L’Ajuntament de Salou defensa el Saloufest tot destacant que l’oci nocturn és "perfectament compatible" amb el turisme familiar
El conseller Huguet titlla de “reminiscència del passat” aquest tipus de turisme i demana que s'aposti pel de qualitat
  
fotografia: Elpais.com
L’Ajuntament de Salou ha fet una valoració positiva sobre el Saloufest, l’esdeveniment que ha aplegat durant aquest dies a 4.200 joves anglesos a la localitat costera en la seva primera tongada i que en rebrà la mateixa xifra el proper dimarts per gaudir de l’esport i l’oci nocturn. Esdeveniment a més que ha provocat les queixes dels veïns sobretot pel soroll que la gresca dels joves provocava a les nits. En el comunicat el consistori posa de manifest que Salou ha fet una aposta sòlida pel turisme familiar i que per tant l’activitat econòmica principal es basa en aquesta especialització, tot i que ho consideren “perfectament compatible” amb la destinació d’oci i lleure, explicant que l’oferta d’oci nocturn esdevé també important per un gran segment dels seus visitants. Tot plegat “permet convertir Salou en una destinació vacacional de primera qualitat”.

Afirmen que l’objectiu de la programació i el desenvolupament d’estades de joves universitaris anglesos és fomentar l’esport i l’oci i amb aquest motiu des de 2002 es ve acollint el Saloufest, sempre amb l’esport com a principal activitat. De fet, expliquen que la localitat es troba treballant de forma intensa en el desenvolupament de diferents tipologies de productes entre els quals destaca el Turisme Esportiu, que intenta atraure estatges esportius.

Remarquen també que la visita d’aquest grup de joves universitaris s’ha treballat i comercialitzat per diferents agents del sector empresarial de la ciutat, que aposten per desestacionalitzar la temporada amb diferents productes com és l’esportiu. “Aquesta aposta permet l’obertura de diferents establiments d’allotjament, d’oci nocturn i comercials abans dels mesos de temporada mitja i alta, amb el conseqüent benefici per la destinació i la creació d’ocupació”. En aquest sentit, els comerciants de Salou han xifrat en 5 milions d’euros, els beneficis que suposen per la localitat la visita dels 8 mil universitaris enguany.

L’Ajuntament de Salou segueix reiterant que els joves no han provocat cap desordre públic, ni baralles, ni ha desembocat en actes vandàlics amb danys al mobiliari urbà o als bens privats. Tot i així, lamenten les molèsties provocades per una major ocupació i un increment del soroll en alguns carrers molt localitzats. També asseguren que les activitats nocturnes dels joves universitaris han estat en tot moment sota control per part d’un ample dispositiu d’acollida i assistència i que des de la corporació local s’han posat tots els mitjans necessaris per garantir l’ordre i la convivència ciutadana.

Per la seva part, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en el transcurs d’un acte de presentació a Girona, ha culpat la premsa anglesa d’engrandir la polèmica entorn el Saloufest. Huguet ha donat a entendre que els mitjans de comunicació britànics han distorsionat el material publicat sobre els incidents, que han estat de poca importància segons el conseller, i ha titllat com “reminiscències del passat” al turisme de borratxera que es pretén eradicar a Catalunya, afirmant que estan en contacte permanent tant amb l'Ajuntament de Salou com amb la resta per aconseguir deixar enrere aquest tipus de turisme i fer que el sector faci una aposta clara pel turisme de qualitat.

D’altra banda, recordem que el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio va manifestar a TT que el Saloufest es tracta d’un fet puntual ja que Salou estava aprofitant aquests tipus d’esdeveniments en un moment on la temporada de turisme és baixa per donar aire als empresaris del sector. Tot i així afirmava que no era el turisme habitual de Salou que és el familiar i ho volien seguir potenciant. Aregio també afegia: “ja voldríem que els 8 mil universitaris fossin 8 mil catedràtics de física quàntica, però avui és complicat i els hotelers han de d’aprofitar el mercat que hi ha”. El president del Patronat de Turisme destacava que la imatge que es dóna dels joves era distorsionada, segons Aregio “el turisme és un món competitiu i sempre hi ha algú que per interessos pot desprestigiar Salou com a destinació turística”.

Cal destacar també que l’empresa britànica organitzadora de l’esdeveniment “Ilovetour” ha modificat part del contingut del seu web que servia de reclam al Saloufest. S’han eliminat textos al•lusius al consum massiu d’alcohol, després de les queixes expressades des del consistori de Salou. Alguns dels textos eren aquests: “Un pub, un club, un altre club. Un noi vestit de Power Ranger bevent d’una sabata. Un altre club. Un guàrdia de seguretat que et persegueix, mentre fuges despullat de la piscina de l’Hotel”.
Redacció TT - 31/03/2010 - 11:02h
miguel villalba
03/04/2010
13:56
Ayayay, amb gent com vosté "así nos luce el pelo.Les fames no interessen sino l'educació de les persones. pel que comenta vosté deu ser un d'aquests maleducats que fan poc honor a la seva terra quan surt de viatje, però no ens fiqui a tots al mateix sac. aquest és el seu problema i s'ho haurà de fer mirar. pel que fa als 5000 borratxos del Salou Fest, entre cames trencades,comes etílics i violacions vàries, hem beneït la poca dignitat i estupidesa del patronat de turisme per 4 xavos mal comptats entre canyes y cambres d'hotel comunitàres (5 milions d'euros ni de conya!). Si tant li agrada el turisme de borratxera que el muntin al seu carrer,i després ens canta les seves excel.lencies.chapeau
ayayay
03/04/2010
11:31
Deixeu en pau la gent que ve de vacances!! Ells venen, s'ho passen bé, i fan el mateix merder que fem nosltres quan anem a l'exterior. A més, precisament els d'aquest pais (en la seva totalitat i sense practicar distinció entre catalans i espanyols) tenim molt mala fama quan anem fora del país. El que volem és perdre una de les poques fonts d'ingressos que queden??
NOYAKKI MATURI
01/04/2010
18:05
Per què quan copiem, ens hem de fixar en el model més cutre??
Estem fent el mateix que han implantat a Lloret; joves anglesos fora de temporada, poca educació, poc poder adquisitiu, poc respecte pels habitants nadius, molt de soroll, molta brossa generada, vòmits, aldarulls, pixarades a dojo, vidres trencats, destrosses al mobiliari urbà...
Tot un exemple del què no ha de ser.
Quina visió de futur, senyors! Quina fina estratègia.
Un "puntazo" pels restauradors salouencs i pel consistori que els recolza!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat