Josep M. Bricall destaca la continuitat envejable de la URV en el seu 25è Aniversari
  
Josep M. Bricall, rector de la Universitat de Barcelona entre el 1986 i 1994, ha fet aquesta afirmació en la ponència que ha pronunciat en l'acte acadèmic de celebració dels 25 anys de la URV (1991-2016). Seguida per prop de 500 persones, que ha tingut lloc al Teatre Tarragona aquest divendres 16 de desembre.

El catedràtic emèrit d’Economia Política, rector de la UB en el moment de la creació de la Universitat Rovira i Virgili, que va néixer amb centres universitaris depenents d’aquella universitat, ha titulat la seva ponència “Ad unum vertere”, recordant la unitat de tots els sabers i la missió de la Universitat. En la seva intervenció, en la qual ha reflexionat amb perspectiva sobre la institució universitària i la seva evolució, ha afirmat, com a coneixedor dels inicis de la URV i rector dels centres preexistents, que va existir sempre preocupació per la coherència dels estudis a implantar a Tarragona, buscant especificitats com l’Escola d’Enologia, avui facultat; i que els canvis per créixer a la URV, al llarg dels anys, s’han fet amb reflexió. “La Universitat Rovira i Virgii és d’una continuïtat envejable”, ha dit. Per a ell, les universitats són institucions antigues que es fan de generació en generació, a llarg termini, i són molt difícils de ser avaluades. Les universitats són del món i de cap país, ha afirmat, i el seu patrimoni és la confluència de dos corrents: la tradició de l’humanisme i la revolució científica de les ciències experimentals: …”entre dubtes i incerteses, la nostra institució ha reeixit i pot reeixir”, ha conclòs, i ha desitjat que la URV “visqui, creixi i floreixi”.

Antoni Rovira i Virgili, el nom de la Universitat


A l’inici de l’acte el secretari general de la Universitat, Esteve Bosch, ha llegit el preàmbul de la llei de creació de la URV, en què es diu sobre el nom: “Amb la denominació de la Universitat es vol honorar la memòria de l’il·lustre català Antoni Rovira i Virgili, escriptor, historiador i polític, un dels més importants teoritzadors i divulgadors de la causa nacional de Catalunya, president que fou del Parlament de Catalunya i exemple de civisme, treball i estima pels valors del nostre poble”. En el seu parlament la consellera de Presidència de la Generalitat Neus Munté, s’ha referit a la figura d’aquest tarragoní il·lustre el nom del qual serveix per “falcar valors com el de la democràcia”, en el mateix dia en què la presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell ha declarat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la seva actuació a la cambra catalana.

A la celebració s’han atorgat dues Medalles de la Universitat: a Anton Valero, president del Consell Social entre 2012 i 2015, i a Francesc Xavier Grau, rector entre 2008 i 2014. Han intervingut también el president del Consell Social Joan Pedrerol, el director general d’Universitats de la Generalitat Josep Pallarès, el president del Consell Social Joan Pedrerol, l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i ha conclòs el rector de la URV Josep Anton Ferré. Han assistit, a més de familiars d’Antoni Rovira i Vigili, els alcaldes de les ciutats amb campus universitaris i antenes del coneixement del Campus Extens, representants institucionals i d’empreses del territori, rectors i representants de les universitats catalanes i molts membres de la comunitat universitària.
Redacció TT - 16/12/2016 - 17:48h
és rara aquesta Univ. of TGN
22/12/2016
17:05
Una Universitat sense nom de ciutat.
Pep
18/12/2016
17:40
Molt adient, anar a fer teatre la teatre, ja, ja ...
Joan
18/12/2016
00:01
Estem orgollosos de tenir una universitat d'aquest nivell a casa
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat