Localitzat un tram de la pista del Circ Romà a les obres del carrer Salines
  
Les obres del carrer Salines han posat al descobert un tram de la pista del Circ Romà. En l’extensió de prop de 20 metres de llargada i mig metre d’amplada s’hi ha localitzat una superfície rocosa allisada.

Tal com explica l’arqueòloga municipal, Pilar Bravo, “en les primeres observacions realitzades, ens indica una singularitat del circ de Tarragona i és que la superfície va ser regularitzada i allisada perquè les quadrigues poguessin córrer directament sobre la roca, sense la capa preparada d’arena que s’ha localitzat en altres trams del mateix Circ”. El tram descobert estaria pròxim a la zona de sortida de les curses i a l’inici del gir del circuit.

L’arqueòloga d’EOS Arqueologia responsable de l’excavació, Judit Ciurana, ha explicat que la troballa permetrà complementar la documentació i interpretació del monument i també reconstruir l’evolució urbana de la zona, analitzant les diferents capes de terra que cobrien la pista. En els primers estudis s’hi han detectat peces de ceràmica dels segles XVII i XVIII i també alguna peça de ceràmica residual dels segles V i VI després de Crist.

La tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat el fet que el tram s’ha conservat en bones condicions, tal com era fa 2.000 anys, i aportarà informació valuosa per la interpretació i datació del Circ. Ara es procedirà a l’excavació de la rasa, per tal de documentar de manera exhaustiva la troballa i elaborar un informe i geolocalitzar les restes que serviran per complementar l’estudi del monument.

Posteriorment es taparan i continuaran les obres que s’estan realitzant als carrers Salines i Sant Domènec per esdevenir zona de vianants.
Redacció TT - 15/11/2017 - 16:10h
deducció
16/11/2017
16:58
Està clar que tota la plaça de la Font i més terreny pla que l'envolta era l'arena del Circ Romà de Tarraco.
a "caram"
16/11/2017
11:42
És clar! Documentar i tapar.

No es poden deixar a la vista les restes arqueològiques de tot Tàrraco, a no ser que tanquem la ciutat de Tarragona i ens traslladem tots, repartits entre els barris de Ponent i Llevant. I el carrer Salines és un clar exemple d'això: no es poden deixar al descobert aquestes restes, impedirien el pas, no tan sols als vehicles que han de subministrar les comerços sinó també als vianants, en un carrer tan estret.

Per altra banda, no cal que totes les restes estiguin exposades a la vista del públic. Un cop estudiades suficientment pels especialistes, la majoria és preferible tapar-les perquè es continuïn conservant sense estar exposades a la intempèrie.
caram
15/11/2017
22:02
Com sempre la solució es tapar.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat