Ballesteros: 'Els Jocs deixen un legat econòmic assumible que ja està amortitzat'
  
L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha presentat avui un balanç de la gestió feta al capdavant de la ciutat en la darrera dècada, tot incidint de manera especial en la celebració dels Jocs Mediterranis, dels quals ha explicat que “ja s’han celebrat i com demostren les dades, han estat un èxit per a Tarragona”.

En aquest sentit, l’alcalde ha apuntat que “els Jocs ens han permès assolir una triple fita: cohesionar la ciutat, projectar-la internacionalment i proveir-la d’unes instal•lacions modèliques”. De fet, ha afirmat que aquesta cita esportiva “ens deixa un llegat econòmicament assumible després d’un esforç petit i que ja està amortitzat”. I és que tal com ha detallat, la celebració dels Jocs ha suposat a la ciutat de Tarragona una inversió de 12 milions d’euros l’any 2016, si bé des de llavors s’ha anat amortitzant 15 milions d’euros anuals, amb la qual cosa els Jocs “no només no deixen endeutada la ciutat, sinó tot el contrari”.

Segons les dades aportades en aquesta compareixença, el deute de la ciutat ha baixat durant el mandat de Ballesteros, del 115,72% que hi havia l’any 2006 fins al 104,64% amb què es preveu tancar el present any. És a dir, el deute municipal haurà descendit un 11,1%, tot i haver dut a terme el projecte més ambiciós de la història contemporània de la ciutat, tot i comptar amb una de les pressions fiscals més baixes del territori i tot i les moltes inversions realitzades per a la millora de Tarragona.

En aquest sentit, Ballesteros ha insistit en el fet que la inversió en els Jocs suposa menys del 4% del total de les inversions municipals realitzades durant el seu mandat, amb un total que ascendeix a 374,8 milions d’euros i que prioritza àmbits com l’urbanisme i els espais públics (64,99 M€), el comerç (46 M€) o la cultura i el patrimoni històric (21,53 M€), entre altres.

En el detall d’altres aspectes destacats relatius als Jocs, l’alcalde de Tarragona s’ha referit al fet que bona part dels diners han sortit de patrocinadors i col•laboradors privats, mentre que de la celebració d’aquest esdeveniment sense precedents “se n’han beneficiat moltes empreses del territori, ja que el 84% de les empreses contractades per als Jocs són catalanes”, ha exposat.

Dades de les entrades del Jocs

Cal apuntar, que en aquest sentit l’alcalde no ha volgut donar cap dada i ha dit que al setembre es coneixerà la xifra real d'entrades dels Jocs Mediterranis.

Ballesteros tampoc ha volgut avançar si es presentarà com a cap de llista a les eleccions del 2019.
Documentació addicional
Redacció TT - 30/07/2018 - 13:34h
FGH
05/08/2018
13:23
SACA LOS NUMEROS LISTILLO
Hemos derrochado millones
02/08/2018
07:16
Que un año más pagando sueldos, que si una oficina de colocación para hijos de afines, presidentes de entidades, etc, etc, etc, Y la oposición sin hacer de oposición... Ciudadanos por que debe querer pactar en las próximas elecciones para gobernar, ERC lo mismo. Para eso Tarraconenses más vale no votarlos, porque para eso ya votó al PP o al PSC.
Nyap rere nyap....
01/08/2018
18:06
https://www.naciodigital.cat/tarragona/noticia/28546/llegat/nyap/camp/rugbi/anella/mediterrania/no/apte/practicar-hi/esport
EL CAMP DE RUDBY NO APTE PER REALITZAR ESPORT......un altre NYAPPPP
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat