L'Ajuntament invertirà més d'un milió d'euros en la millora dels mercats ambulants
  
Fotografia d'arxiu (mercadet de Bonavista)
La consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, va presentar ahir en el transcurs del consell d’Administració d’aquesta empresa el Pla de millores dels mercats periòdics de venda no sedentària de la nostra ciutat, que suposarà una inversió d’1.092.074 euros i que va ser aprovat per unanimitat.

El Pla de millores afectarà els mercats de Torreforta, Bonavista, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Catedral, Fòrum i tractarà de reforçar els serveis bàsics i donar un impuls a tots ells.

La inversió prevista més important s’executarà al mercat de Bonavista per un valor de 672.674 € on, principalment, es faran obres de pavimentació, serveis públics, caseta de vigilància, millores en l’enllumenat públic i la instal•lació elèctrica, subministrament d’aigua potable i arranjament del clavegueram, entre d’altres.

En el Mercat de Torreforta s’invertiran 27.033 € pels treballs de subministrament d’aigua potable I connexió d’electricitat . En els mercats de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Catedral, Fòrum, s’invertiran 13.179€ en cadascun per fer l’abastament d’aigua i la connexió elèctrica.

La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha destacat que era una prioritat disposar d’un Pla de millores dels mercats, “el febrer del 2017 es van començar els treballs de millora del mercat de Bonavista amb la instal•lació de senyalització de parades, bancs i un punt de trobada i l’elaboració del Pla d’autoprotecció. El 2019 està previst iniciar les inversions del Pla de millores i el consell d’administració ha acordat que la prioritat són les actuacions al mercat de Bonavista que té 948 parades i és un referent important pel barri, pels ciutadans i pels turistes”. Respecte a aquest mercat, la consellera ha assenyalat que “vam encarregar la redacció d’un Pla integral de millora del mercat de Bonavista que contemples tots els aspectes i que es pugues executar aproximadament en el termini de tres anys, a mesura que es disposi de consignació econòmica”.

C's s’apunta el “tanto” de la inversió

Per la seva part, C’s s’apunta la concessió d’aquesta inversió, i el regidor de l’esmentada formació a l'Ajuntament de Tarragona, Pedro Sánchez, ha anunciat que des del seu partit s'ha aconseguit “un pla d'inversió per a la millora dels mercats ambulants locals de més d'un milió d'euros”, després de reiterades peticions.

El també membre del Consell d'Administració de l'empresa gestora dels mercats ambulants ha explicat que “en un informe a petició de Ciutadans, ESPIMSA reflecteix la necessitat d'implementar un pla de millores en els mercats ambulants i realitzar actuacions urgents al mercat de Bonavista.”

Pedro Sánchez ha recordat que “aquest pla inclou tots els mercats ambulants de la ciutat” -Mercat Central, Torreforta, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Catedral, Fòrum- i ha afegit que “també inclou un pla específic de millores i actuacions urgents al mercat de Bonavista”.

Finalment, el regidor de C's ha assenyalat que “aquestes actuacions integrals milloraran la pavimentació, el mobiliari urbà, serveis públics, vigilància i il•luminació, entre d’ altres”, i ha instat al govern local a “engegar aquest pla amb la major celeritat possible”.
Redacció TT - 17/10/2018 - 16:25h
Eva Fina Segura
18/10/2018
22:02
Amb massa inversiona, els mercadets es transformen en mercats quasi estables. Va contra la propia definició de "mercats ambulants", que es situen en llocs adients, pero no previstos per aquesta feina.
Mentrestant, el Mercat del Forum (que no requereix inversió) segueix tancat indefinidament.
Bieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenn !!!
ALERTA!
18/10/2018
18:26
Que no ens vulguin fer barallar entre nosaltres!!!!! El problema no és si la part alta està fatal (ho sabem!), el problema no és si els mercats no tenen garanties (ho sabem!), el que hem de fer es tenir clar que arriben eleccions i ens volen camelar a TOTS i que ens barallem perque ELLS estiguin tranquils!!
Al Señor Sánchez,Y el Mercat de la Part Alta?
18/10/2018
08:27
Una vergüenza de Ayuntamiento y de Grupos, la parte alta necesita urgente la abertura del mercado que cerraron hace más de una década.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.