El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya reclamen a l'Estat ajuda per al seu finançament
  
L'Ajuntament d'Alcalá d'Henares va celebrar ahir una reunió amb els regidors d'Hisenda de les ciutats que integren el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. Aquesta trobada ha servit per continuar les tasques per complir el mandat de l'Assemblea d'Alcaldes de l'esmentat Grup per a l'elaboració d'un document que reflecteixi les necessitats i els costos del manteniment dels nuclis històrics dels municipis espanyols Patrimoni de la Humanitat.

El regidor d'Hisenda de Tarragona, Pau Pérez, destaca que entre les 15 ciutats hi ha un milió i mig d'habitants, amb un pressupost consolidat de més de 1.500 milions d'euros. Per la seva part, el regidor d'Hisenda d'Alcalá d'Henares, Fernando Fernández Lara, explica que "formar part d'aquest selecte grup suposa tot un orgull, però també una gran responsabilitat", pel que considera que "cal fer un pas definitiu presentat de manera directa el mandat de l'Assemblea d'Alcaldes als ministeris competents, de manera que constatin què és el que aquestes ciutats suposen per al conjunt de la promoció cultural i turística del país, i el sobreesforç i sobrecost que comporta la dedicació de recursos públics per seguir mantenint la significació de ser una ciutat patrimoni, de manera que des de l'Estat es pugui ajudar a mantenir un finançament a les corporacions locals ciutats patrimoni".

Els regidors d'Hisenda que van estar presents a la reunió són Fernando Fernández Lara (Alcalá d'Henares), Belén Carrasco (Àvila), Rodrigo Txeca (Baeza), José Ángel Gómez Buendía (Cuenca), Estefania Torres (Eivissa), María Rozas (Santiago de Compostel•la), Jesús García (Segòvia), Pau Pérez (Tarragona) i Javier Gámez (Úbeda).

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que la integren, així com en la seva promoció turística nacional i internacional.Formen el Grup les ciutats d'Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa / Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel•la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda, totes elles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni Mundial.
Redacció TT - 10/01/2019 - 14:48h
ajuts de la UNESCO al Patrimoni Mundial
14/01/2019
20:57
A l'Exposició de Lisboa vaig estar dormint en un hotel de Càceres. Tot anant i venint de Càceres a Lisboa i viceversa, veia com restauraven edificis antics a la ciutat de Càceres. Allí em van explicar que rebien una ajuda monetària de la UNESCO per a fer restauracions.
Què passa doncs a Tarragona?
FGH
10/01/2019
16:37
es increíble que la UNESCO no haya realizado una inspecciona Tarragona para sancionar la dejadez y abandono del patrimonio , otras ciudades han trabajado proyectos obteniendo ayudas y subvenciones , pero para trabajar aquí esta prohibido en clase política y técnica que nedie sabe a que se decican, no han sido capaces ni de avanzar con la ley de barrios
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat