El Pantera Tulipán
13/12/2009
12:54
Sense estar d'acord ni en desacord amb l'article ni amb els toros, m'agradaria afegir que jo estic en contra de que si hi ha una gossa salvatge l'assassinin a trets en contra de la llei.

Ara per ara els toros, si ningú ho canvia, són legals.

Assassinar a trets una gossa per ordre de la Generalitat, no.

En fi, i no ho dic ni molt menys per l'articulista, per alguns els drets dels animals són selectius.

Com deien als eslògans electorals? Ecologistes de debò?
M A P
13/12/2009
18:06
Sr Salvat,
Comparteixo amb vostè l'al.lèrgia contra els toros.
Conec però algunes persones, perfectament civilitzades i molt cultes, que en són declarats admiradors.
Un no pot triar quin tema de debat és acceptat o no. Però per a mí, el tema dels toros no mereixeria major atenció.
josep-tgn
13/12/2009
21:09
Viva José Tomás!! y Manolete, paquirri ,ordoñez...
ciutadà de tota la vida
14/12/2009
12:10
Doncs també estaràs en contra de la caça, no? Aquestes persones que deixen anar animalets dins d'un vedat de caça privat per després buscar-los i matar-los.
Hem d'aviar també els canaris i periquitos de les gàbies? Hem de treure els peixos de l'aquari i tirar-los al mar o riu?
Etc....
Prohibir, paraula usada molt a Espanya! només es diferenciem amb l'idioma.
didac
14/12/2009
18:56
Bona tarda Jordi,

Crec que com bé apuntes a l'article la clau està en que 'les places de toros catalanes estan buides i les graderies només estan ocupades per alguns autòctons i sobretot d’autocars de ‘guiris’ Ara, però, no et fas la pregunta que escau al teu argument: si no hi va ningú, com és que encara es mantenen? La resposta que t'ofereixo és l'existència de manifestacions antitaurines i de proclamacions institucionals un pél absurdes. Vols dir que no tenen res millor a fer els polítics i polítiques tarragonines que declarar la ciutat antitaurina? Per cert, abans d'entrar amb arguments personals, els toros no m'interessen gens ni mica i crec que mai he vist una corrida.
Jordi Salvat
14/12/2009
18:57
El tema dels toros sempre genera debat i molts intenten mirar cap a una altra banda. La caça no em fa gaire gràcia però la trobo molt més respectable que matar toros en una plaça plena a vesssar (o mig buida) quan no és deixen anar animals o se'ls droga com passa a Romania amb cert monarca.

Sobre la història de la lleona no s'ha fet un debat sobre l'alarmisme injustificat que es va crear i la quantitat de diners que es van malgastar. I va acabar pagant el pato un pobre gos salvatge. Sobre el tema dels toros i les persones civilitzades i cultes em sorprèn molt que aquest tipus de persones els agradi aquest espectacle tan gore.
El Tigre de los Molinos
15/12/2009
11:37
Jordi: A Europa hi ha gent que caça animals en perill d'extinció ...
Petrus
15/12/2009
16:17
Doncs jo no estic en contra dels toros, sino de les corrides de toros que hauríen de despareixer per si mateixas. Visca, visca i visca els toros (ah! inclós el de Osborne que al pobre el matan)