0 comentaris
07:45
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Masia del Pla, cuina tradicional catalana de producte proper i de temporada, al Pla de Santa Maria
  
A 360 metres sobre el nivell del mar, a pues de la serra de Miramar, a una plana es on es troba el restaurant, una masia d’estil català on s’han produït diverses ampliacions i reformes al llarg de la seva historia. A l’any 2001 Marc Mestres i Joan Miquel van adquirir la masia amb la idea d’oferir una gastronomia sincesa, natural i sense masses artificis, basada sobretot en la qualitat del producte de proximitat i de temporada.

Bon menjar tradicional català, tracte agradable i un espai bonic i confortable son les carecterístiques de l’establiment, que també ofereix pantagruèlics esmorzars de forquilla, a més de bar i cafateria i plats cuinats per emportar.

A l’estiu resulta una delicia la terrassa jardí i en temporada són famoses les seves calçotades autèntiques. També està especialitzat en banquets de tot tipus en els seus menjadors privats. A resaltar l’amplia aparcament per els vehicles.

El xef és Francesc Benaiges que, de formació autodidacte, pràcticament ha dedicat tota la seva vida als fogons i coneix tots els secrets de la cuina clàssica de la comarca.

El menjador principal té una capacitat per a unes 60 persones i la seva decoració és rústica, amb vigues de fusta a la vista i una parilla d’alzina també a la vista. La carta de vins compté unes70 referències de vins principalment de Catalunya i especifica les varietats de raïm de cadasqun d’ells. Com a vi de la casa s’ofereix un porró amb vi del Priorat, 5,50 euros.

Entre les especialitats a destacar cal mencionar els cargols a la llauna cuits al foc viu amb oli, sal i pebre vermell, acompanyats de salsa de romesco i allioli, 14,90, que estan insuperables; xató d’estiu alb vegetals, 9,75; raviolis de tòfona amb crema de formatge, 10,90; carpaccio de gamba vermella amb vinagreta de cítrics, 15,00; arròs caldós de bacallà, 15,00; pop brasejat amb allets i patata rústica, 16,50; fricandó de vedella amb moixernons, 12,50; mitja espatlla de xai rostida al romaní, 15,50; en l’apartat de les brases d’alzina, filet de vedella, 21; llangonissa de Valls, 9,00; sípia la brasa, 11,00; i a l’hora de les postres, tiramisú i crema catalana, 4,50.

El restaurant també ofereix un menú “viatjant” per 21,00; i el menú caragolada, amb 6 varietats d’elaboració de cargols, carns i botifarres a la brasa, crema catalana, beguda i cafè, 37,50.

Ctra. De valls al Pla (C-37) km. 19 (43810 El Pla de Santa Maria. Tel. 977 630 511. Horari: De 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca dimarts i del 17 d’agost al 6 de setembre. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. 5 menjadors privats per fins a 150 comensals. info@masiadelpla.com www.masiadelpla.com
Fèlix Llovell - 06/09/2017 - 07:45h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat