Balanç positiu de la participació del Port i ChemMed a l'European Petrochemicals Conference
  
El Port de Tarragona valora molt positivament la seva participació a l’European Petrochemicals Conference (EPCA) que s’ha celebrat a Berlin (Alemanya) aquesta setmana. Es tracta d’un esdeveniment de rellevància internacional, punt de trobada per excel•lència del sector petroquímic a Europa i del qual el Port de Tarragona n’és soci. 700 empreses químiques i prop de 2.500 assistents d’una cinquantena de països d’arreu del món es van donar cita en aquesta trobada, que enguany es va centrar en “La indústria química i la 4a revolució industrial: la gent, el planeta, el benefici en l’era digital”.

Seguint amb l’estratègia de guanyar projecció internacional, el president del Port de Tarragona i vicepresident de ChemMed Tarragona, Josep Andreu, i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port i vocal de ChemMed, Genoveva Climent, van encapçalar la representació del clúster petroquímic i el Port tarragoní a Berlin i van mantenir reunions amb diversos operadors logístics i, sobretot, industrials. Els representants del Port van presentar els projectes que s’hi estan desenvolupant, com la ZAL, la terminal ferroviària electrificada (terminal intermodal de “La Boella”) i la terminal Puerto-Centro, així com el clúster ChemMed i les possibilitats de Tarragona de rebre noves inversions del sector petroquímic. Per la seva banda, les diferents empreses van rebre la informació de manera molt positiva, una informació que reflecteix que Tarragona és un territori actiu i en continu creixement, amb un port de futur amb moltes possibilitat d’inversió.

El Port de Tarragona fa una aposta clara per la intermodalitat per tal d'optimitzar la cadena logística i poder oferir un millor servei als seus clients, tant des del punt de vista econòmic com en sostenibilitat. Per això disposa d’accessos ferroviaris d’ample ibèric a tot el recinte portuari i ample mixt (UIC + ibèric) en més de 10 km, donant servei a tots els molls operatius. D'est a oest, hi ha tres ramals que connecten la xarxa interna del Port amb la xarxa d'ADIF. Un d’ells, connectat a la línia de València, passa pel moll d'Hidrocarburs fins arribar als molls d’Andalusia, Cantàbria i Galícia. Concretament al moll de Galícia, hi ha la terminal intermodal “La Boella”, contigua a la terminal de contenidors. Aquest ramal també dóna servei a les àrees del Port on s'ubiquen gran part de les instal•lacions destinades a càrrega general com la terminal de vehicles, una terminal multipropòsit i la futura Zona d’Activitats Logístiques (ZAL).
Redacció TT - 07/10/2017 - 08:52h
dissimulant com sempre
18/10/2017
16:23
Em temo que tots aquests plans es veuran molt perjudicats a causa del moment que travessem. Potser molts a l'estranger encara no s'han percatat exactament de la situació que s'aveïna.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat