Joan Gatell, el millor peix i marisc de Cambrils amb unes vistes excepcionals
  
Sens dubte és el més antic i acreditat dels restaurants de les comarques de Tarragona en cuina tradicional, i un dels més prestigiosos de tot el país. I la seva tradició i renom ve de fa molt anys, ja que durant dècades parlar de la millor gastronomia de la marinera vila de Cambrils era parlar dels Gatells.

La història d’aquesta família arranca de l’avi Josep Font Alterats, tot un personatge de la seva època, que va ser pescador, barber, alcalde, cafeter i un excel•lent cuiner. Ell va posar l’any 1914 el primer restaurant –llavors se n’hi deia fonda o casa de menjars-, en aquesta població de pescadors, davant del port, on ara trobem Casa Gatell, totalment posada al dia, amb el nom de “Joan Gatell”. Els seus fills i néts van continuar la tradició familiar de fer els millors menjars i, avui en dia, en Joan Pedrell, la seva dona, Fanni Pallejà, al front d’un extraordinari equip de professionals, segueixen la bona tasca de sempre.

Joan Pedrell sempre ens ha dit que "l’èxit del seu establiment és aixecar-se cada dia a les vuit i posar-se a treballar, buscant la màxima qualitat en les compres diàries i oferint als seus clients allò que volen: les elaboracions tradicionals de sempre, seguint l’estil dels pescadors de la zona, mantenint el sabor i els aromes de tota la vida..."

Situat davant del port, amb precioses vistes del mateix, i amb una de les millors terrasses de la Costa Daurada, situada al primer pis de l’establiment, Joan Gatell treballa com ningú el peix i el marisc. És el lloc ideal per gaudir de la cuina clàssica marinera de Cambrils, que realitza el xef, Fèlix Vega.

Les seves especialitats es mantenen al llarg dels anys, perquè els comensals no volem que canviïn. Així trobem a la carta els antològics entremesos de peix i marisc Gatell; la caldereta de llamàntol amb patates; el suquet de peix de roca amb popets; en l’apartat de arrossos i pastes, l’arròs a la marinera en cassola i la paella Parellada; i com especialitats clàssiques, la mariscada, o la bouillabaise. Arribats els postres, -elaborats diàriament-, cal deixar-se temptar per les "llepolies" de la casa (una degustació de sis postres de la carta) o tastar la pastisseria de l'obrador. L’establiment també ofereix un menú degustació.

En Joan ens ha comentat que darrerament té un proveïdor de llagostes del Mediterrani, que és el producte estrella de la casa, en diferents elaboracions, preparant-ne fins a 20 kg. per setmana. Cal destacar també la important bodega amb unes 300 referències, que està a la cura del sumiller, Antoni Martínez.

Direcció: Passeig Miramar, 26. 43850 Cambrils. Tel.: 977 36 00 57. Fax: 977 79 37 44. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit, dilluns, Nadals i gener. Serveis: aire condicionat, terrassa i menjadors privats per a 10 comensals. Targetes de crèdit: American Express, Diners, Master Card, 6000 i Visa.
Fèlix Llovell - 21/02/2009 - 20:12h
Mª Angels Gene Mercade
02/02/2010
15:59
joan pedrell estic fent un curset de cuina, i vuldria damanarli informacio sobre ,el suquet de peix de roca amb popets i une mica de historia del plat ,el curset el faix a valls casa caritat

la saluda atentamen: Mª Angels gene
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.