Ca La Peirona, a Vilaplana, la bona cuina de sempre
  
A la Maria Mercè Serres li agradava molt la cuina, des de sempre, encara que a la família no hi havia cap antecedent restaurador. L’art dels fogons el va aprendre a casa, de la seva àvia, de la seva mare i, quan es va casar amb el Joan Maria Mestre, de la seva sogra. Un dia, fa ja set anys, es va decidir i va convertir en realitat el seu somni: ser cuinera professional i tenir el seu propi restaurant; així va néixer Ca La Peirona. El seu marit, que treballava en una empresa des de feia 24 anys, va deixar la feina per ajudar-la: s’encarregaria del menjador. Actualment, el seu fill, Joan Maria està amb la mare a la cuina.

Ca La Peirona és un restaurant familiar, situat a “la Riba” –un balcó a la serra de la Mussara- de la població de Vilaplana, al mateix peu de la muntanya. A l’agost de 1.999, el matrimoni Mestre inaugurava un restaurant al poble, que ocupa els baixos de la seva casa pairal. Van adequar el que abans havia estat l’estable, en un rústic menjador, que conserva la pedra vista i les bigues; un espai agradable i acollidor, per uns 35/40 comensals.

La Maria Mercè, aviat va superar les primeres dificultats dels ingredients i les quantitats, i ara té la mà trencada en preparar exquisides elaboracions de la cuina tradicional catalana. Certament una cuina senzilla, de poble, casolana, però amb tots els sabors i olors que donen els xups-xups i les hores als fogons.

Entre les especialitats, destaquen l’escudella catalana, 6,00; l’entremès Ca La Peirona (completissim), 10,00; canelons, 6,30; el bacallà gratinant, amb salsa de romesco o allioli, 12,50;el combinat de peix a la planxa, 18,00; la 1/2 espatlla d’anyell al forn –que és el plat amb més èxit a l’establiment-, 10,80; confit d’ànec amb prunes i bolets, 12,60, cargols a la llauna, 10,80... i la carn de caça, estofat de porc senglar o cérvol, 12,30; la perdiu escabetxada, 13,50... En definitiva, plats de tota la vida i amb una bona relació qualitat/preu.

Les postres es fan a la casa i el més típic i representatiu és el coc, presentat amb avellanes torrades, i la crema catalana, com es feia abans. I en temporada de Quaresma, el tradicional menjar blanc amb canyella. El restaurant treballa també molt bé el producte de temporada. Així, cal esmentar els bolets de tardor.

A la bodega tenen vins de les comarques tarragonines i d’altres D.O., i com a vi de la casa n’ofereixen un dels Cellers Unió, jove, 5 euros.
Els caps de setmana convé reservar taula anticipadament.

CA LA PEIRONA. Carrer Àngel Guimerà, 1. 43380 Vilaplana. Tel: 977 81 51 71. Fax: 977 46 04 52. Horari: de 13,00 a 15.30 i de 21.00 a 23.00. Tanca dimarts no festiu i, a més a més, a l’hivern, el dilluns al vespre. Tanca per vacances del 10 al 30 de juny. Targetes de crèdit: American Express, Master Card, 6000 i Visa. Serveis: Aire condicionat, música ambiental, aparcament.
Fèlix Llovell - 29/03/2009 - 20:56h
EUSEBI
13/03/2012
16:52
Bon lloc per anar a menjar. Plats ben cuinats, excel.lent relació qualitat-preu i tracte amable.
Ramon
12/03/2012
13:48
Estem d'acord, tracte familiar i bon menjar. Lloc recomanable. Felicitats.
pere martorell
08/04/2011
07:40
Perfecte, és un restaurant perfecte. Per la seva situació, pel tracte familiar i sobre tot, per la qualitat dels productes i pels plats, elaborats a la vegada que senzills. Bons, molt bons. Felicitats, cuiner/a i resta de servei.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat