Lo Tarragoní Perspicaç
06/11/2017
09:31
Vivim en un malson de Dalí dins d'una pel·lícula de Berlanga, només que els disbarats són més ominosos en comprovar-se com d'enganyada està la gent, que enlloc d'enfurismar-se per la pèrdua econòmica amb la fuga d'empreses lloen l'ex conseller culpable, on ensalçen al cap de la trama que ha abandonat els seus i fugint a Bèlgica i després de 30 anys de veure com una idea política ocupa quotes de poder ara afirmen sense ruboritzar-se que estan presos per pensar diferent.
als cecs
06/11/2017
12:06
En què quedem?

Per una banda diuen que l'independentisme està incentivat per la burgesia catalana per mantenir els seus privilegis.

Per una altra banda, diuen que l'independentisme és fruit de la pressió dels antisistema de la CUP, que pressionen als altres partits per aconseguir els seus objectius radicals.

Amics, o una cosa, o l'altra. Aclareixin-se!

O potser, intentant respondre'm, arriben a la conclusió que ni una cosa ni l'altra. Seria la conclusió òbvia, atès que l'independentisme és un moviment transversal de tota la societat. El problema és que no hi ha pitjor cec que qui no vol veure.
als visionaris
06/11/2017
15:55
a veure qui està cec aquí: de tota la societat? de tota, tota? ai!
Luis
06/11/2017
16:01
Magí,
Excel·lent reflexió. Yo creo que tenemos delante al emperador que se ha quedado desnudo, y pocos se atreven a denunciarlo. El independentismo no va a ninguna parte más que a una ruptura social y empobrecimiento generalizado. Las empresas abandonan, Europa mira preocupada fenómenos propios de siglos pasados.
Ánimo y adelante
als cecs
06/11/2017
16:31
Quan dic tota la societat, evidentment m'estic referint a tot l'espectre de la societat; de la mateixa manera que dins el constitucionalisme hi ha també persones de tot l'espectre.

O si no, digui'm vostè quin àmbit de la societat es manté impermeable a l'independentisme: els empresaris? els obrers? els comerciants? els estudiants? els aturats? els funcionaris? els professionals liberals? els jubilats?... No en trobarà cap.

Doncs aleshores queda demostrat que la manera que té aquest article de presentar-nos l'independentisme es basa en una premissa que és totalment falsa.
Eulàlia
06/11/2017
17:37
Crec que l'article encerta identificant la passió nacionalista amb el narcissisme. En tots dos casos el principi de realitat és abolit i qualsevol irrupción de la veritat produeix una ferida. El pitjor és que res pot guarir aquesta ferida, doncs és completament imaginària. Per això la histèria de les declaracions i la constant apelació a l'orgull del poble pretesament sotmés. Un martiri!
JBL
06/11/2017
17:45
Bon intent, un cop més.
Joan Ramon
06/11/2017
18:12
Magí,el felicito per aquesta reflexió,molt brillant i que a l'hora és un fidel reflexe de la nostra realitat.El separatistes catalans han intentat sense èxit separar-se de la resta d'Espanya ja en diverses ocasions.Però mai d'una manera tant batussera i malintencionada com aquesta.Està més q demostrat que l'abducció a que ha estat i està sotmès el poble català,de manera sistemàtica ha fet molt de mal i ha fet creure a la gent de bona fe en quelcom fals i impossible.Espanya,un estat amb una democràcia consolidada però especialment permissiu,ha trigat massa,segons la meva opinió,a finiquitar aquest cop d'estat en tota regla.S'ha produït a Catalunya i als catalans uns dans irreversibles.
Jomi
06/11/2017
19:51
Sinceramente, creo que a lo largo de muchos años los medios de comunicación nacionalistas subvencionados por todos, nos han ido vendiendo una moto que muchos han comprado. No sé si lo han hecho para permanecer en el poder o para tapar su corrupción o por ambas cosas. Lo que si tengo claro es que ahora las malas consecuencias las vamos a pagar entre todos, los que compraron la moto y los que no la compramos a parte iguales.
en línea con el artículo
07/11/2017
08:36
http://www.elcorreo.com/politica/puigdemont-acusa-20171107000004-nt.html
Puigdemont intenta pasar de investigado por la Audiencia Nacional -se preparó un autoexilio en Bélgica antes de la citación - a convertirse en acusador contra la democracia española. Pasa por alto que la mayoría parlamentaria que encabezaba despreció las leyes vigentes -la Constitución m el Estatut y hasta el reglamento del Parlament catalán- para convocar un simulacro de referéndum, atrincherarse en sus inconsistentes resultados y proclamar nada menos que la república independiente de Cataluña.
No es nada casual que optara por refugiarse en Bélgica, aunque es elocuente el sesgo ideológico de sus anfitriones directos
un abduït
07/11/2017
11:26
O sigui que les meves idees polítiques són fruït de l'abducció de la meva ment?

Afirmacions com aquesta només demostren una profunda incapacitat per l'empatia i la comprensió de l'altri.

I la manca d'empatia, quan es trasllada al món de la política, rep un nom: se n'hi diu fascisme.
al que se reconoce en el abducido
07/11/2017
22:03
Parece que el artículo del periódico ha dado en el clavo.
Porque " el que se pica ajos come" Y lo de fascismo en boca de un independentista tiene guada
Joel
08/11/2017
00:18
Diguin el que diguin, Catalunya és una nació, molt més antiga que Espanya, i té tots els drets de nació. Aquesta realitat objectiva irrita a molta gent que no ha sigut encara capaç d'arribar a un grau suficient de civilització que els permeti una cosa tan simple com respectar la diferència. Poden haver anat a la Universitat, poden haver fet masters, és a dir, poden tenir cultura, però pel que fa a civilització... és evident que encara estan molt endarrerits.
Poden vestir a Zara o Mango, exteriorment poden semblar gent del s. XXI, però en el fons no han passat encara del s. XIX. Vet-ho-aqui.
Marc Nadal (1)
08/11/2017
12:04
Interessant reflexió. Efectivament, els partits independentistes, pel que fa al programa,han venut fum. Tanmateix (a banda d'alguns hiperventilats amb estelada, que pensaven que ja ho tenien "a tocar") una part significativa de la població n'és força conscient, i tot i això està decidida a donar suport a les opcions independentistes el 21-D.
Podem pensar que aquesta gent està manipulada, però temo que aquest pensament autocomplaent no du enlloc. El votant independentista cerca aquesta opció perquè, amb raó o sense, percep que el seu pes polític i les seves preocupacions es veuen minoritzades per una qüestió territorial: sent majoria o quasi-majoria a Catalunya, se senten minoria a Espanya
Marc Nadal (2)
08/11/2017
12:12
D'altra banda, el positivisme legalista pot justificar procediments judicials, però no resol el problema.
Rajoy va cometre un error l'1-O intentant matusserament impedir una DUI que ell mateix va neutralitzar després amb molt més savoir faire i eficàcia. El 155 ha evidenciat que el separatisme no té projecte sòlid, com bé assenyala el sr. Aloguín, i ha resolt el problema, a curt termini, d'una regió que proclama la secessió.

Ara bé, els hiperventilats que s'havien cregut Dorian Gray semblen poc disposats a votar opcions constitucionalistes, amb la qual cosa el problema persisteix a mitjà termini. Caldran moltes traïcions a ambdós cantons de l'Ebre per poder trampejar mínimament la cosa
> al de la realitat objetiva
08/11/2017
12:14
La civilització i l'educació dels independentistes ha quedat plasmada en l'actitud dels pròfugs insultant a la UE.
I en el sindicat independentista minoritari que ha enviat els seus piquets a enfrontar-se el seu policia per impedir als treballadors triar anar al seu treball, Una policia incapaç d'assegurar els drets del ciutadà ,vençuda per la gossada. Una altra bonica imatge de Catalunya de cara a l'exterior.
Ara entendran per què s'han anat les empreses, i han arruïnat el turisme.
I els visionaris segueixen parlant de nació i altres teories. Però la realitat objectiva són les retallades en els serveis bàsics ,la fugida d'empreses i la caida donin turisme. I els piquetes als carrers...
M A P
09/11/2017
07:56
Moltes gràcies a tots els i les autors dels comentaris pel seu interès i les seves reflexiones.
resposta a la seua pregunta> als cecs
09/11/2017
09:26
http://www.lavanguardia.com/opinion/20171109/432730346763/objetivo-paralizar-el-pais.html
. El anhelo independentista alentó alianzas contra natura de partidos burgueses o menestrales con formaciones antisistema. Estas últimas han llevado a su terreno a los primeros, imponiéndoles estrategias, sistemas de acción y, de facto, parte de su programa revolucionario. El resultado de esta deriva, a corto plazo, es que la huelga de ayer produjo una importante afectación sobre el conjunto de los ciudadanos que no se corresponde, para nada, con su seguimiento real. El resultado a medio y largo plazo,en particular si se sigue por este camino, puede ser mucho más gravoso para el conjunto del país.
ara el gran problema són els piquets d'un dia?
09/11/2017
12:35
els hi recordo que la vaga d'ahir no era per demanar la independència sinó l'alliberament d'unes persones que no haurien d'estar ni un minut més a la presó preventiva ni acusats d'uns delictes delirants

els qui estan danyant el nostre país són els qui, amb la seva indiferència, estan permetent que aquestes injustícies es perllonguin

no volen vostès piquets però sí que volen presoners polítics (o si no els agrada el terme, polítics presoners)? facin-s'ho mirar, doncs
es que hay piquetes y piquetes...
09/11/2017
16:32
http://www.elperiodico.com/es/politica/20171109/cuando-puigdemont-veia-lamentables-piquetes-huelgas-6412628
Carles Puigdemont ha manifestado su "orgullo" por representar al pueblo catalán con un vídeo en el que manifestantes que cortaron el AVE en Girona cantan 'Els Segadors'. "Es un orgullo representar a un pueblo con tanta dignidad",
en el 2010, durante la huelga general en España, el 'president' de la Generalitat cesado decía "eso de los piquetes que impiden el paso, los servicios, etcétera, me parece lamentable”
También hay " violencia " y violencia" dependiendo de quién y contra quién se ejerce...
es que hay hueglas y huelgas...
10/11/2017
15:50
creo que estamos todos de acuerdo que la huelga general del 2010 y las "aturades de país" del miércoles y del 3 de octubre se parecen como un huevo a una castaña; ¿qué sentido tiene buscar similitudes e intentar comparar los piquetes o las reacciones de los políticos?
los violentos serán siempre violentos
10/11/2017
18:14
Hablamos de piquetes, en huelgas , paros o como guste usted llamarlos.
Los piquetes coartan la libertad de los ciudadanos.
Piquete es una forma de protesta donde un grupo de personas, para defender derechos de los trabajadores. Los piquetes emplean métodos expeditivos.
Pero este piquete no era para defender derechos de los trabajadores, era movido por un sindicato independentista que poco le importaba que los trabajadores que querían trabajar no pudieran llegar a su trabajo.
Esa escena es la que desprestigia la ideología que pretenden defender y se ganan el menosprecio de los ciudadanos
M A P
13/11/2017
07:53
De nou, gràcies per seguir llegint i comentant. Uns debats interessants i constructius entre lectors. Inspirador.
República catalana
13/11/2017
20:59
Ai, Magí. Quina engünia em fas venir! Tornem-hi amb la vostra Espanya, instal·lada en un franquisme sociològic, comandada per una dreta inculta, rància i cruel.
Sou com el fum, que quan marxeu només deixeu irritació. No hi ha res a fer amb tant de carcamal unionista. Ho sabem. però no us penseu que amb la vostra represió això s'acaba. Continuarem, tingue-ho clar.
> República catalana
14/11/2017
07:18
No per molt fer-se la víctima repetint mantras s'aconsegueix gens ja.

Es va desmuntar tot...
Quan una empresa s'assenta sobre mentides, el temps la va destruint i tard o d'hora, es mostra el que era.
Tota una lliçó pels qui es deixen engalipar , encara que ells acaben sent els més perjudicats perquè n hi ha gens més trista que despertar d'un bell somni.
Hora de començar a treballar per fer una mica més bella la realitat.
interessant > República catalana
14/11/2017
12:32
http://www.lavanguardia.com/vida/20171114/432864017144/lenguaje-positivo-luis-castellanos.html
Despojarse de las palabras heridoras, autoritarias y poco respetuosas y adoptar otros términos, expresiones y gestos que transmitan cordialidad y entendimiento podría tener un poder transformador en nuestras vidas. Esta es la convicción que ha llevado al filósofo Luis Castellanos a estudiar desde la neurociencia las bondades del lenguaje positivo, una de las claves de la nueva educación

El insulto y la rabia perjudican la salud propia y la de nuestro entorno y crean un ambiente insoportable de consecuencias impredecibles...
A "> República catalana"
14/11/2017
16:40
i a vostè li sembla que l'Estat espanyol sí que s'assenta sobre veritats? creu vostè sincerament que un Estat està ben assentat quan milions de persones afirmen que no volen formar-ne part? creu vostè que la veritat s'estableix a base de repressió policial i judicial?
Miki
14/11/2017
18:04
Magistral, una radiografia precisa del que hem hagut de patir a la nostra terra darrerament. Comparteixo a les xarxes. Abraçada MAP.
RE> Republica catalana
14/11/2017
19:54
Creo más a los Eatados democráticos que afirman que la Constitución obliga a todos, que a una minoría de catalanes que están dispuestos a montar sus propias leyes para conseguirlo que no quieren la mayoría de los catalanes.
Las fueras de seguridad tiene un función fundamental en la defensa de los derechos de todos los ciudadanos y deben cumplir las indicaciones de los jueces con mesura, La mesura no es inoperancia y si alguno se propasa en sus funciones se le juzgará como a todo ciudadano. O es justo acusar a todos los mossos si alguno/s no cumplen con su obligación?
La supuesta "represión" es la excusa de quienes piensan que saltarse la ley no tiene consecuencias
RE
15/11/2017
13:01
¿y cómo espera que se juzgue a los agentes de la PN y la GC que se excedieron si el gobierno ha decretado que la operación policial en Cataluña es oficialmente secreto de Estado?
> RE
15/11/2017
15:14
1.-Todos los Estados democráticos tienen materias reservadas por seguridad del propio Estado.
2.- En materias resrervadas, nadie mas efectiva que a Gene. Todo secretismo incluso para sus aliados. Y eso que tenemos a los cupaires que lo descubren todo ( lo que les interesa)
Hasta su " president" se fugó del país con su séquito y con su mosso que le vigilaba, sin avisar a sus compañeros que de cansaron de esperarle en la reunión al dia siguiente hasta que tuvieron que asumir que se había esfumado. Ni el mago Houdini. Su mentor decía " engañaremos al gobierno" ( materia reservada) elastuto. También la Gene aplica su 155 particular y envía a hacer scraches cuando conviene
la llei
15/11/2017
20:50
La llei no és igual per a tots, d'aquí esdevé que és només per a uns quants, no per a tothom.
També existeix la llei de la garrotada, prou coneguda.
RE
16/11/2017
11:54
se cree usted muy hábil desviando el tema, pero esto solo demuestra que no tiene respuesta a mi pregunta clara y concisa
respuesta clara y concisa>RE
17/11/2017
15:21
cuál era la pregunta? la respuesta no será esta?
"Tranquilos, los catalanes hablamos siempre de forma simbólica"