0 comentaris
12:02
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
8 Restaurant, en un espai moderniste de Reus, cuina marinera i de mercat
  
La gran amistat entre Joan Pere Ferran i Gerson Ribal va fer possible posar en marxa aquesta iniciativa gastronòmica a la capital del Baix Camp, que porta per nom 8 Restaurant. En Joan Pere disposava d’un ampli local en el primer pis del seu establiment Lizarran, al Raval de Sant Pere de Reus i, degudament hablitat com a menjador, sería l’espai que a partir de l’octubre del 2014 ve oferint la bona cuina marinera, de mercat i de temporada i d’arrossos, tripulada per Gerson Ribal.

Actualment en Joan Pere s’ha fet càrrec de la cuina ja que en Gersón, que hi continua colaborant, atèn la cuina del restaurant Fonda El Recó, a Cornudella de Montsant, fent equip amb el seu amic Jordi Estivill.

Des de l’interior del Lizarran, a través d’unes escales accedim al 8 Restaurant que gaudeix de dos amplis salons d’una singular decoració de temàtica marinera i que tenen una capacitat per fins a un centenar de comensals; les sales estan dirigit per en Franki, un gran professional.

El celler té unes 50 referències, tenint cura especial amb els vins de proximitat i ecològics. Origen del nom del restaurant es remunta anys enrere amb l’apertura de l’establiment Peixateries 8; emplaçat a la plaça Peixateries especialitxat amb peix i marisc arribat directament dels mercats i llotges més properes. Com que aquest restaurant a l’aire lliure està totalment ubicat a l’exterior, només esta obert de juny a mitjans d’octubre, per les nits. I així, en el 8 Restaurant es pot seguir donant servei als clients d’estiu, la resta de l’any, en un espai modernista i modern alhora, i incorporar arrossos i productes de temporada. Cal tenir en compte les suggeriments del dia que se sumen diàriament a la carta i que també incorporen plats de la cuina tradicional catalana de les nostres avies, com el canalons casolans amb beixamel, carn d’olla amb escorregut, etc. I molt especialment, cal deixar un foradet per l’hora de les postres, ja que l’oferta del carret de rebosteria casera és esplèndida.

Com especialitats podem recomanar els bunyols de bacallà trufats, 14,00; musclos “bravos”, 10,00; ou mig cuit, moniato, calçot i vieira, 14,00; arròs fosc amb costella i sípia, 16,00; pota de pop amb trinxat de patata i all cremat, 16,95; peix al forn amb patates i ceba, 18,00; garrí confitat 24 hores amb poma i cardamón, 18,00; cua de bou guisada al vermut Yzaguirre, 16,00; pinya colada amb llimona, 4,95; couland de xocolata amb el seu gelat, 4,95; i carret de postres, 4,95.

Obert d’Octubre a Juny: Raval de Sant Pere, 19 (43201) Reus. Tel.: 633 53 33 48. Horari de 13,00 a 15.30 i de 20,00 a 23 hores. 3 salons. Llar de foc. Terrssa. Aire acondicionat. Tanca diumenge nit i dilluns i els dies 25, 26, 31 de desembre i 1 i 6 de gener.

info@restaurant8.com Web: www.restaurant8.com. De Juny a Octubre: Peixateries 3, Tel.: 633 53 33 48. Horari de 20h a 24h. No tanca cap dia. Terrassa a la plaça. Correu electrònic: info@restaurant8.com Web: www.peixateries8.com
Fèlix Llovell - 07/02/2018 - 12:02h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat