L'Ajuntament dóna el tret de sortida a la restauració de l'edifici del Teatre Metropol
El projecte de restauració té un cost aproximat de 2 milions d'euros
  
Fotografia: Mauri
L’Ajuntament de Tarragona vol restaurar l’edifici del Metropol per arranjar el teatre i per ubicar-hi un centre d’interpretació de l’obra de Jujol i del modernisme en els pisos superiors de l’edifici. Aquest dijous s’ha produït una visita a l’equipament en què hi han pres part, entre d’altres, el conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats; la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé; Josep Maria Jujol, fill de l’arquitecte responsable del Teatre Metropol, Josep Maria Jujol i l’arquitecte responsable de la restauració del Teatre Metropol, Josep Llinàs.

Segons el conseller Prats, “treballem amb l’objectiu de rehabilitar integralment l’edifici del Metropol, mantenint en tot moment el rigor històric d’aquesta joia modernista”. Per dur a terme aquesta rehabilitació es partirà del projecte dut a terme per l’arquitecte Josep Llinàs, que ja es va encarregar de la restauració de l’any 1996.

La actuació prioritària és la d’arranjar el teatre, però paral•lelament el projecte inclou els treballs de millora en els dos pisos superiors, on es vol ubicar el Centre d’Interpretació de l’obra de Josep Maria Jujol, l’arquitecte tarragoní encarregat del disseny de l’edifici. El centre també ha difondre l’obra modernista al Camp de Tarragona i, especialment, a la ciutat, on sobresurten l’edifici del Mercat Central o l’altar de la capella de l’església de Jesús i Maria, obra d’Antoni i Gaudí.

La intervenció al teatre es començarà a dur a terme l’any vinent amb una partida del pressupost municipal, mentre que el projecte de restauració integral de l’edifici té un cost aproximat de 2 milions d’euros. Per aconseguir aquest finançament es demanarà una subvenció a Europa Creativa, el programa de la Unió Europea per impulsar els sectors cultural i creatiu. Paral•lelament també es treballarà amb l’obtenció de recursos privats. L’objectiu és que el projecte definitiu i el calendari d’execució quedin definits completament al llarg d’aquest mandat. En aquest procés es contempla també l’obertura regular del teatre per a visites guiades.

Josep Maria Jujol ha declarat sentir-se “content i esperançat per l’interès municipal”. “El meu pare era un artista complet: dibuixant, pintor, escultor, arquitecte... i el seu arxiu recull bona part d’aquesta activitat, a més de diferents objectes personals”, ha afegit.

Per la seva banda, la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé, ha remarcat que “El Centre treballa principalment amb els elements artístics, però qualsevol intervenció no pot oblidar també els elements arquitectònics. En qualsevol cas Jujol és una joia i cal un equip interdisciplinari per treballar-hi tots plegats”.

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l'arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l'edifici es va clausurar a la dècada dels 80 del segle passat. L'any 1991 l'immoble va ser adquirit per l'Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l'arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d'arquitectura de 1996. Amb una capacitat per a 525 espectadors, durant els últims 20 anys ha acollit completament o parcial la programació dels Teatres de Tarragona.
Redacció TT - 03/11/2016 - 14:32h
Per fi!!!
03/11/2016
23:48
Per fi una bona notícia!!!! Era bàsic i vital fer això abans que a Josep Maria Jujol se li inflessin les pilotes per la passivitat del consistori i portés l'arxiu a una altra localitat. A més aquest bé preuat per la ciutat mereix tota inversió possible en la restauració, inclosa la façana, que fins i tot fa llàstima veure-la des del carrer. A veure si es concreta l'actuació. Excel·lent notícia, sens dubte.
I tant
03/11/2016
22:44
tampoc es farà, quina mediocritat de ciutat, de politics i de tot.
Al 25 de desembre...
03/11/2016
14:50
Com el centre d'interpretació de la Semana Santa o el museu de la Quimica.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat