0 comentaris
11:54
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Aquest dilluns comença el festival Tàrraco Viva de recreació històrica
Fins el 31 de maig, els tarragonins podran gaudir de 258 actes per tota la ciutat
  
Aquest dilluns 18 de maig es dóna el tret de sortida al festival Tàrraco Viva, que fins el 31 de maig oferirà 258 actes i 42 activitats que es desenvoluparan en diferents indrets culturals de la ciutat.

I per començar, dilluns a les 19h a la Volta del Pallol, es farà la presentació de la revista Tàrraco Viva-Praeco i a les 21h la inauguració d’una exposició fotogràfica de retrats, que es podrà veure a les Muralles del Passeig Arqueològic, sota el títol de Gent de Tàrraco Viva.

Entre d’altres actes destacats per aquesta primera setmana, el dimarts 19 de maig a les 20h, al Saló de Plens, es farà el lliurament de diplomes a les entitats de la ciutat participants al Festival. Seguidament, a partir de dimecres i dijous, ja iniciaran conferències, tallers i activitats de recreació històrica, com la del Tabularium al Pretori romà o la In Coemeterio al Claustre de la Catedral.

L’objectiu principal del festival és divulgar el coneixement de la història antiga, posar a disposició del gran públic eines de reflexió sobre el passat històric i sensibilitzar els ciutadans de Tarragona i els visitants, vers la importància de la conservació del Patrimoni Històric. Les jornades serveixen també per a que els ciutadans sense vinculació professional amb el patrimoni històric, puguin fer sentir la seva veu i la seva voluntat de participació en la gestió del patrimoni, així com també per potenciar i estimular l'interès per la història en els col•lectius escolars.

Com a novetats d’enguany destaquen les Nits Tàrraco Viva on els tarragonins podran gaudir sense presses d’activitats amb reconstruccions històriques i de comentaris realitzats per historiadors sobre els espais monumentals.

Les jornades Tàrraco Viva comencen a organitzar-se l'any 1999, (encara que hi va haver una edició pròleg l'any anterior) amb motiu d'una sèrie d'actes que pretenien donar suport ciutadà a la candidatura de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L'èxit de les jornades va fer veure la necessitat de plantejar la seva celebració anual, amb independència de la candidatura. Un cop declarat patrimoni mundial, les jornades van seguir organitzant-se i cada cop amb més acceptació i participació de públic, tan local com nacional i internacional.

En els documents adjunts poden consultar el programa d’activitats i els horaris.
Documentació addicional
Redacció TT - 15/05/2009 - 11:54h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.