0 comentaris
20:12
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Repsol inicia la parada de part del Complex Industrial, amb la seguretat com a màxima prioritat
  
Foto: David Oliete
Foto: David Oliete
Repsol ha iniciat aquest dimarts una parada programada de part de les seves instal.lacions del Complex Industrial de Tarragona, amb la seguretat com a màxima prioritat. Seguretat de les persones que intervenen a la parada, del medi ambient i de les pròpies instal.lacions.

Els treballs previstos comporten la parada d’una part del Complex Industrial, en concret de les plantes químiques de Butadiè, Poliolefines (PBD i PP) i Olefines (cracker). Les unitats de refinació continuaran en funcionament.

Durant la parada es realitzaran inversions en seguretat, innovació tecnològica i medi ambient, així com tasques d’inspecció,manteniment, reparació i neteja d’equips.

D'aquesta manera, es pretén garantir l'operativitat de les plantes i l'eficiència energètica i la competitivitat durant el proper cicle.

L'estimació és finalitzar els treballs aproximadament a finals de novembre.

En els primers dies de la parada programada els treballs poden comportar sorolls audibles des de l'exterior de les instal.lacions industrials -per vaporització de línies i equips- i poden ocasionar episodis puntuals d'olors, a causa de l'obertura de columnes, recipients i equips. Puntualment, també es podran produir episodis de torxa.

Coordinació de seguretat

Tota l’organització ha participat en la gestió i coordinació d’aquesta parada que donarà feina de manera directa a una mitjana diària de 2.300 persones, a més de les 2.700 habituals. Es preveuen puntes de feina durant les quals accediran al Complex fins a 3.000 treballadors per realitzar treballs relacionats amb la parada.

Des de Repsol s’ha realitzat un esforç per fomentar l’ocupació entre les empreses i els treballadors de l’entorn immediat. Aquest volum de persones i treball, equival a un total de 790.000 hores-home: si els treballs de la parada els pogués fer una única persona, hauria de dedicar 790.000 hores, que repartides en jornades de 7 hores, suposarien 112.858 dies de treball, és a dir, 512 anys treballant.

La seguretat del personal que participarà en la parada és la màxima prioritat de Repsol. En aquesta línia, s'estan desenvolupant cursos de formació específica per als treballadors de plantilla i de les empreses auxiliars que participaran en els treballs. A més de la formació ordinària, s’han impartit un total de 18.000 hores de formació extraordinària en matèria de seguretat.

Durant la parada hi haurà un grup de coordinació de seguretat integrat per personal de Repsol i de les empreses de serveis. Aquest grup de coordinació, juntament amb les assistències d’experts en activitats de seguretat i els delegats de prevenció de Repsol comptarà també amb una selecció dels millors delegats de prevenció de les empreses col.laboradores, on per primer cop, s’ha realitzat aquesta selecció amb la implicació del sindicat CCOO. Per tal de garantir la màxima seguretat dels treballs, el nombre total de persones dedicades a tasques de prevenció suposarà el 10% del personal total de la parada.
Redacció TT - 01/10/2019 - 20:12h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.