Barhaus, a Tarragona, menjar entre ruïnes romanes i l’estil bauhaus
  
És un espai gastronòmic integrat en el modern Col•legi d’Arquitectes de Tarragona, situat al costat de la catedral, casi sota al campanar -encara que s’hi entra pel carrer del darrera-, en ple nucli antic de la ciutat.

El restaurant gaudeix, d’una esplèndida terrassa per l'estiu, que té dos nivells; un, més petit, a peu de carrer, només entrant, i l’altre, amb jardí, a l’altura del primer pis, arborada, amb una petita font, ideal per celebracions al bon temps.
Ja dins el local, que té també dos menjadors, hi trobem una decoració molt moderna, estil de diseny nascut a Àlemania, a l’escola d’art fundada per l’arquitecte Walter Gropius a l’any 1919: “bauhaus” –que dóna nom a l'establiment-, línies rectes, geometria pura i simple, fusta cirerer, pell negra, llum indirecta, quadres avantguardistes...
I tot això contrasta, al fons del local, en el segon menjador, amb unes molt ben conservades ruïnes romanes, que recorden el gloriós passat d’aquesta ciutat bimil.lenària. També a la part de fora s’hi conserven restes medievals.

Inicialment el restaurant el va obrir a l’any 1997 en Llorenç Muñoz, però més tard passa a mans de la seva cosina, Andrea Muñoz, que des de ja fa 6 anys dirigeix l’establiment en total encert. Al front de la cuina hi ha la Magda Batista, una bona cuinera que ofereix als comensals una curta però interessant carta de plats de mercat de línia mediterrània, molt ben elaborada, no sense d’una certa autoria i personalitat. Entre les especialitats poden citar el milfulls de poma amb formatge de cabra, el secret ibèric amb ceba i mistela, els rollets de llenguado farcits de pernil ibèric amb salsa de llagostins…. Respecte a les postres, cal recomanar la sopa de coco. La carta canvia tres vegades a l’any, temporada d’hivern, d’estiu i la carta romana, que dura 15 dies (forma part de l’Associació “Tàrraco a taula” i participi activament amb les Jornades de Gastronomia Romana, que es duent a terme anualment a Tarragona).

Barhaus ofereix també diversos menús degustació a l’any: el de bolets, el de calçotada i el romà. La bodega guarda uns cinquanta vins i caves de diferents procedències, principalment tarragonines. El vi de la casa és de la Denominació d’Origen Montsant.
En definitiva, és un d’aquests restaurants que hi vas per sorprendre't i menjar bé, per admirar la seva decoració, i provar una culinària amb un toc personal.

BARHAUS.- Direcció: Sant Llorenç, 20-22. 43003 Tarragona. Tel.: 977 24 47 70. Fax: 977 23 72 51. Horari de 09,00 a 17,00 tots els dies menys diumenge i de 20,00 a 24,00 els caps de setmana. Targetes de crèdit: 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Serveis: aire condicionat. 1 menjador privat per a 30 comensals.
Fèlix Llovell - 19/06/2009 - 11:24h
Anna Marco
11/11/2013
21:39
Fa poc vaig tenir la sort de parar'm-hi mentre feina la ruta del llegat romà de Tarragona i he de dir que és molt recomanable.
Ens van tractar molt bé i el menjar... boníssim!!!
Una abraçada!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat