M A P
10/09/2009
23:48
Artur, més senzill encara: N'hi ha que són incapaços de saber on arriba, sino la prudència, almenys l'educació.

Però de porc, i de senyor, en cal venir de mena...
joseptgn
11/09/2009
00:32
totalment d´acord amb tu , a mes com a fan de la Noa que soc , es una persona molt valenta i no es mereix aixo.
martivirgili
11/09/2009
12:35
Artur.
Tot el que dius es la pura i dura realitat.
Estem d´acord. Salut.
jsemente
11/09/2009
14:24
Crec Artur, que la inquisicio, es un tema molt serios, per banalitzar-lo. La posició de ICV, entorn a la cantant Noa, és de disconformitat, en la seva posició entorn al conflicte de Gaza, que encara continua avui amb l'embargament israeli i les dures condicions de vida de la població civil de Gaza. Per altra part Israel continua fent nous asentaments en territori palesti i la cantant no ho denuncia. Per tant aquesta és la posicio de ICV. Els altres elements de la teva nota, són frases fetes sense cap base real. Nosaltres a ICV no defensem a Hamas, sinó al poble palesti. Sobre venezuela i chaves podem parlar amb temes concrets que proposis.. .
Artur
11/09/2009
16:10
Benvolgut Jsemente,

Amb aquesta dinàmica que proposeu, caldria preguntar a l'orquestra àrab si condemna els atemptats comesos per Hamàs a Israel on han mort centenars de civils. Caldria preguntar a qualsevol cantant turc si condemna la invasió del nord de Xipre. Quan actuï un cantant cubà li demanarem també que condemni la dictadura castrista? Li demanarem a les trapecistes xineses que rebutgin el règim xinès d'opressió al Tibet?

El problema està en el teu comentari: "la cantant no ho denuncia". Per aquest motiu feu la protesta: no pensa com vosaltres. Les mateixes paraules les podríem traduir, en temps del franquisme: "No es afín al régimen" o "no ensalza el Alzamiento Nacional".
Joan Miquel Carrillo
11/09/2009
23:08
El comentari del Sr. Sementé és indigne i la resposta del Sr. Nadal defineix perfectament aquest tipus de comportaments. La cantant Noa ha treballat, aquesta sí, per la pau possible entre Israel i Palestina, però, com bé diu el Sr. Nadal, se l'acusa pel que no ha fet. També podríem jutjar al Sr. Sementé per tot allò que no ha fet, però crec que aquesta és una pràctica a evitar. Les coses que es veuen comencen a fer-nos envermellir a molts catalans.
Jordi Carrillo
11/09/2009
23:24
Sr. Sementé,

No sé ben bé si espera que Noa denunciï cada dues hores la política d'assentaments del govern d'Israel, però si no li fa res donar una ullada a aquest link http://www.guardian.co.uk/world/2009/apr/15/israel-eurovision-interview, llegirà que Noa es nega a actuar als assentaments de Cisjordània. No sé si això li val com a condemna, ja que sembla que darrerament a Catalunya condemnar significa no deixar obrir la boca, millor dit, a no deixar que se senti, i si pot ser atonyinar, al que disenteix del condemnador, sobretot si té alguna cosa veure amb l'Estat d'Israel. Com haurà de ser la cosa perquè el Sr. Carod digui que Barcelona aviat competirà amb Teheran en judeofòbia.
El Pantera Tulipán
12/09/2009
08:04
És curiós que alguns parlin tant de la Inquisició Espanyola (32.000 morts en 3 segles) i s'oblidin dels 14 milions de morts de la esvàstica nacional socialista en 6 anys o dels 160 milions de morts de la falç i el martell al segle XX.

Per això són tan carques.

El segle XX mostra les seves vergonyes i se n'han d'anar al XV.
Josep Maria
12/09/2009
12:08
(1) Artur, com sempre barreges elements per defensar els teus punts de vista (força "políticament correctes", crec jo, o si més no, predominants i triomfants en la societat actual), encara que sigui tergiversant i etiquetant amb l'enganxina del "políticament correcte" tothom que discrepi.
Tinc amics i amigues a Israel (perquè, com altres, mai acusaré un poble sinó el seu govern) que les estan passant ben magres per defensar que Israel compleixi les resolucions de les NN.UU., polítiques d'enteniment amb els palestins o, si més no, no actuar com van actuar els bàrbars que van massacrar el poble jueu i d'altres pobles (mal que li pesi a algú no només els jueus en foren les víctimes)...
Josep Maria
12/09/2009
12:10
(2) El políticament correcte és barrejar les coses per confondre l’opinió fent passar víctima per botxí i, a sobre, envernissar-ho amb una capa de bon rotllo, amb un “tots som bons”, fent cantar a Noa el cant dels ocells. La mateixa Noa que, voluntariament, en plena orgia de sang i foc de l’exèrcit d’Israel contra la població civil a Gaza, diu: “Sólo puedo desearles que Israel haga el trabajo que todos necesitamos que se haga, y finalmente los LIBERE de ese cáncer, de ese virus, de ese monstruo llamado fanatismo, hoy llamado Hamas. Y que esos asesinos encuentren la poca compasión que aún existe en sus corazones y DEJEN de usarlos a ustedes y vuestros niños como escudos humanos...
Josep Maria
12/09/2009
12:11
(i 3) Curiosa manera de defensar a “ustedes y vuestros niños como escudos humanos”: matant-los primer.

El políticament correcte és el funcionament de blogs i entitats com ARCCI, amb força informació sobre l’exèrcit d’Israel. Veient les seves activitats i el suport que rep de força polítics en el poder a Catalunya potser podríem replantejar això del “políticament correcte”. Tinc la sensació que aquests blogs i associacions s’han adscrit, simplement, a la màxima, tristement coneguda, de què "Si una mentida es repeteix prou, acaba per convertir-se en realitat". Suposo que sabeu de qui és.
Jordi Carrillo
12/09/2009
12:57
Sr. Josep Maria,

Critiqui l'Estat d'Israel tant com vulgui però tingui a bé de no relativitzar l'Holocaust tot equiparant-lo amb els actes, excessos, atrocitats, crims, digui-li com vulgui, que hagi comès l'exèrcit israelià. No trivialitzi els genocidis, no confongui el que va passar a Turquia, a Europa o a Ruanda amb el succeït a Gaza aquest hivern. Fent-ho deslegitima tot el que de raonable pugui tenir la seva crítica.
Artur
12/09/2009
16:38
Josep Maria,

La cantant Noa va ser boicotejada senzillament perquè, com tanta i tanta gent, va dir que Hamàs és, senzillament, un grup terrorista que mata. Ja sé que creus que els atemptats fets per Hamàs tenen "justificació". Jo no.
Rebutjar Hamàs ha estat la causa del boicot a Noa. De retruc l'orquestra àrab també ho va patir i la conseqüència és el ridícul fet per un partit que governant invita la cantant i els mateixos que l'inviten, l'escridassen.
No teniu gaire clar tot això de la llibertat perquè, a la que podeu, feu boicot a tot un país. Si poguéreu, molts de nosaltres faríem cap a les presons o a camps de concentració, senzillament, per no condemnar no sé quina invasió.
Artur
12/09/2009
16:45
Josep Maria,
Condemnes la Noa perquè va dir que calia alliberar Palestina del càncer de Hamàs. Castigueu i sancioneu per no pensar com vosaltres (els dictadors ho acostumen a fer). I el més vomitiu és que us passeu el dia parlant de llibertat i a la mínima de lleugera divergència amb el pensament únic pijo-progre, vinga, al paredon, que no actuï, no comprem productes israelians, deixem-los sense aigua, que es fotin, tots a mar...

Admireu Ahmadinejah i Chávez i odieu qualsevol cosa que representa occident. Voleu tornar als totalitarismes, a qualsevol totalitarisme, fins i tot el religiós. Tot s¡hi val per lluitar contra la societat oberta i lliure...
Artur
12/09/2009
16:50
Josep Maria,

Per cert, posats a no condemnar la violència, em sembla que tú no condemnes els atemptats i assassinats de Hamàs. No condemnes el constant bombardeig de míssils que fa Hamàs contra poblacions civils israelianes. Caldrà que el TT et boicotegi els teus escrits? Pensa-hi
M A P
12/09/2009
17:34
I en el mateix acte, en Peret va cantar

"...enredant per allà, enredant per aquí..."

Quasi un símbol de la coherència d'una institució que convida una altra cantant, per a tot seguit dir que serà objecte de boicot. El desafecte ciutdà per la política té de vegades sòlides motivacions.
Artur
12/09/2009
19:39
Declaracions de Noa davant els grupuscles anti-israelians de la Diada:

http://noa-the-singer.blogspot.com/
Josep Maria
14/09/2009
02:37
Artur, jo tampoc trobo justificació als atemptats de Hamas, ni al llençament de míssils sobre Israel (malgrat la brutal diferència pel que fa a les víctimes ocasionades en comparació amb les de les operacions militars d'Israel). Pel que fa al "boicot" a la presència de Noa, no es va demanar pels atacs a Hamas, sinó pel seu suport a una operació militar contra, principalment, població civil; no pertanyo a cap partit i, per tant, no entenc amb qui em barreges quan pluralitzes; no tinc el poder ni les ganes de jutjar, condemnar, castigar ni sancionar...
La teva ignorància envers el que jo penso, admiro o odio em sorprendria i ofendria sinó fos una constant en les converses mantingudes.
Moraima Altafar
14/09/2009
12:02
La cantante Noa justifico los bombardeos del ejercito de su pais a la poblacion civil Palestina.Despues por inteligencia o por lo que sea enmendo la justificación. El conflicto de Israel y Palestina, es tan desprorcionado como la comparacion de la Inquisición con los silbidos.Estan son las cosas de los extravagantes tan criticos ellos, siempre con los más debiles. Todavia no he leido un articulo del senyor Artur contra el abuso del verdadero poder; ¿ la plataforma del No a la guerra, que poder tiene ?
srs Carrillo,es normal para ustedes que el ejercito más preparado del mundo,deje sin casa a los familiares de un terrorista, que maten a su madre o hermanos ¿? lo justifican ustedes
M A P
14/09/2009
14:27
M. Altafar:

La supuesta debilidad o fortaleza de dos bandos en disputa, ni añade ni quita razones a esos respectivos bandos.

Por otra parte, y en relación al tema en disputa, invitar a alguien para inmediatamente anunciar que se le va a boicotear ronda el esperpento. Por desgracia, en mi país últimamente se practica esto último con mayor asiduidad.
JORDI SENDRA
14/09/2009
19:03
ARTUR
ABSOLUTAMENT D'ACORD AMB TU. LA PROGRESSIA D'AQUEST PAÍS S'OMPLE LA BOCA DE LLIBERTAT PERÒ OBLIDA QUE L'ÚNIC REDUCTE DE LLIBERTAT , L'ÚNIC OASI ENMIG D'UN DESERT D'INTOLERÀNCIA ÉS ISRAEL. PERQUÈ NO ÉS A ISRAEL ON S'ENSENYA L'ODI A LES ESCOLES. PERQUÈ NO ÉS A ISRAEL ON S'ENVIA LA CANALLA A MORIR PER UNA CAUSA QUE NI TANT SOLS ENTENEN.
NOA, ENDAVANT!
JO SÓC AMIC D'ISRAEL
Moraima Altafar
14/09/2009
20:14
La debilidad o fortaleza de las partes en conflicto no quita o da razones ¡JA!.
Por eso el estado que lleva años incumpliendo resoluciones de la ONU, se queda tan tranquilo y siguen apropiándose del territorio. mientra Los otros son sacados de sus casas, encerrados como animales, los que VIVEN desde hace siglos en Jerusalén no tienen derecho al voto a no ser que renuncien a su condición de Palestinos. La cruz roja internacional y medicos sin fronteras, unas instituciónes “pija y progre” denuncia los abusos constantes y las trabas a los servicios médicos más elementales. Todo esto por una idea basada en la religión: Israel es el pueblo elegido de Dios, Yo doy gracias por ser una progre
Josep Maria
14/09/2009
21:15
Jordi, et recomano la pel·lícula "Venganza por unode mis dos ojos" del director, i amic, israelià Avi Mograbi i veuràs l'"oasi" del que parles. Les explicacions sobre Sanson isobre Massada.
Ah! i si voleu, us adjunto un enllaç per veure fotos sobre l'acte de "boicot" a Noa, si us hi fixeu veureu que les persones que protesten són un grapadet i estan en silenci, o sigui que d'escridassada, res! http://www.facebook.com/home.php?#/photo.php?pid=30510252
M A P
15/09/2009
00:03
Moraima,
¿Defiende usted el terrorismo o sólo a sus argumentos? aclárese porfa.
Y esa monserga de pijos y progres no sé a santo de qué viene a cuento. No se excite, caray, que no vale la pena.
Jordi Carrillo
15/09/2009
01:21
Sr. Moraima,

En primer lugar quisiera decirle que hablo sólo por mí. Antes de responder a su pregunta le diré cuál es mi punto de partida. Defiendo la existencia de un estado judío en Palestina y considero legítimo que use casi todos los medios militares a su alcance para atacar a todos aquéllos que por medios militares pretenden destruirlo. En cuanto al derrumbe de la casa de un terrorista me parece mal, siempre y cuando esa casa no fuera un centro de preparación de atentados o no se hubiera convertido en un lugar de culto del terrorista (tras su inmolación). En cuanto al asesinato de sus familiares, si es como represalia es una animalada.
Moraima Al.( femenina)
15/09/2009
08:47
No soy yo quien se excita, vea usted MAP los gritos a favor de israel en este foro o el video del boicot a Noa en Nodo50 vera quienes insultan y gritan excitados, no defiendo el terrorismo defiendo la supervivencia de una personas.Señor Jordi:dice que defiende un estado judio en Palestina y que su ejercito actue etc,etc, supongo que para usted la piedra de un chaval de 13 años, a quien le han matado la madre , la abuela, hermana etc tirada contra un tanque es un brutal ataque al que el ejercito ha de responder con toda contundencia.Bueno, eso es lo que piensa el Gobierno de Israel y por lo visto usted tambien. Si a quien le sacaran de su casa fuera a usted, ya veriamos que pensaria y haria
Josep Maria
15/09/2009
22:29
He penjat un post sobre el tema Noa, i altres coses, al meu blog http://aixihopenso.blogspot.com Comento també la noticia que la ONU acusa Israel de cometre crims contra la humanitat
Lola
16/09/2009
11:53
Josep Maria, no doni informació parcial. La ONU ha acusat Israel i Hamàs conjuntament.
Llibert
16/09/2009
11:59
Volia fer una pregunta a la plataforma "aturem la guerra": si la Noa és una sionista assessina, l'orquestra àrab de Barcelona, que la acompanyava, què són? són també sionistes? només són col.laboradors dels sionistes? els hem de continuar fent boicot en les seves properes actuacions a Barcelona?.
Agrairé una resposta, perquè tot aquest tema ja em té fet un embolic.
m a p
17/09/2009
15:09
Llibert: Si Noa és una assassina sionista, l'orquestra àrab de Bcn deu ser una cèl.lula islamista ferotge. Caram el parlament, s'envolta de companyies ben perilloses. Enredant per allà i enredant per aquí...
Josep Maria
17/09/2009
17:19
Lola, reprodueixo un fragment de la noticia de Radio ONU "Tanto Israel como los grupos armados palestinos cometieron crímenes de guerra y contra la humanidad durante la reciente incursión militar israelí en la Franja de Gaza, afirmó una comisión investigadora de la ONU.
"Quienes cometieron crímenes de esta naturaleza deben ser investigados y, si hay evidencia suficiente, deben ser juzgados y castigados. También deben repararse los daños y algunas de las recomendaciones de la Misión son indemnizar a las víctimas", subrayó Goldstone.
Los expertos concluyeron que Israel dirigió el ataque a la población civil palestina en su conjunto e impuso un bloqueo que provocó un castigo colectivo.
.../...
Josep Maria
17/09/2009
17:21
(2) .../...
Los expertos concluyeron que Israel dirigió el ataque a la población civil palestina en su conjunto e impuso un bloqueo que provocó un castigo colectivo. Causó la muerte de 1.400 personas y destruyó viviendas, fábricas, pozos, escuelas hospitales y otras obras de infraestructura.
Por su parte, los grupos armados palestinos efectuaron reiterados lanzamientos de cohetes y morteros hacia el sur israelí. Esto sembró el terror en esas comunidades y provocó muertos, heridos y daños materiales."
L'adreça, per si algú no s'ho creu, és:
http://www.unmultimedia.org/radio/spanish/detail/144227.html
Josep Maria
17/09/2009
17:26
(2) .../...
Ja se que les comparacions són odioses, el Sr. Carrillo ho recordava en un comentari, i, que a cops una mort és un drama i milions una estadística, però no em puc estar de reproduïr dues línies d'una noticia apareguda en el diari El Público: "Durante la operación militar israelí de poco más de un mes en la franja de Gaza, bajo control del Gobierno islámico de Hamás, perdieron la vida 1.400 palestinos, más de la mitad de ellos civiles, incluidos cientos de niños y mujeres. En todo 2008, cuatro personas murieron debido a los cohetes lanzados desde Gaza."
Pel que fa a la pregunta, Llibert, l'hauràs de fer a la Plataforma Aturem la Guerra, jo no soc la Plataforma esmentada.