0 comentaris
09:42
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Can Bonachí, una de les millors cuines de Tarragona amb un romesco excel•lent
  
Sens dubte Can Bonachí és un dels més antics i coneguts restaurants de Tarragona que començant els anys quaranta com un xiringuito amb el temps s’ha convertit en un dels millors de la ciutat, de cuina tradicional marinera. Podem apuntar que el seu romesco és certament sublim.

És un restaurant familiar a peu de la platja Arrabassada, que ofereix una cuina de mercat amb productes frescos i de temporada, amb plats mariners típics de Tarragona, amb unes elaboracions de peix i marisc km. 0 impecables. El tracte és agradable i familiar. El recinte disposa de 14 places d'aparcament propi per a clients i dos menjadors, per uns 140 comensals, amb reservat per a empreses i esdeveniments.

Actualment el restaurant està regentat pels Germans Bonachí, Ramon, Josep M. i Claudio i va ser inaugurat per Josep M. Bonachí (pare) i Alba Solé el 1987. La família Bonachí i el barri de la platja Arrabassada estan relacionats des de fa molt de temps. En Aquesta relació sempre hi ha hagut un tema important, la gastronomia.

L'Avia Trini va començar a cuinar plats amb el peix sobre la mateixa platja i amb molts pocs recursos, ja que l'època no era massa generosa per l'escassetat general que havia aleshores. Tenia la mà trencada per fer plats exquisits, romescos, sopes, arrossos mariners, suquets. Anava a l'hort (el que ara es Vileta de Mar) agafava una cabeça d'alls, una ceba un pebrot i .... en una estoneta tots gaudien d'un bon àpat.
La Trini pels voltants de 1944 va regentar els "Baños Municipales" instal•lació de l'Ajuntament que en un principi donava servei de guarda-roba, dutxes i banys, ella aprofitava per vendre refrescs i menjars als visitants, ho va fer durant uns 8 anys fins el 1952, això va donar peu a que l'ajuntament adeqüés les instal•lacions per afegir un xiringuito.

De tota aquella època el fill de la Trini, Josep Mª Bonachí, es va anar criant en un ambient de pesca i gastronomia que faria d'ell un excel•lent cuiner de la cuina tradicional de la costa tarragonina. En Josep Mª Bonachí durant tota la seva vida va treballar en l'hostaleria, va obtindre molta experiència en els millors locals de l'època i tot aixo ho va afegir als coneixements de la seva mare aconseguint d'aquesta manera un domini de la cuina tradicional tarragonina amb productes frescos del hort i del mar.

En Josep Mª Bonachí va lligat a l'història de l’Arrabassada , va regentar el xiringuito "la Churreria" durant els anys seixanta. Sobre el 1968 va aconseguir la concessió d'explotació dels "Baños Municipales" que durant 18 anys i fins la seva desaparició va regentar, amb l'ajut inesgotable de la seva dona, l'Alba. Al mateix temps que servien refrescs i paelles criaven als fills en Ramon, Josep Mª i Claudi. L'any 1986 la Direcció General de Costes junt amb l'Ajuntament de Tarragona inicien el enderroc dels xiringuitos de la platja Arrabassada. I en Josep Mª Bonachí inaugura el 23 d'abril de 1987 "Can Bonachí" a la urbanització Vileta de Mar just a costat de la platja. En aquest establiment en Josep Mª va ensenyar totes les seves experiències gastronòmiques i hostaleres als seus fills , en Claudi a la cuina, Ramon a la sala i en Josep Mª a l'administració. Així dons l'any 2000 en Josep Mª pare arriba a la seva merescuda jubilació. Els germans Bonachí amb l'ajut de les seves esposes regenten actualment aquest històric restaurant.

El tracte és familiar. La planta baixa és la més utilitzada del restaurat amb una decoració molt agradable i càlida amb quadres d’en Claudi i fotografies antigues de l'Arrabassada. Al centre de la sala en una vitrina s’exposen els productes frescos del mercat. El celler té un centenar de referències.

La planta superior es ideal per grups, celebracions familiars i de empresa amb un menjador fins a 45 persones molt lluminós i tranquil.

La cuina és el lloc més important del restaurant on en Claudi Bonachi, després d'haver passat per la plaça del Mercat buscant els millors ingredients, elabora cada plat amb delicadesa. És una cuina és principalment marinera, però sense oblidar la carn. Entre les especialitats els arrossos, la paella marinera, arròs caldós de llamàntol i l'arròs negre, els pica-pica de tota la vida, calamars, calamarsons, anxoves de l'escala, sípies, popets, sardines, seitons, musclos a la planxa. ..... el peix cuinat amb cassoles de fang com seria el romesco, sarsuela, el turbot amb salsa de romesco, el rap a l'all o les graellades de peix que són un assortiment de peix i marisc completíssim. Finalment tot tipus de peix a la planxa i cuinats a la sal. També treballen amb les brases d’alzina i els resultats son esplèndids, oferint el sabor més autèntic de la cuina marinera amb gust tradicional d’altres temps, perfums a romaní , farigola i llenya.

Cada nit i a causa de la forta acceptació de la gent a sopar de tapes, ofereix una carta "nit de tapes a Can Bonachi" amb tapes elaborades amb serietat i qualitat.

Vileta de Mar, 5, Arrabassada. Tarragona. 977 23 10 47 i 977 29 01 99 i 629 890 447. Horari: De 13,30 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca dimenge nit i dilluns tot el dia (excepte dilluns festius) i del 9 al 26 de gener. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. jbonachi@tinet.org www.can bonachi.com
Fèlix Llovell - 05/08/2017 - 09:42h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat