Apareix una zona d'enterraments i altres restes arqueològiques al solar de l'antiga Guàrdia Civil
  
Aquest divendres al matí s’ha fet una visita a l’excavació arqueològica que s’està duent a terme al solar de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil per tal de poder donar a conèixer l’estat de les troballes. En un principi, tal i com ha dit la consellera de Patrimoni, Begoña Floria, “es tracta d’uns murs i un enterrament de caràcter tardo-romà”, tal i com suggereix La Planimetria Arqueològica de Tàrraco, però que es perfila “com una resta destacable en aquest lloc de la ciutat, que es considerava una zona suburbana de la ciutat i on en principi s’hi assentaven famílies benestants”, tal i com ha informat l’arqueòleg Municipal, Joan Menchon.

A l’excavació, de moment, hi han aparegut un pou i una sèrie de murs d'habitatges del segle III aproximadament, que se sap que al segle IV van deixar de funcionar i s'hi van fer enterraments. També ha aparegut una tomba feta amb teules del SIV que conté un esquelet humà corresponent a un jove menor de 15 anys. Alhora s’està descobrint, a data d’avui, l’esquelet d’un animal similar a una cabra.

En principi encara resten dues setmanes més per continuar l’excavació arqueològica. A partir d’aquell moment iniciarà el projecte arquitectònic que està previst fer en aquest solar de 1.800m2 i que contempla la construcció de 30 habitatges, aparcament i comerços en planta baixa, tal i com es va anunciar el mes d’abril de 2016 a través d’SMHAUSA. I també decidir quin tractament es dóna a les restes arqueològiques aparegudes
Redacció TT - 20/01/2017 - 14:53h
Carrasclet
21/01/2017
00:08
"decidir quin tractament es dóna a les restes arqueològiques": doncs el que s'aplica sempre a Tarragona: la destrucció absoluta. I no em refereixo "Eva Fina" als enterraments, sinó dels potents murs romans que han aparegut.
Curiós que parlen els polítics però els tècnics que excaven i que saben bé el que ha sortit ¿els han tapat la boca?
Tarraco delenda est.
El gusto del pilon
20/01/2017
23:41
Toda la arqueoñogia en los cuarteles de la Guardia Civil en cambio en las obras mayores que se hacen en la calle Comte edificio donde el exregidor Raul Font tubo parte de este patrimonio,resulta que toda esa tropa que mantenemos no vemos ninguno en la obra donde el hormigon tapa a diestro y siniestro.Porque sera? seran amiguetes o estarn dentro de esta supuesta coperatiba SLRespecto al esqueleto hay que recordar que en el cuartel habian unos sótanos donde metían algunos presos.No sera igual o parecido cuando hicieron el Hotel Imperial Tarraco antiguo convento?
Biba jose feli$$$
20/01/2017
19:51
Todo parece indicar que este misterio solamente puede ser resuelto por..Ciberactivistas psc!!!!!
Eso si, si tienen tiempo entre troleo y troleo cibernetico
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat