Descobertes dues sitges tardorrepublicanes en les obres de rehabilitació del Teatre Romà
  
Finalitza la primera fase de les obres de rehabilitació i museïtzació del Teatre Romà, en la qual s'han realitzat treballs de neteja i tractament de les restes conservades, així com treballs de recerca i excavació arqueològica. Els principals resultats obtinguts en la intervenció, amb caràcter preliminar, han posat al descobert edificis i estructures prèvies d’abans de la construcció del monument, datat en la primera meitat del segle I dC.

Les restes més antigues descobertes corresponen a dues sitges tardorrepublicanes i a una àrea comercial formada per una bateria de tabernae, que eren botigues, que podria haver estat activa en una etapa anterior al teatre, i que es conserva actualment sota la càvea.

Una altra de les troballes significatives de les excavacions és la traça d'un carrer que discorria en paral•lel al moll del port romà. A l'altra banda del carrer, i a més profunditat, s'ha identificat un altre conjunt de tabernae, sobre el qual, posteriorment, es va construir l'hyposcaenium, un fossat situat sota l'escenari on es trobava la sala de màquines que accionava el teló. L’entramat urbà estava directament relacionat amb les activitats portuàries i comercials, atès que el port es trobava a uns escassos 150 metres. El port va experimentar una profunda remodelació amb la construcció del teatre romà, principal fita arquitectònica de la reforma de la façana portuària de Tàrraco durant la primera meitat del segle I dC.

Els treballs de neteja i excavació, que es van iniciar el passat mes de gener, han permès documentar la part del cos escènic destruït als anys 50 del segle XX. S’han identificat 3 dels 4 pous de l'auleum, els encaixos per a les bigues que feien pujar i baixar el teló, que complementen el conjunt. També s'ha intervingut puntualment sobre l'hyposcaenium. En aquest sentit, s’ha identificat la posició de la peça de torn que accionava el teló i caldrà intervenir en el cos escènic, una part del conjunt que, amb l’execució del projecte, adquirirà un major protagonisme.

Finalment, s'han obtingut dades importants amb relació a quan i com es va construir el teatre romà. La importància d'aquestes troballes implicarà lleugeres modificacions en el projecte de museïtzació del teatre, que porta a terme l'arquitecte Toni Gironès. Es preveu que un cop el projecte finalitzi aquest estiu, farà comprensible al visitant l'envergadura del monument en època romana.
Redacció TT - 26/02/2017 - 09:35h
a MAP
27/02/2017
18:25
Felicitats MAP al menys sembla que encara queda gent agraida que es felicita per les cosses bones que es fan a Tarragona i pels tarragonins en general
Pep
27/02/2017
08:03
Quan l'arquitecte Gironès acabi la seva "obra" singular, tindrem un "Núvol i cadira" de Tàpies sobre el teatre romà.
exzona portuària
26/02/2017
18:31
Tot el què és la Part Baixa són terrenys guanyats al mar.
Quan es va fer el pas inferior per substituir el pas nivell de la plaça dels Carros, només començar l'obra van trobar un vaixell enterrat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat