Només 13 persones han pogut jubilar-se anticipadament per tenir una discapacitat superior al 45%
  
“A tota la província de Tarragona, a tota una demarcació de 800.000 habitants, tan sols 13 treballadors han pogut jubilar-se anticipadament per tenir una discapacitat igual o superior al 45% des de que Mariano Rajoy és president del Govern. I com diria aquell: “no hacer falta decir nada más.”, així ho ha fet públic avui Joan Ruiz diputat socialista al Congrés per Tarragona que ha preguntat el Govern del PP sobre aquesta qüestió.

“És una xifra patèticament ridícula que constata, un cop més, que amb el PP hem retrocedit, com els crancs, en drets i prestacions socials en relació als anys de progrés i avanços que va suposar el Govern socialista. Un retrocés que perjudica en aquest cas un col•lectiu especialment colpejat per la crisi com és el de les persones amb discapacitat”, ha reblat.

Joan Ruiz ha recordat que el grup socialista ha demanat al Congrés que el Govern permeti l’accés a la jubilació anticipada als treballadors que acreditin un grau de discapacitat del 33% durant el període mínim de cotització obligatori.

Cal recordar que actualment els treballadors amb determinades discapacitats poden accedir a una jubilació anticipada si han mantingut un grau igual o superior al 45% de minusvàlua durant el període mínim exigit per tenir dret a la pensió, que és de 15 anys.

“La realitat, doncs, és que molts potencials ciutadans que podrien beneficiar-se d’aquesta mesura no compten per a tot el període de cotització amb un certificat que els reconegui el grau de discapacitat necessari per jubilar-se anticipadament. Ens trobem amb què exigir un grau mínim del 45% expulsa moltes persones dels avantatges d’aquesta mesura impulsada, precisament, per protegir-los. Per això seguim demanant al Govern que permeti que aquests treballadors puguin accedir a la jubilació anticipada amb un grau de minusvàlua del 33% durant els 15 anys de cotització necessaris”, ha conclòs el diputat socialista.
Redacció TT - 19/06/2017 - 15:45h
viuen en un altre món
20/06/2017
11:58
Pregunteu als polítics quan es jubilaran ells i quant de temps necessiten estar actius per cobrar la jubilació.
I quina pensió els quedaria?
19/06/2017
21:34
El Sr. Ruiz hauria d'estar millor informat tot i que porta tota la vida vivint del momio.
Ni p... idea del que diu. Informa't.
Busqui jubilacions Seguretat Social a internet i miri's totes les possibilitats, igual troba la seva que de ben segur li sortirà rodona-
reflexiones
19/06/2017
18:14
los recortes en educación n Cataluña, enoeeazron exactamente cunado gobernana el tripartito. El sr, Maragalla nos envió simplemete una nasra a todoa los profesores dándonos las gracias por nuestra colaboración. Lo de la colaboración era por evitar el tabú, "rapiña"
La alegrías del Zapatero , repartiendo pelas y hacíéndonos crer que la vida es jauja, ocultaba la terrible situación en que se hallaban nuestras cuentas que nos pusieron al borde del rescate.
Hemos tenido poííticos ineptos en los diferentes gobiernos e incluso muchos corruptos como estamos viendo Y otros, miraban entonces para otro lado. Ellos sabrán el porqué.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat