La Candidatura d'Unitat Popular vol que l'Església deixi de tenir el privilegi de no pagar l'IBI
  
La CUP defensarà una moció el proper consell plenari per tal que l’Ajuntament de Tarragona sol•liciti a l’Estat la derogació de l’acord de 3 de gener de 1979, entre l'Estat espanyol i l’Estat del Vaticà sobre afers econòmics, pel qual es permeten les exempcions de pagament de l’IBI a l’Església Catòlica. També volen que s’elabori, per part del consistori, un cens de béns immobles registrats a nom de confessions religioses, per tal d’actualitzar el Padró de Béns Immobles.

La formació anticapitalista és conscient que no serà la primera vegada que el saló de plens acollirà aquest debat, i que la proposta mai no ha aconseguit prosperar, però confia que l’actual situació econòmica juntament amb alguns fets concrets ajudin a proporcionar el recolzament necessari perquè s’aprovi la moció.

La CUP assegura que no es tracta d’una moció contra les creences religioses de ningú, sinó “contra els privilegis de l’Església catòlica en detriment del bé comú”. La regidora de la formació independentista Laia Estrada afirma que “les declaracions de l’Alcalde Ballesteros sobre la necessitat de construir nous habitatges a la Budellera per aconseguir recaptar més IBI, serveixen perfectament per a donar suport a aquesta moció”.

Al mateix temps, Estrada també remarca que l’Estat espanyol “està trencant clarament el principi d’aconfessionalitat de l’Estat i l’administració pública, i a més ho fa afavorint una institució els representants de la qual han estat notícia per fer declaracions masclistes i homòfobes”.

A banda de l’exempció del pagament d’aquest impost, el conseller de la CUP Jordi Martí Font afegeix “amb els diners de tots i totes, es destinen anualment centenars de milions d’euros a pagar el professorat de religió, així com el que perceben les escoles religioses en concepte de concerts i acords diversos, això també és un privilegi amb el qual volem acabar”.

El cupaire Martí Font també afirma que la CUP defensa un sistema fiscal progressiu i redistributiu “que generi els recursos suficients per a prestar i sostenir els serveis públics fonamentals, però no és el sistema que tenim. Prescindir dels recursos que provindrien de l’Església encara perjudica més a qui menys té”.
Redacció TT - 18/05/2017 - 14:25h
Pep
21/05/2017
18:48
Si l'església té certs privilegis en qüestió d'impostos és pel concordat que, en certa manera, intenta equilibrar el gran robatori que va perpetrar l'estat el 1836. I repeteixo la pregunta: sosté la CUP milers de famílies sense recusos com fa l'església a través de Càritas?
Jordi
21/05/2017
16:06
Està molt bé que l'esglèsia dediqui part dels seus recursos a càrites, jo també col·laboro amb diverses ONG's a títol particular, i també pago l'IBI...
Efectivament: “Al Cesar lo que es del Cesar”
20/05/2017
11:17
I el Cesar esta cansat de pagar impostos que altres s’estalvien per que consideren estar en possessió de la única veritat. Si tan volen ajudar a la societat que cuidin els cossos físics dels que ho necessiten que de la nostra anima ja ens cuidem cada un com volem.
Be per la CUP.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat