Presentació de l'obra pòstuma de José Luis Zaragoza 'ZAR'
  
Aquest 20 de Novembre, dins de la programació de la 5ª setmana del còmic de Tarragona: Jornades d’estudi de l’Art seqüencial”, tindrà lloc a les 19h, a la sala d’actes de l’Antiga Audiència, la presentació de l’obra pòstuma de l’artista torrenc José luis Zaragoza.

Aquest poeta visual, membre del col•lectiu “Deliròpolis”, va morir el passat 24 de desembre víctima d’una malaltia cardíaca, deixant la seva obra “Peret que buscaba a la muerte” inacabada.

Amb la col•laboració del seu amic i col•lega de professió Hugo Prades, que presentarà l’acte, l’editorial madrilenya “Diabolo” ha portat endavant el projecte editorial, que veurà la llum per primera vegada dins dels actes d’aquest esdeveniment tarragoní.

Paral•lelament a aquesta primícia, a la sala d’actes de l’Antiga audiència, es pot veure una exposició d’originals de l’artista, a cura del mateix Hugo Prades, que posa de manifest el virtuosisme i la rigurositat d’en José luis Zaragoza, ja considerat una de les majors promeses dins del panorama de l’Art seqüencial a nivell estatal, malauradament desaparegut de manera prematura. La exposició ofereix esbossos preparatius, composicions de pàgines i planxes acabades d’aquesta obra.

Cal recordar que “Peret que buscaba a la muerte” va començar a ser publicat per capítols mensuals a la revista tarragonina “Delirópolis: Surrealismo y Arte secuencial”, de la qual l’artista en formava part activa. Un projecte impregnat de la llibertat creativa en la qual ell creia, i que va recolzar amb il•lusió fins al final.

El llibre podrà ser adquirit durant la presentació.
Redacció TT - 20/11/2012 - 11:45h
artistazo
20/11/2012
22:38
Forges va dir ahir que no ha conegut cap altre a l'estat espanyol amb tal domini del blanc i negre a les vinyetes. un geni tarragoní (torrenc) no reconegut suficientment, com acostuma a passar.
merescut
20/11/2012
12:42
gran artista gran persona.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.