Pau Pérez: 'El pressupost de 2019 recupera la capacitat inversora'
L'aposta decidida és l'habitatge social de lloguer
  
“És l’any de les inversions”, així resumeix el conseller d’Hisenda, Pau Pérez, el pressupost previst per enguany. L’Ajuntament de Tarragona recuperarà l’any vinent la capacitat inversora. De fet, segons explica Pérez, l’Ajuntament de Tarragona ja ha reduït el deute municipal al 104%, per la qual cosa li permet encetar el 2019 amb un Pla d’Inversions a 4 anys xifrat en 52 milions d’euros. “Tenim un ajuntament sanejat i amb un endeutament xifrat per sota del 110%, la qual cosa ens permet endeutar-nos i recuperar les inversions”, afegeix. “Esperem que sigui un pressupost d’ampli consens”, assegura Pau Pérez.

El pressupost serà de 157 milions d’euros, la qual cosa representa un increment de l’1,9 per cent que es dedicarà pràcticament en la seva totalitat a dotar de més recursos les àrees de serveis socials, ocupació, espais públics, educació, cultura i patrimoni, habitatge social, esports, turisme i el Pla de Biblioteques. “2019 destacarà per l’aposta decidida que fem en habitatge social de lloguer”, remarca el conseller d’Hisenda.

El pressupost per l’any vinent experimenta un increment de la despesa ordinàriad’un 1,9% respecte al pressupost de 2018. “El finançament dels ajuntaments condiciona tota la nostra activitat perquè els recursos són escassos i, més a més, continuem amb la contenció de la despesa. La diferència d’enguany la marca el Pla d’Inversions que encetem el 2019”, remarca el conseller Pau Pérez.

És un pressupost pensat en la recuperació de la capacitat inversora i no està condicionada a la venda de patrimoni, excepte en la reforma de l’edifici municipal i un solar que cedirem al Servei Municipal de l’Habitatge per destinar-lo a la construcció d’habitatge social de lloguer. L’any passat es va elaborar un pressupost amb l’objectiu de reduir l’endeutament per sota del 110%.

“Hem pogut recuperar l’impuls inversor que es traduirà en un pla d’inversions a 4 anys (2019-2022) en 52 milions d’euros destinats a:

Pla de Via Pública al centre de la ciutat i els barris, millora de les infraestructures de ciutat i polígons, al condicionament d’aules escolars, a l’adquisició d’habitatge social, a la millora de les instal•lacions esportives, a les colles castelleres i actuacions en el clavegueram”, remarca el conseller d’Hisenda. Les principals inversions a 4 anys són:

• Impuls a l’Habitatge social (4,4 milions d’euros)

• Increment de l’aportació a l’IMSS (10,78 milions d’euros)

• Increment a l’aportació del Patronat Municipal de Turisme (1,33 milions d’euros)

• Inversió en les instal•lacions d’esports (1,3 milions d’euros)

• Millores en infraestructures de ciutat i polígons industrials (4 milions d’euros)

• Actuacions hidràuliques i clavegueram (1 milió d’euros)

• Millores als espais públics (9,2 milions d’euros)

• Increments de vehicles sostenibles (0,7 milions d’euros)

• Pressupostos participatius (1 milió d’euros)

• Condicionament aules escolars (2,3 milions d’euros)

• Increment en l’inversió en Ensenyament (9,37 milions d’euros)

• Millores als locals cedits a les colles castelleres (1 milió d’euros)

• Patrimoni Històric (2 milions d’euros)

• Banc d’Espanya (2,5 milions d’euros)

• Pla de Biblioteques (0,23 milions d’euros)

• Espais Públics (9,2 milions d’euros)

• Promoció de l’ocupació (1,15 milions d’euros)

La inversió més gran en autobusos municipals

Un dels capítols més destacats és la inversió en nous autobusos municipals. En concret, s’han adquirit 3 autobusos articulats que estaran en funcionament el mes de febrer. El 2019 la inversió serà de 2 milions d’euros per comprar 8 vehicles més. “Durant els pròxims anys invertirem 1,5 milions d’anuals en més autobusos. Per tant, en el període 2019-2022 la inversió serà de 6,5 milions”.

Increment del Fons Social

Per 2019 també està previst un increment en el Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica. En concret s’incrementa la partida fins als 105.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica.

A més a més, cal recordar es manté la Tarifa Social, creada l’any passat, i que és una mesura més per ajudar a les famílies en situació de vulnerabilitat i que consisteix a aplicar un preu més baix en els rebuts de l’aigua i el clavegueram.
Redacció TT - 10/12/2018 - 16:01h
DE VEU CIUTADANA A RE
12/12/2018
08:28
LOS MAS BRILLANTES ENTRE OTROS CASOS DE MALVERSACION SON LOS 40 MILLONES DEL JAIME I , SOBRE EL POR-DEPORTIVO INFORMATE Y BRILLARAS TU TAMBIEN
Re veu ciutadana
11/12/2018
22:51
Aquí el mas "brillante" eres tú, nen..
tgna
11/12/2018
21:04
CARLES
I mes el cntracte de FOCSA Ni per a pipes

Ni per a pipes queda després de pagar els préstecs. 13 M per any es una presa de pèl.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat