0 comentaris
19:34
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Port es projecta en el mercat cerealista internacional a l'Agrifood International Congress
  
La importància del Port de Tarragona en el sector agroalimentari a nivell internacional ha quedat palesa avui en la primera jornada de l’Agrifood International Congress, que se celebra entre avui i demà al Tinglado 1 del Moll de Costa. El congrés ha començat a quarts de deu del matí, amb l’acte inaugural. Durant aquesta obertura, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha posat en valor el sector agroalimentari com un dels més importants del territori, incidint en la necessitat de continuar treballant en la seva projecció internacional.

Per la seva banda, el president de Puertos del Estado, José Llorca, ha destacat també la gran importància d’aquest sector en la economia espanyola. Segons Llorca, “a curt termini, canviaran els fluxos d’aquest tipus de tràfic i els ports espanyols estan molt ben posicionats per captar-los, sobretot els de trànsit, a banda dels d’importació i exportació”. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha dit que “Catalunya representa el primer clúster agroalimentari d’Europa, sobretot en innovació i exportació, i el Port de Tarragona hi juga un paper fonamental”.

Per acabar, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat el paper de la infraestructura portuària tarragonina com a líder en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, “un posicionament que ens obliga sempre a continuar treballant per millorar, sobretot buscant una major qualitat i eficiència”. En aquest sentit, Andreu ha destacat que, des del Port, s’està treballant en nous espais d’emmagatzematge d’agroalimentaris, un port sec, el transport ferroviari i en la innovació a nivell tecnològic.

En la primera ponència, “Miedos alimentarios”, José Miguel Mulet, llicenciat en Química i doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat de València, ha desmitificat la cultura dels aliments naturals, sense conservants ni afegits. Segons Mulet, aquests tractaments milloren la seguretat alimentària i ha assegurat que mai abans havíem tingut uns nivells tan alts de seguretat alimentària.

Tot seguit ha començat el primer panell, “El Puerto y la logística. Piezas clave en el suministro de materias primas para la cadena alimentaria”, amb la participació de Genoveva Climent, directora Comercial del Port de Tarragona; Carlos Arola, d’Arola, Aduanas y Consignaciones S.L.; Troy Yu Lewis, Senior Research Consultant de Howe Robinson Partners, i Daniel Larriba, director de logística de SAMCA. El moderador ha estat el president de Puertos del Estado, José Llorca. En aquest primer panell, s’ha parlat del port i la logística com a eines imprescindibles per a la consecució dels objectius del sector i s’ha destacat la importància del bon funcionament de les infraestructures portuàries en un país importador com és el nostre.

El segon panell de la jornada d’avui, sobre “La producción agrícola y ganadera como primer eslabón en la cadena agroalimentaria”, ha comptat amb la participació de Juan Luis Celigueta, director comercial de l’àrea de cereals del Grup AN; Rory Deverell, Senior Commodity Risk Manager d’INTL FCStone, i Emily French, directora general de ConsiliAgra. Aquest panell, moderat per Lola Herrera, South Europe Representative d’U.S. Soybean Export Council, ha tractat sobre la realitat de la producció ramadera i agrícola. Ha analitzat l’evolució dels preus i la necessitat d’incrementar la producció per fer front a l’augment demogràfic en els propers anys.

El tercer i últim panell de la jornada, “La nutrición animal en el punto de mira”, ha estat moderat per Gonzalo González, professor de Ciència Animal de la Universidad Politécnica de Madrid, que també ha parlat com a ponent, acompanyat de Gerardo Santomà, director tècnic de Trouw Nutrition, i Mariano Gorrachategui, director de Tesercus. Durant aquest panell s’ha tractat sobre la producció ramadera i les inquietuds del sector, alhora que s’ha parlat també de la seguretat alimentària.

Demà se celebrarà la segona i última jornada d’aquest congrés internacional del sector agroalimentari, organitzat pel Port de Tarragona i Puertos del Estado. La clausura, a les 13.50h, anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Àngel Xifré; el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el secretario de Estado de Infraestructuras, Transporte y Vivienda del Ministerio de Fomento, Julio Gómez-Pomar.
Redacció TT - 10/05/2018 - 19:34h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat