josep-tgn
24/07/2009
17:21
Jordi si repasas la historia veras que ceuta y melilla, no son para nada comparables con gibraltar, que lo única función que tiene hoy en día es la de paraiso fiscal.
Pau Palau
24/07/2009
17:52
Salvat, ho sento... escrius molt malament i ets un especialista en forçar portes obertes. Prendre per tonto 'la majoria dels espanyols' (catalans inclosos?), aixo sí...
("La majoria volen..."!!!)
platanito
24/07/2009
18:42
I Canarias?
M A P
24/07/2009
18:55
Ceuta, espanyola, Melilla també, Gibraltar Britànic i Perpinyà francès. Entesos Jordi, però llavors perquè Perejil ha de ser del Marroc?
DAG324
25/07/2009
08:26
Me parece un comentario muy deafortunado y con argumentos muy flojos. Si te molestas sabrás el por que Ceuta y Melilla forman parte de España. Aquí se ve el nivel del periodista... VIsca TGN
Albert Hurtado
25/07/2009
09:25
Gibraltar fa 300 anys que no és Espanya i els seus ciutadans no volen ser espanyols. Reivindicar la soberania sobre aquest territori és irracional. Em quedo amb la conclusió (després d'haver descobert la sopa d'all): "aquest és el resultat de segles d'història..." A veure si ens apliquem el "cuento".
Jordi Salvat
25/07/2009
11:02
Ja sabia que Gibraltar és un tema espinós, que desperta reaccions molt atàviques. Estic d'acord amb un referèndum d'autodeterminació a Gibraltar. Així quedarien les coses clares. I aplico el mateix patró a Catalunya o a Euskadi. La democràcia és això.

No em molesta que Ceuta Melilla siguin espanyoles però ho trobo pintoresc. I serà un problema ndèmic amb el Marroc. Per cert, quan costa mantenir les fronteres d'aquestes ciutat?

Sobre Perejil... per favor, són quatre roques i quatre cabres. Lo del 2002 va ser un episodi de nacionalisme espanyol i marroquí bastant lamentable al segle XXI.
Joan Miquel Carrillo
25/07/2009
15:35
Jordi, barreges coses i no en trec l'aigua clara. La reacció del PP davant la visita de Moratinos a Gibraltar ha estat força discutible. Evidentment existeix un nacionalisme espanyol, però és molt més reduït del que t'imagines. Però a tu et sembla que per exemple reclamar que sigui possible estudiar en espanyol a Espanya sense negar que es pugui estudiar també en català i només en català és nacionalisme. D'una altra banda, una democràcia constitucional no és el que tu afirmes que és i d'una altra, si un Estat veí decideix ocupar una part del territori nacional és lògic que l'estat reaccioni. Salutacions cordials.
Albert Hurtado
26/07/2009
14:43
Joan Miquel, t'equivoques. Crec que en Salvat, així com molta altra gent, considera que Catalunya no és Espanya. Així, demanar estudiar espanyol a Catalunya, evidentment, és nacionalisme, colonialisme, impossició, etc, etc. I qualsevol excusa serveix per alimentar aquesta tesitura.
Jordi Salvat
26/07/2009
16:19
Amics Joan Miquel i Albert,

Jo vull una Catalunya independent (no descobreixo res) però també sóc conscient que ara formem part administrativament de l'Estat espanyol. També som conscienst cada cop més catalns i catalanes la profunda catalanofòbia que existeix a la majoria de l'Estat espanyol i que no diferencia dretes i esquerres. Vaig trobar molt gràfica l'afirmació de Miguel Ángel Rodríguez, qui va ser portaveu del Govern espanyol amb Aznar quan reivindicava fa unes setmanes que España s'havia d'independitzar de Catalunya. Ho vaig trobar un atac de sinceritat conmovedor.
Jordi Salvat
26/07/2009
16:21
Sobre l'etern debat de la llengua. Catalunya té una llengua pròpia, el català, i ha de ser la llengua vehicular a l'escola. Evidentment que s'ha d'ensenyar castellà i també l'anglès. A més, el català és una llengua minoritzada i cal donar-li suport i veure-la com una riquesa i no com un problema.
3hfhjfhk
27/07/2009
13:20
Espero no creuarme per la ciutat amb tio tan f******s com tu per la ciutat, la veritat es que el fot es que tens complexe davant de la resta de espanya.. tio així vas malament per la vida...
SI us plau no escriguis més!!!!
jo
27/07/2009
14:43
Sr. Salvat, una mica d'aclariment. Gibraltar va ser cedit, si cedit, a la corona britànica, per un fets militars a favor d'un rei espanyol, si a "favor" d'un rei espanyol, el facor es va tornar, donan el "Peñon" en el mateix tractat es donen unes garantis a Catalunya que no s'han complert, el que vull es que cumpleixin totes dues, la del "Peñón" i al dels catalans, garantit per la reina Anna Maria Estuart ( la del Forti). Lo de Perpignà, es una "torna" d'un altre favor, la Pau del Pirineos, regalant 5 comtats al Rei Sol.
El Pantera Tulipán
27/07/2009
15:58
Té tota la raó el senyor Salvat. Gibraltar és un paradís fiscal (o mig) i ...

¡España es un infierno!

fiscalment parlant, s'enten.
clar
29/07/2009
01:26
Els espanyols són així... quin remei.

Si us plau, retorneu ceuta, melilla i les canàries als seus propietaris. Deixeu en pau la gent de Gibraltar -que en cap cas volen deixar de ser europeus per passar a formar part de l'estat.