Objectiu: la recuperació de locals no ocupats i la revitalització econòmica
  
Aquesta setmana s’ha celebrat la segona trobada per elaborar un pla d’acció respecte els locals no ocupats de Tarragona. La iniciativa ha estat de la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament i hi han assistit representants de diferents entitats i associacions afectades per aquest fenomen urbà derivat, entre altres pel tancament de negocis situats a locals de les principals zones comercials Tarragona. A la reunió s’han recollit les opinions dels assistents, s’ha fixat un calendari de noves reunions i s’ha acordat elaborar i signar un Pacte de ciutat per a la revitalització econòmica urbana.

Els participants han expressat la seva preocupació i desig d’enfoc cooperatiu públic-privat per plantejar línies concretes d’actuació urgents als carrers de Tarragona. Segons les dades, fins a octubre del 2018, s’han tramitat a nivell municipal unes 450 comunicacions d’obertura comercial (la meitat per canvi de nom del propietari). La Conselleria de Comerç ha aportat la informació d’un document intern sobre anàlisi i propostes d’actuació i ha defensat la importància de l’aprovació consensuada del futur Pla Estratègic de Comerç de Tarragona (PECTgn), per a finals del primer semestre del 2019.

S’han proposat mesures concretes i diverses línies d’acció, com ara potenciar la dinamització i animació als carrers, la cooperació entre propietaris, emprenedors i entitats que donen suport a l’emprenedoria de la ciutat, per a facilitar la implantació de nous negocis i estimular que professionals que actualment treballen en pisos puguin accedir a fer-ho en baixos comercials. També s’ha fet palesa la necessitat d’aprofundir en una diagnosi addicional a l’aportada des de la Conselleria de Comerç i vinculada a la realitat de cada zona urbana, amb especial atenció a la zona centre de Tarragona (del Casc Antic al Serrallo) i la resta d’àmbits i àrees més comercials de la ciutat.

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha explicat que “Tarragona segueix essent epicentre de compres per al consumidor local i de les poblacions del voltant i del turisme que ens visita.Cal aprofitar les fortaleses de la nostra ciutat per atreure nous comerços i serveis i fomentar una mixtura de negocis que incrementi els fluxos de vianants als nostres carrers, fet que ens assegurarà la continuïtat del comerç local i l’atracció de nous establiments”.

L’especialització comercial per àmbits urbans serà un àrea d’estudi i de treball per recuperar carrers amb vocació comercial que han vingut a menys, com ara els carrer Unió, Apodaca o Gasòmetre, i trobar un relat que uneixi la plaça dels Carros amb la zona entre rambles de la ciutat.

Els assistents a la reunió han valorat positivament la trobada i es preveu nova reunió a finals de febrer. Hi han participat la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, els consellers de Territori i Promoció Econòmica, Josep Maria Milà i Francesc Roca, respectivament; representants dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, dela Cambra de Propietat Urbana (Sr. Agustí Pujol), Cambra de Comerç (Sr. Lluís Colet),PIMEC (Sr. Florenci Nieto), Via T (Sr. Joan Carlos Garcia i Sra. Elisenda Pujol), CEPTA (Sr. Belmonte), Associació de Veïns el Centre (Núria Sabat) i del Port (Sra. Mari Carmen Puig) Associació de Veïns de Ponent (Sr. Vicenç Capilla) i

La consellera Elvira Ferrando també ha afegit: “L’Ajuntament vol treballar transversalment amb la col•laboració dels principals actors en matèria d’urbanisme, emprenedoria i del sector immobiliari.De la mà del full de ruta comercial del PECTgn, podrem fer més competitius i atractius els nostres carrers comercials amb una actuació decidida i coordinada que ha d’enfortir la capitalitat comercial de Tarragona”.
Redacció TT - 29/01/2019 - 17:30h
desastre de circulació
30/01/2019
11:37
Quan suprimiran les panxes trencacotxes dels carrers? Moltes d'aquestes trampes no es veuen fins que t'hi trobes. A més dels obstacles dels cotxes mal aparcats, les panxes aquestes mostren que la guàrdia urbana no serveix per a res.
Edu Mucho Ribera
30/01/2019
03:02
A ver si arreglen tots los problemes que ens ocasiona els locals buits que fan axixo dels locals buits tio ja esta be amb elso locals que foten aqui un cachondeo que te cagas no pot ser això estic cansat de tot això que toten a sobre pagues per a res sas??? tio però que coi és aixo es una cagallufada epero que aixo ho puguin solucionar perque no em sembla be que la cosa funcioni aixi la veritat els locals buits estan a tot arreu i no pot ser aixo es passar-se tansts locals buits. Hay que portarse bien i ser bon nene no s'hi val agafar lo dels merdilloncios tioo vaa quedem el Bessi es va passar laltre dia hem de fer algo no pot ser es un ex futbolista del Unio Esportiva Lleida es va comprar
ja ja ja
29/01/2019
19:10
Són rapids de collons.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat