0 comentaris
13:02
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament destina més de 5 MEUR a les polítiques actives d'ocupació, un 12% més que 2017
  
Foto: Mauri
L'Ajuntament de Tarragona destina aquest any 2018 un total de 5.199.240,69 € a polítiques actives d'ocupació i emprenedoria, gràcies als diferents serveis i programes que ofereix Tarragona Impulsa, el servei municipal d'ocupació i creació d'empreses. La xifra suposa un increment del 12,63% respecte l'any anterior.

Un total de 4.109 persones van utilitzar els diferents serveis de Tarragona Impulsa l'any 2017, xifra que suposen 439 persones més (11,96%) que l'any anterior.

Entre les novetats o actuacions més destacades realitzades l’any 2017, cal destacar:

• S’han desenvolupat programes d’ocupació específics per a col•lectius que tradicionalment queden fora de les principals ajudes, com ara les persones majors de 30 anys, gràcies als programes Integrals i 30 Plus; o persones en possessió d'un títol universitari o de formació professional (ja sigui de grau mig o superior o certificat de professionalitat), gràcies al programa de contractació de pràctiques de Garantia Juvenil.

• S’ha engegat el programa Tarragona Moves On, a través del qual alumnes de formació professional poden realitzar estades de pràctiques en diferents països d’Europa.

• El programa Comerç Actiu ha permès el desenvolupament d'actuacions d'innovació als comerços del centre i la zona de Ponent de la ciutat.

• S’ha col•laborat en els processos de selecció d’empreses com Viding, Kentucky Fried Chicken o Primark, entre d’altres.

• S’ha incrementat de forma decidida l’aposta pels certificats de professionalitat.

Cal recordar que l’actuació de Tarragona Impulsa se centra en cinc àmbits:

• Orientació i intermediació laboral, tant a les persones com a les empreses del territori.

• Formació, adreçats a millorar la qualificació de les persones treballadores del territori. Aquest 2018 s’han ofert més de 11.500 hores, arribant a més de 700 alumnes a través de 230 accions de formació.

• Ocupació, amb programes adreçats a millorar l’ocupabilitat, promovent la inserció laboral de persones amb especialitats dificultats. Cal destacar programes com les cases d’oficis, Treball als Barris, Treball i Formació, entre d’altres.

• Emprenedoria, oferint suport a la petita empresa i el treballador autònom. A més del servei d’orientació i informació s’executen programes adreçats a col•lectius concrets com el Yuzz, Open Future o Crea Empresa.

• Desenvolupament local, amb programes que contribueixen a generar oportunitats empresarials i ocupacionals al territori. Al 2017 s’han potenciat projectes relacionats amb el llegat dels Jocs Mediterranis i els de promoció de la col•laboració públic-privada, especialment en el sector del comerç.
Pel que fa a les principals línies d’actuació de l’any 2018, a banda del manteniment dels programes actuals, cal destacar:

• La creació d’una nova línia d’ajuts de 50.000 € específica per a persones autònomes. En breu es publicaran els detalls d’aquesta convocatòria, que pretén donar facilitats a aquells autònoms que tinguin la seva activitat en locals comercials.

• L’increment de les sinergies amb altres institucions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i ajuntaments de l’entorn) per promoure el desenvolupament econòmic al conjunt del territori, aposta que enguany es concretarà amb la celebració a Tarragona d’una Fira de la Formació Professional al mes de maig i el Fòrum d’Inversió Cat Sud al mes de novembre.

• Aprofundir en la innovació en les polítiques de desenvolupament local, motiu pel qual es convocarà una jornada de formació específica per als tècnics del territori.
Redacció TT - 13/03/2018 - 13:02h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat