La programació cultural d'estiu a Tarragona girarà a l'entorn del Festival Internacional de Teatre
  
Fotografia: Mauri
Tal com ja s’ha anat anunciant en les darreres setmanes, la Conselleria de Cultura fa enguany un gir a l’estiu cultural de la ciutat. I “tot i que Tarragona compta amb el bagatge històric de tenir un dels festivals més antics de l’estat, ara ha arribat el moment d’optimitzar recursos, especialitzar-se i donar impuls a un esdeveniment existent i de qualitat com és el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT)”, segons ha apuntat el conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats.

Prats ha remarcat que “cal redefinir la política cultural de l’estiu, abandonar un festival generalista que podem trobar a moltes d’altres ciutats i anar cap a l’especialització aprofitant una iniciativa existent”. El FITT se sumarà a La Setmana Cantant i la projecció simultània de l’inici de la temporada operística d’El Liceu a la Fresca a la plaça Corsini, en el marc dels actes en homenatge a l’arquitecte Josep Maria Pujol i de Barberà.

“El model de festival existent fins ara i hereu dels primers que es van fer als anys setanta sota el nom de Festivales de España, no ha acabat d’arrelar dins de l’oferta cultural de la ciutat perquè no s’ha dotat d’una singularitat o especialització al llarg d’aquestes tres dècades”, apunta Prats. Segons el regidor, “les programacions han acabat convertint-se en un programa heterogeni que s’endreça a partir de la indústria i no pas amb la voluntat d’una política cultural que vetlli per un progrés social a través de la cultura”.

És per tots aquests motius que la Conselleria aposta principalment pel Festival Internacional de Teatre (FITT), que enguany se celebrarà del 10 al 23 de juliol, un esdeveniment fins ara amb caràcter fins ara biannual, però amb la voluntat que passi a tenir periodicitat anual i que ja havia rebut el suport de l’Ajuntament, Generalitat i d’altres institucions; però que a partir d’ara i amb la presentació d’avui, passarà a ser part de la programació de les arts escèniques de tot l’any.

Enguany a més, també formarà part de l’estiu cultural La Setmana Cantant, que se celebrarà del 14 al 21 de juliol i un projecte que creix amb força com és El Liceu a la Fresca, que el 21 de juliol projectarà Il Trovatore de Verdi a més de cent municipis alhora, per tal d’apropar l’òpera a tothom i la ciutat, se suma a aquesta iniciativa.

Tots dos, FITT i Setmana Cantant, ha volgut remarcar Prats, “són projectes amb el segell tarragoní, esdeveniments únics que no tenen un símil i que sorgeixen de l’experiència i la il•lusió del treball ben fet, partint de la humilitat dels que en saben i que mica en mica fan indústria cultural, deixant petjada a la ciutat i arreu, ja que hi participen molts cantants, actors, músics, artitstes que venen de fora i resideixen uns dies a la ciutat: fem producció, indústria i marca”.

En resum, “des de la Conselleria de Cultura volem crear singularitat amb una marca cultural pròpia i això passa per recolzar l’activitat cultural de qualitat que s’esdevé a la ciutat, no per portar grans noms del panorama musical del moment, com un poti poti de noms, sinó en la línia d’apostar per un model de festival especialitzat, per la ciutat i no per a un únic espai”, ha conclòs el regidor.
Redacció TT - 28/03/2017 - 15:26h
Joan
29/03/2017
08:28
Un espai ciutadà més que la tropa del Ballesteros deixarà morir a Tarragona. El Teatre Metropol cada cop més decrèpit. La Sala Trono tancada. La Casa de la Festa inundada. Les Cases Castellarnau i Canals a pany i forrellat, com la plataforma del Miracle. El pla de la Seu amb una bastida eterna. El Banc d'España buit, com la Tabacalera, la Savinosa, la Ciutat Residencial, el pàrquing de Jaume I. etc etc etc. Tarragona cada cop més enrere.
marameua
28/03/2017
18:55
S'han carregat un festival d'estiu per incapacitat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat