QUINTO LEVANTA, QUÍTATE LA MANTA!!
  
La història es remunta al 15 de juliol de 1977 quan uns joves que rondaven els 20 anys, van ingressar com a soldats d’Aviació a la Base Aèria de Reus i allí compartiren ranxo i jaç fins el dia 11 d’octubre de 1978. Un dels “Quintos” d’aquell distant reemplaç va fer de detectiu durant molt de temps per poder retrobar-se i commemorar els 25 anys de la tan celebrada llicencia, junt aquells company de l’obligatòria mili que et tenia un, un i mig i fins dos anys fora de casa, dels teus amics, del teu treball i del teu poble. Joan Bel no va descansar buscant els amics de la lleva per localitzar-los va moure fotos, telèfons, records, adreces, també topant-se amb algun que no volia saber res per que les coses li havien pintat malament, però insistint dia rera dia en busca d’unes amistats, ja distants degut a l’inexorable pas del temps. Al final va poder reunir-ne fins vint-i-quatre. .

La primera trobada, després de un quart de segle fou emocionant. Es van ajuntar prop del Camp d’Aviació i després de fer la tradicional pixerada de germanor en el Pi de Bofarull, van rondar les rodalies de la Base, ja que no pogueren entrar a la mateixa, no van poder veure res d’aquella època, avui envoltada de nostàlgies. Però s’havien retrobat i ja en tenien prou. Van dinar, sopar i van estar fins la matinada, explicant, recordar les vicissituds i els personatges de la mili i quedant que cada cinc anys, tornarien a trobar-se, quedant la propera cita per l’any 2008.

I enguany, després de 30 calendaris de quan marcaven junts el pas de la instrucció, fent allò de ¡izquierda - izquierda, izquierda – derecha - izquierda! s’han tornat a trobar (veure foto). El temps n’ha eliminat quatre, però altres cinc, han sigut localitzats i incorporats a la tradicional reunió. El retrobament fou en Tarragona on un bus els va portar a un restaurant de Deltebre, en l’antic Pas de Barques del llegendari ciclista Joaquim Olmos, sobre el riu Ebre, on la família del mític corredor els hi va fer degustar les típiques botifarres d’arròs, salsitxes de la terra i all i oli, visitant després la Fira de Gastronomia essent rebuts per la Regidora de Comerç i Turisme d’aquell municipi. Foren uns moments impressionants i amables per recordar sempre.

Per aclamació va ser proclamat President de la “Quinta” i de les trobades Joan Bel per haver sigut l’iniciador i l’ànima dels retrobaments, acordant-se que en la propera se li farà el corresponent homenatge. Per no esperar tant de temps, doncs cada dia son més vellets, en lloc de cinc, seran tres anys. Porrera (Priorat) serà la III trobada on, després de l’emotiu comiat, alguns encara s’hi van desplaçar per preparar-la.

Tots renegàvem per anar a la mili i era un problema, entre un i dos anys fora de la llar, era massa, però cal dir que un aprenia a ser home i es guanyava unes amistats que duraven tota la vida. Aquesta història i altres prou semblants, ho acaba de demostrar.
Antoni Panadès - 10/11/2008 - 10:00h
Sendo Martorell
25/10/2009
01:12
Sr. Panadés, molt bon article!
Efectivament la propera trobada, serà a Porrera. Ja falta menys companys, que em consta que hi ha ganes de trovar-se.
Abraçades a tots.
Sendo
JOAN BEL
24/10/2009
00:42
molt be sr. antoni Panades,ben vist,com pasa el temps,ja fa un any.
entreu a la paguina de
http://lotienesclaro-juliol77.blogspot.com/
saludeu als amics i envieu fotos salut
JOAN BEL
24/10/2009
00:27
molt be sr. antoni Panades,ben vist,com pasa el temps,ja fa un any
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.