El Port es consolida com un dels principals importadors del sector fructícola
  
El Port de Tarragona participa un any més a la fira Fruit Attraction, que se celebrarà a Feria de Madrid del 18 al 20 d’octubre. Tot Europa es donarà cita en aquesta fira que, any rere any, incrementa el seu reconeixement a nivell internacional, amb un total de 45.000 m2 i 1.500 empreses participants.

El Port assistirà a la fira amb un estand, dintre de l’espai de Puertos del Estado, i ja té entrevistes formalitzades, no només amb empreses importadores i exportadores del sector, sinó també amb empreses comercialitzadores i navilieres.

Tarragona, un port de referència

El tràfic de fruites i verdures està assistint a un important creixement al Port de Tarragona. El 2016 es va tancar amb resultats de tràfic de productes fructícoles superant les 170.000 tones, un 6,1% més que durant l’any anterior, amb especial protagonisme dels kiwis, principalment de Nova Zelanda, i de les pinyes i els plàtans, que arriben procedents de Costa Rica i Colòmbia.

El Port de Tarragona és un sòlid referent internacional que ha aconseguit un progressiu posicionament en el rànquing de ports espanyols, consolidant els bons resultats tot i el context econòmic. La localització estratègica al sud d’Europa ha contribuït a reforçar les relaciones internacionals, especialment en la importació de fruita, consolidant-se com a port d’entrada per a la fruita tropical a la Península Ibèrica. Alhora, per donar sortida al tràfic hortofructícola, el Port de Tarragona compta amb unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció de la Mediterrània per a la distribució cap a la Península i Europa.

Instal•lacions i serveis eficients

El Port compta amb unes instal•lacions refrigerades de més de 20.000 m2 i amb una terminal de contenidors que complementa els serveis a l’exportació, facilitant els serveis de valor afegit per a aquest tràfic: picking, consolidació, controls de qualitat, etiquetatge... De la terminal de fruita, cal especificar que està operada per Fruport i està adaptada per a recepció de fruita paletitzada.

L’oferta de serveis es concreta amb un ampli i modern Punt d’Inspecció Fronterera (PIF), amb totes les seves instal•lacions homologades per a l’entrada de fruites a la UE. També compta amb controls de qualitat específics, controls de temperatura, sistemes de seguiment de càrregues via RF i una gran varietat de serveis logístics de valor afegit.

La infraestructura portuària tarragonina disposa de dues àrees dedicades exclusivament al tràfic de fruita, amb rampes ro-ro, una línia d’atracament de 350m i 230m respectivament i uns calats de 8,50m i 10,50m cada un. En total, la terminal de fruita compta amb 100 connexions per a contenidors reefer i disposa de 12 naus refrigerades –a només 50m del moll- amb una capacitat de 20.000m2, apta per a 170.000 palets de productes.

Connexions marítimes amb els principals productors

El Port de Tarragona disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. La major part dels kiwis que es consumeixen a la Península entren per les instal•lacions tarragonines, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. L’oferta de serveis regulars es completa amb el Canadà i els Estats Units d’Amèrica.
Redacció TT - 17/10/2017 - 21:08h
el platano y el kiwi> jaja
20/10/2017
14:16
1.-Tiene que ver con que todos tenemos derecho a decidir , hasta el plátano , el kiwi , Tarragona y Batea,,,

Tiene que ver con que, cuando dicen que Tarragona no podría vivir con sus propios recursos porque solo vive "de curas y militares", es un discurso falso y humillante.
Tiene que ver con que Tarragona no es independentista ni lo ha sido nunca y ha sido siempre ninguneada por la Gene.
Por eso también ella debería poder decidir su futuro cuando la metan, sin consultarla, en la nueva Republica con la que sueñan muchos ...

P.D.
Le he ahorrado el precio del antidepresivo haciéndole reir. Me tendria que estar agradecido, oiga!!!
jaja
19/10/2017
15:58
Voldria saber que te a veure el dret a decidir amb el platan i el kiwi
tarragona debe poder decidir o no'
18/10/2017
17:41
Tarragona tiene suficientes recursos como para exigir un referéndum y decidir su futuro sin que le impongan si quiere o no seguir siendo parte del Estado al que pertenece.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat