El nombre d'entitats financeres a les comarques de Tarragona baixa de 28 a 7 en els darrers 11 anys
  
Cada cop menys entitats bancàries presents al territori, menys oficines i treballadors, oficines més grans i preparades per atendre a més persones i més concentrades en zones urbanes. Aquest és el mapa que traça el darrer Observatori Empresarial presentat per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, que evidencia com el mercat bancari de la província de Tarragona es mostra cada vegada més concentrat i amb menys actors implicats.

En concret, les dades de l’Observatori recullen que el nombre d’entitats financeres presents a la província de Tarragona era de 28 l’any 2006 i, actualment, l’any 2017, se’n registren només 7. La mateixa dinàmica segueixen el nombre de les oficines d’entitats de crèdit, que han descendit de 781 l’any 2006, a 447 el 2017.

Pel que fa al nombre de treballadors per compte d’altri del sector financer a les comarques de Tarragona, el descens se situa de 4.154 (2006) a 2.822 (2017). Per contra, el nombre de treballadors del sector per compte propi ha crescut, de 607 el 2006 a 822 el 2017.

El Gabinet d’Estudis de CEPTA preveu que la dinàmica d’ajust del nombre d’entitats i oficines bancàries del conjunt de la província durant els darrers anys és previsible que continuï, tot i que amb menys intensitat, ja que els principals processos de consolidació bancària ja s’han dut a terme. Així, el Gabinet d’Estudis recorda que encara queden pendents “serrells importants”, com l’absorció de CX per part del BBVA, o l’adquisició de Banco Popular per part de Banco Santander.

Per aquesta raó, segons les dades de l’Observatori, no és descartable que en els propers dos o tres anys, el nombre d’oficines s’ajusti en un 10 o15% addicional, i que el nombre de treballadors també evolucioni a la baixa, tot i que amb una intensitat menor.

Tot i que a curt termini, no cal esperar que aquesta decisió afecti la seva presència a la demarcació, en termes de xarxa comercial, si pot verificar-se un canvi en l’aproximació al problema d’un possible excés de capacitat, tot passant a ser tractat des d’una perspectiva més objectiva i, fins i tot, allunyada de qualsevol connotació territorial.

Aquest fet és especialment important pel nombre d’oficines que mantenen en molts àmbits on altres entitats financeres ja han decidit prendre decisions de tancament. Si aquesta dinàmica es manté, el fenomen de pèrdua de presència d’oficines bancàries i, fins i tot, de caixers automàtics, a les zones rurals o als àmbits perifèrics dels nuclis de població més importants, es veurà significativament agreujat en el futur.

Evidentment, el manteniment del procés d’implantació de noves tecnologies serà un factor que contribuirà a disminuir l’efecte del tancament de punts de venda convencionals. Per tant, és consolida el canvi de model iniciat amb motiu del procés de consolidació d’entitats financeres, que està afectant amb tota intensitat al teixit financer tarragoní, de la mateixa manera que també s’està manifestant a l’àmbit general.
Redacció TT - 19/12/2017 - 16:23h
Banc de TGN
20/12/2017
20:20
Qui no recorda el Banc Mercantil de Tarragona? I les seues vedrioles?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat