El Patronat de Turisme i el Port posen en marxa un Programa Integral per a la Recepció de Creuers
  
El Patronat Municipal de Turisme i el Port de Tarragona posen en marxa un nou Programa Integral per a la Recepció de Creuers (PIRC). L’anàlisi dels reptes i de les necessitats que suposa l’increment d’arribada de creueristes a la ciutat, i el fet de que Tarragona s’estreni aquest any com a port base, ha motivat l’elaboració d’ aquest programa.

Per això, s’ha creat una carta integral que inclou serveis i recursos essencials pels creueristes, però també activitats i propostes que donen a conèixer els valors històrics, culturals i patrimonials de Tarragona. Aquesta carta s’anirà actualitzant i adaptant en funció dels resultats. En un primer moment, inclou:

• Punt d’atenció amb informadors turístics a l’arribada dels creuers

• Material informatiu: guia de la ciutat, plànol monumental i plànol comerç ZAC

• Agenda d’esdeveniments culturals i festius coincidents amb l’arribada, sortida o escala de creuers

• 2 APPs gratuïtes per visitar Tarragona: una app de realitat virtual de Tarraco i una app amb 4 rutes temàtiques adaptada a turistes amb diversitats funcionals.

• Servei de transport des del creuer fins al centre de la ciutat.

• Visites guiades als recintes patrimonials a través de les empreses de guies de la ciutat.

• Història Viva, cada dissabte l’Amfiteatre acollirà una representació que unirà recreació històrica i tecnologia.

• Ciutat de Castells, cada dimecres a la plaça de les Cols o al Pla de la Seu es realitzaran exhibicions castelleres, i cada divendres podran accedir als assaigs de les colles tarragonines.

• Visita turística a la primera obra de Gaudí a Tarragona

• Ruta gastronòmica “Tarragona, Secret Mediterrani”, per degustar diferents productes i àpats típics tarragonins.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha explicat: “Hem creat un pla que busca l’excel•lència en l’acollida i en l’experiència dels creueristes a la nostra ciutat. És un segment turístic en el que encara estem aprenent i que requereix molta flexibilitat, adaptació i eficiència”. I ha afegit: “La consolidació de Tarragona com a destí regular de creuers és una oportunitat única per l’economia local i pel posicionament turístic, nacional i internacional, de Tarragona. Treballem per estar a l’alçada del repte que se’ns presenta”.

Per la seva banda, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu ha destacat: “El Port de Tarragona assumeix el lideratge del projecte dels creuers, però el paper de la resta d’agents del territori, com és el cas de la Conselleria de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, és fonamental per al projecte de creuers. Hem de tenir en compte que aproximadament el 80% dels creueristes que arriben al Port de Tarragona visiten la ciutat, per tant, l’oferta turística és bàsica per a una excel•lent experiència dels creueristes que ens visiten”. El president del Port de Tarragona ha agraït la tasca de la Conselleria de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, amb la consellera Immaculada Rodríguez al capdavant, en aquest nou Programa Integral per a la Recepció de Creuers (PIRC).
Redacció TT - 30/05/2017 - 14:23h
Un Poble Espanyol
01/06/2017
18:56
Totalment d'acord. Coneixent aquestes ments privilegiades, l'únic que ens aportaran els creuers als ciutadans d'a peu (o de bicicleta, o de patins, ...), seran molèsties i dificultats d'accés al port.
Ja ens impedeixen aparcar al llarg del passeig marítim, tot l'any i practicar esport a l'escullera els dies que hi ha creuers.
Ja posats, si voleu, fem com a "8 apellidos catalanes" ens disfressem de pallassos i fem un parc temàtic tarragoní.
Tot sigui pel negoci dels vostres amics i el gaudi dels turistes.
el que cal de veritat
31/05/2017
12:07
El prioritari hauria de ser fer compatible els creuers amb la continuitat de l'accés als tarragonins al Port, un dels pocs llocs on es pot fer esport de Tarragona. Si seguiu menyspreant els Tarragonins el que aconseguireu es que la gent menysprei els turistes que arribin perjudicant la majoria per beneficiar quatre hostalers.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat