb la major cura possible.

Els observadors internacionals van assegurar que l'organització estava feta amb el màxim rigor, i que si el referèndum no havia complert tots els standards internacionals era per culpa de les actuacions de l'Estat per impedir-ho.

La votació i recompte van ser escrupolosos perquè el que estava en l'ànim de tothom no era que guanyés el Sí de manera aclaparadora, sinó que ja per fi ens poguéssim comptar!
el mas observador> al observador
09/10/2017
20:12
Els nacionalistes de tot signe són ments tancades que viuen en la seva pròpia bombolla.
Són incapaços d'observar gens , excepte el que hi ha dins de la seva bombolla. Les opinions dels altres les consideren equivocades, sense parar-se a reflexionar. S'alimenten de notícies que fabriquen a el seu gust els qui opinen com ells. Si alguna surten un moment de la bombolla i observen alguna cosa que no els agrada, ho donen per fals
Per cert no és inquietant aquesta notícia o no l'ha observat
Tv3 retira el tall més polèmic de: «Aplicarem la llei del referèndum»
P.D. He observat en el seu comenario en castellà que la ortografia de la v i la b no la domina.
Alguna cosa observo jo també, oi?
al observador
10/10/2017
10:48
doncs apliqui's la seva recepta i, quan surti de la seva bombolla, no vegi tramposos per tot arreu
el observador
10/10/2017
21:42
Ara ja, afortunadament, hi ha molts que poden veure als tramposos que els han estat enganyant durant tant temps.
Però la majoria no eren tramposos, només il·lusos que van caure també en el parany dels tramposos