hosti tu
25/11/2008
18:26
després de la candi toca la capital cultural? teniu més moral que el alcoyano.
M A P
25/11/2008
22:04
Tens raó, Artur, per desgràcia, ningú gosaria posar Tarragona com model cultural en absolut. També cal dir que això de "capital cultural" té poc a veure en esdevenir cap mena de centre gestor del conreu de l'esperit a escala europea. Més aviat és una maniobra de marquèting per atreure inversions públiques i turistes. M'apunto en això d'ampliar l'oferta de biblioteques. Però recordem que existeixen les biblioteques universitàries i bones biblioteques institucionals, com les del Museu Arqueològic, el d'Art Modern, el del Port ,o les dels col.legis professionals (arquitectes, enginyers, metges...), confortables i valuoses, per bé que evidentment , limitades temàticament, però comfortables.
llorenÇ
25/11/2008
22:24
una miqueta de optimisme per tarragona. Falta fer feina pero no podem perdre aquesta oportunitat.
Albert Hurtado
26/11/2008
11:14
I en quant a arts plàstiques estem molt i molt lluny de, per exemple, Reus (la tant estimada).
Albertus Magnus
26/11/2008
23:19
Abans de "coronar-nos" amb el títol de Capital Europea de la Cultura" (quasi res) caldria fer una senzilla mirada enrere, dins dels últims 50 anys i analitzem el nostre trist bagatge; si el comparem amb poblacions similars o fins i tot més petites que la nostra, el balanç és terriblement dessebador. Si mirem la tasca que s'està duent a terme en l'actualitat, pèssima i sense futur, si és que estem parlant de cultura i no de campanyes de màrketing. Cap anàlisi per a corretgir errors del passat, i el que ho acaba d'arrodonir, cap campanya seriosa per a procurar-nos un bon futur. L'espavilat que va proposar aquesta parida, ha visitat mai una veritable capital cultural en sa vida? Segur que no!
Carlos López
27/11/2008
18:20
Et passa com a mi, sents la paraula cultura i penses en llibres, fonamentalment. Però els polítics pensen en una espècie de folklore de xerrades, exposicions i teatre subvencionat, que si de vegades inclou coses interessants, sovint acostuma a ser poc més que focs d'artifici intrascendents i provincians -però que costa els seus diners (vull dir, els nostres).
Artur
28/11/2008
16:35
Carlos, Em sembla que caldria definir, com dius, els dos conceptes, de vegades contradictoris(?) de "cultura". Jo em decanto pel que implica creixement personal, pensament lliure, crítica i dubte racional, és a dir, aquell derivat dels llibres. Dels petards, més val no parlar-ne!
JORGE MANUEL
10/04/2010
00:33
LA CULTURA HA SIDO, ES Y SERA SIEMPRE DE MINORIAS, POR LA SENCILLA RAZON DE QUE REQUIERE ESFUERZO, VOLUNTAD Y GANAS Y ESTO NO PERTENECE A LAS MASAS.LA REBELION DE LAS MASA DE ORTEGA Y GASSET LO DICE MUCHO MEJOR. SALUDOS Y CUIDATE MUCHO Y MUY SEGUIDO.(Bicicleta)