0 comentaris
11:32
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Novetats de la guía Michelin España & Portugal 2019
  
Michelin ha presentat a Portugal l'edició 2019 de la guia Michelin Espanya & Portugal, a la qual s'engalana amb 1 nou establiment en el selecte club dels tres estrelles. Són 4 restaurants guardonats amb dues estrelles i 25 novetats en la categoria d'una estrella.

El restaurant Dani García, a la localitat malaguenya de Marbella, Aconseguint les tres estrelles. Els inspectors de la guia han volgut destacar que Dani García ha obtingut la més alta distinció gràcies a la seva manera única de reformular la cuina andalusa en clau contemporània, fent que cada elaboració narri una història diferent en base a un producte que enllaça amb la tradició local . També han precisat que els ha agradat en particular el joc de contrastos, fidel a la teoria del xef de la "cuina contradicció", així com la posada en escena de bona part dels seus plats.

Els guardonats en la categoria de dues estrelles a Espanya són: Cuina Germans Torres a Barcelona, on els mediàtics bessons Sergio i Javier han integrat els fogons en l'experiència culinària del comensal en convertir el seu establiment en "una gran cuina oberta amb taules"; El Molí de Urdániz a la localitat navarresa de Urdaitz, on el xef David Yárnoz proposa, a força de talent i personalitat, una cuina creativa que exalta els productes de proximitat de la Comunitat Foral de Navarra; i l'original restaurant Ricard Camarena de València, que sorprèn tant en l'estètic -el restaurant es troba en el "Bombes Gens Centre d'Art" - com en el gastronòmic, amb una cuina elaborada a partir de productes rigorosament seleccionats en els cultius de el seu entorn.

A Portugal el restaurant Ànima de Lisboa, situat al bohemi i turístic Chiado, ha generat una molt bona impressió als inspectors. El xef Henrique Sá Pessoa els ha captivat amb una proposta molt tècnica, divertida i plena de matisos.

José Vallés, el director de la guia Michelin Espanya & Portugal, ens ha comentat les novetats en la categoria d'una estrella:
«Aquest any la selecció crida l'atenció sobre els nous establiments oberts per xefs ja consagrats que, a través de la seva experiència, els han conduït a la distinció gastronòmica. Són restaurants amb la seva pròpia personalitat com Eneko Bilbao (Bilbao), Oria (Barcelona), eMe Be Garrote (Donostia / Sant Sebastià) o el restaurant Terra de S'Agaró a la província de Girona, que segueixen de prop les línies de treball de xefs emblemàtics com Eneko Atxa, Martín Berasategui o Paco Pérez. Així, és interessant assenyalar que el xef Martín Berasategui incorpora dos establiments a la seva espectacular llista de restaurants amb estrelles, arribant d'aquesta manera a 10 estrelles Michelin ».

«L'augment notable de restaurants estrellats a Madrid és un altre fet destacable d'aquesta edició, amb Jou, La Tasquería, Clos Madrid, El Corral de la Moreria Gastronòmic i El Hivernacle, una casa que ha donat un toc original al seu cuina vegetal i que ha tornat al cor de la capital de la mà del xef Rodrigo del Carrer ».

També han estat guardonats amb una estrella Michelin els següents restaurants: La Barra d'Carles Abellán, a Barcelona, que proposa una cuina mediterrània per descobrir l'autèntic sabor de la mar; Etxanobe Atelier de Bilbao (Biscaia); Trivi, a Conca, "; Bagà a Jaén; LÚ Cuina i Ànima, a Jerez de la Frontera (Cadis); Pablo de Lleó; Ikaro, a Logronyo (la Rioja); El Xato de la Nucia (Alacant); A Tafona, a Santiago de Compostel•la (La Corunya); El Molí de Alcuneza, en una pedania de Sigüenza (Guadalajara); Cancook de Saragossa. I Beat i Orobianco, a la Costa Blanca a la província d'Alacant.

La selecció completa de la guia Michelin Espanya & Portugal inclou: 11 restaurants amb tres estrelles (1 nou). 31 restaurants amb dues estrelles (4 nous). 190 restaurants amb una estrella (25 nous) i 284 restaurants Bib Gourmand (22 nous).

A les comarques tarragonines no hi ha hagut cap canvi respecte l’any passat.
Fèlix Llovell - 23/11/2018 - 11:32h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat