Jaume
02/01/2009
20:15
Sr. López el seu article respon a la demagogia, a Catalunya no hi ha més problemes que els que crean opinions com la seva.
preocupat
02/01/2009
20:32
sr. López segons la seva teoria les minories han de desapareixa? preocupant
arxipèlag dubte
03/01/2009
10:07
Vostè és conscient que ningú és absolutament lliure i que faci el que faci repercuteix en alguns interessos o altres? Sembla mentida com fins el més petit detall és malinterpretat i atacat per falsificadors de la veritat i propagandistes de misèries. No vulgui anar d'independent, perquè amb els seus comentaris vostè s'inclou immediatament entre la colla de quintacolumnistes que a França conformaven Vichy.
M A P
03/01/2009
18:52
Els comentaris precedents manifesten que, quan es dissenteix amb l'opinió d'algú és lícit no pas respondre amb arguments, sinó amb desqualificacions personals i amenaces poc dissimulades.
Vivim en un país d'hereus de'n Torquemada.
ALEJANDRO FERNÁNDEZ
04/01/2009
01:50
En la linea de lo que dice MAP, los que critican este artículo no ofrecen más argumento que el insulto y la estigmatización. Que se vayan a freir gárgaras.
Albertus Magnus
04/01/2009
09:24
Be, jo vaig a comprar-me un telèfon i no en trobo cap que em doni el servei en català. Què faig mentre espero la companyia valora si cal donar aquest servei o no? Què faig mentre els usuaris s'agrupen per a reivindicar un servei en català? Què puc fer individualment per a que se'm tingui en compte? Tant greu és que algú s'hagi convertit en canalitzador d'un determinat sector? Penso que no cal veure fantasmes on no n'hi han. El que sí és molt trist, és sentir-te estranger (malgrat visquis "a casa") i això, malahauradement, em passa massa sovint. Això sí, que em sembla un greuge.
M A P
04/01/2009
13:23
Albertus. El problema rau en el fet de que tots els catalans som, inevitablement, bilingües. I això significa que podem tranquilament consumir tota mena de serveis i productes en castellà sense cap dificultat. Això converteix doncs en postissa i de vegades estrident l'exigència de poder consumir aquests productes i serveis en català. L'autor té raó però quant indica que si veritablement hi ha una demanda social, l'empresa privada (que pensa majoritàriament en català a casa nostra), no hauria de trigar a treure productes en català. Jo penso que segueix essent t inevitable una ajuda pública al català, encara que menys que ara i ideològicament més neutral. La forma no ha de dictar el fons.
Jaume
04/01/2009
20:58
Sr. Map, és una qüestió de respecte, no de possibilisme, i el fons si ha de dictar la forma.
Sr. Fernandez, las gárgaras no se frien se hacen.
I davant la seva falta d'arguments vagi's a fer espàrrecs.
Carlos López
05/01/2009
00:25
arxipèlag dubte,

"quintacolumnista" és un terme que només té sentit en un context bèl.lic. Vostè deu ser d'aquells (dedueixo) que consideren que Catalunya està ocupada per Espanya. És la manera de pensar que dur a justificar fins i tot el terrorisme d'ETA o de Terra Lliure. Exagero? No pas més que vostè comparant-me amb els col.laboracionistes del nazisme.

Jaume,

l' ”argument” de que l'únic problema de Catalunya som els que hi veiem problemes, és feixista, i sento caure en el tòpic, però crec que aquesta vegada la paraula és força escaient: També durant el franquisme es deia que si no et ficaves en política no tenies “problemes” amb el règim, que només quatre gats amb ganes d’enredar estaven descontents amb el sistema. No pretenc fer comparacions, el que dic és que en ambdós casos la barroeria argumental és del mateix nivell.

Ah, aprofito per assenyalar-li que en els seus comentaris hi ha cinc faltes ortogràfiques (tres en català i dues en castellà), dues de puntuació i una altra de sintaxi. Però segurament es tractarà de errates fruit de la rapidesa d’escriptura, com en el cas de la falta expressiva que vostè assenyala (correctament, tot s’ha de dir) al meu amic Alejandro.
ALEJANDRO FERNÁNDEZ
05/01/2009
01:10
Jaume, és veritat, he confòs espàrrecs i "gárgaras"
Em preocupa que se enti al·ludit, perquè em referia a aquells que enlloc d'argumentar insulten al Carlos Díaz. Per xemple, ALBERTUS MAGNUS argumenta, es pot estar o no d'cord amb el que diu, però no critica l'autor sense arguments.
Demà faré espàrrecs, m'ha donat una bona idea. Una abraçada, Jaume, no se m'enfadi.
Jaume
05/01/2009
16:31
Sr.Fernandez no m'enfado gens ni mica, el que potser s'enfadat és el sr. Carlos López al que ha rebateixat com Carlos Díaz, el seu problema no son sols els espàrrecs, salutacions
Jaume
05/01/2009
16:49
SR. López, si faig faltes és degut a que els feixistes van prohibir ensenyar i parlar el català. I per respecte a moltes persones que van patir i ho van passar molt malament millor que no faci comparacions i abans d'escriure segons quines coses, pensi.SIAU
Carlos López Díaz
05/01/2009
22:24
Sr. Jaume, per a la seva informació, em dic Díaz de segon cognom. Salutacions.
Pau Palau
07/01/2009
12:29
Diu el Jaume: "si faig faltes és degut a que els feixistes van prohibir ensenyar i parlar el català".
Que fort!!!
O sigui, mes de 30 anys de democracia no li han servit per aprendre correctament el català???
Deu considerar també ridicul l'exigencia del nivell C als nouvinguts que volen treballar en l'administració, oi?
martivirgili
09/01/2009
11:48
Sr. Carlos Lopez, te tota la raó, aquests comentaris despectius, no son sino fruit d´una manca de sensibilitat democratica,com diu vosté que deixin que les empreses facin lo que tenen que fer dona serveis i feina, el demés vindrá d´acord amb la demanda, i cal recordar que som molts els catalans que estimem Catalunya pero també ens sentim orgullosos d´esser espanyols.