El Port i ADIF coordinen esforços per potenciar i millorar les connexions ferroviàries
  
Aquest divendres, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset i el director general, Ramon Ignacio García, acompanyats per membres del seu equip, s’han reunit amb representants d’ADIF per celebrar la primera reunió del grup de treball conjunt que ha de permetre una major cooperació de les dues entitats per millorar les connexions i la logística ferroviària i portuària.

La decisió de constituir aquest grup de treball conjunt és fruit de la bona sintonia entre ambdues entitats i de la col•laboració diària que ja es produeix actualment entre ADIF i el Port de Tarragona. ADIF és la responsable, en nom de l’Autoritat Portuaria, de l’operativa dels trens que treballen dins de la zona portuària de Tarragona.

L’objectiu del grup de treball i de la reunió d’aquest divendres és augmentar la col•laboració per posar en marxa els sistemes de cooperació que permetin una operativa més eficient del ferrocarril, tant dins de l’àmbit portuari com en termes de connexió del Port amb la xarxa general de ferrocarril, l’arribada del 3er fil, el corredor del mediterrani, etc.

Ferroport

L’objectiu final del Port de Tarragona és arribar a implantar un sistema ferroport eficient i competitiu per optimitzar el transport de mercaderies per via fèrria des del Port cap a la resta de la península i cap a la resta d’Europa. Aquest sistema implica la implementació d’una operativa conjunta del Port i ADIF a partir d’una confluència tècnica i tecnològica que permeti optimitzar la operativa intermodal.

La implementació d’aquest sistema reduiria els temps de càrrega i descàrrega, els temps d’espera, les incidències, etc. que podrien arribar a produir-se si no existeix una total coordinació entre els dos àmbits, portuari i ferroviari.

El Port de Tarragona cerca la potenciació del transport per tren amb la vista posada en un futur proper ja que es preveu que el tercer fil entri en funcionament en pocs anys, la qual cosa situaria el Port amb oportunitat de competir amb els ports del nord d’Europa, a través d’una connexió directa amb ample de via europeu, i amb l’oportunitat d’un major tràfic de mercaderies cap el centre de la península connectant les terminals intermodals de La Boella (ja operativa) i de Guadalajara- Marchamalo (en projecte).

Aquest grup de treball respon a l’interès de la Comissió Europea i la xarxa transeuropea de transports (TEN-T) per Tarragona ja que esdevindrà un node

estratègic pel corredor mediterrani, ja que hi conflueixen el ramal del corredor mediterrani cap al sud de la península i el ramal central amb destí Saragossa i Madrid.
Redacció TT - 07/09/2019 - 09:30h
treballeu dropos
08/09/2019
21:35
Per a quan una connexió directa de Tarragona amb l'estació de la Quinta Forca?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat