Els treballs arqueològics del carrer dels Ferrers treuen a la llum noves descobertes
  
Fotografia: Mauri
Aquest dijous al matí s’ha dut a terme una visita a les obres d’excavació al carrer Ferrers, que s’està duent a terme des del passat mes de juliol i que ja es pot afirmar que és d’una importància considerable.

Fins al moment s’ha documentat la continuació, en sentit oest, de les diferents fileres de la graderia septentrional del circ romà de Tarragona. També s’ha descobert una part de la potent plataforma en opus caementicium que formaria part del sistema de voltes de fonamentació sobre la qual es recolzaria la citada graderia septentrional i el seu podium.

Val a dir també que els treballs han permès identificar una ocupació medieval amb estructures molt importants (en fase d’estudi) i una magnífica escala monumental de cronologia moderna que fou construïda per facilitar l’accés a un jardí privat o hort clos, que cal relacionar amb un dels palaus del carrer dels Cavallers i que tenien o tenen accés des de l’actual carrer dels Ferrers.

Aquest treballs s’emmarquen en el conveni de col•laboració de l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Privada Mútua Catalana; i van engegar el passat mes de març, en primer lloc amb els sondejos arqueològics als solars dels números 23-27 del carrer dels Ferrers i més endavant, ja al mes de juliol, es va engegar l’excavació en extensió, encara en fase d’execució.

La Fundació contribueix a les despeses de prospecció i recuperació arqueològica de les voltes del circ romà d’aquesta zona, atorgant a l’Ajuntament 110.000€, seguint el Pla Director del Circ, que té la intenció de fer-la visitable per posar-la a disposició de la ciutadania.
Redacció TT - 15/09/2016 - 16:45h
fortunato
16/09/2016
12:22
Hay muchas teorías sobre el origen de Tarragona: desde que fue fundada por un nieto de Noé, hasta que fue fundada por los etruscos (como sostiene Adolf Schulten en su obra Tarraco: http://www.tinet.cat/portal/uploads/tarraco_2ed_20120419080645.pdf ). Lo de Hércules no lo había oído nunca pero me lo apunto. Ahora estoy interesado en la idea de que los cosetanos eran dorios y que vinieron de Tarra en la isla de Creta (las fuentes me las guardo, de momento; aunque no son ningún secreto ).
Pep
16/09/2016
08:19
Ah, em pensava que l'havien fundada Adam i Eva...
M A P
16/09/2016
07:44
Gràcies, a Fortunato. Molt fi, oportú, democràtic, pacífic i integrador. És vostè un bon preocessaire.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat