M A P
10/04/2011
11:39
Mas ha guanyat a base de fer retalls: per a començar, va retallar el nacionalisme i fins i tot va deixar anar els instints nacionalistes votant amb nocturnitat en un intent (fútil) de separar la persona de la institució.
Bromes a part: La política de subvencions mereix una anàlisi crítica molt a fons. Hi ha coses que clamen al cel!
APA NOI
10/04/2011
20:47
tenim que aprendre
Islandia dice no a los errores de sus bancos
Los islandeses no están dispuestos a ceder. Por segunda vez, los habitantes de este pequeño país europeo se han alzado contra los errores de sus bancos y han rechazado en referéndum pagar las indemnizaciones a Reino Unido y Holanda por la quiebra del Landsbanki y de su ultrapopular cuenta Icesave.
Pere
10/04/2011
21:01
TVC, televisió pública catalana: TV3, 33, 3/34, Súper3, 3XL, 300, Esports3 i versions HD. Això ho paguem entre tots, però no es retalla. Ara diuen que volen fer un canal en anglès... En canvi, no hi ha diners per a que les pel·lícules castellanes es puguin veure en dual.

I en premsa escrita, no n'hi ha de pública, però pràcticament. Per què creieu que la Vanguàrdia sortirà en català? Per poder arramblar més subvenció. No en tingueu cap dubte.

El nacionalisme té als mitjans de comunicació comprats. Així ens va. Avui, els 10 primers minuts del telenotícies els han dedicat a fomentar l'independentisme.
ALEJANDRO FERNÁNDEZ
10/04/2011
21:56
Tu frase "La idea de que la qualitat de vida és un dret, i no el resultat del creixement de la riquesa, fruit del treball productiu, es mostra ara en tota la seva inconsistència" es demoledora, certera, brillante e inspiradora. A ver si algunos aprenden.
Artur
11/04/2011
23:12
La llibertat és responsabilitat. Si jugo al bingo i guanyo, perfecte. Si quan perdo m'ho paga la comunitat de veïns, seguiré jugant: els veïns que estalvien i porten una vida ordenada hauran de desfer-se de part dels seus estalvis per a compensar "solidàriament" els que juguem. Es recompensa els que ho fan malament i es castiga als que gestionen bé i això no és just
Josep Maria
12/04/2011
00:00
Em podria afegir al llistat de retallades que proposes però necessito que m'expliquis quines són aquestes "ajudes discriminatòries als immigrants, a les quals no tenim accés els nadius".
Pel que fa a la frase "la idea de que la qualitat de vida és un dret, i no el resultat del creixement de la riquesa, fruit del treball productiu, es mostra ara en tota la seva inconsistència" no la puc compartir, en absolut, menys quan veig que la riquesa augmenta, però només per a uns pocs. Per altra banda potser estaria bé pensar en què potser hauríem de deixar de pensar en creixements il·limitats i començar a pensar en idees de sostenibilitat.
M A P
12/04/2011
00:05
Josep Maria, pel que fa a una mesura proimmigrants, provi vostè de tenir oberta una botiga de menjar els diumenges a la tarda. I de passada, provi vostè de traspassar-la a un cosí inventat cada sis mesos per a estalviar-se de pagar impostos.
Josep Maria
12/04/2011
00:13
Artur, molt bona definició del neoliberalisme: socialitzar les pèrdues i privatitzar els guanys.
Carlos López
12/04/2011
09:25
“la riquesa augmenta, però només per a uns pocs”

Molt original la frase. Segur que a la claca de “La noria” t’aplaudirien. Llàstima que sigui tan poc precisa. Et refereixes a una part del món, a un període concret? Perquè si l’apliquem a tot el món per a les darreres dècades, senzillament és falsa.

Sobre les ajudes a immigrants i altres col·lectius, informa’t per exemple sobre ajudes per escolarització, menjadors escolars, lloguer de la vivenda, i un llarg etc. Veuràs els avantatges de no ser espanyol.
Josep Maria
12/04/2011
11:01
Carles, ja m'explicaràs en que et bases per dir que l'afirmació és falsa. Mira't la llista Forbes o la relació de beneficis de les grans empreses a Espanya i/o la relació de persones en situació d'atur sense cap tipus de prestació o l'Index de desenvolupament humà de les NNUU.
Pel que fa a les famoses ajudes discriminatòries t'agrairia que em posis referències en relació al suposat tracte discriminatori perquè jo no el conec
Carlos López
12/04/2011
13:16
Josep Maria: Hi ha molts estudis i bibliografia, pel qui vulgui informar-se, que demostren que al món hi ha menys pobresa ara que fa unes dècades, i que la tendència és innegable. Les coses milloren gràcies a la globalització "neoliberal salvatge", com tu diries, no malgrat ella. És clar que desgraciadament va més lenta del que voldríem, i que hi ha recaigudes com la crisi actual, però les alternatives revolucionàries i populistes són molt pitjors, el que suponen sempre és una regressió.

En quant a la immigració, parla amb funcionaris relacionats amb el tema.
Albert
12/04/2011
16:27
Un gran article, dient les coses pel seu nom.
Si això fos el Facebook, pots comptar que posaria un M'AGRADA! :)
Aquesta crisi anirà força bé per a que l'Administració "es posi en forma".
Josep Maria
13/04/2011
00:20
Jo te n'he parlat d'uns quants i no sembla que te'ls hagis llegit. Em sembla increïble que, llegint els diaris, veient les notícies i veient el que passa al teu voltant (i més lluny) puguis dir el que dius seriosament.
Pel que fa a les "ajudes discriminatòries", que no la immigració, jo soc treballador social, he estat funcionari, a l'SMO, fins fa poc, i no les conec.
Josep Maria
13/04/2011
00:21
Jo te n'he parlat d'uns quants i no sembla que te'ls hagis llegit. Em sembla increïble que, llegint els diaris, veient les notícies i veient és que al·lucino: realment creus que a l'estat espanyol la riquesa, per a tots, creix?
Josep Maria
13/04/2011
00:25
No cal anar massa lluny per trobar bibliografia ni documentació, mires al costat i en trobes:
http://www.tottarragona.cat/ca/economia/8458-ugt-i-ccoola-reforma-laboral-a-les-comarques-de-tarragona-ha-suposat-laugment-de-latur-i-de-la-temporalitat.html
M A P
13/04/2011
15:42
Josep Maria, la renda global ha augmentat enormement en les darreres quatre dècades. És un fet.
Hi ha una contracció lligada a la crisi, des de fa uns quatre anys ,quin impacte social, amb el seu ofici, deu percebre cada dia.
La qúestió a decidir ara és 1:mantenir un nivell molt alt d'ajut social (que a mig termini dismunuirà la generació de renda i, per tant, incrementarà la pobresa) o 2: Incentivar la generació de riquesa (negoci, empleu), amb el cost immediat d'aguditzar el sofriment actual dels més desafavorits.
Aquesta és ara la gran decissió, no hi ha terceres vies. Malauradament.