Més de 630.000 persones van visitar l'any 2016 els espais patrimonials de Tarragona
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona (Albert Saludes)
Des de la Conselleria de Patrimoni Històric-Museu d’Història es fa un balanç molt positiu d’aquest 2016. En primer lloc cal destacar que enguany s’apunta a una xifra rècord de visitants dels darrers sis anys, també fer constar l’impuls de projectes i intervencions arqueològiques tan destacats com El Pla director de Muralla, junt amb la Generalitat de Catalunya; així com l’inici dels treballs de proximitat amb les institucions i entitats relacionades amb el Patrimoni, per tal d’obrir a debat diferents aspectes de la ciutat, a través del nou projecte Cívic Tàrraco i l’elaboració del reglament sobre el Pla d’usos. El pressupost de la Conselleria de Patrimoni del 2016 ha estat de 700.000€.

En la línia de les xifres en positiu del balanç fet setmanes enrere per part del Patronat Municipal de Turisme, la dada de 638.858 persones que han visitat els diferents monuments romans que pertanyen al conjunt arqueològic de Tàrraco i als dos edificis d’època moderna, Casa Castellarnau i Casa Canals, és una dada important, ja que ha anat creixent any rere any des de la crisi econòmica, concretament el 2012, que va baixar fins a 400.000 visitants aproximadament.

Des de la Conselleria es vol posar èmfasi en l’esforç per millorar les condicions d’obertura, en les constants actuacions de manteniment i en el bon treball de difusió tan a través del personal de museus, com del web o des de les oficines de turisme. D’entre els més visitats es pot destacar l’Amfiteatre amb 177.871 persones, el Circ-Pretori amb 208.210 visitants; així com el Passeig Arqueològic - Muralles i visita a la maqueta de Tàrraco, ubicada ara a l’Antiga Audiència, amb unes 100.000 persones respectivament.

Pel que fa al nombre d’activitats i actuacions dutes a terme en l’àmbit de Patrimoni, cal destacar l’impuls d’El Pla director de la Muralla, que conjuntament amb la Generalitat de Catalunya contempla un marc de futur i preveu 65 actuacions. En aquest sentit, aquest 2016 s’han engegat els treballs de consolidació del tram de la baixada del Roser. Una altra de les intervencions destacades ha estat l’excavació al carrer Ferreres que ha descobert una ocupació medieval amb estructures molt importants i part de la graderia que continua en la línia de Plaça Sedassos per damunt de les voltes del circ, i que amb la col•laboració de Fundació Mútua Catalana s’ha pogut dur a terme.

Pel que fa a la divulgació històrica, des de la Conselleria de Patrimoni es vol destacar l’èxit un any més del Festival Tàrraco Viva que aquest 2016 va proposar l’eix temàtic de Roma i Egipte, una fascinació mediterrània, i que amb això es pretén establir continuïtat per donar a conèixer a través de la divulgació històrica, la relació del món romà amb la història antiga.

D’entre les principals accions de divulgació cal destacar Les Jornades del Patrimoni Mundial a Tarragona, organitzades al voltant del 30 de novembre, dia que es va declarar Patrimoni Mundial el conjunt de Tàrraco per la UNESCO i en el que s’hi van presentar diferents propostes com l’app Tarragona Accessible, els diferents processos del projecte participatiu Cívic Tàrraco i Els usos del Patrimoni; així com l’impuls d’un nou premi, el Premi Tàrraco, que es va lliurar, per primer cop al Camp d’Aprenentatge amb motiu de la seva tasca de divulgació a la ciutat.

També les jornades Europees del Patrimoni, les accions de divulgació històrica com Tarragona 1800 o la Nit dels Museus, són moments a destacar d’aquest 2016. En definitiva, l’Ajuntament i la Conselleria de Patrimoni aposten per la divulgació de la nostra història, com una de les eines més potents de la ciutat, així com tota la feina duta a terme conjuntament amb El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat, amb el que s’amplia la capacitat d’arribar a nous públics, nous visitants i turistes per la nostra ciutat, principalment interessats en el Patrimoni.
Redacció TT - 14/02/2017 - 15:13h
ACR
15/02/2017
12:20
Brutal com colen notes de premsa. La notícia està aquí: http://www.portaenrere.cat/
Carrasclet
15/02/2017
08:15
És clar que la ciutat té meravelles. És com trobar-se una ciutat maia o asteca menjada pel bosc; és impactant, inoblidable... tot i que les runes estiguin abandonades fa 500 anys. A Tarragona és el mateix, està tot deixat però els monuments que han sobreviscut segueixen essent atractius.
Excepte aquells de destrossa la mateixa administració que hauria de tenir-ne cura, com el teatre romà (que estava senser), que després de 100 anys de destruccions davant la passivitat de tothom quedarà ara envoltat de ferralla.
Toni
14/02/2017
23:11
El marge de millora és gran. Prengui's pel costat negatiu o positiu.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat